Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų priežiūra, valymas

Sveikos, mamos, turiu toki neramuma - mano mazajai jau 1 m. ir 3 men., bet turi tik 5 dantis. Pirmi 2 dantys jai isdygo 6 men, kiti 2 - 10 men, paskui 11 men. isdygo penktas, ir stai jau 4 men kai nera jokiu dantu dygimo pozymiu sad.gif Niekaip net to sesto danties negalim sulaukti, jau nekalbant apie kitus sad.gif
Norejau paklausti, kaip dygsta dantukai jusu vaikuciams, ar nepasitaike tokiu ilgu tarpu tarp dantu dygimo?
Mano vyresnysis tokio amziaus turejo 10 dantu, tai del mazosios man jau neramu darosi sad.gif
Atsakyti
kiek as zinau, tai nera grieztai apibrezta kada turi isdygt tie dantukai... mus dukrytei irgi 1,3, ka tik prasikale 8-tas.

as jusu vietoje paklausciau pediatres ir jei ji sakytu, kad viskas gerai, kad netruksta jokiu vitaminu, tai visai nenerimauciau wink.gif

juk buna kai iki 1 metuku dar neisdygsta nei vienas dantukas, o vaikas sveikas. tiesiog skirtingai vaikai vystosi, ir toks dantuku "velavimas", manau nieko blogo nereiskia. wink.gif
Atsakyti
Maniskei pirmas dantukas isdygo 10 men. Dabar mums metai ir menuo ir turime 5 dantis (jau kalasi ir sestasis).
O stai vyresnelei pirmas dantis isdygo 6 men. ir metu ji jau turejo 10 dantu.
Taigi vaikiuko dantuku dygimas individualus dalykas.
Atsakyti
Dantuku dygimui, sako, tinka formule: menesiu skaicius minus 4. Jeigu 10 men, tai turi buti 6 dantukai ir t.t. Taciau tai labai individualu. Mums pirmas dantukas islindo per pirmaji gimtadieni. Po to per menesi isdygo 8. 1 ir 10 menesiu turejom visus 20. Kai tuo tarpu pazistamos leliui pirmas isdygo 4 menesiu, po to nustojo augti ir panasiai.
Manau, kad nera ko jaudintis. Isdygs butinai ir sestas, ir sesioliktas. Nepergyvenkit wink.gif
Atsakyti
Mano Kleo dabar 1 metai ir menuo.
Dantuku skaicius = 0
ir tokia vat bedante sypsena biggrin.gif
Atsakyti
Mums taip pat 1m.ir 2mėn. greit bus, o turim tik 5 dantukus.Kalbėjau su savo pediatre- sako kad nieko cia tokio rolleyes.gif
Vat jau mėnesis, kaip atrodo kad 3 dantukai tuoj tuoj prasikals, o jų kaip nėra, taip nėra wink.gif Vat tik sakė, kad tai gali būti ženklas, kad vaikeliui kalco trūksta, bet mes valgom varškę, dar geriam Multitabs vitaminuką - tą dar čia darysi daugiau-belieka laukti. Gydytoja patarė duoti ką nors kieto pagraužti- tai valgom morką, baranką- tik kažin ar taip padėsim dantukams išdygti- ale vistiek skanu, tai ir valgom ... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (SuperMama @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 13:13)
Mano Kleo dabar 1 metai ir menuo.
Dantuku skaicius = 0
ir tokia vat bedante sypsena biggrin.gif

SuperMama, o man vat gražiausi vaikai kol be dantų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
mano bernui metai ir menuo.turim 9 dantis.pirmi du isdygo 8 men, o paskutinis prasikale vakar biggrin.gif
Atsakyti
Labai aciu visoms mamoms uz patarimus. Smagu, kad ne mes vieni tokie "bedanciai" smile.gif Uz poros savaiciu reikes eiti skiepytis, tai tuo paciu pediatres paklausiu ir del tu dantuku. Gal mazylei tikrai kokio kalcio truksta?
Labiausiai man neramu ne del dantu kiekio, bet del labai ilgo laiko tarp dantu dygimo. Paprastai dantukai juk poromis dygsta, o va vienas savo poros jau 4 menesius laukia, ir jokiu pozymiu.
Atsakyti
Maniskei dabar metai ir menuo. Tai dabar turim jau 16 dantuku, na keturi (iltinukai) dar tik tik islinde, bet visvien jau skaitosi i ta bendra skaiciu.
Siaip jai pirmasis dantukas isdygo 6 men. po 2 savaiciu antras, dar po menesio virsutiniai. Ir taip mazdaug kas menesi, kas puse po dantuka. Tai metuku laiko turejo 12 dantuku. O dabar va dar keturi islindo wink.gif
Tik labai jau nerami dabar, ka noret jei keturi is karto iltinukai dygsta.
Taigi, as irgi esu tos nuomones, kad dantuku dygimas yra labai jau individualus dalykas wink.gif
Atsakyti
Pirmoji mano mergaite per pirma gimtadieni isaugino viena dantuka ir tik per antrus metus pabaigem augint kitus.
Antroji mergaite taip pat augino letai po viena kita dantuka. Kaip sakoma perino ilgai ir nuobodziai.
Mano mazajai dukrytei metukas ir 10dienu. (pas mane 3 dukros tongue.gif ) Kai buvom 6 men per 5 dienas isaugo 2 dantukai ir kai buvom 11 men pradejom auginti toliau. Per savo gimtadieni torta ragavom jau su 8 dantukais!!! Dabar ramu.
Taip, kad manau neverta nerimaut del dantuku. Kiekvienam vaikui savaip, ateis laikas ir isaugs. Jug tik iki 3 metu reikia isaugint 20 dantu
Atsakyti
Mano dukrytei 1 m. ir 5 mėn. Dantukai pradėjo dygti nuo 4 mėn. Su dviejų mėnesių pertraukom. Tačiau nuo 8 mėn. buvo pertrauka 4-5 mėn. Irgi buvau susirūpinusi. unsure.gif Kaip tik tuo metu reikėjo pasitikrinti profilaktiškai pas stomatologą.Pasiguodžiau, o ji atsakė, kad nieko tokio. Dar pasijuokė, kad po apsilankymo dažniausiai pradeda dygti. Ir tikrai -praėjus keletui dienų, pradėjo dygti dantys. Vienas po kito jau išdygo aštuoni. Žinoma tai truko apie du mėn. Manau, kad nepabaiga, nes betrūksta keturių. O kalcio produktus visada naudojome vienodai. Gal turejo reikšmės, kad nebemaitinau nuo 10,5 mėn. biggrin.gif
Atsakyti