Nežinau,gal ne taip išsireiškiau,bet rūpi paklausti,kas sudaro sriubos pagrindą?dedame įvairių produktų - daržovių,mėsos.Bet ką pilate ar dedate į patį skystalą,jei norite,kad nebūtų grynas ,,vandenėlis",kad šiek tiek riebaliuko jaustųsi?Gal aliejaus kiek įpilt?Nes jei darau su mėsos kukuliais,mažai tų riebalų,vos vos.Nenoriu aišku ,kad vien taukai plaukiotų,bet kažkokio riebumo trūksta.Ir tas Maggi ar Galina blanca kubelis duoda kažkokį nusibodusį sintetinį skonį...gal Vegeta geriau?O gal yra kokių specialių prieskonių sriuboms?
Į sriubą visada dedu kelis lauro lapelius, juodųjų pipirų žirneliais, kartais įpjaustau saliero ar petražolės šaknies (apie porą šaukštų). Ir į visas sriubas beriu Santa Marijos Rasos Banzienės prieskonių sriuboms ir padažams. Nu jau šitie prieskoniai man niekuo nepakeičiami
O dėl riebaliukų - kuo mažiau, tuo man geriau. Žinau, kitos deda keptuvėj aliejuj pakepintų morkų ar svogūniukų.
O dėl riebaliukų - kuo mažiau, tuo man geriau. Žinau, kitos deda keptuvėj aliejuj pakepintų morkų ar svogūniukų.
QUOTE(Aušrinė @ 2005 02 24, 13:36)
...įpjaustau saliero ar petražolės šaknies
o kur gauti tos saliero šaknies
Niekad niekad nenaudoju sintetinių sultinių. Visad sriubai verdu natūralų mėsos sultinį: vištienos šlauneles arba sparnelius, kiaulienos šonkaulius arba smulkiai pjaustytą jautieną. Sultinį paskaninu pipirais, lauro lapais, kartais saliero šaknim, svogūnu. Visi kiti ingrediantai priklauso nuo to, kokio sriubą verdu. O baigiant virti visada įmetu žalių petražolių, krapų, trinto česnako.
Visada dedu po 2 ar 3 buljono kubelius ir pipiru, ir prieskoniu beriu,kurie yra saslyku, kepsniu,kiaulienos.dar vegetos iberiu, nes verdu dideli puoda tai turi buti skonis. Kuo daugiau prieskoniu tui skaniau. Beje visada pries tai ir mesa isverda tai dar nuo jos sultinukas lieka. O daugiau dedasi darzoves pagal sriuba.
I burokeliu sriuba butinai dedu rugsteles, be jos man visai neskanu.
I burokeliu sriuba butinai dedu rugsteles, be jos man visai neskanu.
QUOTE(mindira @ 2005 02 24, 16:37)
I burokeliu sriuba butinai dedu rugsteles, be jos man visai neskanu.
2-3 gvazdikeliai labai pagerina barsciu skoni
QUOTE(Amazing @ 2005 02 24, 15:50)
o kur gauti tos saliero šaknies
Parduotuvėj, daržovių skyriuj Arba turguj.
Supjaustau mažais kubiukais.
As tai pakepinu svoguna ir tada tik dedu i sriuba Jei noriu, kad truputi butu tirstesne, ipilu balto padazo (vanduo ir miltai) Pabaigoj visada idedu grietines
QUOTE(vija @ 2005 02 24, 16:17)
Niekad niekad nenaudoju sintetinių sultinių. Visad sriubai verdu natūralų mėsos sultinį: vištienos šlauneles arba sparnelius, kiaulienos šonkaulius arba smulkiai pjaustytą jautieną. Sultinį paskaninu pipirais, lauro lapais, kartais saliero šaknim, svogūnu. Visi kiti ingrediantai priklauso nuo to, kokio sriubą verdu. O baigiant virti visada įmetu žalių petražolių, krapų, trinto česnako.
Vija . As irgi nenaudoju sintetiniu sultiniu. Na, pagunda yra, bet... As irgi beveik visada verdu sriuba ant mesos sultinio, tik, kad pas mus ne visi megsta virta mesyte. Gal kas galit pasiulyti ko reiketu deti (aisku, isskyrus tuos sintetinius kubelius), kad skonis gautusi panasus i sriubos, o ne i vandenelio?
QUOTE(frezija @ 2005 02 24, 17:54)
Gal kas galit pasiulyti ko reiketu deti (aisku, isskyrus tuos sintetinius kubelius), kad skonis gautusi panasus i sriubos, o ne i vandenelio?
Tai va,dabar apibendrinus jūsų patarimus,pamėginsiu :
nenaudoti tų sintetinių kubelių,
dėti minėtų Santa Marijos Rasos Banzienės prieskonių sriuboms ir padažams,
saliero šaknies,
lauro lapas+pipirai+petražolės+krapai (trintas česnakas)
o jei maža riebalo - dėti pakepintą svogūną.
Turėtų visai kitoks skonis nei paprastai gautis,nes nei vieno iš išvardintų ingridientų nenaudodavai iki šiol.
Kai išsivirsiu,parašysiu,kaip gavosi !