Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

Sveiki, ziuriu as kaip rututule - nei kolonoskopija darausi nei vaistus naudoju. Gydausi zoleliu arbatom ir valgau biciu duonele. Buna tai geriau tai blogiau. Manau, kad itakos turi siek tiek maistas, siek tiek aplinkos poveikis (stresai...)Nepasakyciau, kad vaistai man dare labai dideli teigiama poveiki. Galbut pastebejau, kad tvarkydama viena gala, kenkiu kitiem organam... todel ir nutraukiau vaistu naudojima. Prie viso to dar atsibodo vaikscioti pas gydytoja ir prasyti, kad israsytu vaistukus. Juo labiau, kad ir mano seimos gydytoja yra is tokiu, pas kuria nuejus dar pasijauti kalta, kad atejai. Kai israsydavo vaistus - tai turedavai jausti laabai dideli dekinguma. Atrodo, kad as pati ta liga susigalvojau ir is neturejimo ka veikti tik ja trukdau.
O siuo metu jauciuosi neblogai - jau kuri laika tustinuosi be krauju. Linkiu ir jums visoms (-iems) geros sveikateles 4u.gif
Atsakyti
Labas mamos ir ne tik rolleyes.gif
Turiu toki klausimeli . Gal jau kur buvo rasyta, ne visa spejau perskaityt temele smile.gif Mano vyrui pries kelis metus buvo nustatyta opinis kolitas,jau kazakada rasiau,klausiau patarimu keliu del maisto ir pan. O dabar va iskilo kitas klausimas: jau kelintas menuo stengiames pastoti ir niekaip nesigauna.. verysad.gif del to labai skaudu abiem... verysad.gif Gydytojas jo sake,kad bus sunku pastoti,bet imanoma. Gal esat patys susidure siuo klausimu ar ka girdejot? Kokia tikimybe pastoti geriant vaistus nuo opinio kolito? unsure.gif
Atsakyti
Raimutia, kazka apie tai esu skaites, bet labai nedaug ir miglotai. Berods mesalazinas kazkaip veikia sperma, kazka pakeicia. Pats spejau vaikuti netycia (aciu likimui) aptureti iki ligos. O kai jau planuosim antra, bus matyt, rolleyes.gif
Atsakyti
tai vat,man ir idomu ant kiek pristabdo tie vaistai 'buozgalviuku' judejima ax.gif blush2.gif turbut reiks laukt,kada daktaras leis pilnai nutraukti vaistukus...nors ir minejo,kad pastoti yra tikimybe... g.gif
Atsakyti
Sveiki, nu nezinau kaip vyrams su situo reikalu, bet as pastojau po pirmo bandymo smile.gif Ir istikruju negirdejau nieko , kad OK itakotu " bozgalviuku " ar ko ten judejima.
Tai va stenkites brangieji ir viskas bus GERAI. SEKMES
Atsakyti
QUOTE(buzialis @ 2008 10 29, 20:04)
Sveiki, nu nezinau kaip vyrams su situo reikalu, bet as pastojau po pirmo bandymo smile.gif Ir istikruju negirdejau nieko , kad OK itakotu " bozgalviuku " ar ko ten judejima.
Tai va stenkites brangieji ir viskas bus GERAI. SEKMES

Labai dziaugiuosi,kad lengvai pastojei mirksiukas.gif reiks stengtis ir toliau... Ir tiketis kad greitu laiku pavyks:)
Atsakyti
Raimutia ir kiti troskantis tapti teveliais ir mamytemis, linkiu kad greitu laiku pavyktu 2.gif , nes tai yra tikras dziaugsmas.
Kai pastojau labai pergivenau, kaip cia reikes vaikeli isnesioti su OK, kaip kas, milijonas klausimu. Man sesele poliklinikoi pasake nepergivenk, mes priziurejom ne viena nestuke su OK viskas klostesi gerai, ir kai kurios laukiasi jau po antra. Bet nerimas nestumo metu cia naturalus dalykas.
Tai gero ilgo savaitgalio, pailsekit visi. gathering.gif smileysex.gif mes esam gera group.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buzialis: 30 spalio 2008 - 18:53
Aciu uz palaikyma:) Pradedu tiketi,kad tikrai imanoma sulaukti ,kada gi busiu nestuke.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labas visiem. Jau daugiau kaip metai nebuvau cia 4u.gif Tai va, trumpai papasokosiu kaip einasi su liga susigyventi. Ligoninese pagulejau nemazai, geriau mesilazina, pridejo prednizalona, poto azatioprina. Kaip ir pakenciamai buvo, bet niekaip prednizalono atsisakyt negalejau, kiek bandau mazinti vis blogejo. Nusprende imtis kitokiu priemoniu, pradejo leisti infliksimaba. Dabar kas du menesius atvaziuoju i ligonine kad suleistu vaistukus (siaip labai brangus, gerai kad kompensuojami) Nuo geguzes leidzia, tai dabartine bukle kolkas geriausia kokia buvo sergant. Aisku ner taip kaip kai buvau sveikas, jautrumas maistui, pilvo putimas, kartais skausmas, bet siaip labai gerai. Prednizalono pavyko iskart atsisakyt, mesilazina siai dienai sumazino iki 2 tableciu po 400mg (kai gerdavau 4x800mg), na dar azatioprinas liko, jo ir nemazins. Truputi neramu del salutiniu poveiku, nes vaistas gan bjaurus, bet pasirinkimo kito nera thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simkka: 12 lapkričio 2008 - 20:10
Ai dar su sinusitu problemu turejau, nes niekaip issigydit negalejau, o tai labai trukde vaistu leidimui (nes leidziant infliksimaba organizmas naturaliai nekovoja su infekcijomis, nes sie vaistai slopina imuniteta)
Sinusita gyde gyde(sere antibiotikus kitaip) vietinej poliklinikoj, kol baiges kantrybe, nuvaziavau i santariskes, nusiunte i zalgiri, ten padare nuotraukas, rado priezasti (saknies likutis po traukto danties) ir isoperavo ir problemos baigesi. O vietinej poliklinikoj aiskino kad sinusitas tokia liga kad kai prasideda, taip ir kartojas.
Atsakyti
Sveiki,
dar karta pasitvirtina kad nereikia sustoti ties vienu daktaru smile.gif geriau nuvaziuot ir isitikint ar tikrai taip viskas yra smile.gif Simkka as azatioprina geriau 3 metus ir su jo pasekiau remisija, po to pagimdziau ir prasidejo viskas is naujo wink.gif ne manau kad azatioprinas yra blogesnis uz prednizolona, gal net maziau tu salutiniu poveikiu, nors ka gali zinot ...
Atsakyti
Patikėkit abu "geri". Kai buvo man baisūs paūmėjimai, man irgi primygtinai siūlė prednizoloną, bet aš užsispyriau ir negėriau. Pasakiau, kad čia aš sprendžiu nuodytis man ar ne. ir ką - rezultatas yas pats. Remisija vistiek atėjo. Ilgiausią remisiją pavyko pasiekti visai be vaistų. Tiesiog vieną dieną pasakiau - gana. Manau, jei sugebėčiau gyvent ramiai, be nervų ir sąžiningai laikyčiausi dietos, pamirščiau kad išvis sergu doh.gif
Atsakyti