Įkraunama...
Įkraunama...

IUI

QUOTE(amir @ 2007 10 16, 14:19)
Del pridavimo tai jokiu problemu.Maniskis pats nuvaziuoja ir priduoda.Kai darem tyrima taip dare ir siandien pries 1.5 val nuvaziuos ir priduos  o as po to nuvaziuosiu  pasiimti  smile.gif Mane tik baugina, kad tikrai maniskio ileistu  biggrin.gif  blush2.gif
Ne kai nuvese tyrimams, tai liepe padeti visa turta ant stalo ir tiek.Idomu, kaip jie nesusimaiso  g.gif

o cia kur taip???
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2007 10 16, 12:19)
nuvaziuosiu  pasiimti  smile.gif Mane tik baugina, kad tikrai maniskio ileistu  biggrin.gif  blush2.gif
Nes kai nuveze tyrimams, tai liepe padeti visa turta ant stalo ir tiek.Idomu, kaip jie nesusimaiso  g.gif

bent jau musu laboratorijoje paklausia vyro ir mano pavardes, uzraso ant indelio, o pries procedura parode, kad tikrai musu pavarde. tikiuosi, nesumaise, nors juokauju, kad gausim briuneta lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Relaxa: 16 spalio 2007 - 12:26
Apie progesterona

Progesteronas

Norma
moterys:
· folikulinė ciklo fazė 0,5 - 3,5 nmol/l
· lutealinė fazė 4,9 - 72 nmol/l
· menopauzė 0,2 - 4,0 nmol/l
· nėštumas:
· I trimestras 52 - 154 nmol/l
· II trimestras 63 - 165 nmol/l
· III trimestras 80 - 297 nmol/l
vyrai 0,5 - 1,7 nmol/l

Progesteronas – moteriškas lytinis hormonas. Nustatant progesterono koncentraciją kraujyje patvirtinama, kad organizme vyksta ovuliacija. Atliekant progestrono tyrimą įvairiais laiko tarpais galima tiksliai nustatyti ovuliacijos dieną. Progesterono koncentracijos sumažėjimas nustatomas esant sutrikusiai luealinei fazei, trumpos lutealinės fazės sindromui. Jeigu gresia abortas arba vaisius negyvas, tuomet progesterono koncentracija sumažėja palyginus su tuo normos lygmeniu, kuris turi būti atitinkamu nėštumo momentu. Jeigu įtariamas ektopinis nėštumas, tuomet progestrono koncentracijos nustatymas gali padėti patvirtinti diagnozę.
Progesteronas skatina gimdos gleivinės proliferaciją, palengvina apvaisinto kiaušinėlio implantaciją. Po apvaisinimo hormonas mažina gimdos reagavimą į įvairias medžiagas, skatinančias gimdos susitraukimus. Progesteronas pasižymi anti-androgeniniu ir anti-aldosteroniniu veikimu. Jį gamina geltonkūnis, o po apvaisinimo – placenta. Nedideli jo kiekiai gaminami antinksčių žievėje. Progesteronas kartu su 17-a-hidroksiprogesteronu pasižymi silpnu androgeniniu poveikiu. Progesterono matavimas atliekamas norint įsitikinti (arba paneigti) ovuliacijos faktą menstruacinio ciklo metu. Jeigu progesterono koncentracija viršija 20 nmol/l dešimties dienų laikotarpyje moterims, nevartojančioms steroidinių preparatų, tai rodo, kad įvyko ovuliacija. Progesterono reikšmės mažesnės, nei 3 nmol/l liudija, tai, kad ovuliacija neįvyko. Daugiau informacijos žr. “Amenorėja, dismenorėja”.

Padidėjimas
· Įgimta antinksčių hiperplazija,
· Antinksčių ir kiaušidžių navikai,
· Medikamentai (progesteronas ir progesterono sintetiniai analogai).

Sumažėjimas
· Gręsiantis abortas (sumažėjimas pagal nėštumo laikotarpio normą),
· Negyvas vaisius (progesterono koncentracija mažesnė, nei 15.9 nmol/l),
· Savaiminis arba indukuotas abortas,
· Ektopinis nėštumas, kitoks patologinis nėštumas (progesterono koncentracija mažesnė, nei
· Anovuliacija, pirminis arba antrinis hipogonadizmas,
· Trumpos lutealinės fazės sindromas.

Papildyta:
Cia VK Kaune, bent jau praeita karta taip buvo.Sakau dabar gerai paziurek, kad tikrai tavo uzrasytu, o tai koki negra po to... lotuliukas.gif
Atsakyti
aciu, amir, skaiciau sita informacija mirksiukas.gif
mane domina konkreciau, mano turi buti
lutealinė fazė 4,9  - 72 nmol/l

ar
nėštumas: I trimestras 52 - 154 nmol/l

g.gif
Atsakyti
QUOTE(qqte @ 2007 10 16, 13:09)
uj as kuo toliau tuo labiau savo vyriski imu vertint
nu ne veltuo pas ji testosterono per mazai, uztat jis taip mus moterytes supranta
kad tik nepablogetu po gydymo  lotuliukas.gif
maniskis irgi numirtu

klinikoje gal greiciau ir is tikro geriau
as ir taip manau
bet kazi ar jam nuo streso klinikoje is vis kas gautusi smile.gif

galiu atsakyti jog gaunasi:)stresas kaip gydytoja turi itakos ir tai gali itakoti spermos kieki,normalu yra isgauti vieno akto metu nuo 2 iki 8 ml. klinikoje kadangi vyrai stresuoja gaunasi maziau bet pas mus normos ribose:) Tiek pirma tiek antra karta pridavem 3 ml blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2007 10 16, 13:30)
aciu, amir, skaiciau sita informacija  mirksiukas.gif
mane domina konkreciau, mano turi buti

ar

g.gif

Aisku noretusi, kad butu 2 variantas, bet turbut rodo 1.Geriausiai atsakytu gydytojai.
Papildyta:
QUOTE(vakaro_zvaigzde @ 2007 10 16, 13:32)
galiu atsakyti jog gaunasi:)stresas kaip gydytoja turi itakos ir tai gali itakoti spermos kieki,normalu yra isgauti vieno akto metu nuo 2 iki 8 ml. klinikoje kadangi vyrai stresuoja gaunasi maziau bet pas mus normos ribose:) Tiek pirma tiek antra karta pridavem 3 ml blush2.gif

Kartais buna, kad svarbu ne kiekis, o kokybe, kaip yra musu atveju, o kokybe nuo laikino streso nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2007 10 16, 12:30)

Rodo pirma.

Kiekis daugiau negu 20 rodo kad ivyko ovuliacija,
daugiau negu 50 galbut nestuma
Atsakyti
QUOTE(Drambliuk @ 2007 10 16, 12:46)
Kiekis daugiau negu 20 rodo kad ivyko ovuliacija, daugiau negu 50  galbut nestuma

aciu, Drambliuk, sito man ir reikejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2007 10 16, 13:16)
pachira, o kaip jis tau pasakys?  blush2.gif

mergaites, gal rimtai kas nors zino del to progesterono? ar ka nors as pamatysiu? as taip suprantu, jeigu progesteronas zemas, tai jau nieko tiketis per daug nereikia...

Is savo menkos patirties suprantu taip, kad progesteronas geras, kai jau yra nemaziau nei apie puse normos. Tikiuosi nenusisnekejau blush2.gif Pvz. mano progesteronas buvo 41, kai norma kazkur iki 86. tai is gyd supratau, kad geras rezultatas buvo. O jei butu buve pvz 10-20, tai tada su... smile.gif

Musu nikai labai panasus lotuliukas.gif

P.S. Dabar tik paskaiciau velesnius pasisakymus, tai matau, kad nenusisnekejau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Relaks: 16 spalio 2007 - 12:59
QUOTE(Relaks @ 2007 10 16, 12:55)
Is savo menkos patirties suprantu taip, kad progesteronas geras, kai jau yra nemaziau nei apie puse normos.

supratau, aciu, Relaks.
o dar idomu, tie vienetai nmol/l ir ng/l tas pats? pas mane ng g.gif
Musu nikai labai panasus lotuliukas.gif

turbut pacios ramiausios mirksiukas.gif lotuliukas.gif arba bandom autotreninguotis lotuliukas.gif
Atsakyti
Aciu labai uz informacija, dabar jau daugiau ar maziau aiskiau su tuo progesteronu blush2.gif

Relaxa, tai kada kraujuka leksi nuleisti progesteronui? mirksiukas.gif as bandysiu kita pirmadieni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pachira @ 2007 10 16, 13:10)
Relaxa, tai kada kraujuka leksi nuleisti progesteronui?  mirksiukas.gif as bandysiu kita pirmadieni  ax.gif

ketvirtadieni, jau poryt. greiciau penktadienis, greiciau penktadienis, greiciau penktadienis.... kaip mantra kartoju, gal greiciau ateis lotuliukas.gif idomu, ar gausiu gimtadienio dovana? lotuliukas.gif
Atsakyti