Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VII

QUOTE(dainutė# @ 2007 10 20, 10:11)
taigi, taigi..... bigsmile.gif
o
Manau, kad yra kitas budas istirti auglius, kai prileidžia į veną radijoaktyvios medžiagos, ir įkiša į kažkokį aparatą.. tada mato kokios rūšies yra darinys
s d:

man dare tai, ka tu cia mazdaug aprasei. Ne LT. Vadinasi kazkaip panasiai i scintigrafija, atsiprasau, tingiu ieskoti popieriu. Bet rezultatas gaunasi toks: jie spalvotoje a la nuotraukoje mato vadinamuosius saltus ir siltus mazgus ir tada sprendzia, ar reikia biosijos. Kito budo issiaikinti nera - biopsija ir operacija.

Va, radau internete siek tiek teorijos:
Tiriant endokrininių liaukų funkciją, kraujyje ar šlapime galima nustatyti šių liaukų gaminamų hormonų bei kitų medžiagų (natrio, kalio, kalcio, fosforo, fosfatų) koncentraciją. Dažniausiai tiriami pasmegeninės liaukos, skydliaukės, kasos ir antinksčių hormonai (pvz.: skydliaukės funkciją atspindi laisvas trijodtironinas (LT3), laisvas tiroksinas (LT4), skydliaukę stimuliuojantis hormonas (TSH)). Sergant cukriniu diabetu, tiriamas gliukozės kiekis kraujyje ir šlapime.
Skydliaukės padėties, formos, dydžio pokyčius, santykį su kaimyniniais organais galima įvertinti echoskopu. Kartais atliekama skydliaukės scintigrafija: specialiu prietaisu grafiškai registruojama, kaip tam tikros radioaktyviosios medžiagos susikaupia ir pasiskirsto skydliaukėje. Tyrimas leidžia nustatyti skydliaukės padėties, formos, dydžio pokyčius, taip pat vadinamuosius šaltus, šiltus ir karštus mazgus. Šiuos mazgus galima punktuoti plona adata ir paimti biopsiją.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 20 spalio 2007 - 10:59
[quote=bertė,2007 10 20, 11:53]
man dare tai, ka tu cia mazdaug aprasei. Ne LT. Vadinasi kazkaip panasiai i scintigrafija, atsiprasau, tingiu ieskoti popieriu. Bet rezultatas gaunasi toks: jie spalvotoje a la nuotraukoje mato vadinamuosius saltus ir siltus mazgus ir tada sprendzia, ar reikia biosijos. Kito budo issiaikinti nera - biopsija ir operacija.

Man tai darė Kaune, Klinikose
Atsakyti
QUOTE(Dendriukė @ 2007 10 19, 22:54)
Mano mamai, deja, atsirado. Jai pusę skydliaukės išpjovė prieš 14 metų. Kol kas antrąkart nesiūlo operuotis.

Labas 4u.gif Blogai, kad nesiūlo. Geriau operuotis. Man pirmą kartą išoperavo prieš 23 metus. Ataugo po 16 metų. Šešis metus važinėjau į Kauno klinikas. Vis stebėjo ir stebėjo, nepamiršdavo punktuoti. Tad negana to jog atauga skydliaukė, bet ir supiktybėja. Tad geriau operuotis. Ir nelaukti. Aš per ilgai laukiau. Mat kai pirmą kartą ataugusią siūlė išoperuoti, aš pabėgau pas kitą "geresnę" endokrinologę, kuri neskubėdavo siūlyti operacijų. Visai nereikėjo keisti daktarės, o operuotis tuoj pat. Gal nebūtų buvusi tokia pikta diagnozė.
Patarimas visoms, geriau visą likusį gyvenimą gerti vaistus, nei turėti rimtesnių problemų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2007 10 20, 17:07)
Labas  4u.gif Blogai, kad nesiūlo. Geriau operuotis. Man pirmą kartą išoperavo prieš 23 metus. Ataugo po 16 metų. Šešis metus važinėjau į Kauno klinikas. Vis stebėjo ir stebėjo, nepamiršdavo punktuoti. Tad negana to jog atauga skydliaukė, bet ir supiktybėja. Tad geriau operuotis. Ir nelaukti. Aš per ilgai laukiau. Mat kai pirmą kartą ataugusią siūlė išoperuoti, aš pabėgau pas kitą "geresnę" endokrinologę, kuri neskubėdavo siūlyti operacijų. Visai nereikėjo keisti daktarės, o operuotis tuoj pat. Gal nebūtų buvusi tokia pikta diagnozė.
Patarimas visoms, geriau visą likusį gyvenimą gerti vaistus, nei turėti rimtesnių problemų  ax.gif

Silma, o kaip tavu reikalai su svoriu, gal radai stebuklinga buda ji sustabdyti. As tai per metus jau dviem dydziais drabuzius pakeiciau - kazkoks kosmaras. Cia, zinoma, salia visu kitu bedu...-
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2007 10 20, 20:56)
Silma, o kaip tavu reikalai su svoriu, gal radai stebuklinga buda ji sustabdyti. As tai per metus jau dviem dydziais drabuzius pakeiciau - kazkoks kosmaras. Cia, zinoma, salia visu kitu bedu...-

Labutis. Po jodo svoris nukrito 2 kg. Bet ne daugiau. Taip ir liko. Baisu, jei taip po kiekvieno jodo didės, tai žinia kaip greitai atrodysiu. Dabar sveriu 79 kg. Baisu kai ūgis tik 162 cm. Vargas man, nes sportas man nėra mėgiamas užsiėmimas. O valgyti norisi, saldžiai irgi ax.gif O jokių tokių svorį mažinančių stebuklingų piliulių neperku, nes netikiu, kad tokių yra. Tik viena viltis, kad kai nebereikės jodo, gal po kokio pusmečio viskas susitvarkys. Nes dabar nespėju atsigauti, vėl žiūrėk nebegeriu thyroxino. Per tą laiką ištinsti kaip arbūzas. Deja. Ir rūbus keisti reikia, nes turimas garderobas nebetinka. Ir nesinori pirkti, nes turiu viltį atgauti buvusį stovį. Nors vargu ar tai bus įmanoma be sporto ir griežtos dietos. Rodos, dėl to mažiausiai reikėtų rūpintis, bet vistiek, juk ir prieš kitus ir sau pačiai gražiai atrodyti norisi. Bet dabar svarbiausia atgaukim sveikatą. Jei kuriai pavyktų atrasti stebuklingą receptą svoriui mažinti, paršome pasidalinti su mumis wub.gif
Atsakyti
tongue.gif RECEPTAS vienas.... nevalgyt verysad.gif
o, jei rimčiau, tai tikrai nebloga ta Levo Chazano dieta...Principas toks: valgyti reguliariai kas penkias valandas 3x dienoj, nenaudoti saldumynų; jokio cukraus, per tarpus gerti daug nesaldintų skysčių,viena iškrovos diena savaitėj( su varške)
rytais valgyti tik vieną sumuštinį su kava, ar arbata; vakarais 6 šaukštus mišrainės su 1gab. duonytės + šaukštas koncervuotos žuvies arba gabaliukas mėsos , per pietus kaitaliotitai žuvį, tai mėsą su šviežiomis daržovėmis ir stiklinė šviežių sulčių, viską gamintis pačiai... g.gif
aš laikiausi tos dietos, tai svoris gerokai apkrito,ir nesijaučiau labai alkana; dabar jos taip tiksliai nesilaikau, bet vadovaujuosi panašiais principais, ir tfu, tfu... kol kas svoris neauga mirksiukas.gif
o smulkiai tai galima rasti Vakarų eksprese
Atsakyti
QUOTE(dainutė# @ 2007 10 21, 18:40)
tongue.gif RECEPTAS vienas.... nevalgyt verysad.gif
o

taigi, visos dietos turi viena bloga savybe - lotuliukas.gif ju reikia laikytis ... As kokias 4 dienas istveriu, paskui - kaip isprotejusi puolu prie saldumynu, kazkoks patologinis potraukis...
Atsakyti
O aš nuo vasaros 8kg numečiau thumbup.gif Kazanavičius sakė kad jei negerčiau thybono, svoris nekristų. Thybonas viską sureguliuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2007 10 21, 21:42)
O aš nuo vasaros 8kg numečiau thumbup.gif Kazanavičius sakė kad jei negerčiau thybono, svoris nekristų. Thybonas viską sureguliuoja g.gif

Labai norėčiau daugiau sužinot apie thyboną: rolleyes.gif :
kodėl man apie jo neskyrė g.gif
Atsakyti
QUOTE(dainutė# @ 2007 10 21, 20:45)
Labai norėčiau daugiau sužinot apie thyboną: rolleyes.gif  :
kodėl man apie jo neskyrė g.gif

Thybonas Lietuvoje neregistruotas vaistas, jį išrašo tik Kazanavičius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2007 10 21, 21:48)
Thybonas Lietuvoje neregistruotas vaistas,  jį išrašo tik Kazanavičius mirksiukas.gif

Atsiprsau už įkyrius klausimus-o kiek jis kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(dainutė# @ 2007 10 21, 21:04)
Atsiprsau už įkyrius klausimus-o kiek jis kainuoja?

Jis brangus - dėžutė apie 120lt. Bet jo taip lengvai nenusipirksi, gydytojas išrašo deklaraciją, tik su ja gali nusipirkti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 21 spalio 2007 - 21:07