Įkraunama...
Įkraunama...

Dievas jūsų gyvenime- 2

QUOTE(sandle @ 2007 10 03, 15:36)
As tik garsiai pagalvosiu, tarkim zmogus nesigilina i konkrecia religija, nestudijuoja, nepraktikuoja ir t.t. Taciau bando aprept visas esancias religijas ir rankiojas trupinius, bandydamas deliotis savo puzzle. Klausymas - kam jam isvis tie dievai, jei jis nei vieno rimtai neivertina o tik susirankioja idejas? Jei nei vienas dievukas tau nera svarbus kam is vis is ju kazko mokytis? g.gif  Kam?

Kokie dar dievai daugiskaitoje. O jeigu daugiskaitoje, tai tikrai, kam reikalingi dievai? biggrin.gif Aš esu atstovė tų, kurie rankiojasi ir dėliojasi puzzle. Juk reikia atsirinkti, kas tiesa, o ką žmonės sukūrė, nes niekad nesugeba išlaikyti nieko gryno, reikia ir statulų, ir piešinukų, ir apeigų ir dar ko..

QUOTE(sandle @ 2007 10 04, 08:07)
O kas apibres tiesos suvokima? Kokie kriterijai? Dievas kuris? Tarkim krikscioniu Dievui to neuzteks, musulmonu irgi. Taigi kokio dievo isgelbejimo tikiesi?

Skirstymų nereikia, tai tik skirtingi pavadinimai tam pačiam.

QUOTE(Princi @ 2007 10 04, 18:04)
Mintis skamba taip: Gyvenimą randame bendrystėje su TUO, kuris yra įsikūnijęs gyvenimas.

Va, čia tai išmintis smile.gif

QUOTE(LavaLava @ 2007 10 09, 15:50)
Man dažniausiai kyla klausimas, kodėl tikintys (nesvarbu, kokia religija bebūtų) taip stengiasi "atversti" netikinčiuosius? Todėl visas religijas, įskaitant krikščionybę, budizmą ir islamą, laikau elementariomis sektomis. Atleiskit.

Tiesą sakant, tikinčiuosius iš to ir atpažįsti, kad jie neskirsto ir nebando atvesti "į doros kelią".

QUOTE(LavaLava @ 2007 10 12, 07:57)
Pateikit man įrodymų, kad dievas yra - tada GAL ir patikėsiu.

Labai įdomus prašymas/reikalavimas biggrin.gif Dvasinį kelią eini pati ir vadovaujiesi savimi. Yra taip, kaip reikia, kad būtų, jauti tai, ką turi jausti, ir atrandi viską savo laiku 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 07 gruodžio 2007 - 13:34
Labai įdomus prašymas/reikalavimas Dvasinį kelią eini pati ir vadovaujiesi savimi. Yra taip, kaip reikia, kad būtų, jauti tai, ką turi jausti, ir atrandi viską savo laiku - Lane, sutinku tik rysyje su atsakymu i LavaLava posta.

Kitu atveju taip mastydami zmones dazniausiai suserga depresija.
Atsakyti
QUOTE(nerami @ 2007 10 16, 14:54)

nerami, paskaityk ką nors pozityviai nuteikiančio, pvz. Don Miguel Ruiz "Keturios toltekų išmintys", Wayne W. Dyer "Dešimt vidinės ramybės ir sėkmės paslapčių". Siūlau tai, ką pati kol kas perskaičiau, o skaičiau dar nedaug smile.gif Bet šitos knygos pozityviai nuteikia. Pirmiausia reikia mylėti save.
Atsakyti
Sveika,

Gal gali trumpai apibudinti apie ka si knygaWayne W. Dyer "Dešimt vidinės ramybės ir sėkmės paslapčių". , nes jau savas visas perskaiciau, tai dabar ieskau ka vel galeciau teigiamai nuteikiancio paskaityti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(skemi @ 2007 12 07, 15:00)
Sveika,

Gal gali trumpai apibudinti apie ka si knygaWayne W. Dyer "Dešimt vidinės ramybės ir sėkmės paslapčių". , nes jau savas visas perskaiciau, tai dabar ieskau ka vel galeciau teigiamai nuteikiancio paskaityti. biggrin.gif

čia yra aprašas smile.gif 10 skyrių pavadinimai:

1. Tegul tavo protas būna atviras viskam ir su niekuo nesusijęs.
"Noriu pasakyti tai, ką jaučiu ir mąstau šiandien, žinodamas, kad rytoj turbūt su tuo nesutiksiu." Ralph Waldo Emerson

2. Nemirk, kol tavyje dar skamba muzika.
"Kiekvienas turi tik vieną gyvenimą - savo paties." Euripidas
"Muzikantas turi kurti muziką, tapytojas tapyti, poetas - rašyti eiles, jei jis taikiai sugyvens su savimi. Kuo žmogus gali būti, tuo jis ir privalo būti." Abraham Maslow

3. Negali duoti to, ko pats neturi.
"Nė vienas žmogus, kuris atlieka labai sunkų darbą ir atlieka jį labai gerai, niekada nepraras savigarbos." George Bernanrd Shaw
"Kai tik pradėsi tikėti savimi, sužinosi, kaip reikia gyventi" Johan Wolfgang Goethe

4. Pasinerk į tylą.
"Vienatvė yra būtina bet kokiai meditacijai ir bet kokiam charakteriui; be to,vienatvė šalia natūralaus grožio bei didingumo yra minčių ir įkvėpimo, kurie ne tik naudingi asmenybei, bet ir be kurių visuomenė tiesiog susirgtų, lopšys." John S. Mill

5. Ištrink savo asmeninę istoriją.
"Štai mano praeitis, - viso labo, bučiuodamas aš atsisveikinu su ja; dėkoju jums, vaikai, nepasiilgsiu jos tikrai." Ogden Nash

6. Mąstymas, sukūręs problemą, pats jos neišspręs.
"Bet koks takelis yra paprasčiausias takelis, ir joks įžeidimas sau ar kitiems, jei tu išsuksi iš jo, jeigu būtent taip liepia tavo širdis." Carlos Castaneda
"Kiekvienam žmogui būdinga klysti, bet niekas, išskyrus kvailį, neturi laikytis klaidos" Ciceronas

7. Jokia pagieža negali būti pateisinta.
"Tavo gyvenimo laimė priklauso nuo tavo minčių kokybės... taigi pasirūpink, kad tavyje nebūtų puoselėjamos netinkamos ir sveikai prigimčiai priešiškos mintys." Markas Aurelijus
"Dievas nereikalauja iš mūsų daryti didžius darbus, tiktai mažus su didele meile." Motina Teresė

8. Elkis su savimi taip, tarsi jau būtum tuo, kuo norėtum būti.
"Žmogaus laimei tiesiog būtina, kad jis išliktų dvasiškai ištikimas sau." Thomas Paine

9. Išmintis - tai sugebėjimas išvengti silpninančių minčių.
"Yra tik du būdai nugyventi gyvenimą. Vienas - manant tarsi nėra stebuklų, kitas - tarsi viskas yra stebuklas." Albert Einstein

10. Brangink savo dieviškumą.
"Tikėk, kad gyvenimas vertas gyventi, ir tavo įsitikinimas pavers tai tikrove." William James
"Nėra nei gerų, nei blogų dalykų, tik mūsų mąstymas padaro juos tokius." William Shakespeare

Šios citatos pradeda kiekvieną skyrių. Gavosi, kad kaip ir visą išmintį knygos sudėjau g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 07 gruodžio 2007 - 15:42
Dekoju uz atsakyma, siandien po darbo varysiu i knygyna. Pagal aprasa turetu buti nebloga knyga.
Atsakyti
O aš turiu W. Dyer knygą ,,Tavo šventasis Aš". Patinka.
Atsakyti
O aš Kastanedą klausau per IPOdą. Jau dvidešimt metų, gal ir daugiau.
Atsisveikinu, merginos. Malonu buvo su jumis. persidirbau, matyt pervargau.Vsio
Atsakyti
Wayne W. Dyer "Dešimt vidinės ramybės ir sėkmės paslapčių". Siūlau tai, ką pati kol kas perskaičiau, o skaičiau dar nedaug smile.gif Bet šitos knygos pozityviai nuteikia. Pirmiausia reikia mylėti save.
[/quote]

Vakar nusipirkau ta knyga. Super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Gyveno kažkada jaunikaitis vardu Narcizas, jis taip mylėjo save, kad štai jau keli tūkstančiai metų virtęs priežodžiu apie savimylas ir pan. Nelinkiu per daug save įsimylėti, nes nuosavas atvaizdas gali užstoti visus aplink. Mylėti save įgimta. tą verčia daryti ir instinktai. Mokykimės mylėti kitus.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 12 08, 11:08)
Gyveno kažkada jaunikaitis vardu Narcizas, jis taip mylėjo save, kad štai jau keli tūkstančiai metų virtęs priežodžiu apie savimylas ir pan. Nelinkiu per daug save įsimylėti, nes nuosavas atvaizdas gali užstoti visus aplink. Mylėti save įgimta. tą verčia daryti ir instinktai. Mokykimės mylėti kitus.

Niekas radikalumų nesiūlo, bet jei save niekini, abejoju, kad gali meile apgaubti kitus, gali skleisti nuodus nebent dėl savo nelaimingumo smile.gif O mylėti save mano kalboje nereiškia, kad mylėti savo ego, bet Dievą.
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2007 12 08, 13:22)
Niekas radikalumų nesiūlo, bet jei save niekini, abejoju, kad gali meile apgaubti kitus, gali skleisti nuodus nebent dėl savo nelaimingumo smile.gif O mylėti save mano kalboje nereiškia, kad mylėti savo ego, bet Dievą.

Kalbos apie savęs niekinimą ar nevertinimą šiame forume nemačiau, o štai kad save reikia mylėti siūloma kas antrame pasisakyme. Ir kad viską matuoti savais pojūčiais, savo poreikiais savu matu... O savo poreikių suvaržymą vardan kitų vadina narvu ir pan. Kas gi tai jei ne radikali savimeilė?
Atsakyti