QUOTE(Una Li @ 2007 12 14, 00:46)
Kartais, begryninant intencijas, gali nebelikt laiko geriems darbams

.
Ačiū, bet aš vis dar tebesu vienaskaitoj

, nes esu tik kelias jiems ateiti, nuo to manęs daugiau nepasidaro

.
Aš galvojau apie tėvystės santykį daug...Žodį "turi" vartoju, nes jis vartojamas kalbant apie vaikus, bet į jį pavaldumo, priklausomybės ar nuosavybės prasmės nesudedu. Ir vis tik galvoju, kad mes ne tik kelias, arba kelias, kuris visad yra, tad ne tik vartai, pro kuriuos ateinama, kelias, prie kurio galima sugrįžti, kaip namai, kurie visad laukia. Na kaip ir dangiškasis Tėvas, jis išleidžia, bet nepaleidžia juk, nepalieka, aš norėjau pasakyti tai.
Jaučiu, kad mano santykiai su vaikais labai mane keičia, tad laikau tai labai svarbiu, kartą tapęs tėvu juo visam gyvenmui ir liksi (kai gimdžiau išgyvenau tikrai kitą savo gimimą, kitos savęs) ir nesvarbu, kur ir kiek ilgai bus tavo vaikai. todėl tam tikra prasme "turiu" vaikus kaip santykį su jais, kuris mane formuoja, kuria. Tai apkabinimas, kuris palaiko, bet nesulaiko, tai rankos, kurios laukia, bet nepririša. Nežinau, dabar daug kas sako, "aš savo vaikų neturiu, jie ne mano"...turbūt tai kalbėjimas keliom kalbom, bet jei nekonkretizuoti, tai viskas per daug išskysta ir man kartais atrodo, kad tie vaikai lieka vieniši...kaip ir aš jaučiuosi veiniša nerasdama savo dangiškojo Tėvo, kuris vienintelis mane galėtų mylėti besąlygiškai, mokydamas mane taip mylėti save...ir kitus.
Aš pacituosiu žymų filosofą E. Leviną "Etikai ir begalybė":
Tėvystė yra santykis su svetimu, kuris, likdamas visai kitu asmeniu, yra Aš . Aš ne turiu savo vaiką, aš savotiškai esu savo vaikas.
Arba dar:
Sūnystė yra dar paslaptingesnė: tai santykis su kitu asmeniu, kuriame kitas asmuo yra radikaliai kitas ir kuriame jis vis dėlto tam tikra prasme yra aš . Tėvo aš turi reikalą su kitybe, kuri yra jo, nebūdama nei valda, nei nuosavybė. Tai, kad matome kito galimybes kaip mūsų pačių galimybes, kad galime išeiti iš užsiskledimo savo tapatybėje bei tame, kas mums skirta, link kažko, kas mums nėra skirta, o vis dėlto yra mūsų, -štai kas yra tėvystė. Tai ateitis anapus mano būties. Tiems, kas neturi vaikų tas santykis gali būti mokytojo - mokinio.
Aš vis grįžtu ir grįžtu prie šitų minčių.
Neapsakomas grožis!
Ant jaunų žaliųjų lapų
Srūva saulės šviesa
Bašio Macuo