QUOTE(davusi viltį @ 2007 11 03, 13:44)
Pažįstu šią būseną

taip, išlaikyti ją nėra lengva, bet turime stengtis tai padaryti

Neseniai perskaičiau mintį, kad šventumas yra ne tobulumas, o jo siekimas. Kitaip tariant, labiau vertinamas siekimas, pastangos, o ne aukščiausias tobulumo [ar šiuo atveju meilės] taškas
Stengtis gyventi, išlaikyti būsenas...
Na atleiskit, kad aš visur abejojanti ir su savo trigrašiu, bet man niekaip nesuvokiama.
Specialus Dievo ieškojimas.
Stengtis gyventi teisingai, išlaikyti būseną ir t.t.
Man, kas specialu ir kur daroma su spec. pastanga yra nenatūralu, dirbtina. Ir ne todėl, kad aš pasikėlusi teisuolė. Pabandysiu paaiškinti.
Na tarkim aš suvokiau perskaitytą mintį, nesvarbu kur, mintį išanalizavau, pervariau per savo smegeninę ir apgyvendinau vertybių lentynėlėje. Tas suvokimas man padeda vadovautis kokiu nors gyvenimo momentų, ji jau tampa mano dalis, aš su mintimi susiaugau, todėl jokio spec. nėra. Juk nevagi, kad stengiesi, o todėl, kad automatiškai tai tau nepriimtina. Kas vyksta automatiškai, be pastangų vadinasi tai jau esate jus, o nenoras būti kažkokiu
Vaizdžiai pasakius. Tai panašiai kaip važiavimas dviračiu, išmokai išlaikyti lygsvarą ir tai išlieka iki pat mirties ir jokių pastangų tam daugiau nebereikia, gaunasi savaime. Lygiai taip pat ir plaukti, jei supratai techniką, tai išlieka visam gyvenimui.
Visai nesenai skaičiau knygą apie kinų filosofija. Todėl šiuo metu mano lentynėlėje pilna kinų filosofijos perlų. Ir jaučiu, kad dalis jų taps mano savastim.
Įveik viską, kas nepadoru štai kur žmogaus didybė, bet sąmoningas didybės siekimas daro žmogų ne didžiu, o niekingu. Nesusitepti niekingo pasaulio purvu štai kur dvasios tyrumas. Tačiau tas, kas siekia tyrumo, nusigręždamas nuo pasaulio, taps ne tyras, o tuščias.