Įkraunama...
Įkraunama...

Stebėjimo kameros namuose

QUOTE(Dizaster @ 2014 11 08, 00:23)
Neisizeiskit, bet tada turbut pavargtumet skusti...
- Ar zinot, kad pvz. banke kaskart kai uzsukat jus filmuoja?
- Ar zinot, kad kai isimat is bankomato pinigus gatveje, jus irgi filmuoja arba fotografuoja?
- Ir nepatikesit, eileje Vilniaus vietu jus tiesiog einant per pesciuju perejas, skverus ir pan. filmuoja.
- Jau nekalbu apie simtus automobiliu musu keliuose, kurie turi vaizdo registratorius ir jus vairuojancia (jei vairuojat) kartais nufilmuoja.

Kai kuriais atvejais apie filmavima ispeja vos matomas lipdukas, o kai kuriais - niekas.

Apskritai 80 % didesniu imoniu (pradedant prekybos centrais, kavinemis ir baigiant finansinemis institucijomis) filmuoja darbines erdves. Pati vienoje tokioje dirbau.
Taip, kameros kabejo ir mes jas matem, bet nepamenu, kad kas mane atskirai butu ispejes ir praneses kad "kaba kameros ir mes filmuojam".
Ir ka tokio tos kameros gali nufilmuoti? Darbo metu turi dirbti. Jei tai ir darai, baimiu neturi buti. O jei nori, atsiprasant uzpakali pasikrapstyti ar kita intymu veiksma atlikti - tai eik i WC ar kita intymia vieta.

Ir minciu pykti ar skustis nekilo. Speju tokios mintys kyla tada, kai nori kazka slepti, arba zmonems, kurie menkai turi darbines patirties ir is savo fantaziju susikuria kazkoki idealu paveiksla kaip turi atrodyti aukles darbas / teises ir privilegijos (pamirstant apie pareigas).

Tada ir pasipila - "filmuoti neetiska", "normalus tevai turi nupirkti maisto ir auklei", "zinoma kad auklems per kaledas turi buti dovanojamos dovaneles", "auklei nuolatini turi nupirkti tevai", "normalus tevai isleis aukle i sodra ir kitur", "ir kas cia blogo jei aukle darbo metu su vaiku nueina asmeniniu reikalu patvarkyti ar pasishopinti".

Aukle - toks pats darbas, kaip ir kiti. Ir tik normalios darbines patirties neturintys zmones turi fantaziju, kad darbdaviai darbuotojus pamaitina, apmoka jiems kelione i darba, per sventes perka dovanas, darbo metu mielai isleidzia kazkur nueiti ir nepyksta jei darbuotojas darbo metu nueina porai valandeliu pasishopinti ar nusnusti...Be to, darbdaviai neturi jokios teises kontroliuoti (filmuoti) savo darbuotoju ar kazkaip kitaip tikrinti ju veiklos efektyvumo.

Gal kazkokiose svajoniu imonese taip ir buna...smile.gif
p.s. labai pilietiskas zmogus, norintis pasiskusti, kad jo teises pazeidziamos, turetu buti pilietiskas iki galo, ir paskusti pats save uz tai, kad mokesciu nesusimoka (kas budinga daugeliui aukliu) ir neretai dar ta proga kad "neturi pajamu" naudojasi sildymo lengvatom bei kitaip, tiesiai sviesiai sakant, apvagineja mokesciu moketojus.

Truputi nukrypau i sona, bet keistas kai kuriu zmoniu mastymas, kaip kokiu 12 metu paaugliu - jeigu esi aukle, tai turi tik begalines privilegijas ir teises...Pamirstant apie atsakomybes.

thumbup.gif , butent, man irgi iskildavo klausimas, kas man dirbanciai apmoka kelio islaidas ar maitinima g.gif . O kai kurioms auklems tai jau izeidimas, kaip galima neapmoketi g.gif . Beje, turejom ir dar kartais pabendraujam su saunia auklyte, su kuria is pat pradziu buvo prieita vieningos nuomones, kad maista ji nesasi savo, o ir kelio islaidas apsimoka pati (ji vazinedavo su nuolatiniu, tai bet kokiu atveju ji perkasi). Beje pati zmogus dirbes sesute ligonineje ilgus metus, tai zino, kad darbe mokamas tik atlyginimas.
Atsakyti
Dizaster, taikliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dizaster @ 2014 11 08, 00:23)
Neisizeiskit, bet tada turbut pavargtumet skusti...
- Ar zinot, kad pvz. banke kaskart kai uzsukat jus filmuoja? [...]
Jau nekalbu apie simtus automobiliu musu keliuose, kurie turi vaizdo registratorius ir jus vairuojancia (jei vairuojat) kartais nufilmuoja.

Kai kuriais atvejais apie filmavima ispeja vos matomas lipdukas, o kai kuriais - niekas.

Tik asmeninis pastebėjimas - visais pavardintais atvejais (išskyrus registratorių) matau įspėjimus. Matyt rega pakankamai gera, kad pastebiu tuos neva "vos matomus" lipdukus. O vaizdo registratoriai, beje, turi savų niuansų. Teisinių. Pimąkart apie tai sužinojom būtent iš teisininko, kalbėjusio apie asmens privatumo pažeidimus. O čia skaitiniams.
Beje, apie ribotą tam tikrose įstaigose filmuotos medžiagos panaudojimą kalbama taip pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 08 lapkričio 2014 - 23:55
QUOTE(hi (: @ 2014 11 09, 00:47)
Tik asmeninis pastebėjimas - visais pavardintais atvejais (išskyrus registratorių) matau įspėjimus. Matyt rega pakankamai gera, kad pastebiu tuos neva "vos matomus" lipdukus. O vaizdo registratoriai, beje, turi savų niuansų. Teisinių. Pimąkart apie tai sužinojom būtent iš teisininko, kalbėjusio apie asmens privatumo pažeidimus.  O čia skaitiniams.
Beje, apie ribotą tam tikrose įstaigose filmuotos medžiagos panaudojimą kalbama taip pat.


Jeigu pati perskaitete savo ideta straipsni iki galo, tikriausiai pastebejote sakini:
"Draudimą naudoti vaizdo registratorius jau įteisino Belgija, Austrija, Liuksemburgas ir Portugalija. Lietuvoje vaizdo registratorius vairuotojai montuoja tam, kad apsaugotų save nuo įtarimų ginčytinais atvejais."

Taip pat tikriausiai pastebejote "Ansbacho miesto administracinis teismas įvardino, jog vaizdo registratoriaus savininkas neturi teisės filmuotos medžiagos skelbti internete, socialiniuose tinkluose ar perduoti tretiesiems asmenims, šiuo atveju – policijai."

Mes kol kas gyvename Lietuvoje, ne 4 minetose salyse. Ir ankstesniame savo irase akcentavau, kad kalba eina tik apie apribojimus PANAUDOJANT vaizdo medziaga, nufilmuota savo namuose. Bet ne apie galimybe filmuoti savo namu aplinka, neaplipdzius sienu ispejamaisais lipdukais "cia filmuojama".

Mamos filmuoja paprastai ne tam, kad paskui vaizdo irasus i youtube detu del smagumo ar kitaip viesintu. Ir turbu 99 % pamacius negera aukliu elgesi nei i teismus kreipiasi nei pan. Tiesiog atleidzia aukle, irasa kazkada istrina. Todel nenusikalbekim apie tariamus teisiu/laisviu pazeidimus ir nedekim nuorodu i xx saliu pavienius atvejus.

Pasikonsultuokit su LT teisininkais ar galima savo buta filmuoti, ir neketinant irasu paviesinti ar butina visus ispeti, kad jusu namu valdoje filmuojama. O tada jau komentuokit wink.gif

Nes visos diskusijos vyksta ne del riboto panaudojimo (zinoma, kad jis ribotas- jus teisi), bet del galimybes filmuoti savo namuose apskritai, neispejant kiekvieno i namus uzsukancio zmogaus apie filmavimo fakta tai atvejais, kai irasai nenaudojami viesai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dizaster: 14 lapkričio 2014 - 15:22
QUOTE(Dizaster @ 2014 11 14, 15:19)
Nes visos diskusijos vyksta ne del riboto panaudojimo (zinoma, kad jis ribotas-  jus teisi), bet del galimybes filmuoti savo namuose apskritai, neispejant kiekvieno i namus uzsukancio zmogaus apie filmavimo fakta tai atvejais, kai irasai nenaudojami viesai.

drinks_cheers.gif

Aš ne teisininkė, bet ar negalėtų būti taip, kad pvz. auklei smurtaujant ir fiziškai suluošinus vaiką (sukėlus realią žalą jo sveikatai su padariniais (pvz.neįgalumu) ar gyvybei) tokiu naminiu įrašu būtų galima bandyti naudotis teisme g.gif

Bet šiaip visiškai pritariu Dizaster, namie ramiai g.b.filmuojana, jei užtikrinama, kad įrašas nebus viešinamas. Ir filmuočiau, ir ramiai išmesčiau lauk be algos, jei pamatyčiau skriaudžiamą vaiką. Ir auklė galėtų duoti į teismą, kovoti, grasinti iki apsiputojimo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Dizaster @ 2014 11 14, 15:19)
Jeigu pati perskaitete savo ideta straipsni iki galo, tikriausiai pastebejote sakini:

O jūs pastebėjot, kad ten konkrečiai kalbama apie automobilinius vaizdo registratorius , o ne visą kitą plačią temą? Kad jiems artėja galas ir pas mus kalba ne kas kiti, o kaip tik LT teisininkai. wink.gif

Apskritai tai dėl vaizdo "pagaminimo" ir panaudojimo jau seniai ir bet kuris save gerbiantis fotografas žino. Filmuok ir fotografuok iš esmės ką nori, bet tai nereiškia, kad turi teisę publikuoti.

Išmesčiau ir aš be gailesčio, jei sužinočiau apie skriaudžiamą vaiką. Bet vis tik tai nereiškia, kad neegzistuoja etinis (ne teisinis) klausimas apie kiekvieno žmogaus įtarinėjimą ir filmavimą jo neįspėjus. Jei kyla įtarimų visų pirma reikia kalbėti apie tai su pačiu žmogumi. O ne savo kompleksus atvirai kelt klausimus slapstyt po šnipinėjimu. Galų gale ir tai gali suveikti kaip prevencija. Net ir įspėjimas, kad gali būti filmuojama. O ne gaudymas įrodymų, kai vaikas jau daužomas ar pan. Man rods, kad kur kas prasmingiau visų pirma atviru tekstu pasidalinti nerimu, kad žmogui įsijungtų saugiklis ir tai išvis nevyktų, o ne savo tyliu gaudymu leisti skriaust savo vaiką, kad "turėtum įrodymą". Į teismą daugeliu atveju niekas neduotų, nes didžiąja dalimi tai vis tiek nesusiję su oficialiais darbiniais santykiais. Todėl ir "atsisveikinimui" iš esmės nereikia jokių įrodymų. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 16 lapkričio 2014 - 11:59
O niekada nesusimąstėte apie žodžio galią gyvenime, kad kalbant apie vaikų daužymus ir pan. galite lengviau prisitraukti tokių dalykų į savo gyvenimą?
Atsakyti
Čia klausimas kam? Jei atsakyti apie save, tai savo vaikus apskritai auginau pati, todėl vienintelis žmogus, kurį reikėjo sekti arba ne buvau aš pati.
Visiškai negalėjau sau to leisti, bet leidau.
O su ezoterika santykių nepalaikau...
Atsakyti
Dizaster tobulai nusišnekėjo. Kai auklė ateina dirbti į namus, tai tampa jos darbo vieta, o ne tavo privatūs namai. Užtenka paskambinti į asmens duomenų apsaugos inspekciją - sudėlios visus taškus ant "i".Negalima stebėti svetimų žmonių apie tai jų neinformavus, o jei dar ir įrašinėji - vėl yra atskiros taisyklės.
Atsakyti
as tai sakyciau, kad jei jau moteriai tokia paranoja, kad dar auklei net dirbt nepradejus, o jau greiciau kameras reikia montuot, nes gi potenciali nusikaltele, tai gal tiesiog reiketu paciai savo vaikus augint ir problemu nebus.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 11 24, 16:30)
as tai sakyciau, kad jei jau moteriai tokia paranoja, kad dar auklei net dirbt nepradejus, o jau greiciau kameras reikia montuot, nes gi potenciali nusikaltele, tai gal tiesiog reiketu paciai savo vaikus augint ir problemu nebus.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 11 23, 17:31)
Dizaster tobulai nusišnekėjo. Kai auklė ateina dirbti į namus, tai tampa jos darbo vieta, o ne tavo privatūs namai. Užtenka paskambinti į asmens duomenų apsaugos inspekciją - sudėlios visus taškus ant "i".Negalima stebėti svetimų žmonių apie tai jų neinformavus, o jei dar ir įrašinėji - vėl yra atskiros taisyklės.


prieš kaltinant kitus nusišnekėjimu , rekomenduoju pradžiai bent įstatymą pasiskaityti 4u.gif
Atsakyti