Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

Labas. Baro kameroje as gulejau, man tam kartui tikrai padejo. As tik nemegstu uzdaru patalpu, pasirodo, nes man guleti 1 val. budavo nejauku, atrode, kad mane uzmirso ir dabar liksiu tame metaliniam karste. Bet cia ne visiems taip, nes mano vyras (jam buvo skrandzio opa) net uzmigdavo ir nenoredavo islipti...Vyrui tai labai padejo, po baro kameru jam opa uzsitrauke ir neturi bedu.Baro kameru principas tas, kad yra leidziamas grynas deguonis toje kameroje, o jis ,kaip zinia, padeda gyti opoms, zaizdoms ir t.t. (jau neskaitant to, kad atjaunina oda) . Vieniems tai padeda, kitiems - ne, bet tikrai jau nepakenkia! Kaune baro kameru yra kiekvienoj ligoninej, bet oficialiai brangiai kainuoja. As ejau neoficialiai ir uz 10 seansu po 1 val mokejau 350 lt. O del to tyrimo prarijus kapsulyte, tai ji daro Kauno Klinikose (butent tas daktaras pas kuri as lankausi) bet jis skirtas PLONAJAM zarnynui tirti, kur negalima prieiti aparatura (bent taip supratau is straipsnio 'Kauno dienoje', kur maniskis gydytojas dave interviu), ir netikiu, kad storaji zarnyna taip tirtu, nes tam yra kolonoskopija.Butu gerai, kad ir mums ka nors panasaus sugalvotu! Visiems geros sveikatos!
Atsakyti
aš manau, kad jokio skirtumo, vistiek kapsulytė praryta praeina visą kelią nuo stemplės iki išėjimo lauk, tai logiškai mąstant turi nufilmuoti visą žarnyną. O netaikoma turbūt būtent dėl kainos. Aš tai planuoju vistiek vieną kartą ryžtis ir pasidaryt. Jau blogiau kaipkolonoskopija gi nebus...
Atsakyti
QUOTE(kriste91 @ 2008 12 11, 15:13)
Labas. Baro kameroje as gulejau, man tam kartui tikrai padejo. As tik nemegstu uzdaru patalpu, pasirodo, nes man guleti 1 val. budavo nejauku, atrode, kad mane uzmirso ir dabar liksiu tame metaliniam karste. Bet cia ne visiems taip, nes mano vyras (jam buvo skrandzio opa) net uzmigdavo ir nenoredavo islipti...Vyrui tai labai padejo, po baro kameru jam opa uzsitrauke ir neturi bedu.Baro kameru principas tas, kad yra leidziamas grynas deguonis toje kameroje, o jis ,kaip zinia, padeda gyti opoms, zaizdoms ir t.t. (jau neskaitant to, kad atjaunina oda) . Vieniems tai padeda, kitiems - ne, bet tikrai jau nepakenkia! Kaune baro kameru yra kiekvienoj ligoninej, bet oficialiai brangiai kainuoja. As ejau neoficialiai ir uz 10 seansu po 1 val mokejau 350 lt. O del to tyrimo prarijus kapsulyte, tai ji daro Kauno Klinikose (butent tas daktaras pas kuri as lankausi) bet jis skirtas PLONAJAM zarnynui tirti, kur negalima prieiti aparatura (bent taip supratau is straipsnio 'Kauno dienoje', kur maniskis gydytojas dave interviu), ir netikiu, kad storaji zarnyna taip tirtu, nes tam yra kolonoskopija.Butu gerai, kad ir mums ka nors panasaus sugalvotu! Visiems geros sveikatos!

kaip supratau jus priklausot kmuk? kas jus gydo?

Atsakyti
Gydo Adamonis. Jis gastroenterologas,bet labiau specializuojasi skrandziu srityje.Todel ir tyrimo metu ir skirdamas vaistus konsultuojasi dar su vienu profesorium.
Atsakyti
QUOTE(rututulė @ 2008 12 10, 23:50)
Hepeel yra toks homeopatinis vaistas, anotacijoj rašo, kad atopiniam dermatitui gydyti, bet pabrėžiama, kat tai ne odos, o žarnyno problema, o be to abi ligos, kiek žinau priklauso tai pačiai autoimuninių ligų grupei. Man išrašė šeimos gydytoja - labai šauni, mes su ja puikiai sutariam, nes priklauso protingų gydytojų kategorijai ir nedrasko akių dėl to kad gydausi netradiciniais metodais.

Rututule, o kas tavo seimos gydytoja ir kokiame mieste. Nes mano seimos gydytoja tai svelniai tariant ne kokia. Labai noreciau keisti, bet vis nesurandu i ka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zirzi: 12 gruodžio 2008 - 09:53
Aš gyvenu provincijoj, mažam miestely aukštaitijoj, ne Vilniuj ir ne Kaune. Pas gastroenterologus važiuoju konsultuotis pora kart į metus - į Kauno apskrities ligoninę. Kaip turbūt pastebėjai gydausi pati. Tokia jau aš...Nuo gydytojo padorumo, manau labai daug kas priklauso, nes yra kategorija žmonių, kurie pasitiki jais besąlygiškai...
Atsakyti
Labas visiems ir visoms.

Kuri laika gyvenau visai neblogai, neskaitant spuoguoto veido ir dazniau besiriebaluojancios galvos rolleyes.gif Bet pabaigiau gerti prednizolona ir klozetas vel nuzidaze raudonai... doh.gif
Paskambinau gydytojai, patare vel gerti prednizolona plius azatioprina. Paskaiciau as apie pastaraji... ****... buciau geriau neskaites... unsure.gif Aina piaklon verysad.gif Na ir aisku mesalazinas, tai cia jau kaip maistas...
Kazkaip liudna patapo verysad.gif Nunesiau kompensuojamu vaistu knygele seimos gydytojai, su sarasiuku ka reik israsyt.
Sedziu darbe, bet dirbt rankos nekyla.
Ech... issipasakojau, biski lengviau patapo. Manau dingsiu is darbo ir varysiu kur palei upe pasibastyt, gal vandens ciurlenimas bent kiek atgaivins smile.gif
Atsakyti
Labai geras sumanymas su tuo pasivaikščiojimu paupiu... Reiks gal ir man išsirūzint, kol prie fotelio nepriaugau smile.gif
Aš mesalazino tabletėm nevartoju jau n metų, nieko man napadeda , kai kraujavimas yra. Man sustabdo tik žvakutės. Ne kalėdinės, o salofalk smile.gif
Baisu man net skaityt kokius jūs stiprius vaistus vartojat...Kai man reikaliukas buvo iki prednizolono priėjęs, pasakiau sau - stop. Nesamonė kažkokia, negi nėra jau nieko kita tik hormonai? Yra. Daktarauju dabar pati sau... Bet nors vaistų ryt saujom nereikia...
Atsakyti
QUOTE(rututulė @ 2008 12 15, 15:15)
Daktarauju dabar pati sau... Bet nors vaistų ryt saujom nereikia...

Sveiki, tai gal galetumet pasidalinti patirtimi. Kai gydotes ? Ka geriat (vasitai, zoleles ir t.t.) ? Koki gyvenimo buda vedate ? Koki maista valgote (ka, kiek kartu, kaip gaminate) ?

Gal Jusu patritis mums visiems pravers.

Dekui
Atsakyti
QUOTE(Fiskius @ 2008 12 15, 14:55)
Labas visiems ir visoms.

Kuri laika gyvenau visai neblogai, neskaitant spuoguoto veido ir dazniau besiriebaluojancios galvos  rolleyes.gif  Bet pabaigiau gerti prednizolona ir klozetas vel nuzidaze raudonai...  doh.gif 
Paskambinau gydytojai, patare vel gerti prednizolona plius azatioprina. Paskaiciau as apie pastaraji... ****... buciau geriau neskaites...  unsure.gif  Aina piaklon  verysad.gif  Na ir aisku mesalazinas, tai cia jau kaip maistas...
Kazkaip liudna patapo  verysad.gif  Nunesiau kompensuojamu vaistu knygele seimos gydytojai, su sarasiuku ka reik israsyt.
Sedziu darbe, bet dirbt rankos nekyla.
Ech... issipasakojau, biski lengviau patapo. Manau dingsiu is darbo ir varysiu kur palei upe pasibastyt, gal vandens ciurlenimas bent kiek atgaivins  smile.gif

siaubas blink.gif zmogai -laikykites... verysad.gif
as cia pasimakalavau pas jus, bet net nezinau kas man... buvau pas gastro... prirase ale 5 receptus- dar ne vienu nepirkau ir nezinau ar pirksiu...matomai, kad man greiciau DZS nei OK doh.gif
Atsakyti
laila25, simmka kaip jus laikotes ? gal pamenate kokia buvo pirmoji savaite po sulasinto infliximabo dozes?

simmka kiek pamenu jau 6doze gavo ir savijauta jo gera 4u.gif

kaip laila25 jus laikotes?

mano ligoniui prasta situacija, infliximaba zada kartot po 2-3savaiciu..... sad.gif sad.gif sad.gif

linkiu visiems gero sveikatos!!!
Papildyta:
QUOTE(Jonasz @ 2008 12 15, 15:29)
Sveiki, tai gal galetumet pasidalinti patirtimi. Kai gydotes ? Ka geriat (vasitai, zoleles ir t.t.) ? Koki gyvenimo buda vedate ? Koki maista valgote (ka, kiek kartu, kaip gaminate) ?

Gal Jusu patritis mums visiems pravers.

Dekui

jau kokias 3savaites laukiu kol kas nors mane ileis i jusu draugija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annaa: 16 gruodžio 2008 - 10:50
Taiip...į mūsų draugiją visi svajoja pakliūti... biggrin.gif
Kaip į kokį masonų sambūrį ax.gif
Kad reikia rėžimo sergant OK laikytis, tai esu kuo puikiausiais pavyzdys. Kol nieko nedariau tik tabletes gėriau, nieko gero nebuvo...Esu šimtu procentų tikra, kad nra nepagydomų ligų, o tik mūsų begalinis nenoras bent pirštą pajudint, kad pasveikt. Kiek kartų esu pamokyta, tai baisu net apsakyt. Manęs dažnai žmonės prašo A.Malovičkos telefono, pasakoja kokiom baisiom ligom serga, duodu, nuvažiuoja ir... nesugeba gydytis - jiems per sunku...Gal iš šimto procentų kokie du - trys tik sugeba gydytis ir laikytis nurodymų... Darau išvadą - nenori žmonės pasveikt, geriau nieko nedaryti, gert vaistus ir keikt likimą...
Tai aišku, kiekvieno teisė rinktis. Tik baisu darosi, ypač kai serga jauni žmonės...
Atsakyti