QUOTE(Pirma @ 2005 08 17, 12:38)
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro

.
Na aš nupilu, bet kaip rašiau kažkur tiesiog iš tingumo

Tada visokių putų nebūna ir graibyti nreikia.
Bet kai mane mokino virti sultinį (nesvarbu kam, padažam ar sriubai), tai nebuvo nupylimo. Kauliukai ar mėsa yra nuplaunami, dedami į puodą ir verdama. Virimo metu reikia nuolat graibyti atsirandančius riebalus ir nešvarumus. Tai yra graibyti reikia taip, kad ant puodo kraštų nieko neatsirastų (neprivirtų tų putų). Nu darbelis sakyčiau

Stovėti prie puodo ir nugraibinėti. Aš jau geriau nupilsiu. O dėl nupylimo tai jau visos teorijos neberprisimenu, ten yra laikas kada ir kas iš tos mėsos į vandenį pereina. Žodžiu viskas, kas iš mėsos periena į sultinį per tas kelias minutes ir laiką iki užvirimo, eina į kanalizaciją.
Sakau gal nupilant protingiau būtų mėsą plikyti, tai yra mesti trumpam į verdantį vandenį ir po to perplauti. Bet aš tai jau aptingau ekperimentuti, o ir abejoju ar pajusčiauskirtumą

. Galėtų kokia diplomuota virėja šiandienines taisykles supaskoti, kai teisingai reiktų su tais nuvirimais elgtis