Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

oho...na ir prisiskaiciau as cia pas jus po tokio ilgo laiko....ir nauju veidu atsirado...kas aisku nedziugina...tikiuosi kad tau juperi nepasitvirtins diagnoze...
na as ir pati seniai buvau pas jus...
turiu ir as sokiu tokiu pasikeitimu...
pries sav grizau is ligonines.....pragulejau dvi savaites....
dare kolonoskopija ir visokius kitokius tyrimus...
man pries tai kuri laika buvo remisija...na gal kokius penkis men, be kraujo, ir i wc nereikejo eit daznai...
bet atrodo persistengiau su fiziniu darbu....panesiojau plytas, lentas...
matomai tai padare savo...prasidejo kraujavimas, ir kuo toliau tuo didesnis....vaistus jau buvau sumazinus iki min normos....bijojau padauginti doze, tai kreipiausi pas daktare i vilniu....kai nuvaziavau ir pasikalbejom ji pasiule gultis i ligonine ir pasidaryti tyrimus, nes jau seniai buvo daryti......
as ir sutikau, pabijojau augliu ar dar kokiu saaugu, kad nerastu.....
na, laimei nieko blogo ten viduje nerado...dare su narkoze, tik kad pas mane buvo uzdegimas ir daug randu, tai atsibudus po narkozes buvo labai prastai, labai skaudejo....
bet nieko....viskas gerai....po to buvo susauktas konsiliumas daktaru ir man kaip ir simmkai nusprende suleisti inflaximaba...ar kaip ten jis....
prisiskaiciau visokiu dlyku, bet nusprendziau pabandyti.....
rezultatai ne is kart pasirode....va jau sav kai sulaisti vaistai tai tik kokios dvi dienos kai i wc einu 2 kart mazdaug ir kraujas mazeja......
na vis dar geriu prednizolonam azatioprina ir salofalka, bet gydytojai zadejo kad ateityje sumazins dozes......
tai va ir nezinau ar dziaugtis ar ne.......
o jus laikykites ir ieskokit kas kam labiau tinka...
nes organizamai skirtingi ir liga veikia skirtingai nors pavadinimas tas pats....
Atsakyti
biggrin.gif Sakoma kad vyrai niekad nesupras ka reiskia gimdyti. Pagal jusu, merginos, kolonoskopijos ispudzius galiu dabar pasakyti, kad zinau ka tai reiskia smile.gif Ir visai ne taip jau ir baisu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLa25 @ 2008 12 05, 21:28)

bet nieko....viskas gerai....po to buvo susauktas konsiliumas daktaru ir man kaip ir simmkai nusprende suleisti inflaximaba...ar kaip ten jis....
prisiskaiciau visokiu dlyku, bet nusprendziau pabandyti.....
rezultatai ne is kart pasirode....va jau sav kai sulaisti vaistai tai tik kokios dvi dienos kai i wc einu 2 kart mazdaug ir kraujas mazeja......
na vis dar geriu prednizolonam azatioprina ir salofalka, bet gydytojai zadejo kad ateityje sumazins dozes......
tai va ir nezinau ar dziaugtis ar ne.......
o jus laikykites ir ieskokit kas kam labiau tinka...
nes organizamai skirtingi ir liga veikia skirtingai nors pavadinimas tas pats....

Infliksimaba man leidzia nuo pavasario. Penktadieni vaziuosiu 6 dozei. Prednizalono senai nebevartoju, liko meselazino 2x400mg ir azatioprino 2x50mg. Del ligos tai rezultatai kolkas patys geriausi, bet vaistai gan bjaurus. Imunine sistema slopina kiek suprantu. Siaip kaip ir nieko labai blogo nejauciu, bet va gerkles persalimai tai pastoviai dabar, nors kiek kas ir sakes, su temperatura..
Atsakyti
Kiek žinau, tai Vilniuj Diagnostikos centre Grybo g. ir lyg tai Kaune klinikose, bet negarantuoju dėl Kauno, nes tik kažkur skaičiau. Pabandyk google įvest
Atsakyti
skaiciau pasveik.lt apie sia liga. ir ten buvo parasyta, kad vienas is gydymosi yra pieno produktu atsisakymas. jus atsisakiusios?
Atsakyti
QUOTE(Zemiete @ 2008 12 07, 17:17)
skaiciau pasveik.lt apie sia liga. ir ten buvo parasyta, kad vienas is gydymosi yra pieno produktu atsisakymas. jus atsisakiusios?

Buvau atsisakes pieno. Varske, jogurta ir t.t. vartojau. Dabar vel viska vartoju, nepastebejau jokio poveikio. Manau pieno reikia vengti tiems zmonems, kurie netoleruoja laktozes. O tiems kas iki kolito gere piena ir nuo jo neviduriavo, nepute pilvo, tie gali gerti ir toliau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiskius @ 2008 12 08, 11:22)
Buvau atsisakes pieno. Varske, jogurta ir t.t. vartojau. Dabar vel viska vartoju, nepastebejau jokio poveikio. Manau pieno reikia vengti tiems zmonems, kurie netoleruoja laktozes. O tiems kas iki kolito gere piena ir nuo jo neviduriavo, nepute pilvo, tie gali gerti ir toliau  rolleyes.gif

Sveiki visi, man tai ir daktarai minejo ir pati isitikinau negerai saldus pieno produktai t.y. saldus pienas, saldus sureliai, ledai... Net ir jogurtai sladus nelabai.
Atsakyti

as visai nieko nebesuprantu.... rututule tu kokiu opiniu kolitu sergi?

avizu kisielius lengvina tustinimasi kaip ir linu seklu nuoviras. o mums gi to VISAI NEREIKIA!!
isviriau dabar ta kisieliu bet bijau duot gert kad nepasidarytu dar blogiau su tualetu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(simkka @ 2008 12 07, 14:38)
Infliksimaba man leidzia nuo pavasario. Penktadieni vaziuosiu 6 dozei. Prednizalono senai nebevartoju, liko meselazino 2x400mg ir azatioprino 2x50mg. Del ligos tai rezultatai kolkas patys geriausi, bet vaistai gan bjaurus. Imunine sistema slopina kiek suprantu. Siaip kaip ir nieko labai blogo nejauciu, bet va gerkles persalimai tai pastoviai dabar, nors kiek kas ir sakes, su temperatura..

o kaip simkka wc? susitvarke nors kiek?
Atsakyti
QUOTE(annaa @ 2008 12 08, 23:11)
as visai nieko nebesuprantu.... rututule tu kokiu opiniu kolitu sergi?

avizu kisielius lengvina tustinimasi kaip ir linu seklu nuoviras. o mums gi to VISAI NEREIKIA!!
isviriau dabar ta kisieliu bet bijau duot gert kad nepasidarytu dar blogiau su tualetu  sad.gif

As irgi viriausi ta kisieliu. Tik man toks kietokas gavosi - kaip kose. Tai as ji ne geriu, o su saukstu kabinu mirksiukas.gif . Kita karta daugiau vandens pilsiu, kad skystesnis butu.
Man tai kisielius visai tiko.
Atsakyti
QUOTE(zirzi @ 2008 12 09, 10:00)
As irgi viriausi ta kisieliu. Tik man toks kietokas gavosi - kaip kose. Tai as ji ne geriu, o su saukstu kabinu  mirksiukas.gif . Kita karta daugiau vandens pilsiu, kad skystesnis butu.
Man tai kisielius visai tiko.

aga. as dar truputi ipyliau virinto vandens, kad nereiktu saukstu kabint smile.gif o viralas atrodo klejingas , paragavus sutrauke visa burna. tikiuos pilvo nepaleis mano ligoniui ...
Atsakyti
Mieli kolegos OK, kisielių kad bandėt virti tai esat šaunuoliai vienareikšmiškai, o kad nelebai pavyko, tai nieko tokio - pirmas blynas. Suprantu, kad buvo per daug grūdų ir per mažai vandens. Dar vienas klausimas ar virėt tikrai iš avižų grūdų, o ne iš dribsnių? smile.gif O dėl kisielių naudos sergant OK, tai aiškinu dar kartą - tikslas yra ne sustabdyti viduriavimą kaipo tokį, o pamaitinti organizmą maksimaliai įsisavinamu ir daug vitaminų ir mikroelementų turinčiu maistu plius apsaugoti žarnyno gleivinę nuo dirginimo ir žalojimo. įSIVAIZDUOK, KAD PASIEKI SAVO TIKSLĄ IR NEBEVIDURIUOJI - PAMASTYK KĄ SLINKDAMOS ŽARNYNU GALI PADARYTI NE SKYSTOS O KIETOS KONSISTENCIJOS KAKUTIS ŽAIZDOTAI IR UŽDEGIMO APIMTAI GLEIVINEI? Gali ne iki žarnos prakiurdinimo priieiti, o tai jau gresia dar rimtesnėm pasekmėm nei pats OK. Pats viduriavimas yra ne liga, o tik vienas iš simptomų, jį panaikinus liga niekur nedingsta. Aš stengiuosi ligą suvokt kaip visumą, o ne kaip atskirus simptomus. Ir gydyt reikia visą organizmą, o ne atskirus simptomus. doh.gif
O dėl pieno, tai saldaus vis dėlto siūlyčiau atsisakyti visiems, sergantiems, tuo labiau, kad esam ne vaikai, o suaugę žmonės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rututulė: 09 gruodžio 2008 - 12:55