Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos "pagrindas"

QUOTE(Amazing @ 2005 02 26, 14:10)
Tai Giedruciuk,pasidalink tikslesniu savo special sriubos receptu.

O kaip suprast - pirmas nuoviras,antras?....Pra6om paai6kint detaliau,kada tą pirmąjį  reik išpilt.Ir ką,išpylus vėl naują vandenį ant tos išvirtos mėsos? blink.gif Tai kad tada jau grynas vanduo be jokio riebalo teliks...
O beje kodėl nuodas tas pirmas mėsos nuoviras? unsure.gif

Taip, as irgi taip darau, uzvirus vandeni nupilt, uzpilti svariu ir virti toliau thumbup.gif Su pirmu nuoviru nusipila visokiausios putos ir nesvarumai blink.gif O riebalu liks ten uztektinai, nepergyvenk 4u.gif
Atsakyti
tai gal pakanka tas putas nugraibyt?
Atsakyti
Aš sriubai paprastai naudoju šoninę, nes paskui labai mėgstu ją suvalgyti su krienasi ax.gif
O užvirus ir pradėjus kilti visokioms putoms reikia būtinai nupilti tą vandenį ir dar pačią mėsą išplauti. Riebalų tikrai užteks, nebijokite mirksiukas.gif
O kad sriuba būtų sriuba, o ne vanduo su daržovėm, mane dar mama su močiute išmokino - baigiant virti sriubą įpilti šaukštą manų kruopų. Manai "sukabina" viską sriuboje. Tai aš juos naudoju beveik visose sriubose, išskyrus pienišką makaronų ir raugintų kopūstų (beje, pastarąją verdu tik "ant" rūkytų dešrelių nuoviro).
Atsakyti
Viriau šiandien pagal jūsų rekomendacijas.Tie Rasos banzienės prieskoniai - liuks,taip gražaiai pagelto ir skonis visai kitas.dabar visada naudosiu.ir kaip Milabra patarė,viriau kopūstienę ant rūkytų dešrelių pagrindo laaaabai skanu.
Atsakyti
Sriuba ne pats mėgstamiausias mano valgis, bet jeigu verdu, tai mano "pagrindas" dažniausiai - jautiena. Tuomet sriubos skonis super.
Rasos Bandzienės prieskonius turiu, bet naudoju labai retai, kadangi labiau patinka mano pačios "variacijos prieskonių tema".
Atsakyti
QUOTE(frezija @ 2005 02 25, 22:20)
Zelionuska>>> Bet kad po 45min. virimo, tai ta mesa jau beveik ir isvirusi  blink.gif  g.gif . O tai ka tada tu su ja darai (na, tipo, kaip paruosi)?

taigi supjaustau smulkiai, idedu virtu morku bulviu, viska sutrinu sumaisau, idedu sauksteli grietines ir dukrytei pietus rolleyes.gif
Atsakyti
Rudenį Kalvarijų turguje vienas daržovininkas pasakė superinį jautienos sriubos receptą, sako, iš senos Vilniaus lenkės gavęs, kuri geruose namuose virėjavo. Elementaru, bet skonis ir aromatas nuostabūs. Reikia jautienos su kauliuku sultiniui, bulvių, griežčių, svogūno ir poros pipiriukų. druskos. Negalima dėt morkų, čia griežtai buvau perspėta.

Tiesa- dėl "pirmo" ir "antro" nuoviro. Mano bobutė, smetoninės namų šeimininkių mokyklos absolventė, mane mokė nupilt pirmą nuovirą dėl švaros ir sultinio skaidrumo. Dabartiniai "kepenistai" ir kiti sveiko gyvenimo būdo "sektantai" aiškina, kad pirmame nuovire lieka didžioji dalis sveikatai kenksmingų gyvulio mirties metu susidariusių medžiagų, koaguliuotų baltymų, kurie yra sunkiai virškinami ir dar visko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 28 vasario 2005 - 20:03
QUOTE(mamagitana @ 2005 02 28, 17:59)
... pirmame nuovire lieka didžioji dalis sveikatai kenksmingų gyvulio mirties metu susidariusių medžiagų, ...

fear.gif kaip baisiai skamba,brrr...tikrai dabar nupylinėsiu pirmą sultinį....
Atsakyti
todėl ir sakau jums- virkit vegetariškai, su aliejum. Bus ir dietiška, ir vargšai gyvūnai galės būt patiekti antram.
Atsakyti
Niekad mesos nenuvirineju, nes man smirda ir neskani sriuba pasidaro. Be to daug terliones su tais nupylinejimais, o nenupilta - tikrai nuodas.
Jei nenorit skystaliuko - tai bebaiginodamos kepinti svogunus ir morkas idekit pora saukstu miltu- jie riebaluose su darzovemis labai gerai issimaiso ir sriubai tirstumo, skalsumo suteikia.
Atsakyti
Na, kadangi esu mesininke, tai vandeniniu sriubyciu nemegstu schmoll.gif As daznai dedu i sriuba kokios nors mesytes (sonkauliuku, rukytos sonines, vistienos, jautienos) ir visada pakepintu svogunu(vienu arba su morkytem). Taciau kartais pakepu spirguciu is saltai rukytos sonines su svoguniukais bei morkytem ir dedu pries pat virimo pabaiga thumbup.gif Nenustebsiu, jei kas ispus akis skaitydamas blink.gif , taciau maniskis ir keli draugai, kurie ragavo buvo maloniai nustebinti ir gardziai suvalge. Zinoma ne i kiekviena sriuba tinka...

As tik nesuprantu del to antrojo nuoviro g.gif : tikrai nebandysiu sakyti, kad pirmasis nekenkia, nes nezinau, taciau kaip del to, kad pirmajame lieka visos medziagos ir vitaminai, kurie yra mesoje?? Dar tokia jautiena tai bent jau ilgiau verda, o paukstiena - juk isvirta ja mest lauk reikia, nes joje nieko nelieka isskyrus pacia mesa - viskas lieka vandenyje.

Beje, kai verdu sultini, pridedu ivairiausiu zalumynu, svoguno galva, cesnako pora skilteliu, prieskoniu, o po to viska nukosiu thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 02 26, 13:32)
tai gal pakanka tas putas nugraibyt?

Ir mano mama putas tik nugriebdavo, ir aš pati taip verdu, ir niekas dar nenusinuodijo... tongue.gif o dėl skaidrumo, jei verdu sriubą, į kurią dėsiu makaronus, tai paruoštą sultinį nukošiu per sietelį. Bet jei sriuba daržovių - mėsos atplaišos ir prieskonių trupinukai niekam netrukdo tongue.gif

Beje, nupylimo šalininkės, jei verdat kukulių sriubą, jūs ir kukulius išgaudot ir pirmą vandenį nupilat? Čia iš smalsumo klausiu... ax.gif
Atsakyti