Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos "pagrindas"

tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro blink.gif g.gif . Aš pimą kartą nupilu pavirusi kokias 5 min, nuplaunu mėsą, dar kart užverdu ir dar nupilu blush2.gif . Kažkas čia pasakojo, kad paspirgina sriubą. Tai- mano šeimos mėgstamiausia sriuba. Verdu bulves, morkas, didelį svogūna ( verdu ilgokai, kol patyžta daržovės), tada suberiu keptuvėje su svogūnais paspirgintus lašinukus ( taukus išpilu lauk) tongue.gif Prisikanda maniškiai šviežrūgiu agurku thumbup.gif
Dėl sriubos tirštumo...niekada nededu nei miltų, nei manų blink.gif . Taigi, daržovių daugiau kraunu g.gif . Dar nevirškinu kai į sriubas " dėl kvapo" deda sultinio kūbelius schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Pirma @ 2005 08 17, 10:38)
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro blink.gif  g.gif . Aš pimą kartą nupilu pavirusi kokias 5 min, nuplaunu mėsą, dar kart užverdu ir dar nupilu blush2.gif .

Aš šiaip nieko prieš nupylimą, bet gerai, kai mėsos vienas ar keli dideli gabalai, išgriebei ir baigta. O jeigu pilnas puodas kukulių? g.gif teoriškai (na ir praktiškai biggrin.gif ) juk tai ta pati mėsa, todėl irgi reikėtų vandenį pakeisti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 18 rugpjūčio 2005 - 08:45
QUOTE(kasiopeja @ 2005 08 18, 08:44)
O jeigu pilnas puodas kukulių?  g.gif  teoriškai (na ir praktiškai  biggrin.gif ) juk tai ta pati mėsa, todėl irgi reikėtų vandenį pakeisti...

axa, tai ir nupilu ( pergriebiu kukulius į kitą puodą su verdančiu vandeniu) unsure.gif Kodėl juokiesi? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pirma: 18 rugpjūčio 2005 - 09:04
QUOTE(Pirma @ 2005 08 17, 12:38)
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro blink.gif  g.gif .

Na aš nupilu, bet kaip rašiau kažkur tiesiog iš tingumo blush2.gif Tada visokių putų nebūna ir graibyti nreikia.

Bet kai mane mokino virti sultinį (nesvarbu kam, padažam ar sriubai), tai nebuvo nupylimo. Kauliukai ar mėsa yra nuplaunami, dedami į puodą ir verdama. Virimo metu reikia nuolat graibyti atsirandančius riebalus ir nešvarumus. Tai yra graibyti reikia taip, kad ant puodo kraštų nieko neatsirastų (neprivirtų tų putų). Nu darbelis sakyčiau schmoll.gif Stovėti prie puodo ir nugraibinėti. Aš jau geriau nupilsiu. O dėl nupylimo tai jau visos teorijos neberprisimenu, ten yra laikas kada ir kas iš tos mėsos į vandenį pereina. Žodžiu viskas, kas iš mėsos periena į sultinį per tas kelias minutes ir laiką iki užvirimo, eina į kanalizaciją.
Sakau gal nupilant protingiau būtų mėsą plikyti, tai yra mesti trumpam į verdantį vandenį ir po to perplauti. Bet aš tai jau aptingau ekperimentuti, o ir abejoju ar pajusčiauskirtumą biggrin.gif . Galėtų kokia diplomuota virėja šiandienines taisykles supaskoti, kai teisingai reiktų su tais nuvirimais elgtis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 08 18, 09:20)
Sakau gal nupilant protingiau būtų mėsą plikyti, tai yra mesti trumpam į verdantį vandenį ir po to perplauti.

Čia įdomi įdėja g.gif . Gal ir mėsa sultingesnė būtų ? g.gif
Atsakyti
Putos nekyla ištisai. Jos kyla tik kelias minutes po užvirimo. Ir niekad problemų nekilo dėl jų nugriebimo g.gif O kai perkėlinėji mėsą į kitą puodą, dar papildomai indų plovimo susidaro tongue.gif
Atsakyti
kadangi esu jaunute uogute, ir nelabai moku gaminti blush2.gif gal galetumete kuri nuodugniai parasyti kaip isvirti kopustu sriuba su sonkauliukais? buciau labai dekinga. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2005 08 18, 12:45)
Putos nekyla ištisai. Jos kyla tik kelias minutes po užvirimo. Ir niekad problemų nekilo dėl jų nugriebimo  g.gif  O kai perkėlinėji mėsą į kitą puodą, dar papildomai indų plovimo susidaro  tongue.gif

drinks_cheers.gif As irgi tik putas nugraibau. O jei praziopsau ta momenta, kai kilo putos ir nenugraibiau, tai tada visai sriubos neverdu blush2.gif
Atsakyti
Mes, kaip sakant - be sriubos nė dienos biggrin.gif Na verdu ją visaip, kuo įvairiau. Jei naudoju mėsos nuovirą, tai tik 2-ą, nes pimas man kažkokio kitokio skonio ir nešvarus atrodo, kad ir kiek tą mėsytę plautum. Man svarbiausias pagrindas - kepintos morkos. Na aišku dedu ir svogūnų ir visko ko turiu, priklauso kokios sriubos noriu. Bet morkos man patinka tuom, kad nuo jų spalva atsiranda ir tada jau kokia ta sriuba bebūtų - skaniau valgosi biggrin.gif Dar kartais vietoj mėsos nuoviro dedu konservų indelį, yra tokia „vištiena savo sultyse“. Vis kitaip. Ir nėra labai riebu ir skonis visai neblogas.
Atsakyti
As putas irgi tik nugraibau ir nuoviro nenupilu, nu iki siol dar to nebuvau girdejus gal reiks pamegint g.gif
Atsakyti
Aš kai verdu tipo "mėsiškas" sriubas, tai man riebaliuko užtenka nuo ten įmestos kokios mėsytės gabaliuko, o kai vegetarišką(pvz. su dilgynėm ir špinatais, tai, kad nebūtų visai jau vandenėlis, tai morkas ir svogūnus pakepinu ant šeimininkės sviesto(su prieskoniais)-iškart pagerina skonį
Atsakyti
man teko matyti per kazkokia uzsenietiska tv kaip pasiruosti skanu sultini, kurio pasigaminus daugiau galima saldytuve uzsaldyti ir naudoti kada prireiks. tai svarbiausia taisykle buvo nupilti pirma vandenuka ir sultinys turi virti apie 1,5 val. ant silpnos ugnies .tik tada gaunasi skanus skaidrios spalvos ;pagrindas;!
siap niekada neverdu taip ilgai , bet stengiuos kuo ilgiau ! !
Atsakyti