[quote=jankabara,2011 03 22, 16:59]
Pasidalinsiu savo Lazanijos receptuku,kurį prieš kokius 10 metų gavau iš vienos pažįstamos Prancūzijoje, kuris beje l. panašus į visų kitų
gali būti, kad ir pasikartosiu
LAZANIJA
4-6 asmenims:
Makaronų lakštai lazanijai (500 g)(sunaudojama tiek kiek telpa į pasirinktą kepimo indą)
Olandiškas sūris (tarkuojamas ant viršaus) 300-500 g
Baltajam padažui:
1 didelis šaukštas sviesto
2 šaukštai miltų
2-3 stiklinės pieno
Druska
Pipirai
Pusė sultinio kubelio
Mėsos padažas:
Mėsos faršas (aš naudoju kiauliena+jautiena) 400 g
1 svogūnas
5-6 skiltelės česnako
700 g pomidorų padažo arba konservuotų pomidorų (sezono metu galima dėti šviežius gerai sunokusius pomidorus)
Prieskoniai(mėsos prieskoniai, provanso žolės(čiobrelis, rozmarinas ir t.t.)
Makaronų lakštus paverdu 3-5 min., į verdančio vandens puodą su šlakeliu aliejaus dedu ne visus iškarto,po kelis, kad nesuliptų
Pasiruošiu baltajį padažą: Nedideliame puode ištirpinu šaukštą sviesto, įdedu 2 šaukštus miltų, gerai išmaišau ir supilu 2 stiklines pieno. Ugnis turi būti maža. Tada visą laiką padažą maišau, kol šis užverda, sudedu prieskonius ir viską išmaišau.Kai užverda reikia išjungti.
Mėsos padažas:pakepinamas faršas, sudedamas supjaustytas svogūnas ir česnakas, prieskoniai. Kai viskas apkepa supilu pomidorų padažą ir kelias minutes pakaitinu ant silpnos ugnies (tiesa keptuvę tada uždengiu dančiu, nes kitaip visur pritykšta padažo

).
Olandišką sūrį sutarkuoju.
Į kepimo indą,išteptą aliejumi,dedu makaronų lakštus(pas mus telpa 6 lakštai, nes didelė skarda), ant viršaus nestoru sluoksniu dedamas baltasis padažas, ant jo mėsos padažas, tada vėl dedami makarinų lakštai ir vėl abu padažai ir taip iki viršaus. Ant paskutinių makaronų lakštų dedu likutį baltojo padažo ir mėsos padažo ir užberiu tarkuotą sūrį. Orkaitėje kepu apie 25-30 min.
Man lazanija skaniausia būna kitą dieną, kai šiek tiek pastovi
Beje pagal mano gautąjį receptą makaronų lakštų nereikia apvirti, ir pamenu, kad kai šį patiekalą gaminau Prancūzijoje viskas gavosi gerai nepavirus, nebuvo per kieta. tačiau kai pabandžiau sugrįžusi į Lietuvą, makaronai gavosi kieti ir lazanija buvo nevykusi. Todėl dabar visada apverdu makaronus ir lazanija gaunasi labai skani, bent jau taip sako mano namiškiai ir man l. patinka
Aš ir panašiai kepu lazaniją.. Mano šeimynėlė ją labai mėgsta.