Amazing >>> Na, pakepink ne tik svogunus, bet ir morkytes
. Va, o tu Rasos Banzienes prieskonius ir as eisiu nusipirkti. Tiesa, kazkada pakepindavau svogunus morkas ir + trinta cesnaka. Va, cesnaka paskutiniu metu buvau primirsus. Tik reikia jo nepadauginti!
.
QUOTE(frezija @ 2005 02 24, 19:54)
Vija
. As irgi nenaudoju sintetiniu sultiniu. Na, pagunda yra, bet... As irgi beveik visada verdu sriuba ant mesos sultinio, tik, kad pas mus ne visi megsta virta mesyte. Gal kas galit pasiulyti ko reiketu deti (aisku, isskyrus tuos sintetinius kubelius), kad skonis gautusi panasus i sriubos, o ne i vandenelio?
tai tada nuvirk mesa ir nedek jos i sriuba, ir nereiks tu buljonu, as tai visad taip verdu.
Zelionuska>>>O kiek laiko ta mesyte nuverdi?
QUOTE(frezija @ 2005 02 25, 09:41)
Va, o tu Rasos Banzienes prieskonius ir as eisiu nusipirkti.
Tik nepadauginkit Rasos Bandzienės prieskonių berdamos į sriubą
QUOTE(Aušrinė @ 2005 02 25, 11:56)
Tik nepadauginkit Rasos Bandzienės prieskonių berdamos į sriubą
Jų tikrai reikia labai labai nedaug. (Aš pakelį sunaudoju gal per pusmetį) Truputėlį įbėrę paragaukit. Nes padauginus jaučiasi šiek tiek toks lyg kartumas. Tačiau vos vos įbėrus visai kitas sriubos kvapas ir spalva. Šių prieskonių sudėtyje yra kažkokios žolytės (gal ciberžolės
) ir ji duoda tokį gelsvą atspalvį. Ir man dar patinka, kad juose yra krapų.
O svarbiausia - nėra DRUSKOS!
Aš verdu "vandenines" sriubas, retai tik mėsines. O darau taip : puode pakaitinu šaukštą kitą aliejaus, tada jame pakepinu (truputį) morką, salierą, pertažolę ar pastarnoką, svogūną, po to dedu burokėlius/kopūstus/bulves ( čia priklausomai nuo to, kokia sriuba), min. dvi patroškinu, pilu verdantį vandenį iš arbatinio, dedu kitus priedus, kurių virimo laikas trumpas- pvz. kalafiorai, brokoliai,špinatai, rūgštynės, dar po trijų-penkių minučių prieskonius, žoles, pomidorų padažą, česnaką, uždengiu, išjungiu. Viryklė elektrinė, baigia virt per maždaug dešimt minučių. Vienžo, sriubos liuks, paruošiu per max. 15 min., riebalų galima pridėt grietinės pavidale, jei norisi. Patarimas skubančioms- morkas, salierus,burokėlius tarkuokite, išvirs žymiai greičiau. Į barščius dedu truputį smulkiai pjaustytų raugintų kopūstų ir pilu jų skysčio, bet tai jau išjungus viryklę, kad max. liktų vitamino c.
QUOTE(frezija @ 2005 02 25, 11:44)
Zelionuska>>>O kiek laiko ta mesyte nuverdi?
Ziurint kokia, jei vistiena - trumpiau, jei versiena - ilgiau. Gal kokias 45 min.
O man sriuba be mesos
ne sriuba.As i sriubyte pakepinu ir svoguna ir morkyte ant sviestuko
geras skonis tada gaunasi
Zelionuska>>> Bet kad po 45min. virimo, tai ta mesa jau beveik ir isvirusi
. O tai ka tada tu su ja darai (na, tipo, kaip paruosi)?
Labas
Na, anksciau virdavau sriuba tik nuvirus mesai...o dabar pagal visa sveika gyvensena, pirmas mesos nuoviras - pats didziausias nuodas organizmui !!!
Ir jokio skonio ! Norint sriuba virti su mesos nuoviru, reikai naudoti antraji nuovira. Pirmaji ispilti lauk.
O as irgi, kaip ir dauguma cia rasiusiuju - mesos virtos siurboms nenaudoju. Mano mesa - tik karstai rukyta sonine (gabaliukai stambesni) i raugintu kopustu ir burokeliu sriubas. Nieko special, bet mano sriubas labai megsta...
Ir jokio skonio ! Norint sriuba virti su mesos nuoviru, reikai naudoti antraji nuovira. Pirmaji ispilti lauk.
O as irgi, kaip ir dauguma cia rasiusiuju - mesos virtos siurboms nenaudoju. Mano mesa - tik karstai rukyta sonine (gabaliukai stambesni) i raugintu kopustu ir burokeliu sriubas. Nieko special, bet mano sriubas labai megsta...
Prisiskaičiau vakar apie R.Banzienės prieskonius ir išbandžiau šiandien. Viriau sriubą , tiksliau žuvienę - su jūros lydekos file gabaliukais, bulvės, morkos, ir smulkūs makaronai žvaigždutės, baigiant virti dar įdėjau ~2 šaukštus sviesto
QUOTE(Giedruciukas @ 2005 02 26, 09:57)
pirmas mesos nuoviras - pats didziausias nuodas organizmui !!!
Mano mesa - tik karstai rukyta sonine (gabaliukai stambesni) i raugintu kopustu ir burokeliu sriubas. Nieko special, bet mano sriubas labai megsta...
Mano mesa - tik karstai rukyta sonine (gabaliukai stambesni) i raugintu kopustu ir burokeliu sriubas. Nieko special, bet mano sriubas labai megsta...
Tai Giedruciuk,pasidalink tikslesniu savo special sriubos receptu.
O kaip suprast - pirmas nuoviras,antras?....Pra6om paai6kint detaliau,kada tą pirmąjį reik išpilt.Ir ką,išpylus vėl naują vandenį ant tos išvirtos mėsos?
O beje kodėl nuodas tas pirmas mėsos nuoviras?











