parduotuveje buna toks pakelis,ant kurio taip ir uzrasyta CEPELINAI.dar buna visokiu blyneliu,picos,zemaiciu,bulviniai blynai(panasi pakuote).
ten tokie milteliai yra,uzpili su vandeniu,paminkai ir lipdai cepelinus.jie labai greit isvira.(per 30 min. visas darbas padarytas:)).ir tikrai skanus gaunasi.cia kai tingiu krapstytis su tom bulvem:)
QUOTE (bravada @ 2004 11 29, 22:36) |
aciu jums tikrai pabandysiu su varske,o kiek det,ir kokios riebios ar liesos. |
dek bet kokia, kokia labiau patinka...
Va as tai kai darau su varske, tai i pacia varske idedu paspirgytu parukytu lasiniuku su keptais svoguniukais... gal kam keistai atrodys bet man tai niam niam
QUOTE (bravada @ 2004 11 29, 22:36) |
aciu jums tikrai pabandysiu su varske,o kiek det,ir kokios riebios ar liesos. |
Aš dedu ant akies kaip sakoma.Pvz dariau daug, visa puoda, dejau visą pokelį. Imu riebesne, nes ji geriau išsimaišo. Tikrai pabandyk, labai skanu
QUOTE (san @ 2004 01 16, 11:18) |
man dar niekada nera pavyke ka nors (svilpikus pvz.) normaliai pagaminti is virtu bulviu teslos - visada buna per skysta, kad ir kiek miltu detum, beviltiskai limpa ir t.t. kazi kur cia paslaptis? |
As i tokius gaminius is virtu bulviu visada idedu krakmolo, tada tesla nors ir minksta, bet prie ranku ne trupucio nelimpa ir miltu daug nereikia!
Labai noreciau paprasyti, kad kas parasytumet, kaip daryti virtu bulviu cepelinus proporcijas, kaip daryti, ir ar apsieisiu be krakmolo...Buciau labai dekinga, mat nesam cepelinu fanai, tai ir neteko daryti virtu, bet uzsinorejau pabandyti...Svarbu bulviu tesla, vidu tai jau kaip ir visu, padarysiu aisku.
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 15, 22:43)
Labai noreciau paprasyti, kad kas parasytumet, kaip daryti virtu bulviu cepelinus proporcijas, kaip daryti, ir ar apsieisiu be krakmolo...Buciau labai dekinga, mat nesam cepelinu fanai, tai ir neteko daryti virtu, bet uzsinorejau pabandyti...Svarbu bulviu tesla, vidu tai jau kaip ir visu, padarysiu aisku.
Jei nenori krakmolo dėti, dėk miltų - jokio skirtumo.Proporcijos priklauso nuo bulvių dydžio ir rūšies, nuo kiaušinio dydžio.Grubiai paėmus: 8 bulvės, 1 kiaušinis , 2 šaukštai miltų ar krakmolo, druskos. Bulves su lupenom išvirti, nulupti, sugrūsti, įmusti kiaušinį ir dėti pagal reikalą miltu ar krakmolo.Tešla turi laikytis ir prie rankų nelipti.O kodėl be krakmolo?Ar nerandi pirkti?
Įdarui patartina imti virtą mėsą, varškę.Virti ant silpnos ugnies, kad neiširtų.Austrijoje daro Marilės kleckus - į vidų deda pusę abrikoso, o vietoj kauliuko- cukraus gabaliuką.Jie daro taip ir su slyvom.Paskui valgo su grietinėle ar lydytu sviestu ir cinamonu.Jie daromi apskriti.Beje, mano Mama iš virtų bulvių visada apskritus darydavo.
P.S. Čia apie Marilės kleckus parašiau Destruktoriui, kad jis toks mielas ir virti mėgsta.
QUOTE(bravada @ 2004 11 28, 23:52)
patarkit man kodel verdant cepelinai suira.atrodo darau viska su meile bet nesigauna ir viskas.na sveciui nepaduosi ,mesa matosi arba dar geriau net iskrenta
dar gali buti viena priezastis,jokiu budu nevirti cepelinu uzdengus dangciu
Arba per stipri ugnis ir viskas labai kunkuliuoja!
o aš dedu į virtų bulvių cepelinus ne miltus o tik krakmolą ir tada gaunasi
Bandžiau padaryti cepelinus tik iš virtų bulvių ir krakmolo (nes vaikas alergiškas kiaušiniams) ir jie puode tiesiog ištirpo Kokia gėda nemoku cepelinų daryti.