Tai butent predinazalono ir negalejau atsisakyt, kiek mazinau tiek blogejo. O nusivaryt zemyn nesinorejo.. Azatioprina dar veliau pridejo, kaskiek pagerejo, bet kadangi per metus laiko nepasiekiau nieko labai, pridejo lasinamus. Azatioprinas brudas irgi geras, bet prednizalono poveiki labiau jauciau. Jau nebeplinku, nes buvo pradeje plaukai tiesiog byret, plius skrandi irgi dirgino.
O kaip pas jus daktarai raso liga? Pas mane "Opinis kolitas, sunki forma". Kaip pas kitus?
Labas OK'ieciai
Susidariau ispudi, kad viskas labai priklauso nuo musu organizmo. Vienas gali is viso be vaistu, kitam ir su arklinem vaistu dozem tik vos vos geriau.
As pvz neisivaizduoju kaip rututulei pavyko pasakyti vaistams ne. Bent man dabar kai buvo paskutinis pablogejimas, laksciau i tulika po 10-15 kartu per diena, tulikas visada raudonos spalvos, kuno svoris krenta, sveikatos nera. Nezinau kas butu jei buciau ilgiau tempes (pratempiau 1,5 menesio).
Dabar jau beveik menuo kai geriu prednizolona. Pradejau nuo 8 tableciu i diena, siuo metu geriu po 4
Jau kokia 3 diena po prednizolono vartojimo pradzios, nustojau viduriuoti, dingo kraujas. Valgau dabar praktiskai viska. Aisku vengiu visokiu raugesiu, astrybiu ir visiskai nei laso alkoholio. Bet vel pradejau vartoti piena, valgau pomidorus ir t.t. Viskas liux
Kartais siek tiek papucia pilva, pagazuoju kur atokiau nuo liaudies ir viskas
Tikrai ne visada ir ne visi gali atsisakyti vaistu. Is dvieju blogybiu tenka rinktis ta kuri leis ilgiau isgyventi
O kaip gyventi nesinervuojant ir t.t. tai cia jau kita kalba
Man turbut reiktu nedirbti, apsigyventi kokioj trobelej vidury misko prie sraunios zuvingos upes, neauginti vaiku, nieko nedirbti. Tik istisa dienas rymoti su meskere paupy, ir dar kad kas menesi bent po pora tukstanteliu kas i saskaita pervestu
Ir tai matyt rasciau del ko susinervuoti, pvz pamates brakonierius prie upes

Susidariau ispudi, kad viskas labai priklauso nuo musu organizmo. Vienas gali is viso be vaistu, kitam ir su arklinem vaistu dozem tik vos vos geriau.
As pvz neisivaizduoju kaip rututulei pavyko pasakyti vaistams ne. Bent man dabar kai buvo paskutinis pablogejimas, laksciau i tulika po 10-15 kartu per diena, tulikas visada raudonos spalvos, kuno svoris krenta, sveikatos nera. Nezinau kas butu jei buciau ilgiau tempes (pratempiau 1,5 menesio).
Dabar jau beveik menuo kai geriu prednizolona. Pradejau nuo 8 tableciu i diena, siuo metu geriu po 4

Tikrai ne visada ir ne visi gali atsisakyti vaistu. Is dvieju blogybiu tenka rinktis ta kuri leis ilgiau isgyventi

Man turbut reiktu nedirbti, apsigyventi kokioj trobelej vidury misko prie sraunios zuvingos upes, neauginti vaiku, nieko nedirbti. Tik istisa dienas rymoti su meskere paupy, ir dar kad kas menesi bent po pora tukstanteliu kas i saskaita pervestu

QUOTE(simkka @ 2008 11 16, 15:24)
O kaip pas jus daktarai raso liga? Pas mane "Opinis kolitas, sunki forma". Kaip pas kitus?
Sveikas, simkka,

Pas mane rašo - " Lėtinis nespecifinis opinis kolitas." Laikykis.

Papildyta:
QUOTE(Fiskius @ 2008 11 17, 11:49)
Labas OK'ieciai
Jau kokia 3 diena po prednizolono vartojimo pradzios, nustojau viduriuoti, dingo kraujas. Valgau dabar praktiskai viska. Aisku vengiu visokiu raugesiu, astrybiu ir visiskai nei laso alkoholio. Bet vel pradejau vartoti piena, valgau pomidorus ir t.t. Viskas liux
Kartais siek tiek papucia pilva, pagazuoju kur atokiau nuo liaudies ir viskas

Labas, Friskiau, [B]

Smagu girdėti geras permainas. Laikyk ir toliau vadeles savo rankose.

O kam tau tie pora tūkstantėlių paupy ir miške ?

Visiskai sutinku su Fiskiu, kad priklauso nuo žmogaus organizmo
Man prednizolonas irgi staigiai padeda. Namuose visą laiką nesedėsi, norisi ir išeit kur, o kaip jei tau tenka į tuliką lakstyt ir lakstyt; tik vaiksčiuok ir galvok, kur čia artimiausias.....
Man rašo opinis pankolitas, kadangi pažeista visa storoji žarna.

Man rašo opinis pankolitas, kadangi pažeista visa storoji žarna.
Labas. Mano pavadinimas dar "kietesnis" - Opinis kolitas proktosigmaiditas, nes uzdegimas sigmos zarnoje! Praejusia savaite dare mini tyrymuka, vel paumejimas. Gydausi Asacol 800, 2 x 3 k.d. Zodziu, arkliska doze, bet prednazolono dar isvengiau. Dare kraujo CRB tyrima, kuris rodo uzdegima, tai buvo 8,4 (riba 5). Man yra buve ir 11. Daktaras sake-puse velnio dabar. O dabar savijauta siaip sau, nes kelias dienas buna lyg ir viskas gerai, o paskui paukst ir vel kraujo yra. Jau nusibodo ir ta maista taikyti...ir nesinervuoti....Anadien kavinej keptos duonos su suriu pririjau ir skanu kepsni... Blogiau nebuvo, bet gailejaus ir sakiau, kad daugiau taip nedarysiu...

QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 17, 14:14)
Labas, Friskiau, [B]

Na kad uz alektra susimoket, malku nusipirkt, valgyt irgi but neblogai turet is ko nusipirkti

Dabar tuo tarpu, leki leki, vertiesi per galva, net ner kada pazvejot

QUOTE(kriste91 @ 2008 11 17, 18:23)
Dare kraujo CRB tyrima, kuris rodo uzdegima, tai buvo 8,4 (riba 5). Man yra buve ir 11. Daktaras sake-puse velnio dabar.....Anadien kavinej keptos duonos su suriu pririjau ir skanu kepsni... Blogiau nebuvo, bet gailejaus ir sakiau, kad daugiau taip nedarysiu... 

Man CRB yra rodę ir 13. (Buvau grūdų prisivalgiusi, atseit sveikas maistas

Papildyta:
QUOTE(Fiskius @ 2008 11 17, 21:53)
Na kad uz alektra susimoket, malku nusipirkt, valgyt irgi but neblogai turet is ko nusipirkti
Gyveni sau ramiai, be rupesciu, nesinervuoju, kad paskola reik moket, seimai maisto nupirkt, darbe nieks neknisa proto. Sedi sau prie upes, zvejoji, visko turi, nesinervuoji, opinis kolitas gilioj remisijoj... pasaka, ne gyvenimas
Tai kaip gali kolitas nepaumet 

QUOTE(rasų lanka @ 2008 11 18, 01:30)

Na juk su OK, tampytis nepatariama. Taigis ne kazin kiek tu sausuoliu ir prisirinksi. Malku normaliu nusipirkti reiktu.
Del maisto, visai sutinku. Reiktu atsisakyti viso to slamsto kuri dabar valgome. Augintis viska paciam. Bulbas, morkvas, cibulius ir t.t. Vistas, triusius, kiaules, gal ir kokia karvute laikyt. Manau OK pats pabegtu i miska nuo naturalaus, sveiko maisto

O siaip man tai bi tik niekas zvejot netrukdytu, net neatsisukciau i ta civilizacija. Aisku nuo jos visiskai atsiriboti negaleciau. Radijas, telikas, kompas, saldytuvas, kiti elektros prietaisai, zenkliai palengvinantys musu buiti, nebutu ismesti is mano trobos vidury misko

As buvau prisitampes, dar pacioj pradzioj. Be ligonines neapsiejau. Bet gyvenime vistiek tenka kaska kelt, tai dabar sustipreje, nes kolkas (tpu tpu tpu) nieko neatsitiko. Nieks nepasakys kokia ta riba, gali pajaust kad tik sugurguliavo viskas, ir tuoj leksi i tualeta, o tada jau bus per velu.
kriste91: Asacoli geriau panasiom dozem, bet kad man jis ten nelabai veikia. Nelabai pastebejau kokio poveikio ar ten didina ji ar ten mazina. Dabar paliko 2x400. Kas rezultatu dave tai prednizalonas, bet kad jo nutraukt niekaip neisejo..
Valgau dabar tai beveik viska, aisku apie kepta duonos kios prisilaikau. Siaip vaisiai beveik visi (nors pilva papucia gerai poto ir dujos kaupias) i ryzius, avizinius dripsnius tai ziuret nebagaliu, jogurta taip pat.. Va mesytes kiokios nusipirkt pardej tai problema, nes beveik visi gaminiai turi E407, o dietologe patare vengt produktu su E407. Siaip ir pastebejau kad nuo tokiu gaminiu dujos labai kaupias. Jau geriau pasiimu brangesnes rukytos desros, tai tikrai maziau jaucias.
O kaip su alchoholiu draugaujat? As isvis nevartoju, nebent kokio vyno prie visu paragaunu kad tik skoni pajaust. Kartais pajuokauju kad reikia gerai pavaryt kelias dieneles vien ant skystos duoneles, gal uzsidezinfekuotu ten viskas ir uzgytu
kriste91: Asacoli geriau panasiom dozem, bet kad man jis ten nelabai veikia. Nelabai pastebejau kokio poveikio ar ten didina ji ar ten mazina. Dabar paliko 2x400. Kas rezultatu dave tai prednizalonas, bet kad jo nutraukt niekaip neisejo..
Valgau dabar tai beveik viska, aisku apie kepta duonos kios prisilaikau. Siaip vaisiai beveik visi (nors pilva papucia gerai poto ir dujos kaupias) i ryzius, avizinius dripsnius tai ziuret nebagaliu, jogurta taip pat.. Va mesytes kiokios nusipirkt pardej tai problema, nes beveik visi gaminiai turi E407, o dietologe patare vengt produktu su E407. Siaip ir pastebejau kad nuo tokiu gaminiu dujos labai kaupias. Jau geriau pasiimu brangesnes rukytos desros, tai tikrai maziau jaucias.
O kaip su alchoholiu draugaujat? As isvis nevartoju, nebent kokio vyno prie visu paragaunu kad tik skoni pajaust. Kartais pajuokauju kad reikia gerai pavaryt kelias dieneles vien ant skystos duoneles, gal uzsidezinfekuotu ten viskas ir uzgytu

As siuo metu irgi viska valgau. Labai dziaugiuosi vel galedamas piena gert, nes megstu ji labai (su visokiais "miusli"). Darzoves irgi visas valgau, negaliu pasakyt kad laaabai nuo ju pustu pilva. Truputi pabezdineju po darzoviu ir viskas
Alkoholio vengiu. Keik zinau vyno bei alaus reikia vengti labiausiai, nes tai visgi yra raugas
Nuo alaus tai tikrai esu pastebejes, kad blogiau buna. Zodziu kol kas esu istojes i valanciaus draugija, ir del to visiskai ramus. Ner ir nereikia 
O kas del tampymosi, tai kur cia zmogus nesitampysi. Gal moteriskem maziau tenka. Bet negi as dabar liepsiu zmonai nesti spinta i 3 auksta, jei daugiau ner kam nest
Taip kad tenka kartais pasitusyt neblogai.
Pastebejau tik, kol dar nebuvo pablogeje, viena diena parveziau kelis pusmaisius bulviu ir nunesiau mamai i rusi, o po to dar parveziau maisha uosvienei ir inesiau i rusi. Kita diena pasirode kraujo
O kai jau viduriavau, tai tadu px buvo, ar tampiausi, ar nesiojau spinta ar valgiau ar nevalgiau rezultatas tas pats

Alkoholio vengiu. Keik zinau vyno bei alaus reikia vengti labiausiai, nes tai visgi yra raugas

O kas del tampymosi, tai kur cia zmogus nesitampysi. Gal moteriskem maziau tenka. Bet negi as dabar liepsiu zmonai nesti spinta i 3 auksta, jei daugiau ner kam nest

Pastebejau tik, kol dar nebuvo pablogeje, viena diena parveziau kelis pusmaisius bulviu ir nunesiau mamai i rusi, o po to dar parveziau maisha uosvienei ir inesiau i rusi. Kita diena pasirode kraujo

O kai jau viduriavau, tai tadu px buvo, ar tampiausi, ar nesiojau spinta ar valgiau ar nevalgiau rezultatas tas pats

QUOTE(simkka @ 2008 11 18, 20:25)

Klausiau išeinant iš ligoninės savo chirurgo apie alchogolį.

Geros sveikatos.

labukas senai pas jus bebuvau užsukus.man jau du metai muvo ramu gyvenau rmu gyvenima tik kad salfalka vis gerdavau.dabar gyvenam norvegijoj ir prieš menesi pradejau vel kraujuoti
susiskambinau su gydytoja iš lietuvos tai liepe pagert prednizilona.bet nieko mano reikalai negereja ai vakar buvau nuejus čia pas daktarru.taigi šiandien varau daytis kolonoskopija.bijau lbai.Žiuresiu ka jie čia man patars kai pasakiau kad geriu prednizolona pasake kad nesuprantam kodel
nu labiausiai tikiuos kad neprades gydyti kokiu paracetamoliu
jei matysiu ka nieko čia jie gero nežada teks parskrist i lietuva.
parašysiu kaip sekesi toliau man

parašysiu kaip sekesi toliau man