
O aš turiu pasidarius tokį žolelių ruošinį: tarkuotos morkos, supjaustau petražoles ir saliero, sumaišau su druska, sudedu stiklainiuke ir galima laikyt šaldytuve. Juo visada ir gardinu visas sriubas, nors tinka jis daug kam, ypač skanu pamarinuot mėsytę juo. Jeigu kam patinka aštresnės sriubos, galima dapjaustyti ir kokio aštresnio pipiriuko. Be to labai sutaupo laiko, nes jau viskas būna paruošta tik belieka sudėt i sriubytę

QUOTE(Pamaiviuke @ 2011 11 04, 22:54)
O aš turiu pasidarius tokį žolelių ruošinį: tarkuotos morkos, supjaustau petražoles ir saliero, sumaišau su druska, sudedu stiklainiuke ir galima laikyt šaldytuve. Juo visada ir gardinu visas sriubas, nors tinka jis daug kam, ypač skanu pamarinuot mėsytę juo. Jeigu kam patinka aštresnės sriubos, galima dapjaustyti ir kokio aštresnio pipiriuko. Be to labai sutaupo laiko, nes jau viskas būna paruošta tik belieka sudėt i sriubytę 



Misinukas: petrazoles, salieras, morka, cesnakiukas, krapai, rozmarinas, bazilikas... i vienus dejau cesnako ir morku i kitus ne, na zodziu keliu rusiu misinukai

QUOTE(vasarotoja @ 2011 11 04, 11:17)
o kokiais prieskoniais dažniausiai daržovių sriubytes gardinat? kiekvienai kažką specifinio ar universaliai kažką naudojat?
dar daug kas į sriubas deda sultinio kubelius, bet gi žinom, kiek ten visokio "gėrio". tai kai neturiu mėsytės, norisi greitai sriubos, tiesiog dedu Vegeta Natur universalių prieskoniukų. ten gal dešimt skirtingų prieskonių ir prieskoninių daržovių nurodyta sudėtyje. tokia įvairovė mano mažame šaldiklyje nė prie didžiausių norų netilptų.