Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

Manau, kad kirmėliukai jėga bigsmile.gif , bet nemanau, kad tai panacėja. Manau, kad labai tiksliai laikantis rėžimo, dietos ir geriant tinkamas vaistažoles, galima pasiekt ne prastesnių rezultatų. Bijau, kad ir su tais kirmėliukais, jei nepakeisi gyvenimo būdo bus tik laikinas rezultatas, o tai jau gerokai brangu, ypač dabar , kai krizė lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveika Opiniu kolitu grupele 4u.gif
Radau Jusu diskusiju konferencija ir noriu prisijungti prie Jusu daugumos smile.gif
Kaip sona 2 metus skaudejo ir po to gavau diagnoze jog sergu mikroskopiniu kolitu masiskau pradejau ieskoti medziagos apie sia baisia liga (aisku buna baisesniu, bet pastaroji tokia sakyciau paslaptinga, nes sunku ja rast)
Gal esate susidure kas nors su mikroskopiniu kolitu?
Kiek gydytoja informavo tai ne opinis, uminis, o mikroskopinis... unsure.gif
Geriau salofalka ir dabar priedo radau arbatele nuo kolito, tai triubiju blush2.gif
Atsakyti
nieko nebesuprantu...tai kiek cia tu rusiu kolito yra, tai uminis tai pan tai biesas zino kas per mikroskopinis....nieko nesusigaudau jau.....kuo toliau i miska tuo daugiau medziu...pirma kart girdziu apie toki kolita.....
na bet kaip rututule rase turbut visiems vienas dalykas yra geras ir tinkamas maitinimasis,dietos, rezimas, jokiu nervu , vasitazoles ir viskas bus ok.....
Atsakyti
Noriu paklausti dėl imurano vartojimo.Kokiom dozėm jus jį geriat?
Galima paskaičiuoti taip – kūno masė kg X 2,5 =imurano paros dozė miligramais. Jis pradeda veikti po 2-3 mėn, bet jei dozė per maža – vargu ar bus naudos.
Sužinojau jog mano Imurano dozė optimali.Tai dabar galvoju ka daryt didint doze ar ne
Atsakyti
Apie imuraną žinau tik tiek, kiek galima rasti internete. Mano daktarė man tokių dalykų net nesiūlo, bo žino mano nuomonę apie visokią chemiją...Manau, kad tokius vaistus kaip prednizolonas o tuo labiau imuranas vartoti galima tik esant totaliam pankolitui su mirtinų komplikacijų pavojumi, nes kitaip tai mano nuomone, vartojimo rizika didesnė nei naudos tikimybė.
Atsakyti
QUOTE(nicelady @ 2009 02 25, 17:55)
Noriu paklausti dėl imurano vartojimo.Kokiom dozėm jus jį geriat?
Galima paskaičiuoti taip – kūno masė kg X 2,5 =imurano paros dozė miligramais. Jis pradeda veikti po 2-3 mėn, bet jei dozė per maža – vargu ar bus naudos.
Sužinojau jog mano Imurano dozė optimali.Tai dabar galvoju ka daryt didint doze ar ne

As geriu 150mg per para.
Svoris mano apie 65kg, daba gali but biski daugiu nuo prednizolono blush2.gif

O man idomu kaip su kitom ligom, kai tas brudas ima veikti rolleyes.gif Juk nuslopinamas imunitetas, tai kaip tuomet? Visa laika apsisnarglejus tenka vaiksciot? g.gif
Papildyta:
QUOTE(LaiLa25 @ 2009 02 24, 13:38)
taip...kaina yra ziauriai ziauri...ir neaisku kiek ilgai veiks.....
nors va kad ir tas inflaximabas....nesuprantu kraujas gan greit dingo, buvo pasirodes ir vel daba nera.......nieko nesuprantu...na greitai jau vel reikes vaistus leistis, tai nzn kaip cia turi buti....

Man rodos butu geriausia apie tai apsikamantineti savo gydytoja rolleyes.gif
Atsakyti
laba,
imurana as geriu po 2tabletukes per diena, ir dozes nei mazino nei didino visa laik tokia pacia laike, ir tik zadejo kad per puse metu prades mazinti ir gal net visai nuims, na tikiuosi kad taip ir bus....
taip po sav reikes vel i ligonine, tai ir pazesiu ka tie daktarai man pasakys ir patars....pagaliau paskutine sav liko gerti prednizolona, tikiuosi kad nebus blogiau ir viskas liks savo vietose, ir nebevartojant prednizolono mano svoris taip pat gris i normos ribas...nes dar tokia stora...nebuvau...turbut 90kg jau turiu.....o sveriau 60......labai graudu i save tokia ziuret.....ir vis galvoju...kaip tuo svoriu reikes atsikratyti.....ar jis pats susinormalizuos kai nustosiu gerti prednizolona.....
niu matysiu....gal kaip nors....jau geriau storai ir sveikai but, nei kudai ir nelaimingai......
Atsakyti
Sveiki, imuniteto slopintojai smile.gif . Gripas neišguldė? Mano mažoji sirgo - tai dar tokio nebuvau mačiusi...Jau savaitė, kai nebekarščiuoja, o vaikas dar niekaip neatsigauna...Svorio numeyė du su puse kilo. Temperatūra kilo iki 40, vaistų jokių negalėjau sugirdyti - viską išvemia, išviduriuoja... Teko prisiminti visą liaudies išmintį ir numušt temperatūrą be vaistų. Parašysiu receptą, gal kam prireiks. Ant kojų užmauni medvilnines kojines sumirkytas citrinos sultyse (išgrežtas) ir ant viršaus dar vilnones. Per !0 min nukrenta. Įšbandytas reikalas. Po kokios valandos nuimi ir nuplauni kojytes. Kai kyla, vėl galima dėt.
Atsakyti
labutis,
gal tkrai susirgot visi, kad prapuole?????
g.gif na man kol kas sekasi isvengti ligu, nes nedirbu ir sedziu namie, nesiblaskau ten kur daug zmoniu, manau tai man ir padeda nesusirgti, o to man tikrai nereikia...labai bijau....na kita pirm vel vaziuoju i santariskes susileisti doze vaistu.....ziuresim ka pasakys daktarai....ryt jau nustosiu gerti prednizolona...tikiuosi kad nebloges niekas ir viskas bus gerai......ka gi, visiems linkeijimai ri visiems daug sveikatos ir stiprybes smile.gif
Atsakyti
Na priimkit naują narį į savo ratą. Šiandien proktologė paskelbė kad man opinis kolitas. Aišku su visais kraujavimais, lakstymais į wc ir pilvo raižymais. Dabar laukia tas baisusis tyrimas, sakė darys su narkoze. Kol kas jokių vaistų neišrašė, trečiadieni teks apsilankyt pas gastroenterologę.
Kažkaip pasaulis sugriuvo staiga, sėdžiu ir žliumbiu visą dieną. Suprantu kad reikia stengtis susitaikyt su tuo, bet matyt šiandien dar nepavyks, tikriausiai dar ir ne rytoj. Mama siūlo varyt pas žolininką, reiks taip ir padaryt, bet ir medikamentinio gydymo nežadu atsisakyt, tiesiog neesu tokia drasi. Vis atrodo kad tai tik blogas sapnas. verysad.gif
Atsakyti
Nugi dar net tyrimo neatliko, nepanikuok , gal nesunki forma bus, uzteks lengvesniu vaistu 4u.gif
As tai va pries gera menesi cia prisiregistravau, tada buvo liga nustatyta, o dabar kelios dienos tik grizusi is ligonines. Isoperuota. Va cia tai kaip kosmariskas sapnas, kuris atrodo paims ir pasibaigs kazkada. Visiskai nesinori is tikro pasakoti apie savo patirti ligonineje, tik idomu ar cia forume yra patyrusiu tokia operacija zmoniu?
Atsakyti
QUOTE(vilka_vagilka @ 2009 03 05, 19:46)
Vis atrodo kad tai tik blogas sapnas. verysad.gif

Sveika prisijungusi. Liudna zinok ir mums, kad tokiu kaip mes daugeja unsure.gif
Ir visi mes puikiai zinom, ka reiskia kai iki tol buve sveiki kaip ridikeliai (ar tai biski pakirmyje rolleyes.gif ) staiga viena diena patampam gerokai pakirmyjusiais, papuvusiais ridikais verysad.gif
Stenkis nusiraminti ir suvokti, kad gyvenimas tuo nesibaigia bigsmile.gif Tiesiog kasdien teks daugiau suvalgyti (tableciu) ir karts nuo karto apsilankyti pas savo gastroenterologa, kad paziuretu kokie sliekai ten pas tave veisiasi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(smalsianosė @ 2009 03 05, 22:16)
Nugi dar net tyrimo neatliko, nepanikuok , gal nesunki forma bus, uzteks lengvesniu vaistu  4u.gif
As tai va pries gera menesi cia prisiregistravau, tada buvo liga nustatyta, o dabar kelios dienos tik grizusi is ligonines. Isoperuota. Va cia tai kaip kosmariskas sapnas, kuris atrodo paims ir pasibaigs kazkada. Visiskai nesinori is tikro pasakoti apie savo patirti ligonineje, tik idomu ar cia forume yra patyrusiu tokia operacija zmoniu?

A nu ka, pasakok kas per operacija? blink.gif
Atsakyti