QUOTE(ragana66 @ 2011 06 03, 23:46)
Tavo žmogaus kapą bent jau aplanko savieji. Aišku, dėl nepriežiūros aš jų nepateisinu. Mano atvej, anyta ant sūnaus kapo nebuvo nuo pat Vėlinių, uošvį buvau pati per pusmečio sukaktį nuvežusi.. Suprantu, kad jiems skauda, bet nesuprantu tokio abejingumo. Nėra paklausę, ar jau sutvarkei kapą, kokias gėlytes pasodinai. Kai pradedu kalbėti, matau, kad ši tema jiems nepriimtina, tai užtylu. Man nesunku nuvežti juos į kapines, bet kaip pasisiūlyti, jei matau, kad jų tai nedomina. Dabar statau paminklą - nepaklausė nei kiek kainuos, nepasakė, kad norėtų prisidėti prie paskutinės dovanos savo sūnui. Gal aš dar jauna, gal be gyvenimiškos patirties, bet žinau, kad aš savo vaiko kapą keliais eidama pasiekčiau, jei nebūtų kitos galimybės. O čia pasirenka jo nelankyti...
QUOTE(Rene0 @ 2011 06 04, 00:32)
Teko kada nors įminti į š. ir pakėlus koją pasižiūrėti? Taip žiūrima į mane. Ir aš tai vadinu PANIEKA.
Skaudą širdį tik tiems, kas ją turi. Kitiems piniginę, ar kitas jautrias kūno dalis.
Jei neranda kelio ant motinos kapo ir čia ne anekdotas, teko pačiai jį parodyti, tai turbūt labai skauda. Usnys žydėjo, kol nesiėmiau supratusi, kad niekam be manęs tai nerūpi. Kai mirties metinės, ir kitos minėtinos dienos yra mano asmeninis reikalas. Aš nesipiktinu. Prižadėjau savo žmogui neapleisti jo pirmos žmonos kapo, man nesunku.
Tik nesuprantu kartais.
Jei pasiilgsti draugės, užbėgi ją aplankyti, pakeliui prigriebus ką nors prie kavos.
Jei pasiilgsi išėjusio žmogaus, uždegi jam žvakelę, pamerki gėlytę, pastovi truputuką...
Jei to nedarai, vadinasi turi svarbesnių reikalų.
Ragana 66
Prie savo žmogaus kapo užrištom akim nueičiau. Mano anyta, laiko mane angelu, visiems pasakoja, kaip aš rūpinausi jos sūnumi.Kai ji per laiduotuves šiureno čiulpinukus, išnešant puolė fotografuoti, minint mėnesį prie kapo skaldė anekdotus, aš ją mintyse priskyriau prie tų, kurie nežino ką daro ir ant kurių negalima pykti. Nors akyse iškilo kaimynė, kurią jau eilę metų pavėžinu į kapines, kur prieš 25-30 m. palaidotas jos sūnus. Ir žinot, nebuvo nė karto, kad nepravirktų.
Skaudą širdį tik tiems, kas ją turi. Kitiems piniginę, ar kitas jautrias kūno dalis.
Jei neranda kelio ant motinos kapo ir čia ne anekdotas, teko pačiai jį parodyti, tai turbūt labai skauda. Usnys žydėjo, kol nesiėmiau supratusi, kad niekam be manęs tai nerūpi. Kai mirties metinės, ir kitos minėtinos dienos yra mano asmeninis reikalas. Aš nesipiktinu. Prižadėjau savo žmogui neapleisti jo pirmos žmonos kapo, man nesunku.
Tik nesuprantu kartais.
Jei pasiilgsti draugės, užbėgi ją aplankyti, pakeliui prigriebus ką nors prie kavos.
Jei pasiilgsi išėjusio žmogaus, uždegi jam žvakelę, pamerki gėlytę, pastovi truputuką...
Jei to nedarai, vadinasi turi svarbesnių reikalų.
Ragana 66
Prie savo žmogaus kapo užrištom akim nueičiau. Mano anyta, laiko mane angelu, visiems pasakoja, kaip aš rūpinausi jos sūnumi.Kai ji per laiduotuves šiureno čiulpinukus, išnešant puolė fotografuoti, minint mėnesį prie kapo skaldė anekdotus, aš ją mintyse priskyriau prie tų, kurie nežino ką daro ir ant kurių negalima pykti. Nors akyse iškilo kaimynė, kurią jau eilę metų pavėžinu į kapines, kur prieš 25-30 m. palaidotas jos sūnus. Ir žinot, nebuvo nė karto, kad nepravirktų.

kaip galima vaiko kapo nelankyt... mum jau bus treti metai be Jo.. su Jo tevais.. sesem bendraujam.. kaip buvo iki to.. visos Vėlykos..Kaledos.. pas Jo tevus..ant kapu važiuojam dažniausiai irgi kartu..kadangi savu tevu jau nebeturiu.. tai jie man kaip tevai tapo.. ir seneliai vaikam juk tik jie belike