Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus

QUOTE(Kūlverstukas @ 2008 05 23, 22:43)
As siemet pirma karta bandziau papuosti balkona. Projektas nepavykes visom prasmem cry.gif jau net vyras juokiasi, kad prasta is manes gelininke. Pasejau petunijas, sudygo neblogai, taciau paskui jos nunyko, beliko trys mazi daigeliai nors jau lapu nemazai turi. Begonijos isstypo, kazkokie du neisvaizdus stagarai. Nusipirkau fuksija, vazonelyje buvo dvi, is kuriu viena nudziuvo ant saules pabuvus ir nebenori atsigauti

Nenusimink, turi progą pasitaisyti. Siūlyčiau pasodinti pelargonijas, žemaūges gali paderinti su svyrančiom. Tačiau balkonas turėtų būti ne į šiaurės pusę. Šiauriniame balkone tinka begonijos arba sprigės. Sodink jau žydinčias gėles ir viskas pasiseks. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2008 05 26, 10:43)
Nenusimink, turi progą pasitaisyti. Siūlyčiau pasodinti pelargonijas, žemaūges gali paderinti su svyrančiom. Tačiau balkonas turėtų būti ne į šiaurės pusę. Šiauriniame balkone tinka begonijos arba sprigės. Sodink jau žydinčias gėles ir viskas pasiseks. Sėkmės.

Nusipirkau svyrancia pelargonija.
Balkonas pietvakariu pusej. Fuksija nuo saules greit nuleipsta, tenka vis nukabinti ir i pavesi padeti.
Atsakyti
Sveikos, gal kuri is seklyciu sejotes ir auginotes puikuna? Pas mane labai smarka sudygo ispikevau ir auga toliau bet dabar galvoju ar nereikai jam nuskabyti virsuneliu kad isikerotu jis, auginu pirmais metai tai dar nelabai isivaizduoju kaip cia jis, jei kuri ka zinot gal galit parasyt? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolli_ @ 2008 05 27, 00:33)
Sveikos, gal kuri is seklyciu sejotes ir auginotes puikuna? Pas mane labai smarka sudygo ispikevau ir auga toliau bet dabar galvoju ar nereikai jam nuskabyti virsuneliu kad isikerotu jis, auginu pirmais metai tai dar nelabai isivaizduoju kaip cia jis, jei kuri ka zinot gal galit parasyt?  g.gif  blush2.gif

Sekmadieni paemiau is mamos kazkokiu gelyciu kelis daigelius. O kai perskaiciau sita zinute ir ivedziau ta pavadinima i google, pamacius vaizdus, net nustebau, pasirodo puikuna turiu bigsmile.gif
Neisivaizduoju kaip auga ta gelele?! Ar tai svyranti, ar tai krumu auga, ar didele, ar ne. Labai patiko tokie linksmi ziedai biggrin.gif
Mamai kazkas dave seklu, ji pati is seklu augina, tik tie daigelai tokie neauksti, dar kokiu 5 cm g.gif , bet jau zydi
Atsakyti
O ta priemone tikrai saugu laistyti daržoves, kažkaip prisisbijau. bet kad pas mane niekas neauga, tik braškės. Salotos mažos, špinatai susisuke, žirniai ir tie kažkokie neaiškūs.

QUOTE(tinosiukas @ 2008 05 23, 22:47)
Mažus augaliukus (neseniai pasodintus) tik su oksigumatu. Ir nakvišas per savaitę išsidaiginau su juo laistydama. Dabar jau pilu kur papuola - visą šiltnamį su juo palieju ir lauke gėles kai netingiu - augaliukams jis tikrai patinka ax.gif
Turiu nusipirkusi kelias dideles surfinijas, tai jas dar kartais ir su trąšom žydinčioms gėlėms palaistau.  smile.gif Nors tos mano pirktinės surfinijos kažko visai nenori pas mane gražios būti - kai nusipirkau buvo didžiuliai krūmai, o per porą dienų apvyto, apdžiūvo - nesuprantu kas joms netinka  g.gif Dvi kur seniau pirktos jau atsigavo, vėl gražiai žydi, tik kai pusę lapelių sudžiūvo tai jau ne taip gražiai atrodo. O kitas sekmadienį pirkau, tai irgi gelsta ir vysta...

Atsakyti
QUOTE(lile @ 2008 05 28, 08:47)
O ta priemone tikrai saugu laistyti daržoves, kažkaip prisisbijau. bet kad pas mane niekas neauga, tik braškės. Salotos mažos, špinatai susisuke, žirniai ir tie kažkokie neaiškūs.

OKSIGUMATAS padidina derliu procentais

Kukuruzai 60-95
Javai 35-40
Avizos 40-50
Agurkai 45-70
Svogunai 40-60
Geles 20-45
Soja 70-110
Ankstines 50-60
Saulegrazos 50-70
Pomidorai 35-55
Bulves 40-50
Burokeliai 35-40
Baklazanai, pipirai 35-55

Čia iš šito aprašymo paėmiau, gali pasiskaityti plačiau smile.gif Jei padidina derlių - reiškia ne tik galima, bet ir labai naudinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tinosiukas @ 2008 05 28, 13:14)
OKSIGUMATAS
  Jei padidina derlių - reiškia ne tik galima, bet ir labai naudinga  mirksiukas.gif

Na manau cia ar galima buvo tureta omeny sveikata, nes geles gelem, tegu auga greiciau, bet darzoves juk valgai ir nezinai kiek chemijos suvalgai. As savo darzoviu nelaistyciau, uztenka jau pirktines su chemija valgai, nors savo darze norisi ekologisku mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Na ir mane tikiuos priimsit prie sodininkiu, nors esu tik pradedanti tongue.gif Nebeiskenciau ir snd nubegau prisipirkau sulfiniju (tos kur nekara, o tik krumeliai kerojasi), du jurginukus, du vazonus, tai dabar komponuosiu ir bandysiu grazius spalvu derinius surankiot. Tik kazin ar geriau dabar persodinant jas patresti ar paprastai su vandenuku tik palieti. Nes zeme lyg paprastute, durpes universalias pirkau smile.gif Gal patartumete kaip tuos ziedelius grazius islaikyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daabi @ 2008 05 29, 11:15)
Sveikutes,
Na ir mane tikiuos priimsit prie sodininkiu, nors esu tik pradedanti  tongue.gif Nebeiskenciau ir snd nubegau prisipirkau sulfiniju (tos kur nekara, o tik krumeliai kerojasi), du jurginukus, du vazonus, tai dabar komponuosiu ir bandysiu grazius spalvu derinius surankiot. Tik kazin ar geriau dabar persodinant jas patresti ar paprastai su vandenuku tik palieti. Nes zeme lyg paprastute, durpes universalias pirkau  smile.gif Gal patartumete kaip tuos ziedelius grazius islaikyti blush2.gif

Į lauką (lovelius, gėlynus) surfinijų daigai sodinami gegužės, birželio mėnesį, pasibaigus šalnoms. Sodinama į sunkesnį gruntą, kuris gerai sulaikytų vandenį ir kiek galima ilgiau neišdžiūtų. Tai būtų durpių, daržo žemės-komposto ir priemolio mišinys (1:1:1). Į šį mišinį patartina dėti specialios medžiagos “Terrakotem”, kuri palaiko nuolatinę drėgmę. Šios medžiagos galima įsigyti Vilniuje, Shepelingo sodo reikmenų parduotuvėje Verkių g.29 (10 Lt). Taip pat patartina į balkonų žemių mišinį įterpti ilgai tirpstančių trąšų “Osmocote” ar “Chrystal”. Kai trūksta drėgmės, krinta lapai ir žiedai, augalas tampa negražus ir neatsigauna. Karštomis vasaros dienomis surfinijas reikia laistyti 2 kartus per dieną. Tręškite kas 7-10 dienų kompleksinių trąšų su mikroelementais 0,15-0,20 proc. tirpalu (“Kemira Horti-3”, “Hydro” arba “Shultz bloom plus 10-60-10). Jei gelsta surfinijų lapai, jas nupurškite 0,15 proc. geležies chelato tirpalu. Naujai įsigytus arba pasodintus augalus pirmą kartą tręškite po 4-5 savaičių. Jei į dirvožemį buvo įmaišyta ilgai veikiančių trąšų, pirmą kartą tręškite, praėjus 10 savaičių po persodinimo.
Surfinijos – šviesiamėgiai augalai, todėl gausiau žydės saulėtoje vietoje. Jos greitai auga ir žydi iki pat vėlyvųjų šalnų. Kad gausiau šakotųsi, šakų viršūnėles galima nugnybti. Surfinijos nebijo vėjo gūsių, smarkaus lietaus, mažai serga, bet jas apninka amarai. Nuo amarų galima lengvai apsiginti cheminėmis priemonėmis arba pelynų, česnakų, tabako nuovirais. Purškite augalus nesaulėtą dieną ar vakare. Surfinijos auginamos balkonų loveliuose, gėlinėse, pintinėse, išskaptuotuose rąstuose. Lovelių dugnai turi būti su drenažo skylutėmis vandeniui išbėgti. Užpilkite 3 cm žvyro arba skaldos sluoksnį, o substrato berkite tiek, kad suslūgęs jis būtų 3-4 cm žemiau lovelio kraštų. Jos dera su įvairiomis svyrančiomis gėlėmis ar vienmetėmis vasarą žydinčiomis bei dekoratyviais lapais gėlėmis: lantanomis, laibeniais, žilėmis, verbenomis, lakišiais, scevolėmis, kvapniosiomis cimbažiedėmis, pajūrine žvaigždija.
Paryskinau kaip kovoti su amarais, cia merginos nesenai diskutavo, gaila, kad tik dabar radau si straipsniuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agules @ 2008 05 29, 12:01)
. Nuo amarų galima lengvai apsiginti cheminėmis priemonėmis arba pelynų, česnakų, tabako nuovirais. Purškite augalus nesaulėtą dieną ar vakare.  

Paryskinau kaip kovoti su amarais, cia merginos nesenai diskutavo, gaila, kad tik dabar radau si straipsniuka  mirksiukas.gif

Aciu, aciu, o mano gelytes kurias buvo uzpuole amarai atsigauna thumbup.gif Net tas lakisiu krumelis, su kurio jau buvau beveik atsisveikinus biggrin.gif
Atsakyti
Na nezinojau i kokia zeme tinkamiausia sodint, bet tikiuos durpese augs. Pasisodinau jau ir groziuosi wub.gif Viena net kambaryje ant stalo vazonenelyje puikuojasi wub.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas nors zino kaip dauginamos verbenos? Ar galima kaip palergonijas - nuskinti sakele ir pamerkti, kad isleistu saknis? ax.gif
Atsakyti