Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek supertėvelis turi uždirbti?

QUOTE(Mili @ 2011 10 25, 16:52)
vat nepamenu kuri temos dalyvė pasisakė kad jai buvo sunku šeimą išlaikyti - o kaip vyrams nuolatos tokia pareigą jaust? Nemanau kad lengva.

as sakiau. Vyrams lygiai tas pats. As manau kad seima turi islaikyti abu. Na bent jau stengtis....o pavyksta kiekvienam pagal galimybes ir sugebejimus....
Mane siutina dar tai, kad jei as uzdirbu, turiu dar ir pagalvot apie vargsa vyra - kaip gi jis vargselis jausis kai zmona uzdirba daugiau ir jis negali seimos islaikyt. Jam gi depresija gali prasidet del to. O kol jis depresuos, skaitys visokius psl apie jezu kristu ir dar velniai zino ka, zmona ir toliau tures rupintis kad visi turetu ka valgyt !
Ai bet gal gana jau apie mano seimos problemas, labai jau cia nuo temos nukrypsim....man tai tirkai skaudi tema ir as vis dar nerealiai pikta.
Beje MK, klausei ar apskaiciavom ir pasverem viska pries susilaukdami triju vaiku. O tai visgi daugiau nei vienas vaikas tai turtinguju privilegija? O kaip su ta krize ir del jos sumazejusiais atlyginimais? O jei vaikai pries krize padaryti? Kaip tada su jais elgtis?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 10 25, 15:53)
Jusu simpatijos jus akina.

1. Man vienodai rodo kaip gyvena ponas, bet man tikrai ne vienodai rodo, pagal kokius kriterijus jis vyru grupe nuraso i LEPSIUS. TArp kitko si etikete jus neglumina.

2. Tuomet jus painiojate arogancija su snobizmu.

3. Ko vertas moteriskumas, kad jis pajauciamas itakojamas is salies. Nepirklausomai nuo vyro, ar kito zmogaus veiksmu, pinigu kiekiu, as visada isliksiu moterimi. Is kur tas poreikis imti, kartais visai neblogai dalintis.

gal, bet man taip geriau.
1. o man vienodai rodo pagal kokius kriterijus kas nurašo vyrus į lepšius - nebent tai užgautų kokią nors mano ,,simpatiją".

2. Gal, bet čia jūsų nuomonė. kadangi jau susidūriau su šiuo jūsų klausimu, tai apsišviečiau:
1840 m. rašytiniuose šaltiniuose „snobas“ aiškinamas kaip „žmogus, negrabiai bandantis mėgdžioti tuos, kurie yra viršesni; žmogus su pretenzijomis, neturinčiomis jokio pagrindo“.O apibendrinant visus dabartinius apibrėžimus būtų galima teigti, kad snobas – tai žmogus, nekritiškai mėgdžiojantis tos grupės asmenų elgesį, manieras, išvaizdą ir gyvenimo būdą, kuriai pats norėtų priklausyti; pagal tai jis susikuria šabloniško elgesio bei mąstymo taisykles ir jų nesilaikančiuosius aktyviai niekina, demonstruodamas savo išskirtinai tobulą skonį ar išskirtinį veiklos pobūdį.

3. nagi aš tikiu kad tik ,,višta gaidį gaidžiu padaro" ir atvirkščiai. smile.gif savybės išryškėja šalia kontrasto. Bet tai nereiįkia kad neesant šalia opozicinei savybei neegzistuoja.

geros jums vakaro ponios ir ponai

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 10 25, 16:56)
Man paciai teko 4 metus islaikyti seima ir nieko, nekaltinau vyro ir jokiu budu, neabjoju jo vyriskumu.

o tai ka daret?
ir ka jis dare tuos metus?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 10 25, 15:56)
Man paciai teko 4 metus islaikyti seima ir nieko, nekaltinau vyro ir jokiu budu, neabjoju jo vyriskumu.

O gal ji nebuvo verta jo? Boba is ratu vyrui lengviau, susirato ji suprantancia moteri.

pasidomėkit ir sužinosit. Einšteino biografiją, net perskaičius tik wikipedijos sutrumpintą variantą tikrai yra įdomi ir verta demėsio. Kad ir tas faktas, kad jo ir pirmosios žmonos pirmasis vaikas, gimęs dar ne santuokoje yra dingęs.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 25, 16:53)
Cia klause kas pas mus lyderis. Nu as. Visur ir visada, tai reik nors pamegint pasiderint ir nuomones pasiklaust. Ta mano pastabele buvo su gilia ironija. Deja....

Va tame ir esme, ypac jaunus vyrus galima isauginti lyderiais, o galima is ju padaryti marionetes. Man tekos stebeti kai zmona sudirbo vyra, kai tas pats lepsis, tik kitos "rankose" tapo sekmingu.

Jums paciai reikia susidelioti prioritetus ir dirbti ta linkme, abiem su vyru reiktu psichologo konsultaciju, nes pas jus visiskai nusimuses "taikinys", pasitikejimas savo jegomis. Is prigimties jus lydere ir tai nieko blogo, jei jusu vyras is prigimties yra linkes buti vadovaujamu, is esmes harmoningi santykiai. Problema tame, kad jus siuo metu pervargusi ir pati negalite susitvarkyti su nasta, kuria pati sau ant peciu ir uzsidejote, kai buvo palankios salygos. Vyras priprates jus visada matyti lydere, jam dabar matyt sunku persiorentuoti, ypac, kai pats kaip asmenybe patyre nesekme.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 10 25, 16:47)
Mano manymu, va cia ir yra problema. Nenoras pripazinti, jog vyrai yra zmones, su savo jausmais ir poreikiais, problemomis. Pagaliau galimybem.

Albertas Einsteinas matyt irgi nebuvo TIKRAS vyras, nes gyvenimiskose situacijose buvo nulis, bet genijus kitame. Pasiseke zmogui, atsidavusia zmona turejo.

tikrai taip.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 10 25, 17:04)
Va tame ir esme, ypac jaunus vyrus galima isauginti lyderiais, o galima is ju padaryti marionetes. Man tekos stebeti kai zmona sudirbo vyra, kai tas pats lepsis, tik kitos "rankose" tapo sekmingu.

be tai kazkokios vis nesupratingos moteriskes to vargso vyro gyvenime pasitaiko. Jau trecia ir vis ne tokia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2011 10 25, 17:02)
gal, bet man taip geriau.
1. o man vienodai rodo pagal kokius kriterijus kas nurašo vyrus į lepšius - nebent tai užgautų kokią nors mano ,,simpatiją".

2. Gal, bet čia jūsų nuomonė. kadangi jau susidūriau su šiuo jūsų klausimu, tai apsišviečiau:
1840 m. rašytiniuose šaltiniuose „snobas“ aiškinamas kaip „žmogus, negrabiai bandantis mėgdžioti tuos, kurie yra viršesni; žmogus su pretenzijomis, neturinčiomis jokio pagrindo“.O apibendrinant visus dabartinius apibrėžimus būtų galima teigti, kad snobas – tai žmogus, nekritiškai mėgdžiojantis tos grupės asmenų elgesį, manieras, išvaizdą ir gyvenimo būdą, kuriai pats norėtų priklausyti; pagal tai jis susikuria šabloniško elgesio bei mąstymo taisykles ir jų nesilaikančiuosius aktyviai niekina, demonstruodamas savo išskirtinai tobulą skonį ar išskirtinį veiklos pobūdį.

3. nagi aš tikiu kad tik ,,višta gaidį gaidžiu padaro" ir atvirkščiai.  smile.gif  savybės išryškėja šalia kontrasto. Bet tai nereiįkia kad neesant šalia opozicinei savybei neegzistuoja.

geros jums vakaro ponios ir ponai

1. Tuomet ko vertos jusu pastabos.

2. As parasysiu jums savo zodziais, paprasciau, nes suvokiu sio reiskinio esme. Snobas yra pavirsutiniskas zmogus, kuriam idomu ne turinys, o isore.

Snobu namuose gali buti pilna knygu, del vaizdo, bet nei vienos neperskaite. Snobas gali buti ir skaitantis, zinoti turinti, bet nesuvokiantis potekstes, autoriaus intenciju, kuriu vedinas jis tai rase, nes snobui neidomu tai suprasti, jo tikslas tik turinys. Todel snobas negali dalyvauti diskusijoje apie veikala.

Snobai perka meno kurinius, visiskai nesuvokdami ju vertingumo.

Snobai leidzia vaikus i prestyzines mokyklas, juos visai nedomia pats mokymo procesas, ten taikomi metodai, jie i tai net nesigilinTikiuosi aisku.

Tarp kitko tai ka pateiket visai neatitinka ka pati rasete.
Is dalies mano dabartine rasliava galima vadinti argonacijos demonstravimu.

3. Tiketi nedraudziama. Kiekvienam savo.
Papildyta:
QUOTE(Mili @ 2011 10 25, 17:04)
pasidomėkit ir sužinosit. Einšteino biografiją, net perskaičius tik wikipedijos sutrumpintą variantą tikrai yra įdomi ir verta demėsio. Kad ir tas faktas, kad jo ir pirmosios žmonos pirmasis vaikas, gimęs dar ne santuokoje yra dingęs.

Mili, as puikai ja zinau, jei nezinociau nerasyciau, lygiai taip pat zinau, kad jis kaip ir as turejo sutrikima - disleksija, tiesa, musu simptomatika skiriasi.
Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 25, 17:03)
o tai ka daret?
ir ka jis dare tuos metus?

Juodai dirbau, tuomet pradejau savo versla.

QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 25, 17:06)
be tai kazkokios vis nesupratingos moteriskes to vargso vyro gyvenime pasitaiko. Jau trecia ir vis ne tokia  doh.gif

Toks toki traukia. Dazniausiai veldingos, verzlios moterys renkasi pasyvesnius vyrus. Mes moterys kartais sau priestaraujame, ir lyderes moterys karts nuo karto nori buti silpna, patruksta, ar nusibosta, bet is esmes tokie periodai tokiu moteru gyvenime yra neilgalaikiai, jos suima save i rankas ir toliau varo, nes cia tokia ju prigimtis. Jusu santuokai yra zymiai didesne tikimybe islikti. siaip jus galite skatinti vyra imtis iniciatyva, einant nuo parasciausio link sudetingiausio. Svarbiasia pastebeti jo gebejimus, iniciatyva taip skatinti ji tolimesnei veiklai.

Du lyderiai seimoje gali sutarti tik tuomet, kai suvokia lyderistes esme, jokiu budu, tai neturima buti siejama su lytimi, nes kiekvienas, vadinamas, nusileidimas bus traktuojama kaip ego gniuzdimas. Todel ir rasiau, tai turi buti grindziama sugeba/nesugeba, ziniu kiekiu.

Kodel rasiau, kad ponas Povilas negebes gyventi su moterimi lydere, nes jis sieja tai su lytimi, bet ne ziniomis. Jo pateiktame modelyje labai akivaizdus patriarchalinis mastymo pradas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 10 25, 17:25)
1. Tuomet ko vertos jusu pastabos.

2. As parasysiu jums savo zodziais, paprasciau, nes suvokiu sio reiskinio esme. Snobas yra pavirsutiniskas zmogus, kuriam idomu ne turinys, o isore.

Snobu namuose gali buti pilna knygu, del vaizdo, bet nei vienos neperskaite. Snobas gali buti ir skaitantis, zinoti turinti, bet nesuvokiantis potekstes, autoriaus intenciju, kuriu vedinas jis tai rase, nes snobui neidomu tai suprasti, jo tikslas tik turinys. Todel snobas negali dalyvauti diskusijoje apie veikala.

Snobai perka meno kurinius, visiskai nesuvokdami ju vertingumo.

Snobai leidzia vaikus i prestyzines mokyklas, juos visai nedomia pats mokymo procesas, ten taikomi metodai, jie i tai net nesigilinTikiuosi aisku.

Tarp kitko tai ka pateiket visai neatitinka ka pati rasete.
Is dalies mano dabartine rasliava galima vadinti argonacijos demonstravimu.

3. Tiketi nedraudziama. Kiekvienam savo.
Papildyta:
Mili, as puikai ja zinau, jei nezinociau nerasyciau, lygiai taip pat zinau, kad jis kaip ir as turejo sutrikima - disleksija, tiesa, musu simptomatika skiriasi.
Papildyta:
Juodai dirbau, tuomet pradejau savo versla.
Toks toki traukia. Dazniausiai veldingos, verzlios moterys renkasi pasyvesnius vyrus. Mes moterys kartais sau priestaraujame, ir lyderes moterys karts nuo karto nori buti silpna, patruksta, ar nusibosta, bet is esmes tokie periodai tokiu moteru gyvenime yra neilgalaikiai, jos suima save i rankas ir toliau varo, nes cia tokia ju prigimtis. Jusu santuokai yra zymiai didesne tikimybe islikti. siaip jus galite skatinti vyra imtis iniciatyva, einant nuo parasciausio link sudetingiausio. Svarbiasia pastebeti jo gebejimus, iniciatyva taip skatinti ji tolimesnei veiklai.

Du lyderiai seimoje gali sutarti tik tuomet, kai suvokia lyderistes esme, jokiu budu, tai neturima buti siejama su lytimi, nes kiekvienas, vadinamas, nusileidimas bus traktuojama kaip ego gniuzdimas. Todel ir rasiau, tai turi buti grindziama sugeba/nesugeba, ziniu kiekiu.

Kodel rasiau, kad ponas Povilas negebes gyventi su moterimi lydere, nes jis sieja tai su lytimi, bet ne ziniomis. Jo pateiktame modelyje labai akivaizdus patriarchalinis mastymo pradas.

puiki Jūsų retorika wub.gif 4u.gif skaitau ir džiaugiuosi.gaila, kad labai daug čia arba piktų arba beraščių.
Atsakyti
Vytaute, gal pražiopsojau ar buvau neatidi. Vyras jūsų šioks anoks. Staiga pasikeitė, gimus trims vaikams. O jūs jį mylite? Vat kam jis jums?
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2011 10 25, 20:50)
Vytaute, gal pražiopsojau ar buvau neatidi. Vyras j?s? šioks anoks. Staiga pasikeit?, gimus trims vaikams. O j?s j? mylite? Vat kam jis jums?

Taip, jis labai smarkiai pasikeite gimus vaikams. Nemanau kad tai vien del vaiku. Daug dalyku susidejo.
Del meiles... Ne, nemyliu. Kam jis man? Jau rasiau- isplauna indus, padeda su vaikais. Meiles nebuvimas nera priezastis skyryboms, meile yra sudetingas reiskinys. Mano giliu isitikinimu po keliu metu gyvenimo kartu meile yra apsisprendimo reikalas. Mes esam apsisprende myleti. Stengiames. Del ko? Del vaiku zinoma. Ar verta? Nezinau.
Atsakyti
Moonte, panasu kad man dabar tas pavargimo periodas smile.gif po intensyvios darbo dienos maziausiai norosi dar galvoti kaip cia ta vyra paskatinti ir kokia cia jam veikla sugalvoti kad tos atsakomybes gautu. Be to po dienos, laukia dar darbo naktis...bet kaip ir sakai- greit viskas praeis, na max dar metus du taip, o paskui suimsiu save I rankas ir varysiu toliau. Svarbu kad vaikai ir mes sveiki butume, tada viskas iveikiama.
Atsakyti