Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

Taaigi... Aš gulėdama ligononėj chalato kišenėse sukaupiu toookias vaistų atsargas, kad net barška einant koridorium. Manau, kad apie vaikučius OK atveju galima galvot tiktai visiškoj remisijoj (nevartojant jokių vaistų). Aišku bepigu man čia filosofuot, kai jau tris turiu ax.gif . Nežinau ką daryčiau, jeigu neturėčiau. Nors dar ir dabar slapčiomis pasvaigstu, kaip norėčiau dar leliuko rolleyes.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Fiskius @ 2009 02 07, 15:48)
Tu dabar budama  nestuke.gif  vartoji imurana?  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Stai ka raso Imurano inf. lapelyje:

TERAGENIŠKUMAS
Nėščioms žiurkių, pelių arba triušių patelėms vartojant po 5-15 mg/kg kūno
svorio azatioprino per dieną tuo metu, kai vystosi vaisiaus vidaus
organai, atsiranda įvairių vaisiaus sklaidos sutrikimų. Triušiams
teratogeninis poveikis pasireiškia nuo 10 mg/kg kūno svorio per dieną. Ar toks poveikis galimas žmogui, abejojama,tačiau jeigu vienas iš partnerių vartoja imurano (kaip ir kitų citotoksiškai veikiančių vaistų), rekomenduojama naudotis kontraceptinėmis priemonėmis.

MUTAGENIŠKUMAS
Tiek vyrams, tiek moterims, gydytiems imuranu, pastebėta chromosomų
pokyčių (koks imurano poveikis, neaišku). Chromosomų pokytis (vėliau
išnykęs) limfocituose nustatytas palikuonims tų tėvų, kurie buvo gydyti
imuranu. Fiziškai tokie palikuonys išsigimsta ypač retai. Pastebėta, kad gydant įvairias ligas azatioprinas ir ilgųjų bangų ultravioletiniai spinduliai sukelia  sinergetinį klastogeninį poveikį

As kai sitai perskaiciau, sakiau zmonai 5 gumytes uzsimausiu  lotuliukas.gif

Nu tai viska ta as skaiciau ir zinau smile.gif Kalbejau su daktarais, dare jie man konsiliuma ir aiskino viska, nes irgi turejau n klausimu. Sake visame pasaulyje moterys seniai gimdo vartodamos imurana, kaip ir be pasekmiu. Lietuvoje irgi Kaune yra pagimdziusiu. Visi tyrimas yra geri, jokiu norminiu vaisiaus nukripimu nera.

Papildyta:
QUOTE(rututulė @ 2009 02 07, 18:19)
Taaigi... Aš gulėdama ligononėj chalato kišenėse sukaupiu toookias vaistų atsargas, kad net barška einant koridorium. Manau, kad apie vaikučius OK atveju galima galvot tiktai visiškoj remisijoj (nevartojant jokių vaistų). Aišku bepigu man čia filosofuot, kai jau tris turiu  ax.gif . Nežinau ką daryčiau, jeigu neturėčiau. Nors dar ir dabar slapčiomis pasvaigstu, kaip norėčiau dar leliuko rolleyes.gif ...

Pirma pagimdziau kai buvo siokia tokia remisija (imurano nevartojau, bet vartojau solofalka), dabar yra kaip yra. Suzinojus apie nestuma, net nesvarsciau gimdyt ar ne. Juo lab , kad ir pastojau saugodamasi doh.gif
Nu, o tu jei susitvarkai su trimis tai ir gali apie ketvirta pasvajot smile.gif
Visiems geros savaiteles 4u.gif
Atsakyti
Nnnntaip...Šiandien kaip tik vyresnėlei devyniolika suėjo, kur jau ten - anūkų reikės laukti lotuliukas.gif. Nors mažoji dažnai pazirzia, kad reikia broliuko, bet sakau, kad buvau jauna mamytė, o dabar būsiu jauna bobutė mirksiukas.gif. Tiesa, dukra apie mediciną galvoja, tai gali tekt ilgai anūkų laukt...
Tau Buziali, sveikatos daug daug nestuke.gif.Viskas Dievulio rankose šiaip ar taip. Tarp kitko, kiek jau laiko?
Atsakyti
QUOTE(rututulė @ 2009 02 09, 19:05)
Nnnntaip...Šiandien kaip tik vyresnėlei devyniolika suėjo, kur jau ten - anūkų reikės laukti lotuliukas.gif. Nors mažoji dažnai pazirzia, kad reikia broliuko, bet sakau, kad buvau jauna mamytė, o dabar būsiu jauna bobutė mirksiukas.gif. Tiesa, dukra apie mediciną galvoja, tai gali tekt ilgai anūkų laukt...
Tau Buziali, sveikatos daug daug nestuke.gif.Viskas Dievulio rankose šiaip ar taip. Tarp kitko, kiek jau laiko?

Aciu rututule, as vakar kai cia paskaiciau ir atsakiau jums, tai vel visi nerimai grizo, ilgai varciausi kol uzmigau. O laiko tai jau kaip ir nemazai 26 savaites. Galvoju pakalbet su daktare ir nutraukt imurana g.gif
Atsakyti
Oi kaip mes jau irgi norim leliuko jau planavom šiemet pradėt galvot.bet kadangi prieš naujus pablogėjo sveikatytė tai dabar geriu ir prednizilona ir imurana bei salofalka.kaži kada galėčiau pradėt galvot.aš vis tikejaus be vaistu ku nėštuma pradėt,bet kai paskaitinėju moterys ir vaistus gerdamos pastoja ir pagmdo sveikus leliukus.reiketu gal su gydytoja pasitart.o taip jau norisi leliaus nenoriu didelio skirtumo tarp vaiku jau mano suneliui 3 metukai tai reikia dabar sesutės
Atsakyti
Nesistebiu, aš per visus savo nėštumus, nors buvau sveika kaip ridikas vakarais pilnas ausis ašarų pribliaudavau... Vis atrodydavo, kad kažką ne taip padariau ne tą suvalgiau biggrin.gif . Viskas bus gerai, tik gaila, kad liga per nėštumą nenurimo - juk paprastai autoimuninės nurimsta, kol laukiesi... Yra kaip yra. Saugok save ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(rututulė @ 2009 02 10, 19:41)
Nesistebiu, aš per visus savo nėštumus, nors buvau sveika kaip ridikas vakarais pilnas ausis ašarų pribliaudavau... Vis atrodydavo, kad kažką ne taip padariau ne tą suvalgiau biggrin.gif . Viskas bus gerai, tik gaila, kad liga per nėštumą nenurimo - juk paprastai autoimuninės nurimsta, kol laukiesi... Yra kaip yra. Saugok save ir tiek.

Tai ar gėrei kolius vaistus nėštumo metu?
Atsakyti
Labutis visiems......
oi kaip nesmagu kad tas musu burys dideja.....labai gaila mamytes, kurios mergyte serga.....as taip pat pritarciau tai minciai, kad reik daugiau gydytoju nuomones.....gal su tokiu retu atveju pabandyti i santariskes prisbelsti.....gal jie ka nors gero ir dziuginancio pasakys.....

KOmodo-saunuole kad aplankei savo dauga, labai gerai padarei, jam tikrai reik tavo paramos...tik neperlenk lazdos....viskas po maziuka zingsneli i prieki, pamatysi...o del maisto...nzn...na gal koks jogurtas ir tiks...o maistas ligoninej pas juos labai blogas????nenuleisk ranku, issigyk termosus, pabandyk kada nuvezti naminio maisto....virtos vistienos, na kazka labai lengvo....ir nedaugg, labai nedaug....ir nemanau kad reik laukti jo pakvietimo...nes kazkaip abejoju ar jis tau pasakys kada ji aplankyti...paprasciausiai aplankyk kai panoresi ji pamatyt.

na rututule, sveikinu, kad tu tokia stipri ir atkakli ir tiek laiko jau be vaistu, sveikinu.....man deja nesigauna...matyt jau mano liga per toli yra pazengus...nors dabar....tikrai gerai jauciuosi...jau ir prednizolona mazinu, liepe daktarai, tai liko kazkur 3sav pagerti ir nutrauksiu jau. o azatioprina sake per puse metu nuims....liks tik salofalkas.

FIskiau - kas liecia skiepus...ir mano gydyoja buvo linkus, kad nesiskiepinciau, sake, geriau vengt, ir saugotis daugiau, nei skiepytis...nzn ar cia jie is patirties ar kaip....as tau siulyciau nusipirkti valtele, kad nereiktu po bruzgynus landzioti, tikrai manau bus geriau smile.gif ir saugiau smile.gif

oi net pasiklydau, kiek cia visko buvo prirasyta visu...kazkuri sake kad dar neseniai susirgo atrodo...tai tikrai patarciau pabandyt senoliu vaistazoles ir dietas ir pan.kuo maziau chemijos, tikrai spesi dar jos prisigerti....o tiems kam didelis pablogejimas, tai kazin ar pavyks be vaistu....tik dar labiau nusivarysit, o tai tik pasunkins sveikima. zolem gydytis reik kai tik pati pradzia, kai dar neisisiubavus liga.
o pabaigai, priminsiu...pas kiekviena mus tas kolitas yra savotiskas, ir tik per ieskojimus galime rasti kas tinka labiausiai musu organizmui....todel, ieskokit ir rasit smile.gif visiems sekmes ir meiles linkiu ir sveikinu su artejanciu Valentinu bei Vasario 16 drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Kadangi susirgau OK 33 metų, tai mano vaikučiai išnešioti ir pagimdyti, kol dar buvau sveika, o šiaip nėštumo metu, net vitaminų jokių nesu gėrusi, nes yra tokia nuomonė, kad motinai vartojant nėštumo metu vitaminus, vaikai daug dažniau serga alerginėmis ligomis. Tiesiog stengiausi sveikai ir teisingai maitintis, gėriau šviežiai spaustas sultis. Ir nors esu smulki ir nedidelio ūgio, gimdžiau lengvai visus tris vaikus, tik pirmą sunkiau. Galėčiau steigt vaikų gimdymo kooperatyvą biggrin.gif . Praeityje, aišku, bo dabar jau 39 ant nosies...Kur jau ten...
Atsakyti
Saunuole rututule taip ir toliau thumbup.gif dziugu kad LaiLa irgi atsikrato vaistuku, gal jau jauciam pavasario dziaudsmus clap_1.gif ir taisomes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLa25 @ 2009 02 12, 12:29)
FIskiau - kas liecia skiepus...ir mano gydyoja buvo linkus, kad nesiskiepinciau, sake, geriau vengt, ir saugotis daugiau, nei skiepytis...nzn ar cia jie is patirties ar kaip....as tau siulyciau nusipirkti valtele, kad nereiktu po bruzgynus landzioti, tikrai manau bus geriau smile.gif ir saugiau smile.gif

Nu velniava su tais skiepais g.gif Reiks skambintis gydytojai, idomu kokia jos nuomone.
Na o su valtele ten kur as zvejoju neimanoma. Reik arba su botais iki papu bristi upeliu, o kur per gilu ropstis i kranta ir brautis bruzgynais. Arba visa laika brautis bruzgynais. Po paskutiniu netyciniu maudyniu, dazniau renkuosi antra varijanta blush2.gif Nes daznai ten kur atrodo sraunu ir negilu, pasirodo yr kokia nors duobe arba didelis akmuo, uz kurio uzkliuves budamas vandeny iki papu tiesiog beviltiskai sypsodamasis letai ivirsti visas vandenin lotuliukas.gif
Atsakyti
Nors nesu mačiusi, bet įsisvaizduoju kaip Fiskius užkliuvęs už akmens lėtai krenta į vandenį lotuliukas.gif .Ir visos erkės nuskęsta...Ir išsispręndžia visos skiepų problemos...

SU ŠV. VALENTINO DIENA VISUS 4u.gif . BŪKIT VISI KIEK ĮMANOMA SVEIKI...
Atsakyti