Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų priežiūra, valymas

Sveikos mamytes,
Mano mazasis jau 9.5men, turim 3,5 dantukus bigsmile.gif
Esu skaiciusi, kad prasikalus dantukams, juos jau rekomenduojama valyti.
Noreciau, kad pasidalintumete patirtimi, nuo kada, kaip, su kuo valote maziams dantis drinks_cheers.gif

Nes as nelabai isivaizduoju, kaip tai daryti-juolab, kad mano vaikas nesileidzia, kad as jo dantukus tikrinciau doh.gif

4u.gif
Atsakyti
Reikia valyti nors ir vieną išdygusi dantuką lotuliukas.gif
Yra specialios dantų pastos ir šepetukai (na toks užmaunamas ant piršto), iš prdažių mano mažylis neleido valyti, bet dabar labai patinka ta procedūra lotuliukas.gif
Valau ryte ir vakare mirksiukas.gif

Atsakyti
oi, man kosmaras atrodo vaikui i burna listi doh.gif
as net pirma dantuka visai netycia "atradau", nes visai nesileidzia, kad ji praziodyciau, tuo labiau, apziurineciau jo burnos ertme unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Na va, šią savaitę sulaukėm pirmųjų dviejų dantukų, bet iškilo klausimėlis, kaip juos valyti. Čia rašo apie dantų pastą, bet gal dar anksti nuo pat pradžių ta pasta? O ką daryti, kai mažė užmiega, gerdama mišinuką - budinti ir vis tiek valyti? g.gif Kažkokia mistika man kol kas, o taip nesinori, kad greitai sugestų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 26 balandžio 2007 - 07:44
QUOTE(laukinukė @ 2007 04 26, 07:42)
Na va, šią savaitę sulaukėm pirmųjų dviejų dantukų, bet iškilo klausimėlis, kaip juos valyti. Čia rašo apie dantų pastą, bet gal dar anksti nuo pat pradžių ta pasta? O ką daryti, kai mažė užmiega, gerdama mišinuką - budinti ir vis tiek valyti?  g.gif  Kažkokia mistika man kol kas, o taip nesinori, kad greitai sugestų  unsure.gif

man irgi dantuku valymas mistika unsure.gif mes jau turim 5.5 dantis, bet sunkiai sekasi..nupirkau dantu pastos, kur tinka kudikiams 0-2 metai, dantu sepetuka, bet vaikas priestarauja, neissizioja doh.gif tai as ant pirsto uzsidedu merliuka, dantu pastos ir ale valau dantis kelias sekundes doh.gif doh.gif daugiau nesileidzia...ir valau nebutinai pries miega, siaip stengiuosi nors karta i diena nuvalyt unsure.gif

sekmes jums, tikekimes, kad jums pavyks geriau nei mums 4u.gif
Atsakyti
O gal kuri turite Canpol Babies firmos sepetuku rinkinuka? gal zinot nuo kada galima valyti su tuo 2 nr sepetuku g.gif
Atsakyti
Na mes jau irgi nuo 8 men turim 8 dantukus.
as juos pavalau su vandenuku tiesiog, arba su vandeniu + sodos siek tiek. Bet galvoju gal dantuku pasta efektyviau butu? Tik va kad neuzsimenat apie jokia, ir kur ju galima nusipirkti? Paprastoj parduotuvej, ar vaistinej?

Na, jau greitai metukai, tai keliausim, pas odontologa. Ziuresim kaip seksis pirma karta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bluse @ 2007 04 27, 11:56)
O gal kuri turite Canpol Babies firmos sepetuku rinkinuka? gal zinot nuo kada galima valyti su tuo 2 nr sepetuku g.gif
as turiu panasu, ti bebe confotr rinkinuka, tai tas antras silikoninis sepetukas (ne antpirstis, o tojs jau normalus) naudojamas nuo tada kai vaikas turi daugiau dantuku. na kokius 6-8.

bent jau isntrukcijoj taip parasyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 28 balandžio 2007 - 12:29
Na as kazkur skaiciau, kad vaikuciams, kurie dar nesugeba pastos isspjauti ja dantuku valyti negalima, o tik virintu vandenuku. Mes savo 2 dantukus jau valom su danu sepeteliu, kuris uzsideda ant pirsto ir mazajai labai patinka, ji dantu sepetuka ir pakramto ir vandenuko paciulpia. Na mums tai maloni procedura.
Atsakyti
Mes valome nuo 9 mėn. Pirmi du dantukai išdygo 8 mėn. ir 10 dienų. Pradžioj tik su skepetėle, po to nusipirkom specialų dantų šepetuką Jordon, toks su skylute), valydavom tik su vandenuku iki gal 11 mėn. Po to nusipirkom Colgate pastą, skirtą nuo 0 iki 2 metukų, vos tik priliečiu jos ir putoja. Iš pradžių nelabai mėgo, priešindavosi, bet nepasidavėm, ir dabar su džiaugsmu valomės - ir visada kartu biggrin.gif Aš jam, o jis bando man biggrin.gif
Atsakyti
Mes jau keli mėnesiai turime du dantukus, bet jų nevalau. Kažkaip maniau, kad anksti. Turiu ir tą užmaunamą šepetuką nusipirkusi, reiks pabandyt. Bet ką ir naktį valyti, nes ji keliasi mano pienuko vis dar.
Atsakyti
QUOTE(DaliaG @ 2007 05 04, 15:02)
Mes valome nuo 9 mėn. Pirmi du dantukai išdygo 8 mėn. ir 10 dienų. Pradžioj tik su skepetėle, po to nusipirkom specialų dantų šepetuką Jordon, toks su skylute), valydavom tik su vandenuku iki gal 11 mėn. Po to nusipirkom Colgate pastą, skirtą nuo 0 iki 2 metukų, vos tik priliečiu jos ir putoja. Iš pradžių nelabai mėgo, priešindavosi, bet nepasidavėm, ir dabar su džiaugsmu valomės - ir visada kartu biggrin.gif Aš jam, o jis bando man  biggrin.gif

mes turim tokia pat dantu pasta bei toki pat dantu sepeteli biggrin.gif
tikekimes, kad ir mums laikui begant dantuku valymas taps maloni procedura thumbup.gif nes kol kas tai kosmaras doh.gif
Atsakyti
mes dantuku sulaukem 5men , tai is pradziu valeme tik su merliuku sudrekintu , o nuo 6,5 men valom su dantu pasta "nenedent- baby" su silikoniniu sepeteliu , kur ant pirsto uzsimauna . mazute jau turbut iprato - vakare issimaudyti , pavalgyti ir issivalyti dantukus (kol kas tik 2 tongue.gif ) , nes pamacius, kad atsinesiau sepeteli - iskart ziojasi thumbup.gif
Atsakyti