Lazanija, kokią gaminu aš pagal Mary Berry "Klasikinė virtuvė" knygą.
LAZANIJA125 g trinto brandinto čederio,
30 g trinto parmezano,
175 g apvirtų lazanijos lakštų,
Pjaustytų petražolių papuošimui.
MĖSOS PADAŽAS
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 kg maltos jautienos,
45 g miltų,
300 ml jautienos sultinio,
400 g skardinė konservuotų pjaustytų pomidorų,
6 skridinėliais pjaustyti salierų stiebai,
2 smulkiai pjaustyti svogūnai,
2 pjaustytos česnako skiltelės,
4 VŠ pomidorų tyrės,
Cukraus, druskos, juodųjų pipirų.
BALTASIS PADAŽAS
60 g sviesto,
45 g miltų,
600 ml pieno,
1 AŠ Dižono garstyčių,
¼ AŠ malto muškato.
Pagaminti mėsos padažą: įkaitintame aliejuje maišant kepti jautieną, kol parus.
Suberti miltus ir maišyti 1 min., paskui supilti sultinį, sudėti pomidorus, salierus, svogūnus, česnakus, pomidorų tyrę, įberti cukraus, druskos, pipirų ir užvirinti. Uždengti ir kaitinti apie 1 val.
Kol virs, pagaminti baltąjį padažą: išlydyti sviestą, suberti miltus ir maišant kepinti 1 min. Nukaisti ir po truputį įmaišyti pieną. Maišant užvirinti (mišinys turi sutirštėti) ir sumažinus ugnį kaitinti 2-3 min. Įmaišyti garstyčias, muškatą, pagardinti druska, pipirais.
Į nedidelį, karščiui atsparų indą šaukštu įpilti baltojo padažo, dėti sluoksnį lakštinių. Ant jų pilti mėsos padažo, ant viršaus- baltojo ir pabarstyti sūrių mišiniu. Taip kartoti, kol baigsis produktai. Viršutinis sluoksnis turi būti padažų, gausiai apibarstytų sūriu. Kepti 190°C temperatūroje apie 45- 60 min., kol suminkštės lakštiniai, o viršus taps rusvai auksinės spalvos. Pabarstyti petražolėmis ir tiekti.
Šis variantas man pasirodė labai ilgas ir kaloringas, todėl padariau šiokių tokių pakeitimų.
Faršą naudojau kalakutienos, nes jis man labai patinka. Salierų nedėjau, nes stiebų niekada neturiu... Mėsos padažo tikrai valandos neviriau ir svogūnus su česnakais apkepiau kartu su mėsa, kad būtų skaniau. Sultinį naudojau iš kubelio. Į padažą miltų nedėjau- dariau skystesnį, kas lakštiniai būtų minkšti, nes jų niekada neapverdu.
Baltąjį padažą pakūdinau: tiesiog miltus sumaišiau su pienu ir kaitinau ant silpnos ugnies, kol sutirštėjo, tada sudėjau visus kitus priedus. Šį padažą dariau tirštesnį, kad būtų skaniau. Sūris pas mane buvo Olandų ir juo barsčiau tik viršutinį sluoksnį.
Gavosi nepaprastai skani, beveik virgin (t.y. tausojanti kūno linijas) lazanija.
Taip sakant- subalansuota moterims, bet gali vartoti ir vyrai!

[/IMG]