QUOTE(b.kite @ 2015 06 20, 20:27)
mazdaug gal galit pasakyt proporcijas ant kokio kiekio virtu bulvių kiek krakmolo sudedat? nes man t.pat nesigauna valgykliniai, o noretusi.
Nelabai seniai išmokau ir aš ... Viena patyrusi virėja išdavė paslaptį:
Sumaltas bulves sudėti į dubenį, rankomis lengvai suspaudžiant išlyginti paviršių. Tada padalinti į 4 lygias dalis (apskritimą pusiau ir dar kartą pusiau). Viena dalį iš keturių išimti iš dubens. Į išimtą vietą dėti krakmolą (tiek kiek buvo išimta bulvių). Tada sudėjus kartu ir išimtą dalį bulvių išminkyti ir formuoti cepelinus. Kiti dar kiaušinio deda, aš ne.
Jei darau žemaičius, viskas tas pats, tik vietoje krakmolo - miltai.
Beja, kad pavyktų dar ir bulvių rūšis turi daug reikšmės. Iš vienų niekada neišeina, nors vienodai viską darau.
Gal pabandykite pakeisti bulvių rūšį.