Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija X

QUOTE(Sigute*** @ 2007 10 22, 19:25)
Pražydo  margalapė Witch Doctor 
  user posted image

Na, jau tikra gražuolė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 23 spalio 2007 - 06:17
Sveikutės 4u.gif Aš susižavėjau Jūsų sanpaulijomis ir nusipirkau pora maxsiminių,ir nesėkmė verysad.gif po kelių dienų žiedukai vysta g.gif ,laistau saikingai,stengiuosi nepadauginti,kaži ko jos pageidautų...gal turi aklimatizuotis,lapai atrodo sveikai.
Atsakyti
Parneštas augalas į naujus namus turi aklimatizuotis , iš parduotuviu pirktos sanpaulijos ypač šiuo šaltuoju metų laiku , tikrai gali jaustis blogai , nes jos ten būna paprasčiausiai nuskandintos vandenyje...Geriausiai jaučiasi jauni augaliukai atkeliavę į naujus namus , tai jie mažiausiai "stresuoja", tą mes jau savo kailiu patyrėme...
O kas tavajai , sunku numatyti , gal tai pabaiga jos žydėjimo g.gif O gal tai perlaistymo pasėkmės g.gif
Bandyk nieko nelaukdama ja perspdinti į nauja žemę , laikyk sausiau , po truputuką palaistydama , tik gerai jai prigijus , pradėjus leisti lapukus , o tai gal bus tik po 10 -15 dienų , patrešk Šchults sanpaulijų trašomis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 23 spalio 2007 - 08:37
Labutis 4u.gif
Mano sanpaulija jau labai ilgai žydi ir gausiai,nors lėkštutėje visada randu tokių mažyčių kirminukų.
Draugė jau seniai manes prašė kad ir jai padauginčiau,bet žinau,kad žydinčios jos geriau nejudinti.Bet va savaitgalį draugės gimtadienis ir labai norėčiau aš jai padovanoti sanpauliją.Gal kuri esat rizikavusi persodinti žydinčią,gal jos nėra tokios lepios persodinimui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2007 10 23, 09:17)
iš parduotuviu pirktos sanpaulijos ypač šiuo šaltuoju metų laiku , tikrai gali jaustis blogai , nes jos ten būna paprasčiausiai nuskandintos vandenyje...Geriausiai jaučiasi jauni augaliukai atkeliavę į naujus namus , tai jie mažiausiai  "stresuoja", tą mes jau savo kailiu patyrėme...

Kad jau nuskandintos tai tikrai. Aš kur neseniai čia rodžiau nusipirktą treileriuką, tai taip dar nei karto ir nelaisčiau, nes kiek pažiūriu, tiek dar drėgna. Jau gal virš dviejų savaičių...
Nors dar žydi ji. Aišku dalis žiedukų nuvyto, bet aš tai priėmiau, kaip peržydėjimą.
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2007 10 23, 09:17)
Basndyk nieko nelaukdama ja perspdinti į nauja žemę

Dėkoju biggrin.gif ko gero reikia skubiai persodinti,nes buvo imirkę kaip reikiant.
Atsakyti
QUOTE(ERUGĖ @ 2007 10 23, 09:19)
Mano sanpaulija jau labai ilgai žydi ir gausiai,nors lėkštutėje visada randu tokių mažyčių kirminukų.

pirmas darbas, kurį turi padaryti - tai stoti į kovą su tais kirminiukais gun_bandana.gif
Actara turėtų padėt mirksiukas.gif
Atsakyti
Nesupratau blush2.gif ,tai tu nori persodinus sąvają atiduoti ,ar kaip g.gif .Sanpaulijos kelmelis ,nesidalina.Ji tik pažastyse vaikelių gali turėti .juos reik atskirti ,tik jie pradžioj be šaknų . 4u.gif
Atsakyti
Žydinčia sanpauliją galima atsargiai , labai nenupurtant žemių , persodinti , o dėl atskyrimo , jei tai priaugę pažastinių vaikų juos atskyrus gausi keletą naujų augaliukų , tik jie dar turės įsišaknyti , arba pamerkti į vandenuką , arba tiesiog susodinti į žemę , tai turėsi turėti kantrybės .
O dėl parazitų , kuo skubiau juos naikink , Actara , arba Nemazill , ir kuo skubiau , nes užkrėsi visus savo augalus , būtinai tą sanpauliją persodink į naują žemę ...
Atsakyti
QUOTE(mmmildut @ 2007 10 23, 09:31)
pirmas darbas, kurį turi padaryti - tai stoti į kovą su tais kirminiukais  gun_bandana.gif
Actara turėtų padėt  mirksiukas.gif

Bet žinau,kad su actara atsargiai,reiks į sklepą išnešt g.gif
QUOTE(rimulėėė @ 2007 10 23, 09:33)
Nesupratau  blush2.gif ,tai tu nori persodinus sąvają atiduoti ,ar kaip  g.gif .Sanpaulijos  kelmelis  ,nesidalina.Ji tik pažastyse vaikelių gali turėti .juos reik atskirti ,tik jie pradžioj be šaknų . 4u.gif

Aha galvojau,kad dauginasi kelmeliu blush2.gif doh.gif O tų pažastų irgi gerai nesuprantu,kai persodinėsiu,pamatysiu,nes dabar ji tokia lapuota žieduota doh.gif
Tai savaitgaliui neišeis man su ta dovanėle schmoll.gif
Atsakyti
Beje, jai kam reikia Actara miltelių, tai prie mano darbo yra tokia agrotiekimo parduotuvė - galiu nupirkt wink.gif
Atsakyti
Taigi organizuokis ,gal mergaitės pamačys ,gausi kokią sanpaulytę. ax.gif
Atsakyti