Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(*deivė* @ 2007 01 31, 19:18)
zinokit, isejo nuostabi lazanija  biggrin.gif  gaminau pirmakart gyvenime  blush2.gif  bet buvo liuks smile.gif  o makaronu as neapviriau - viskas ir taip puikiai iskepe  smile.gif  tik pats gaminimo procesas gan ilgas verysad.gif

Kai dažniau pagaminsi, ir procesas nebebus ilgas. Man tai patinka daryt lazaniją. Suruoši ir pašauni orkaitėn. Nei stovėt, nei saugot.
Atsakyti
Kažin, o gal pavyktų troškintuve ant viryklės? Labai noriu pabandyt, bet kol kas neturim orkaitės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(avenita @ 2007 02 01, 13:12)
Kažin, o gal pavyktų troškintuve ant viryklės? Labai noriu pabandyt, bet kol kas neturim orkaitės  verysad.gif

as irgi neturiu orkaites verysad.gif tai gal sakau reiks tuos lakstus isvirti ir pabandyti kepti orkaitej su kombinuotu rezimu smile.gif


4u.gif jo galvojau apie mikrobange , b et kazkodel parasiau orkaite doh.gif
Atsakyti
Dariau pagal pirmam puslapyje esanti recepta, kur 8 zmonems.... Tik pamazinau per puse. Naudojau elementaru pigu suri - "Rusiskas", jo susinaudojo daug - kokie 300 gramu. Kai viska sudejau, pamaciau, kad sausoka kazkaip... Todel ant virsaus uzvariau beveik stikline grybu sultinio - tik virsaus neapseme....

Tai va, nepamenu, kas man taip skaniai paskutiniu metu buvo pavyke.... Net MB valge BE pomidoru padazo..... O tai, zinokit, daug ka reiskia...

Rytoj tuos Coneloni darysiu... Iskilo klausimas- farsas kaip kotletams, ar kaip lazanijai daryt? g.gif
Atsakyti
Lazanija, kokią gaminu aš pagal Mary Berry "Klasikinė virtuvė" knygą. 4u.gif

LAZANIJA

125 g trinto brandinto čederio,
30 g trinto parmezano,
175 g apvirtų lazanijos lakštų,
Pjaustytų petražolių papuošimui.

MĖSOS PADAŽAS
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 kg maltos jautienos,
45 g miltų,
300 ml jautienos sultinio,
400 g skardinė konservuotų pjaustytų pomidorų,
6 skridinėliais pjaustyti salierų stiebai,
2 smulkiai pjaustyti svogūnai,
2 pjaustytos česnako skiltelės,
4 VŠ pomidorų tyrės,
Cukraus, druskos, juodųjų pipirų.

BALTASIS PADAŽAS
60 g sviesto,
45 g miltų,
600 ml pieno,
1 AŠ Dižono garstyčių,
¼ AŠ malto muškato.

Pagaminti mėsos padažą: įkaitintame aliejuje maišant kepti jautieną, kol parus.
Suberti miltus ir maišyti 1 min., paskui supilti sultinį, sudėti pomidorus, salierus, svogūnus, česnakus, pomidorų tyrę, įberti cukraus, druskos, pipirų ir užvirinti. Uždengti ir kaitinti apie 1 val.
Kol virs, pagaminti baltąjį padažą: išlydyti sviestą, suberti miltus ir maišant kepinti 1 min. Nukaisti ir po truputį įmaišyti pieną. Maišant užvirinti (mišinys turi sutirštėti) ir sumažinus ugnį kaitinti 2-3 min. Įmaišyti garstyčias, muškatą, pagardinti druska, pipirais.
Į nedidelį, karščiui atsparų indą šaukštu įpilti baltojo padažo, dėti sluoksnį lakštinių. Ant jų pilti mėsos padažo, ant viršaus- baltojo ir pabarstyti sūrių mišiniu. Taip kartoti, kol baigsis produktai. Viršutinis sluoksnis turi būti padažų, gausiai apibarstytų sūriu. Kepti 190°C temperatūroje apie 45- 60 min., kol suminkštės lakštiniai, o viršus taps rusvai auksinės spalvos. Pabarstyti petražolėmis ir tiekti.

Šis variantas man pasirodė labai ilgas ir kaloringas, todėl padariau šiokių tokių pakeitimų.
Faršą naudojau kalakutienos, nes jis man labai patinka. Salierų nedėjau, nes stiebų niekada neturiu... Mėsos padažo tikrai valandos neviriau ir svogūnus su česnakais apkepiau kartu su mėsa, kad būtų skaniau. Sultinį naudojau iš kubelio. Į padažą miltų nedėjau- dariau skystesnį, kas lakštiniai būtų minkšti, nes jų niekada neapverdu.
Baltąjį padažą „pakūdinau“: tiesiog miltus sumaišiau su pienu ir kaitinau ant silpnos ugnies, kol sutirštėjo, tada sudėjau visus kitus priedus. Šį padažą dariau tirštesnį, kad būtų skaniau. Sūris pas mane buvo „Olandų“ ir juo barsčiau tik viršutinį sluoksnį.

Gavosi nepaprastai skani, beveik „virgin“ (t.y. tausojanti kūno linijas) lazanija.
Taip sakant- subalansuota moterims, bet gali vartoti ir vyrai! biggrin.gif

user posted image[/IMG]
Atsakyti
Kristaly tavo laznijos receptas superinis - labai skanu - gaminau is puses 2 zmonem - apsirijom nes buvo ne tik labai skanu bet ir labai daug ir rieboka smile.gif tai dar ilgai nenoresiu lazaznijos bet kita karta butinai pagal si recepta gaminsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ervina @ 2007 01 15, 14:53)

Lazanija,
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g Parmezano sūrio;
Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g faršo (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos),
15 g džiovintų grybų arba 200 g pievagrybių,
0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g sviesto,
prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui: 50 g sviesto,
50 g miltų,
900 ml pieno,
malto muskato.

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.


Šitas lazanijos receptukas SUPER... LAAAAbai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

na, as coneloni darau su faršu, paruoštu kaip kotletams, tik daugiau prieskonių dedu. O padažą darau ne baltą, o štai taip : ištripinu sultinio kubelį 0,5l karšto vandens, tada dedu didelį šaukštą grietinės, majonezo, garstyčių, pomidorų pastos (na, čia vaizduotės reikalas). Iš viso esu mėgėja patiekalus daryt ne taip kaip parašyta, o taip kaip sugalvoju, kad man skaniau bus ax.gif
O mano draugo mama daro su faršu, paruoštu kaip lazanijai. Tai sunkiau tada būna jį sukišt į tuos makaronus. doh.gif Ir padažą baltą daro.
Skanu abiem atvejais. Tik man labiau patinka, kai padažas skystesnis (t.y. 1mas variantas) rolleyes.gif
Atsakyti
o kuri nors esate bandziusi kaip nors pati pasidaryti tuos lazanijos lakstus?
Atsakyti
Gaminau šiandien lazaniją pirmą kartą pagal krystaly receptą, tai gerai gavosi. Makaronų neviriau, nes ant pakelio ir parašyta, kad nevirti. Mėsos padažą dariau skystoką, ir pieno padažą dariau skystoką, pyliau, apsėmė, galvojau, jėzau, kiek vandens ten. Bet aišku vėliau jo nė kvapo neliko, makaronai išpampo, o va sūrio pluta tai labai skani, apskrudusi, mm.
Visgi tokio daikto dažnai nedarysiu. ; )
Atsakyti
Neseniai "suchimicinau" lazanija, kazkaip viskas paprasciau pasigamino, bet skonis ne prastesnis. O dariau taip: nusipirkau labai dideliu vamzdiniu makaronu, juos isviriau ir prigrudau idaro (keptuvej pakepintas farsas su prieskoniais ir smulkiai pjaustyta paprika, i pabaiga dar grietines siek tiek). Tada sudejau makaronus viena salia kito i skarda, apibarsciau tarkuota morka, uzpyliau siek tiek pieno padazo (pienas, sutirstintas miltais ir druskytes vos vos) ir ant virsaus gausiai priberiau tarkuoto surio. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Izabele @ 2007 02 27, 11:12)
Neseniai "suchimicinau" lazanija, kazkaip viskas paprasciau pasigamino, bet skonis ne prastesnis. O dariau taip: nusipirkau labai dideliu vamzdiniu makaronu, juos isviriau ir prigrudau idaro (keptuvej pakepintas farsas su prieskoniais ir smulkiai pjaustyta paprika, i pabaiga dar grietines siek tiek). Tada sudejau makaronus viena salia kito i skarda, apibarsciau tarkuota morka, uzpyliau siek tiek pieno padazo (pienas, sutirstintas miltais ir druskytes vos vos) ir ant virsaus gausiai priberiau tarkuoto surio.  thumbup.gif

Tai tu net nežinodama, pagaminai Caneloni mirksiukas.gif
Aš dažnai taip darau. Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti