Sveikos mamytes,
Susiduriau su gan idomia problemele, jei ja galima taip pavadinti
Mano Saulytei jau 10menesiuku, pirmieji perliukai suzibejo burnyteje,kai mums suejo 6men. Kadangi esame laikinai apsistoje Anglijoje

GP, kuri sveria musu turta kas menesi, patare uzsirasyti pas dantista, kai sulauksime pirmuju perliuku.
Kai nuejome pas dantista, jis patare pradeti plauti dantukus naudojant vaikiska dantu pasta nuo 2metuku (kadangi db leliukas dar per jaunas ir skrandukui nepatiks dantu pasta), bet iki tol naudoti kramtukus su silikoniniais sereliais, kurie masazuoja dantenas ir kartu valo dantukus.
Taciau dilema - kai apsilankeme vel pas "geraja" GP, ji pasipiktino tokiu stomatologo patarimu, nes atseit ka tasai ismanas apie vaikus

ir liepe pradeti plauti dantukus tuoj pat, t.y. nuo 6men (nes tuomet ir isdygo pirmieji 2) naudojant vaikiska sepeteli ir dantu pasta. Buvau nustebusi,nes tokio amziaus vaikuciu skrandukas labai jautrus. Taip jai ir pasakiau savo nuogastavimus,tai ji ciut neprunkstelejo ir pareiske kad dantu pastos reik labai mazai,atseit kad nesivystytu kariesas ar kazkas pan. ju neplaunant. Man pasidare ir pikta ir juokinga,nes juk nepriversiu 6men vaikuti skalauti burnytes ir isspjauti kad neprarytu dantu pastos (kad ir koks mazas kiekis jos butu). O toji ne tik pareiske kad vaikas gali ir praryti dantu pasta,bet dar pasake kad vaikiska dantu pasta netiks ir reikia naudoti suaugusiuju dantu pasta kadangi joje yra daugiau floro (mat rajone,kuriame gyvename, vandentiekio vandenyje nera floro kaip kad kituose).
Buvau apsalusi, tokio "patarimo" is gydytojo praktikanto "visu galu zinovo"

Niu bet nereikia buti naiviai kad suprastum , jog toks patarimas ar liepimas yra absurdiskas,todel pasilikau prie stomatologo patarimo ir naudojam tik kramtuka be jokios dantu pastos
Noreciau paklausti mamyciu,nuo kada jus pradejote vaikuciams valyti dantukus ir kokias priemones naudojate? Kokia jusu dantuku valymo patirtis?

Aciu uz jusu mintis ir patarimus is anksto

[COLOR=purple][SIZE=7][B]