vaje, moterys, as suzaveta... is kur pas jus tiek ikvepimo gaminti?
as va oer dvejus vedybinio gyvenimo metus dar ne kart vyreliui paprastu cepelinu nesu virus, o apie imantresnius ne pagalvot nedrystu
Pritariu-man irgi nesigauna virtų bulvių didžkukuliai,bandžiau ir cepelinų mišinį,tas pats š...O taip mėgstu didžkukulius,tai perku gatavus.
Aš tai kaip jau ir minėjau darau perpus: pusę mišinio, pusę bulvių. Tikrai gerai gaunasi.
Labi daug priklauso ir nuo bulviu rusies,jei perkat turguje,kalauskit kas turi amerikankos,pamatysit,gausis visi cepelinai.Geltonos bulves verdant labiau sukrenta ir nebuna tokios lipnios.As bulves verdu su lupenomis,atsaldau ir tik tada nulupusi sumalu per mesmale 2 kartus,dedu 1 kiausini ir pora saukstu krakmolo,visada pavyksta.PABANDYKIT MALTI BULVES 2 KARTUS,PAMATYSIT SKIRTUMA
nu geras kaip tik uzkaiciau vandeni cepelinams sakau kol uzvirs paskaitinesiu kas ka gero sneka ir se tau kad nori is kart randu temele apie cepelinus...
skaniausi gaunas su virtom bulvem daugmaz santykiu 1:1 bet siaip butu gerai kad zaliu but daugiau gal netgi 1:2 .... labai svarbu gerai nusunkti bulves kai sutarkuoji...
turi buti ne perdaug sausa ir ne perdaug slapia mase... po to sudedi visas virtas( geriausia sumalti mesmale bet galima ir grustuve sugrusti) ir zalias bulves dar koki 0.5 stiklines bulviu krakmolo ,druskos pagal skoni viska gerai ismaisai ir vsio
farsa tai kaip kotletams tik be kiausiniu ir dziuveseliu
kas liecia varskes paruosima tai nelabai verdu su varske negaliu papasakot
viskas darom cepelinus ir verdam skanaus
skaniausi gaunas su virtom bulvem daugmaz santykiu 1:1 bet siaip butu gerai kad zaliu but daugiau gal netgi 1:2 .... labai svarbu gerai nusunkti bulves kai sutarkuoji...
turi buti ne perdaug sausa ir ne perdaug slapia mase... po to sudedi visas virtas( geriausia sumalti mesmale bet galima ir grustuve sugrusti) ir zalias bulves dar koki 0.5 stiklines bulviu krakmolo ,druskos pagal skoni viska gerai ismaisai ir vsio
farsa tai kaip kotletams tik be kiausiniu ir dziuveseliu
kas liecia varskes paruosima tai nelabai verdu su varske negaliu papasakot
viskas darom cepelinus ir verdam skanaus
Pasakykit Jus man, neishmanelei kaip ten su tuo cepelinu mishiniu elgtis. I vidu reikia deti apdorota koki nors idara ar galima kaip paprastiems cepelinams deti farsha?
Koki nori toki dek,as dedu virta malta pakepinta su svoguneliais mesyte,galima deti farsa ar varske.
patarkit man kodel verdant cepelinai suira.atrodo darau viska su meile bet nesigauna ir viskas.na sveciui nepaduosi ,mesa matosi arba dar geriau net iskrenta
| QUOTE (bravada @ 2004 11 29, 00:53) |
| patarkit man kodel verdant cepelinai suira.atrodo darau viska su meile bet nesigauna ir viskas.na sveciui nepaduosi ,mesa matosi arba dar geriau net iskrenta |
pabandyk i mase ideti pora saukstu krakmolo.
turetu buti gerai
Aš irgi į vandenį dedu krakmolą.Kai mase spaudi, tas skystis pastovi, ir ant dugno lieka krakmolas.Va būtent jį aš ir sudedu biški į vandenį, biški į mase. O dar, jei darau ne virtų bulvių cepelinus, į mase visada dedu varškes.Masė tada balta, minkšta, ir niekada cepelinai nesuyra. Vat.
aciu jums tikrai pabandysiu su varske,o kiek det,ir kokios riebios ar liesos.












