Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

Su rugsėjo pirmąja, kolegės. 4u.gif Šiandien išlydėjau savo dičkę į paskutinę rugsėjo pirmosios šventę - nors verk...Dvyliktokė. Senai čia į pirmą vedžiau. Siaubas kaip bėga metai...
Atsakyti
Labas vakarėlis visoms,
man už kelių dienų kauno klinikose paskirta kolonoskopija... Kai gastroenterologė paskyrė šią procedūrą, nuo to laiko dar neturėjau ramios dienos cry.gif Labai pergyvenu dėl to, kiek žinau ir bjauri procedūra, ir skauda. Gal galite daugiau papasokiti, kam yra tekę tai patirti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heleniux: 21 rugsėjo 2008 - 17:21
QUOTE(Heleniux @ 2008 09 21, 19:20)
Labas vakarėlis visoms,
man už kelių dienų kauno klinikose paskirta kolonoskopija... Kai gastroenterologė paskyrė šią procedūrą, nuo to laiko dar neturėjau ramios dienos cry.gif Labai pergyvenu dėl to, kiek žinau ir bjauri procedūra, ir skauda. Gal galite daugiau papasokiti, kam yra tekę tai patirti?

Sveikute, 4u.gif
Man per 2,5 metų yra tekę patirti 5 kolonoskopijas.Mat turiu Nespecifinį lėtinį opinį kolitą.Procedūra nėra maloni,bet manau ,kad nemalonu ir "žarną "ryti,nemalonu
ir pas ginekologą eiti,kai kam nemalonu ir pas odontologą lankytis... doh.gif Jei galėtume, iš vis neitume pas gydytojus.Bet reikia.Kiek skaičiau šiame forume,daugumai kolonoskopiją atlieka nuskausminant.Man darė be nuskausminamų visas.Galiu pasakyti - tai iškenčiama,bet ,manau,labai priklauso ir nuo žmogaus,nes kiekvienas skausmą priima skirtingai.Kitam ir kraujo ėmimas
iš piršto - tragedija.Jei po žarnyno operacijos neturėčiau didelių sąaugų,sakyčiau,
kad išvis nėra baisu.Tai man kol pro jas praeina,va tada jau skauda.Dabar ,kai kada reikės vėl darytis irgi prašysiu nuskausminamųjų,nes kuo toliau,tuo skaudžiau,mat tos sąaugos randėja ir nebėra tokios elastingos.
Svarbiausia nenusiteikite iš karto siaubui.Nes baimė pagimdo kančią.Jei Jums atliekama kolonoskopija - vadinasi taip reikia Jūsų labui.Todėl neapkraukite savęs
blogomis mintimis .Taip padėsite sau.Juk Jūs norite būti sveika? Kai guliu per procedūrą,visą laiką galvoju,"kad ji nebus amžinai,kada nors baigsis,o paskui kaip bus gera,kad viskas pasibaigė."Patikėk.ta minutė tikrai ateina. bigsmile.gif Mano kolonoskopuotojas geras.Visada procedūros metu 'užkalba dantį",šnekina. rolleyes.gif
Taip,kad geriau nusiteikite pozityviai.Viskas bus GERAI. 4u.gif
Atsakyti
stengiuosi save nuraminti, kad viskas bus gerai, praieis ir tiek.. bet va kad aš iš tų žmonių, kurie alpsta imant kraują iš venos (po keliolikos procedūrų per pastaruosius metus jau lyg ir pripratau) ar bijo bet kokio gydytojo prisiartinimo...
Atsakyti
QUOTE(Heleniux @ 2008 09 21, 20:39)
stengiuosi save nuraminti, kad viskas bus gerai, praieis ir tiek.. bet va kad aš iš tų žmonių, kurie alpsta imant kraują iš venos (po keliolikos procedūrų per pastaruosius metus jau lyg ir pripratau) ar bijo bet kokio gydytojo prisiartinimo...

Puikiai Jus suprantu.Pati buvau bailiukė(nesakau,kad ir dabar esu drąsuolė). ax.gif
Labiausiai gyvenime bijojau,perkūnijos,žiurkių ir gydytojų. blush2.gif Ligos,gydymas ir pats gyvenimas privertė pasikeisti. Gydytojai - ne budeliai.Jei žmonija dar neišgalvojo geresnio tyrimo būdo,tenka daryti tokį,koks yra.Jie tikrai nenori mums daryti bloga,ar pakenkti,ar dar ką nors specialiai,kad skaudėtų.
Siųlyčiau Jums pasiskaityti JOSEPH MURPHY KNYGĄ "JŪSŲ PASAMONĖS GALIA".
Tai puiki knyga padedanti susitvarkyti su savo mintimis,rasti ramybę.Gal ir Jums bus naudinga.
Atsakyti
QUOTE(kriste91 @ 2007 10 15, 15:17)
Isejo nauja knyga 1001 patarimas kaip gydytis . Tai nuo opinio kolito kazkokia Svilaroze gerai, tipo atstato gleivine. Sekmes visiems!

Koks tiksliai knygos pavadinimas, autorius, kur galima isigyti ?

Papildyta:
Sveiki, turiu 10 d. atostogas. Noreciau isvaziuoti is namu, pakeisti aplinka. Gal kas nors gali parekomenduoti kokia sanatorija , viesbuti ar pan. (kas nors buvo, girdejo, turi atsiliepimu) kur galima butu ne tik paprastai pailseti bet ir sudarytu individualia dieta ir maitinimo salygas sergant opiniu kolitu (esenat paumejimui).

Tikslas ramiai pailesti (t.y. gera aplinka), gauti atitinkama ir ivairiapusi maista pgl. musu dieta.

Is anksto dekoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonasz: 23 rugsėjo 2008 - 11:58
Labas kolegos ir kolegės ax.gif

Pasakykit ar daznai viduriuojat ir kaip su tuo kovojat?

As jau 3 menesius gyvenu mazdaug taip: Pora savaiciu viduriuoju (gausiai ir su krauju) tada 3-4 savaites viskas liuks, rodos net vaistu galeciau negert. Ir vel ateina tas laikas kai pradeda pilvas burbuliuot... doh.gif
Pirma karta viskas prasidejo po antibiotiku. Antra karta viska suverciau pasikeitusiam ritmui ir maistui atostogaujant. Na o dabar teko pasinervuoti, nes dukryte buvom pagulde i infekcine ligonine. Gal but tai itakojo. Nors man jau atrodo, kad tai kartojasi tam tikru dazniu nuo nieko nepriklausomai blink.gif
Pirmus du kartus man labai pagelbejo "Flora care", dabar situ probiotiku niekur nera, nes neturi tiekejai verysad.gif
Mano gastroenterologas padidino vaistu doze (6tabl/diena) + nakciai zvake. Sake po menesio jei nepageres, darys vel kolonoskopija doh.gif
Jo manymu taip yra del per mazos vastu dozes unsure.gif
Bet dabar kai viduriuoju, man toks jausmas jog tie vaistai is viso neveikia. Atrodo jog jie kaip pro burna ilekia, taip pat pro "ten" ir islekia neatlike jokio darbo unsure.gif

Atsakyti
Sveiki, turiu 10 d. atostogas. Noreciau isvaziuoti is namu, pakeisti aplinka. Gal kas nors gali parekomenduoti kokia sanatorija , viesbuti ar pan. (kas nors buvo, girdejo, turi atsiliepimu) kur galima butu ne tik paprastai pailseti bet ir sudarytu individualia dieta ir maitinimo salygas sergant opiniu kolitu (esenat paumejimui).

Tikslas ramiai pailesti (t.y. gera aplinka), gauti atitinkama ir ivairiapusi maista pgl. musu dieta.

Is anksto dekoju.
[/quote]

Ar taip niekas negali nieko parekomenduoti ?
Atsakyti
QUOTE(Fiskius @ 2008 09 25, 14:10)
Bet dabar kai viduriuoju, man toks jausmas jog tie vaistai is viso neveikia. Atrodo jog jie kaip pro burna ilekia, taip pat pro "ten" ir islekia neatlike jokio darbo  unsure.gif

Taip ir man ,bet tai vykdavo pro stomą(suformuotą pilvo šone po operacijos).
Kai pirmą kartą pamačiau,niekaip negalėjau suprasti,iš kur ta pupelė,jei aš jos nevalgiau.Buvau persigandusi blink.gif Kadangi dar gulėjau ligoninėje,tai gydytojas man paaiškino,kad šitaip gali nutikti,tiesiog vaistas pasisavinamas kiek reikia. g.gif
Dabar,kai stomos nebeturiu,nebepastebiu,kad taip nutiktų.
Bet,kad Jūs sakote,kad Jums atrodo,kad išvis tie vaistai neveikia...? g.gif Čia
klausimas.Gali,būti,kad tenka vaistus keisti ,arba koreguoti dozę.
Dar įsikišiu su pasiūlymu.Gal vertėtų šalia tradicinio gydymo pabandyti žoles.
Pvz.Jadvygos Balvočiūtės.Ji arbatas ruošia individualiai pagal konkrečią ligą.Jei
gyvenate toli,galima konsultuotis ir užsisakyti telefonu antradieniais ir ketvirtadieniais.Galiu duoti tel.į a.ž.Ji suruošia siuntinukus ir pristato,kur reikia.
Nežinau,ar daro nuo opinio kolito -bet pasiskambinti juk nesunku.
Papildyta:
QUOTE(Jonasz @ 2008 09 23, 14:04)
Papildyta:

Is anksto dekoju.

Sveiki, 4u.gif Aš nebuvau sanatorijoje,bet galiu pasakyti girdėtus gerus atsiliepimus apie
Druskininkų "Eglę",dauguma Birštono sanatorijų.Kažką patarti sunku,nes kai kurios specializuojasi daugiau vienoj ar kitoj srity.Manau,jei moki pinigėlius tai bet kokioj galima praleisti ramiai laiką.Internete smulkmenų nerašo,o mūsų liga labai specifinė maisto atžvilgiu.Todėl man atrodo,kad geriau skambintis į vieną ,į kitą.
Paklausti,kas dominą.Taip gausite daugiau informacijos,nes klientų jiems visada reikia.Taip galėsite išsirinkti sau tinkamiausią.Telefonus galima rasti internete.Užrašykite Lietuvos sanatorijos,ar Birštono sanatorijos ar pan.Tik kiek esu prisiklausiusi,prasčiausios yra Palangoje - ir aptarnavimu,ir technikos atžvilgiu.
Na,bet nepabandęs pats negali sakyti. ax.gif Tad sėkmės Ieškant,gero poilsio ir sveikatos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 25 rugsėjo 2008 - 20:34
Daro Balvociute ir nuo opiniokolito zoliu misini. As pas ja pirkau. Tik beda, kad valios neturiu pagal visas rekomendacijas gerti. Kai nusipirkau tas zoles, tai kuri laika saziningai geriau, o paskui pagedau wub.gif , bet zadu pasitaisyti.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 25, 22:31)
Dar įsikišiu su pasiūlymu.Gal vertėtų šalia tradicinio gydymo pabandyti žoles.
Pvz.Jadvygos Balvočiūtės.Ji arbatas ruošia individualiai pagal konkrečią ligą.Jei
gyvenate toli,galima konsultuotis ir užsisakyti telefonu antradieniais ir ketvirtadieniais.Galiu duoti tel.į a.ž.Ji suruošia siuntinukus ir pristato,kur reikia.
Nežinau,ar daro nuo opinio kolito -bet pasiskambinti juk nesunku.

Aciu uz pasiulyma, jau kuri laika apie tai mastau bet tai laiko ner, tai dar kas blush2.gif
Buciau dekingas uz Balvociutes kontaktus 4u.gif
Atsakyti
Sveika OK draugija smile.gif
Maciau cia vel diskutavot apie kolonoskopija, tai as darius ja ir su nuskausminimi ir be, tai su nuskausminimu gal geriau tik savo itaka aisku turiu ir narkoze. Bet po to atsikeli ir nieko neprisimeni ir nejauti.
jadvygos Balvociutes zoleliu esu isigijusi ir kaz kuri tai laika geriau, Reikia gert trys kartus per para pusvalandi pries valgi. As pas ja vaziavau i Mezeikiu raj. nes uzsakius telefonu reiktu laukt pora menesiu smile.gif
Atsakyti