Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

QUOTE(rututulė @ 2008 11 26, 14:39)
Tarp kitko, aš susirgau išgėrusi naminio pieno. Jis , aišku, buvo tik katalizatoriu, kuris "įjungė" genetiką. Juk ant asfalto grybai neauga. Mes patys sudarom sąlygas ligai.

Na genetika, tai genetika. Daug neiškumų su ta genetika.

Šiaip ar taip, aš esu isitikinęs, kad per daug nutolom nuo gamtos verysad.gif
Visos alergijos bei kitos nenormalios ligos (tame tarpe ir mūsų liga) tik dėl to, kad nebegaunam natūralaus maisto, nebekvėpuojam švariu oru, nebegyvenam pušų prieglobsty, nebeuostom pavasari oro pilno žydinčių gėliu aromato ir t.t. O kai gaunam kažkurio, iš mums kadaise buvusiu normalių dalykų (pvz žiedadulkių) kai kam ir mirtis gali ištikti netikėta verysad.gif

Bet nejau taip iš tikro nebėra kelio atgal?
Gal reikia riebiai spjauti į viską, atsisakyti parduotuvinio maisto, gyvenimo mieste ir viską pradėti iš naujo? Auginti viską patiems, gyventi miško vidury, valgyti natūralų, tikra maistą. Gal tai padėtų, a?

Atsakyti
tai ka daryt su tom linu semenim?

juk nenorim kad pilvus paleistu, taciau norim apsaugot savo zarnas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annaa: 26 lapkričio 2008 - 13:53
Paskaitinejau www.draugija.info, tai labai sudomino OK gydymas kirmelemis. Nebuvau apie tai girdejusi.
Atsakyti
Nu ką, chebryte, aiškinu dar kartą smile.gif . Linų sėmenis reikia nuplaut per sietelį šaltu vandeniu ir virt apie penkias minutes. Vandens ir sėmėnų santykį nusistatyti siūlau eksperimento tvarka. Man iš pradžių vis gaudavosi tai per tirštas, tai per skystas. Dabar jau išeina gerulis - pliūrinu po pora litrų per dieną. O dėl pabėgimo iš civilizacijos į gamtos prieglobstį tai svaigstu jau pora metų... Taip noriu sodybos, poros retriverių, šautuvo ir visiškos ramybės...(šautuvas tai ne nusišaut, o šiaip visokiems interesantams vaikyt smile.gif ) O dėl kirminukų, tai ir aš pirmakart perskaičiau. Neturiu nuomonės. Brangoka, švelniai tariant. Kol kas laikausi neblogai ir be kirminukų.
Atsakyti
Labas. 4u.gif
Taigi, aš dar apie tų pomidorų vartojimą. Manau, kad vieni gali valgyti, kiti ne. Nes juk iš pokalbių suprantam, kad diagnozės truputi skirtingos ir ligos pažengimas skirtingas. Aš valgau pomidorus, tik prie jų truputi reikia pasikrapštyti lotuliukas.gif . Mat aš juos nusilupu ir dar sėklas išimu. Kaip sakoma, valgau "gryną mėsą". Dabar esu pripratusi ir tas paruošimas neužima daug laiko. Man atrodo, kad negerai yra pomidoro odelė ir sėklos. Jos tai tikrai keliauja per visą žarnyną sveikut sveikutėlės ir gali pridaryti labai daug nemalonumų.
O man pirmas priepolis buvo prisivalgius troškintų žiedinių kopūstų - DAUG blink.gif . Vyras išvyko porai savaitėlių, tai prisiviriau puodą. Kadangi jis tokių troškinių nemėgo...galvoju - atsigriebsiu. Skanu buvo be proto. Dvi dienas lapsėjau, kad ausys lingavosi. Ir prilapsėjau. Paskui keletą metų bijojau apie žiedinius pagalvoti. Šiandien vėl skanu, paragauju ir turiu save stabdyti. Iš kitos pusės, gal tai tik sutapimas buvo. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 lapkričio 2008 - 21:10
labas rytas

paklausius patarimo nuejau i www.draugija.info

naujas gydymas "kirmeliukais"- atrodo pasiekiami realus ir geri rezultatai. gal kas gali daugiau informacijos apie si gydyma lietuviu kalba?

ir dar turiu viena prasyma asmenini. gal kas atsiustu gydytojo G.Kiudelio mob. tel.nr. 4u.gif neberandam...
Atsakyti
Sveiki smile.gif Šiandien viriausi avižų kisielų - patikėkit, tai pirmas vaistas ir maistas mums visiems triedaliams. Ir ne tik. Buvau visai pamiršusi doh.gif Kadangi darbo su juo nemažai, tai ir verdu ne dažnai. Paūmėjimo metu man tai vienintelis priimtinas maistas - gali jo pliumpt kiek telpa, neerzina gleivinės, turi tiek vitaminų ir mikroelementų kiek turbūt niekas neturi, be to atstato gleivinę, sveika sąnariams ir t.t Jei sudomino ką, tai tam reikia avižų grūdų (ne dribsnių) ir vandens. Dar kantrybės nes užtrunka apie porą valandų. Bet ko tik nepadarai dėl sveikatos. O be to išsiverdu ne vienai dienai.
Atsakyti
Bet kodel visada sakydavo, kad avizas tinka vartoti esant viduriu uzkietejimui? Man skanu avizu koses, kisielius irgi, manau, patiktu, bet kapoju tik ryzius, nes jie kietina vidurius! biggrin.gif Reikes pamegint issivirt to avizu kisieliaus.
Atsakyti
QUOTE(rututulė @ 2008 11 27, 18:58)
Sveiki smile.gif  Šiandien viriausi avižų kisielų - patikėkit, tai pirmas vaistas ir maistas mums visiems triedaliams. Ir ne tik. Buvau visai pamiršusi doh.gif Kadangi darbo su juo nemažai, tai ir verdu ne dažnai. Paūmėjimo metu man tai vienintelis priimtinas maistas - gali jo pliumpt kiek telpa, neerzina gleivinės, turi tiek vitaminų ir mikroelementų kiek turbūt niekas neturi, be to atstato gleivinę, sveika sąnariams ir t.t Jei sudomino ką, tai tam reikia avižų grūdų (ne dribsnių) ir vandens. Dar kantrybės nes užtrunka apie porą valandų. Bet ko tik nepadarai dėl sveikatos. O be to išsiverdu ne vienai dienai.

Rututule, 4u.gif
Mestelėkit mums visiems nežiniukams savo avižų kisieliaus receptuką. Labai būčiau dėkinga. Jau labai mokate suintriguoti. mirksiukas.gif Avižų kisielių valgiau tikriausiai, kai man buvo kokie septyni metai... doh.gif Netgi nesenai buvau prisiminusi jo skonį, bet kaip išvirti ?
Atsakyti
Receptas.Negi gaila smile.gif Tik itariu, kad vaikystėj valgydavai raugintą avižų kisielų. Irgi geras daiktas, bet man nelabai toks išeina, tai retkarčiai mama padaro. O mano kisielius toks: paimi didesnį puodą, pripili vandens ir supili gerai nuplautus avižų grūdus (santykis panašiai 1/4) ir verdi ant silpnos ugnies apie valandą. Po to perkošti per nemažą sietelį, o grūdus sumalti per mėsmalę (aš malu du kartus, nes per vieną gerai nesusimala) P.S. nusunkto skysčio neišpilt. Po to vėl sumaišyt skystį ir sumaltus grūdus ir dar pavirt apie dvidešim min. ant silpnos ugnies. jei atrodo, kad vandens mažai, galima dapilti. po to praaušint ir per sietelį mediniu grūstuvėliu pertrint avižas. Avižų išspaudas išmest. Skystis pasidaro kisieliaus konsistencijos, pilkos spalvos, gana malonaus skonio, net truputį salstelėjęs. Įšeina nemažas kiekis. nes mažai virt neapsimoka - daug darbo. Aš paprastai darau visą dieną, nes reikia kad praauštų prieš malant ir trinant. Susipilstau į sandarius indus ir pasidedu į šaldytuvą arba į balkoną žiemą. Geriu visą dieną, nes jis labai sotus. Užtenka kelioms dienoms. Receptą sužinojau iš Malovičkos (žolininkas iš Kauno). Mano vidurinioji nuo trejų metukų serga reumatoidiniu artritu, tai jai verdu ir sau. Pas jį ir gydomės. Dukra puikiai jaučiasi - nevartojam jokių vaistų, bet laikomės visų jo nurodymų. Galbūt dėl to aš pasitikiu tik liaudies medicina, nes tradicinė medicina mano vaiką buvo nurašiusi kaip nepagydomą. Tai va. Kai aš laikiausi jo paskirto gydymo du metus buvau sveikutėlė, bet paskui nebeužteko valios ir - paūmėjimas ... Avižų galima nusipirkt ūkininkų turguose arba Kalvarijų turgui Vilniui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rututulė: 28 lapkričio 2008 - 22:42
sveiki, kaip jusu sveikatos?

pirksim avizas ir virsim kisieliu. aciu uz recepta 4u.gif

o ar kas bandet gerti nuovira is vaistines taukes? sita zole tinka gydyti sia liga. tik kad ji nuodinga atrodo.... kazkaip baisu tas arbatas daryt.

ir dar ar kas viret kmynu kisieliu? smile.gif
Atsakyti
Rututule, 4u.gif
Labai ačiū už receptuką. Klausiau mamos, kokį kisielių valgiau vaikystėje. Jūsų tiesa - valgiau raugintų avižų. Bet nesvarbu - virsim Jūsų kisielių. tongue.gif
Visiems geros sveikatėlės. 4u.gif
Atsakyti