Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų priežiūra, valymas

Mano panelytė irgi nelabai mėgsta valytis dantukų. Tačiau bandom visokiais būdais įkalbėti. Pirmiausia dantukus valomės visa šeima vienu metu - kartais padeda "bandos" jausmas. smile.gif Kai pirmoji priemonė nesuveikia - tada prasideda tikrasis įkalbinėjimas - bus kirminų, dantukai bus nebalti, negalėsi apsimesti liūtu (labai mėgsta gasdinti kitus kaip liūtas riaumodama) ir t.t. Kitos priemonės - pažadai ką nors daryti (pažiūrėti filmuką, skaityti knygą, sudėlioti dėlionę ir t.t.).

Svarbiausia, kad visas procesas vyktų gražiuoju. Jokių pykčių ir grąsinimų. Nes šitos priemonės gali iš viso numarinti norą valyti dantukus... unsure.gif
Atsakyti
Geriausias pavizdys -teveliai smile.gif ,parodai,kazka idomaus-r nores pakartoti
Atsakyti
QUOTE(Kliaxa @ 2008 10 25, 02:38)
Geriausias pavizdys -teveliai  smile.gif ,parodai,kazka idomaus-r nores pakartoti

sutinku, bet manasis tai tik pasimakaluoja ir viskas, koks ten valymas g.gif o man neduoda jokiu būdu schmoll.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif siandien isiziurejau,kad mano dukrytei genda dantukai verysad.gif pagelte,pavirsius siurkstus,nezinau net ka daryt,juk jai tik 1m 10 men.dantuku ziauriai nemegsta valyti,bet stengiuosi nors kaip iseina pavalyt
gal kas is mamyciu susidure su dantuku problema panasiam amziuj?ka daret?gal reikia skubiai lekti pas stomatologa
Atsakyti
QUOTE(jadvygaj3 @ 2008 11 24, 14:12)
Sveiki 4u.gif siandien isiziurejau,kad mano dukrytei genda dantukai verysad.gif pagelte,pavirsius siurkstus,nezinau net ka daryt,juk jai tik 1m 10 men.dantuku ziauriai nemegsta valyti,bet stengiuosi nors kaip iseina pavalyt
gal kas is mamyciu susidure su dantuku problema panasiam amziuj?ka daret?gal reikia skubiai lekti pas stomatologa

Turim tą pačią bėdą.Mergaitei du metai.nežinau ką daryt.
Atsakyti
Manoji taip pat nemėgsta dantų valymo, tai pirmą kartą pas dantistę nuvedžiau pusantrų metukų. Nebuvo didelių bėdų, bet matėsi apnašėlės. Paskambinau į Bendrosios praktikos kliniką, registratorės paprašiau, kad registruotų pas jaunesnę ir švelnesnę (mane suprato), pasakiau, kad norim pasikonsultuoti ir pasišnekėti, o ne gręžti ir plombuoti.
Vizitas praėjo puikiai: savo mažąją pasisodinau sau ant kelių, gydytoja pirmiausiai paklausinėjo, pagyrė, kad rūpinamės dantukais. Tikrai visai nenustebo, kad dukra nemėgsta dantų valymo, bet pabrėžė, kad r e i k i a nenusileisti vaikui, vis tiek du kartus į dieną kruopščiai išvalyti visus dantukus. Pati ji užtepė žalios pastos ant elektrinio šepetuko (uždėjo tokį antgalį vietoj grąžto) ir labai gražiai mūsų apnašėlės nusivalė. Kadangi yra tokia problemėlė, rekomendavo ateiti maždaug kas pusę metų. Po to apsilankymo, mažulė labai gražiai ilgą laiką leido mums išvalyti dantukus. Dabar jau vėl sunkiai susikalbame, vėl yra apnašėlių, tai tikrai vėl greitu laiku ten keliausime.
Atsakyti
mamytes o kaip del dantuku skalavimo skiscio,nors tikrai nezinau nou kada ji galima naudot.mano vyresnis valo dantukus nuo 3ju m.pasta bedu seip neturejau,dantukai balti buvo ir sveiki visada,gal del to,kad is buteliuko negegem,maitinauMP,ir soskes neemem,bet buvo grazus thumbup.gif .bet pres pusmeti pieniniai dantukai gest ptadejo,tai pas odontologa teko eit,vienas nesuplombotas liko,tem man aiskino,bet supratau tik tiek,kad kol noulatinis neislis,su to dantuku,del dantenos pakilimu susalus bus bedos ,ir kad jo jau plombot negalima.mesamone kazkokia,na nesvarbu kolkas viskas gerai.tai lauksim kol iskris g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
vakar buvom pas odontologe,vos isejo apziuret dantukus,nenorejo rodyt,baltos apnasos yra ir ant kitu dantuku,tai pasake nenustebti jei ir kiti paruduos,svarbiausia stengtis kuo kruopsciau valyti 2 kartus,tai dabar nors ir per riksmus bet valom,aisku sirdis plysta kai rekia,bet kitos iseities nera,dantukais varbiau.Gydytoja norejo apnasus pavalyti,bet dukryte neleido,tai eisim po puses metu,gal paaugs ir iseis susitart unsure.gif
Nuo ko taip atsitiko vienareiksmiskai gydytoja negalejo atsakyti,gali but daugybe priezasciu,bet jos nuomone,labiausiai kenkia naktinis maitinimas,labiausiai saldintu arbateliu gerimas nakti, o del naktinio maitinimo MP yra dvi nuomones.MP maitinau iki pusantru metuku,nakti gere min 2-3 kartus.Baigus maitinti mazoji naktimis negeria,ismiega visa nakti,tai del to man ramu smile.gif
O ciulptuko grieztai atsisakem,jau 3 nakti miegojo be soskes thumbup.gif diena senai atsisakem,bet miegodavo tik su ciulptuku blush2.gif daug kartu bandem atpratint,bet vis pagailedavom vaiko ir duodavom doh.gif bet kai pamaciau,kad genda dantukai,tai gailestis iskart isgaravo,pirma vakara buvo sunkiausia,verke,reke,prase soskes,bet nepagailejom schmoll.gif ir ka,ir uzmigo,dabar jau lengviau uzmiega,o nakti kaip niekad gerai miega thumbup.gif esu isitikinus,kad ciulptukai irgi prisideda prie dantuku gedimo,gydytoja irgi yra tokios nuomones,o del saldumynu,tai nei vienas vaikas neuzaugo be ju,bet geriau duot sokoladini saldaini nei ciulpinuka ir aisku ne kiekviena diena rolleyes.gif
Uzklausiau del vitaminu,tai papildomai nereikia jokio kalcio gerti,geriausi vitaminai naturalus,daug pieno produktu ir dar sake zuvu taukai gerai dantukam
po vizito pas odontologe kiek apsiraminau,maloniai viska paaiskino,tai laikysimes jos nurodymu ir gelbesim dantukus
kitom mamytem patariu nedelsti ir kuo skubiau apsilankyti stomatologijos kabinete mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2008 11 27, 11:00)
Manoji taip pat nemėgsta dantų valymo, tai pirmą kartą pas dantistę nuvedžiau pusantrų metukų. Nebuvo didelių bėdų, bet matėsi apnašėlės. Paskambinau į Bendrosios praktikos kliniką, registratorės paprašiau, kad registruotų pas jaunesnę ir švelnesnę (mane suprato), pasakiau, kad norim  pasikonsultuoti ir  pasišnekėti, o ne gręžti ir plombuoti.
Vizitas praėjo puikiai: savo mažąją pasisodinau sau ant kelių, gydytoja pirmiausiai paklausinėjo,  pagyrė, kad rūpinamės dantukais. Tikrai visai nenustebo, kad dukra nemėgsta dantų valymo, bet pabrėžė, kad r e i k i a  nenusileisti vaikui, vis tiek du kartus į dieną kruopščiai išvalyti visus dantukus. Pati ji užtepė žalios pastos ant elektrinio šepetuko (uždėjo tokį antgalį vietoj grąžto) ir labai gražiai mūsų apnašėlės nusivalė. Kadangi yra tokia problemėlė, rekomendavo ateiti maždaug kas pusę metų. Po to apsilankymo, mažulė labai gražiai ilgą laiką leido mums išvalyti dantukus. Dabar jau vėl sunkiai susikalbame, vėl yra apnašėlių, tai tikrai vėl greitu laiku ten keliausime.

O kiek tas malonumas jums kainavo? Jei ne paslaptis mirksiukas.gif
Atsakyti
Nekainavo nieko. Mes prisirašę toje klinikoje, bet vis tiek jau buvau pasiruošusi paploninti piniginę. Tačiau odontologė tik palinkėjo sėkmės, atseit, iki kito karto...
Tikriausiai taip prisivilioja naujų klientų. Kadangi man ji patiko, tai ir eisim kitą kartą būtent pas ją. Na, žodžiu, užkibom mes biggrin.gif
Atsakyti
Mes irgi turim bedu su dantukais. Vidurinelei visai supuvo visi 4 priekiniai dantys, o ir kiti jei ne visi tai beveik visi sugede verysad.gif Nepadejo nei valymas... Pastebejom problema kai buvo mazdaug 2 metuku, uzsirasem pas odontologe, bet prima karta nenorejo is vis issizioti. O kai jau parudavo dantukai, per nepilnus tris menesius nieko is ju ir neliko. Per antra vizita pamaciusi kaip yra nusiunte tiesiai ten, kur tokiems vaikuciams su pilna narkoze istraukia/sutvarko visus dantukus ir dabar laukiam eiles, kada pakvies tai operacijai.
Atsakyti
Mamytes,turiu klausima,ar jusu vaikuciai sirgo stomatitu?susimasciau ar nepekenke mano dukrytes dantukams tas bjaurybe stomatitas g.gif vasara persirgo 2 kartus verysad.gif pirma karta ilgai ir sunkiai,o antra kart greitai ir lengviau.Mano nuomone,ta liga irgi galejo prisideti prie bedu su dantukais,nes jau kvapas is burnos buvo blink.gif,nes kai pagalvoju,kaip taip greitai galejo pradet gest,juk metuku laiko turejo tik du apatinius,tai priekiniams dar net metu nera kaip isdygo,galvojau kaip tik bus stipresni,nes veliau,bet turbut ne nuo to priklauso g.gif
Atsakyti