Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

Pabarstyk bent sūriu viršų negailėdama, pamatysi viskas bus gerai smile.gif
Lakštus apvirt ar ne čia jau nuo šeimininkės priklauso. Aš asmeniškai apverdu, bet yra pirkt tokių kurių nereikia apvirt 4u.gif
Lakštus sujungti, poto dalinti porcijas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vredna @ 2008 11 20, 21:59)
Pabarstyk bent sūriu viršų negailėdama, pamatysi viskas bus gerai  smile.gif
Lakštus apvirt ar ne čia jau nuo šeimininkės priklauso. Aš asmeniškai apverdu, bet yra pirkt tokių kurių nereikia apvirt  4u.gif
Lakštus sujungti, poto dalinti porcijas  biggrin.gif


Aciu uz patarimus 4u.gif pranesiu, kai atliksiu eilini savo kulinarini sedevra... drinks_cheers.gif Tikiuosi, kad pavyks.
Atsakyti
QUOTE(Chloja @ 2008 11 20, 20:52)
Aciu  4u.gif pabandysiu dengti... O del mases ant paskutinio laksto, tai as jokios mases nededu, tik aplieju viska graziai besamel padazu (nu nezinau, pas mane visa lazanja jame skesta g.gif ). O kaip del tu lakstu, ar butina juos apvirti pries kepant? Ir apskritai-formuojant lazanija reikia, kad visos porcijos butu isvien (tai yra lakstus sujungti, pertepimus sujungti)? taip iseina, kad gaunasi viena didele lazanija, kuria paskui jau dalini? blush2.gif Pasidalinkit, nes, ka as zinau... faktas tas, kad kaip patarete butinai dengsiu folija, nes jau nusibodo tuos paskrudimus ismest... beje, kepu 175 temperaturoj (juk ne per daug tai, ar ne?)smile.gif

As jau anksciau rasiau,kad is vis nepilu besamel padazo ir visada apverdu lakstu, bei dengiu folija. Visada uzsitarkuoju surio ant virsaus. lakstai lieka minkstuciai ir skyscio pakankamai issiskiria. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2008 11 21, 13:48)
As jau anksciau rasiau,kad is vis nepilu besamel padazo ir visada apverdu lakstu, bei dengiu folija. Visada uzsitarkuoju surio ant virsaus. lakstai lieka minkstuciai ir skyscio pakankamai issiskiria. 4u.gif



O tai kaip, Jus apskritai besamelio nenaudojate? Na, is principo, jis ten gal ne toks ir svarbus-svarbiausia tas ypatingasis mesos padaziukas. Nu reiks isbandyt tokiu superiniu patarimu gavus drinks_cheers.gif Aciukas labai... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Chloja @ 2008 11 21, 16:41)
O tai kaip, Jus apskritai besamelio nenaudojate? Na, is principo, jis ten gal ne toks ir svarbus-svarbiausia tas ypatingasis mesos padaziukas. Nu reiks isbandyt tokiu superiniu patarimu gavus drinks_cheers.gif Aciukas labai... mirksiukas.gif

Besamelio padazo nenaudoju, kazkaip skaniau tiesiog su majonezu ir pomidoru pasta ax.gif
Atsakyti
Paskaičius taip užsimaniau bigsmile.gif bandysiu gaminti rolleyes.gif
Atsakyti
Skaitinnėdama apie lazaniją,radau labai ydomią nuorodėlę,jog yra pirkt jųjų,kad nereik apvrti.
Būtų labai smalsu sužinoti,kokios tai šalies gaminys.
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
siandien pirma karta gaminau lazanija ir gaminau pagal kristaly recepta (pirmame psl), tik proporcijas dariiau pagal save (maziau makaronu, daugiau padazu), tai gavosi thumbup.gif vyras valge ir vapsejo "skanu, labai skanu". taigi, labai rekomenduoju
Atsakyti
Lazanija 4u.gif
Eiga: supjausciau smulkiai svoguna ir ispaudziau kelias skilteles cesnako,pakepinau,tuomet dejau farso(geriausia kiaulienos su jautiena) apie 700g,prieskoniu,ir skardine smulkintu pomidoru,baziliko,viska gerai pakepinu. Tuomet atskirai pagaminu balta padaza,svieste pakepinam kelis saukstus miltu,pilam pieno,siek tiek druskos ir muskato ziupsneli.
Istepam kepimo inda aliejum,dedam laksta(naudojau svieziu makaronu lakstus) tuomet baltaji padaza,paskui sluoksnis farso,uzbarstom suriu(fermentinio dejau ir mocarelos),ir vel lakstas ir t.t. virsutinis sluoksnis surio.Uzdengiau folija ir kepiau 40 min, poto atidengiau folija ir dar 10 min pakepiau.
Skanaus! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarrra: 08 gruodžio 2008 - 20:51
QUOTE(tasha @ 2008 11 21, 17:10)
Besamelio padazo nenaudoju, kazkaip skaniau tiesiog su majonezu ir pomidoru pasta


Tai tame ir originalumas LAZAGNIA'os, kad Beshamel, Bolognese padažai essen.gif: O kečupu ir majonezu "paskaninta" man visą maistą sugadina ax.gif Čia kaip šašlykus kečupu užpilam,o iš tikrųjų turėtų būti gausiai žolelėm prieskoninėm apdoroti. Juk dažname majoneze ir/ar kečupe būna tų skonio ir kvapo stipriklių ir pan.

QUOTE(regna @ 2008 11 23, 21:29)
Skaitinnėdama apie lazaniją,radau labai ydomią nuorodėlę,jog yra pirkt jųjų,kad nereik apvrti.
Būtų labai smalsu sužinoti,kokios tai šalies gaminys.
Dėkui 4u.gif


Aš niekada neapvirinėju, tik leidžiu gerai padažams susigert, naudoju Maksimkoj pirktus DIVELLA Lasagne all'uovo 500g. pakuotė.

Gaminau irgi pagal kristaly (iš pirmo psl.), šiek tiek paimprovizuoju, bet esmės nekeičiu, jau ne kartą dariau, gavosi pasakiškai (svečių komplimetas biggrin.gif ) essen.gif:

Dabar bandysiu su varške cool.gif Taip skanu, tik nelabai lieknina, tai per dažnai nesilepinam cool.gif
Atsakyti
As ant lazanjos dedu savo gamybos surio padaza, tai labai skaniai gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dexnyte @ 2009 01 04, 21:06)
As ant lazanjos dedu savo gamybos surio padaza, tai labai skaniai gaunasi  biggrin.gif

Gal gali atskleisti kaip tą padažą gamini? ax.gif
Atsakyti