Įkraunama...
Įkraunama...

gimdymas airijoje

Sveikutes,
Deimena as gimdysiu National Maternity hospital dublinas 4,
o del skausmu tai net nezinau kas cia pasidare nes butent pries pusantros savaites jokiu skausmu nebuvo tik leliaus bildesiai pilvelyje, taciau dabar judesius jau skaiciuot pradejau nes ju kaip ir nebeliko, tik retkarciais lyg stumtu ir viskas, na vakare suaktyveja, o tai prasidare pries savaite tada ir prasidejo skausmas dubens kauluose, na pamaniau kad leidziasi galvute todel ir skauda tuos dubens kaulus, bet kad ir kojytes leliaus jauciu prie sonkauliu tai kaip ir nesileidzia....
daktarai sako jog viskas taip turi buti ...tipo lelius ruosiasi gimimui, ale kad tas pasiruosimas toks ankstyvas, negi reiks keturias savaites taip kentent net su vyru nebeisiu miegot nes per mane neissimiega nes kas valanda atsikeliu pavaiksciot ir pamasazuot klubus, tikras siaubas....ir kiek mums moterims tenka iskesti.... doh.gif
taigi zinau kad ankstoka laukti sunelio gimstancio bet kaskart vis snekinu kad lystu greiciau ax.gif biggrin.gif

dar merginos man nerima kelia tai kad ligoninese ginekologiskai nepatikrina ar svariai issivale placenta ir dauguma moteru turi po to problemu dabar nesenai girdejau kad viena net ligonineje turejo praguleti savaite, nes nepatikrine isleido, na is vis sako cia netikrina.....taigi taip nukraujuoti ar uzsikresti kuom gali.
Atsakyti
taip taip ce nieks netikrina,manes per visa nestuma nekart neziurejo ginekologas,nei po gimdymo g.gif tik pries gimdyma paziurejo ar jau vaiko galvute atsisukus teisingai ir viskas,bet ir tai jis neapziurejo manes,tik apklojo kyst ranka ir vsio blush2.gif schmoll.gif net keista kad ce tai nieks nesirupina unsure.gif
Atsakyti
Gyvate,rasai ,kad vaiko judesiai labai sumazeja,as i tai rimtai atkreipciau demesi g.gif siandien kaiptik buvau pas savo daktara ir jis man patvirtino kad vaiko judesiukai neturi silpneti,ir mano lelius tai ypatingai daug spardosi,kadangi mums tiekpat savaiciu,bet man nieko panasaus nera,tai dabar susirupinau gal man kas negerai...bet judesiukai turi buti ir gana aktyvus tik nesuprantu kodel daktarai i tai neatkreipia demesio schmoll.gif dar gydytojas man pasake,kad jei susilpnes vaikucio judesiai kuo greiciau lekti pas ji
Papildyta:
QUOTE(mamacka22 @ 2008 04 30, 15:46)
taip taip ce nieks netikrina,manes per visa nestuma nekart neziurejo ginekologas,nei po gimdymo g.gif tik pries gimdyma paziurejo ar jau vaiko galvute atsisukus teisingai ir viskas,bet ir tai jis neapziurejo manes,tik apklojo kyst ranka ir vsio blush2.gif  schmoll.gif net keista kad ce tai nieks nesirupina unsure.gif

nesuprantu,tai kaip cia tada iseina ka jie ir pries gimdyma likus porai savaiciu neziuri gimdos kaklelio ir pns?
Atsakyti
oi sorry gal ne taip issireiskiau bet judesiai ne tai kad ssilpnejo bet ju sumazejo, kaip sako daktarai pirma turi buti 12 judesiu per 12 valandu nesvarbu kokiu metu ar iskart jie ar ne
o siuo metu turi buti 10
jei mazautada butinai kreiptis pas daktara, o judesiu daug maziau bet uztat daug stipresni, tokie kad nes vyras sako vaje koks vaikis stiprus, taip istampo pilva kad siaubas....toks jausmas kad ir jkokyte sugebetum paimti wink.gif

o del apziuros man tai neramu, kazkaip keista kad tokia neprieziura, nezinausakau gal po gimdymo reiks eiti privaciai kur nors kad apziuretu, nes cia kaip suprantu nesulauksi
Atsakyti
QUOTE(Gyvate @ 2008 04 29, 14:10)

man tai labai sunku dabar pradejo labai dubens kaulus plesti, toks jausmas kad siaubas net saremiai baisus paliko, dar tik 35 savaites o naktimis is skausmo negaliu miegoti, valanda ant vieno sono valanda ant kito po to pavaisktai arba vyras prasibudina pamasazuoja ir vel tas pats, siaubas kazkoks...vaikscioti irgi neimanoma normaliai tempia kaulus, skauda pilvo apacia.....
gerai kad bent jau dave ligos lapeli.....

o kaip jus merginos jauciates?

Mane toks malonumas, jau kazkur nuo 25sav. kankina doh.gif Gydytojai tiek Lt tiek cia pasake, dziaukis lengvai gimdysi nes kaulai lengvai laisveja. Nu bet nuo to man ne lengviau nes miego noriu doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
na as irgi galvoju jei niekas manes nesiims ziureti po gimdymo teks keliauti privaciai kazkaip viska palikti likimo valiai per didele rizika g.gif
Papildyta:
QUOTE(Karincikas @ 2008 04 30, 22:59)
Mane toks malonumas, jau kazkur nuo 25sav. kankina  doh.gif  Gydytojai tiek Lt tiek cia pasake, dziaukis lengvai gimdysi nes kaulai lengvai laisveja. Nu bet nuo to man ne lengviau nes miego noriu  doh.gif  mirksiukas.gif

g.gif man dar ne karto dubens kaulu neskaudejo...
Atsakyti
QUOTE(mamacka22 @ 2008 04 30, 13:46)
taip taip ce nieks netikrina,manes per visa nestuma nekart neziurejo ginekologas,nei po gimdymo g.gif tik pries gimdyma paziurejo ar jau vaiko galvute atsisukus teisingai ir viskas,bet ir tai jis neapziurejo manes,tik apklojo kyst ranka ir vsio blush2.gif  schmoll.gif net keista kad ce tai nieks nesirupina unsure.gif

sveikos merginos 4u.gif o zinokit, mane tai tikrino ir ginekologiskai. buvau eilinej apziuroj ligoninej (as coombe gimdysiu), pasiskundziau, kad pamaude truputeli pilvo apacia, tai be jokiu kalbu apziurejo, kakleli patikrino. gal cia priklauso, pas koki gydytoja pataikysi.. g.gif
Atsakyti
eik tu sau ...nuo 25 savaites ...taigi isblusti galima nuo tokio skausmo...
be to as mamos klausiau kaip jai buvo su manim tai jai taip pat buvo tie skausmai bet gimdymas buvo labai ilgas ir skausmingas nes visiskai kaklelis nesidare, va tau ir lengvas gimdymas... g.gif
tiek nedaug jau liko bet taip sunku laukti to laiko,
ka jus darot kadlaikas jums greiciau eitu?
man jau laukti atsibodo
Atsakyti
QUOTE(Gyvate @ 2008 05 01, 10:41)
eik tu sau ...nuo 25 savaites ...taigi isblusti galima nuo tokio skausmo...
be to as mamos klausiau kaip jai buvo su manim tai jai taip pat buvo tie skausmai bet gimdymas buvo labai ilgas ir skausmingas nes visiskai kaklelis nesidare, va tau ir lengvas gimdymas... g.gif
tiek nedaug jau liko bet taip sunku laukti to laiko,
ka jus darot kadlaikas jums greiciau eitu?
man jau laukti atsibodo

va taip ir sedim prie interneto.. doh.gif o laukti ir man ziauriai atsibodo, nos dar laiko marios pries akis..
Atsakyti
tai kad tam internete nera kas veikti, va su merginom kai kuriom temoms pasirasom pasisikaitom kaip kam sekasi o likusi diena siaubas kazkoks, skauda guleti skauda sedeti...
atrodo jau apie leliaus auginima tiek prisisikaicius tiek knygu prisipirkus, o vistiek baisu daros vien pamascius apie mazylio prieziura,
beja merginos ar visos krutimi maitinsit?
beja ar jau vezimeli leliui nusipirkot? jei taip tai kur butu pigiausia ir geri....
nes visu kur ziurejau kainos kosmines...

Atsakyti
QUOTE(Gyvate @ 2008 05 01, 12:25)
tai kad tam internete nera kas veikti, va su merginom kai kuriom temoms pasirasom pasisikaitom kaip kam sekasi o likusi diena siaubas kazkoks, skauda guleti skauda sedeti...
atrodo jau apie leliaus auginima tiek prisisikaicius tiek knygu prisipirkus, o vistiek baisu daros vien pamascius apie mazylio prieziura,
beja merginos ar visos krutimi maitinsit?
beja ar jau vezimeli leliui nusipirkot? jei taip tai kur butu pigiausia ir geri....
nes visu kur ziurejau kainos kosmines...

ir as jau isstudijavau keleta knyguciu, nors nuo to ne kiek ramiau nepasidare blink.gif truputeli atsikvepiau, tik pamacius, kaip viena pazistama tvarkosi su savo leliuku (jam dar tik 4 savaites) wub.gif ne taip jau viskas ten ir baisu.. o kad dar ramiau butu uzsirasiau i pamokeles nescioms apie gimdyma ir vaikuciu prieziura pirmom dienom, kita ketvirtadieni eisiu, ziuresim kaip ten seksis smile.gif
o del maitinimo.. doh.gif zinau, kad net neturetu kilti abejoniu, bet negaliu apsispresti verysad.gif tokia besirde kartais jauciuosi, kad dar leidziu sau suabejot.. matysim.. o jus kaip?
vezimuka paveldejom nauja visai, tai del to, aciu dievui, nesuku galvos, nes kainos tai tikrai kosmines.. siaip pazistami quinny labai grazu su lopsiu ir kedute nauja uz 6 simtus su virsum nusipirko turguj dubline, tik va kur tiksliai tas turgus tai no idea mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(VikteIrl @ 2008 05 01, 15:58)
ir as jau isstudijavau keleta knyguciu, nors nuo to ne kiek ramiau nepasidare  blink.gif  truputeli atsikvepiau, tik pamacius, kaip viena pazistama tvarkosi su savo leliuku (jam dar tik 4 savaites)  wub.gif  ne taip jau viskas ten ir baisu.. o kad dar ramiau butu uzsirasiau i pamokeles nescioms apie gimdyma ir vaikuciu prieziura pirmom dienom, kita ketvirtadieni eisiu, ziuresim kaip ten seksis smile.gif
o del maitinimo..  doh.gif  zinau, kad net neturetu kilti abejoniu, bet negaliu apsispresti  verysad.gif  tokia besirde kartais jauciuosi, kad dar leidziu sau suabejot.. matysim.. o jus kaip?
vezimuka paveldejom nauja visai, tai del to, aciu dievui, nesuku galvos, nes kainos tai tikrai kosmines.. siaip pazistami quinny labai grazu su lopsiu ir kedute nauja uz 6 simtus su virsum nusipirko turguj dubline, tik va kur tiksliai tas turgus tai no idea  mirksiukas.gif

kodel maitinimo kyla abejoniu?nenori maitint savo pienu g.gif ?man tai jokiu galvojimu nebuvo,man vaiko imunitetas ir sveikata buvo svarbiau uz krutine,jei del jos bijai ax.gif
Atsakyti