Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

QUOTE(Liusii @ 2010 01 05, 01:08)
as manau kad kai mazi vaikai kai ateina i svecius ir kazka netycia sulauzo tai tikrai ner ko pykt, aisku teveliai galetu ta zaisliuka atpirkti , bet mane nervina kai ateina i svecius 7- 10 metu vaikai ir lenda i maziuko zaislus, sedasi ant mazu baldeliu, ant paspiriamu masineliu  doh.gif per savo gimtadieni buvau pakraupusi kai atejo drauges su tokio dydzio vaikais , del kuriu elgesio buvau visiskai rami , o kai nuejau i zaidimu kambari tai pakraupau  doh.gif didziausi vaikai lauze mano maziuko zaislus o ju mamos tuo metu ramiai sau baliavojo  doh.gif juos sudrausminau kelis kartus o paskui suzinojau kad ir mano vyras drausmino, nu bet negi tokie dideli nesuvokia kad gali sulauzyt???

as manau, kad tokiu atveju, kai sulauzomas ne vienas, o keli zaislai, arba kai procesas eigoje, nera ko varzytis ir reikia pasakyti tevams, - sos, reikalingas jusu isikisimas, kad po linksmybiu netektu atnaujinti viso jusu mazylio zaislu "parko". Normalus zmones turetu suprasti, juk pas juos irgi kazkas ateina i svecius, ir "kencia" ju namai... nes jei zmones nera nusiteike draugiskai, jums svarbiau jusu mazylio interesai, o ne kazkieno kito
Atsakyti
As tai nieko niekam nesakyciau apie sulauzytus zaislus. Nes ir mano vaikai nueje i svecius gali visko pridaryti. Stai, neseniai dukra apveme draugu siena... (buvo bloga)... Bet tam ir esam draugai, kad neskaiciuotume, kas kiek blogo padare, o kas kiek gero... Nes kokia tai draugyste butu - tik ekonominiai santykiai... Aisku, jei pas mus ateje sveciu vaikai piktybiskai lauzytu, metytu zaislus - as jiems to neleisciau. Bet tevams ju neskusciau, jau savo namuose kol kas pati susitvarkau.

Ir beje mano 9 metu dukra jau primokinta, kad esant kitiems vaikams bardakas neleidziamas (t.y. kaip cia tiksliau pasakius - leidziamas tik tam tikras bardako lygis, na, nesileisiu i detales biggrin.gif ). Ji pati jau pakontroliuoja savo svecius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 06 sausio 2010 - 09:49
QUOTE(Atlantida @ 2010 01 06, 09:42)
As tai nieko niekam nesakyciau apie sulauzytus zaislus. Nes ir mano vaikai nueje i svecius gali visko pridaryti. Stai, neseniai dukra apveme draugu siena... (buvo bloga)... Bet tam ir esam draugai, kad neskaiciuotume, kas kiek blogo padare, o kas kiek gero... Nes kokia tai draugyste butu - tik ekonominiai santykiai... Aisku, jei pas mus ateje sveciu vaikai piktybiskai lauzytu, metytu zaislus - as jiems to neleisciau. Bet tevams ju neskusciau, jau savo namuose kol kas pati susitvarkau.

Ir beje mano 9 metu dukra jau primokinta, kad esant kitiems vaikams bardakas neleidziamas (t.y. kaip cia tiksliau pasakius - leidziamas tik tam tikras bardako lygis, na, nesileisiu i detales  biggrin.gif ). Ji pati jau pakontroliuoja savo svecius.

Dukra saunuole thumbup.gif

Na, del skundimo pritariu, bet - tam ir esame draugai, kad galetume pasakyti ne tik malonius dalykus ir suprasti, kokiu tikslu jie buvo pasakyti. Man geriau, kad pasakytu i akis, kad mano vaikas kazka padare (nekalbu apie smulkmenas), negu kad kauptusi nutylejimai, nepasitenkinimas, kuris virstu melu nenorint susitikti, sveciavimosi vengimu. Kad laikytu pykti ant mano vaiko... Geriau atlyginti nuostoli ir kad visi butu patenkinti biggrin.gif
Atsakyti
Skaitau ir niekaip nesuprantu, ką pas jus namuose veikia tokie žmonės su tokiais vaikais g.gif Kam reikalingi tokie svečiai schmoll.gif Pas mus ir atvyksta daug draugų su įvairaus amžiaus vaikais, būna kad ir kokį žaislą sulaužo, bet kam nepasitaiko tokių nelaimių. Vaikus stengiamės užimt kokiais žaidimais, kad galėtų išsikraut bigsmile.gif dažnai tenka ir patiems pasijungt į žaidimus. Manu didžiausią netvarką vaikai padaro neturėdami ką veikt ir norėdami atkreipt į save dėmesį unsure.gif
Manasis ir svečiuose yra sulaužęs žaislų ar nupiešęs nevietoj, bet niekas iš to tragedijos nepadarė, taikiai susitarėm ir atlyginom padarytą žalą sūnaus išrinktom dovanomis ax.gif niekada nekeli problemos jei kam atsitinka panaši situacija ir pas mus , kaip bebūtų tai juk tik vaikai, mes ir neužaugom nepridarę kiaulysčių tongue.gif vaikystė yra tik vienąsyk vaikai negali sėdėt ant stalo sudėję rankas ir laukt, kol tėvai pabendraus lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal patarsit man..
Tokia situacija-turiu nuo neatmenamu laiku gera drauge.Su ja studijavom kartu, draugaujam jau apie 15 metu.Tik po mokslu ji grizo i savo gimtaji miesta, as likau savajam, ji istekejo, turi dukra, kuriai dabar 10 metu.Del drauges dukters visos bedos.Mergaite miela, gabi, protinga, bet tokia sedinti mamai ant sprando.O mama bijanti zodi pasakyt, kad princese sudrausmint.Pas juos dazni tokie dialogai-
-dukrele, vaziuojam i soda, reikia uogu skint
-eik tu sikt su savo uogom, nenoriu.

Na va.Su drauge matomes labai retai, kai susitinkam, savaime suprantama, kad norisi normaliai bobiskai issikalbet.Kartais temom ne vaiko ausim.Bet drauges dukte kaskart atvaziuoja kartu, visa viesnages laika akivazdziai nuobodziauja, reikalauja demesio ir pabendraut su drauge neiseina visiskai.Kai atsirado mano vaikai, mergaite atvaziavus pavirsta i tikra bezdzione, atsiprasant.Pvz, gali imti ir paleist i mano dukra(jai tada buvo 5 menesiai) sunku zaisla.Aciu, kad nepataike, jei pataikytu, skristu is mano namu su vejeliu mad.gif Mama i dukros siautejimus visiskai nesikisa, bandziau kazkada labai atsargiai pakalbeti-labai isizeide, atseit, kaip as nemegstu jos vaiko, nekalbejo kelis menesius ir vel prisistate, su mergaite kartu(nepaminejau, kad jos visada atvaziuoja neperspejus, prasymai pranest is anksto neveikia).Taigi kaip paaiskint draugei, kad jos vaikas musu namuose nepageidaujamas?Gal atrodys, kad kam tokia drauge, bet ji nuostabus zmogus, labai man artimas, prarast jos nenoriu.

P.S.
O paskutinis lasas-sausio pirma diena gaunu drauges sms, kad jos dukrele sumane i baseina, todel jos atvaziuos, paims mane ir visos eisim, be mano vaiku.Ta diena mano sunus svencia savo gimtadieni.Geras pasiulymas mamai per jos vaiko gimtadieni eit su drauge ir jos vaiku i baseina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 10 sausio 2010 - 15:53
QUOTE(Alabama @ 2010 01 10, 13:41)
Gal patarsit man..

P.S.
O paskutinis lasas-sausio pirma diena gaunu drauges sms, kad jos dukrele sumane i baseina, todel jos atvaziuos, paims mane ir visos eisim, be mano vaiku.Ta diena mano sunus svencia savo gimtadieni.Geras pasiulymas mamai per jos vaiko gimtadieni eit su drauge ir jos vaiku i baseina?

na jei butu tikrai mielas zmogus ir gera drauge, tai tikrai nesiulytu tau per tavo vaikelio gimtadieni i baseina trenktis be vaiku blink.gif o gal ji neatsimena tavo vaiko gimimo dienos? tai kokia cia ir drauge.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 01 10, 17:41)
Gal patarsit man..
Gal atrodys, kad kam tokia drauge, bet ji nuostabus zmogus, labai man artimas, prarast jos nenoriu.

P.S.

as matau kelias iseitis, nes taip stengiuosi ir pati elgtis smile.gif
1. sudrausminti drauges mergaite ir pasakyti grieztai pastaba del jos elgesio
2. jei jos dukrelei pas jus nuobodu pasiulykit jai nevaziuoti ( ano drauges vaikai tokie - ateina, suvalgo viska ir jau tada namo tevus tempia, tai as pasakau - ne jums spresti kada tevai eis namo, nepatinka galejot likti namie)
3. turiu drauge kurios vaiko nemegstu , del jo elgesio, bet ji man labai brangi tai guodziuosi tuo kad vaikai greitai uzauga ir bendravimas greitai bus be ju biggrin.gif

del baseino tai pasakyciau kad per savo vaiko gimtadieni bunu su seima smile.gif o kodel ji siule jums be vaiku kai pati savo vaika eme??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sexyMama @ 2010 01 10, 16:01)
na jei butu tikrai mielas zmogus ir gera drauge, tai tikrai nesiulytu tau per tavo vaikelio gimtadieni i baseina trenktis be vaiku  blink.gif  o gal ji neatsimena tavo vaiko gimimo dienos? tai kokia cia ir drauge.

Kartais ir man taip ima atrodyt.Turbut esu meme, bet-mano brolis, dvi seses, drauges-visi emigravo.Liko tik si drauge, ir jei su ja susipyksiu, liksiu viena.Bandau visus budus pagerint situacija nesusigadinant santykiu unsure.gif

QUOTE(Liusii @ 2010 01 10, 16:11)
as matau kelias iseitis, nes taip stengiuosi ir pati elgtis  smile.gif
1. sudrausminti drauges mergaite ir pasakyti grieztai pastaba del jos elgesio
2. jei jos dukrelei pas jus nuobodu pasiulykit jai nevaziuoti ( ano drauges vaikai tokie - ateina, suvalgo viska ir jau tada namo tevus tempia, tai as pasakau - ne jums spresti kada tevai eis namo, nepatinka galejot likti namie)
3. turiu drauge kurios vaiko nemegstu , del jo elgesio, bet ji man labai brangi tai guodziuosi tuo kad vaikai greitai uzauga ir bendravimas greitai bus be ju  biggrin.gif

del baseino tai pasakyciau kad per savo vaiko gimtadieni bunu su seima  smile.gif o kodel ji siule jums be vaiku kai pati savo vaika eme???  g.gif

1)Visa laik galvojau, kad kai mergaite isdykauja mamai esant ir matant, neturiu teises kistis.Aisku, kartais pastaba padarau-bet mamai nereaguojant ta pastaba nueina suniui ant uodegos.
2)As kiekviena karta prasau drauges, kad dukters nesiveztu.Kiekviena karta lieku neisgirsta, nes "mergaite juk taip nori su tavim pasimatyti 4u.gif ", taigi mergaites norai auksciau uz musu norus.

O del baseino-ji zinojo, kad mano maziaus gimtadienis.Jis ka tik buvo persirges gripu, todel jam baseinai jokiu budu negalimi.

Paskaiciau ir susimasciau.Turbut nereik buti skudureliu, ane?Bet ir drauges gaila.
Atsakyti
Tokie tėvai, kurie nesusitvarko su vaikais, pas mane atvažiuoja tik kartą, daugiausia du, paskui aš tiesiog ,,neturiu laiko, negaliu, nebūsiu namuose'' ir viskas . Ryšys nutrūksta.
Yra tokių draugių, kurių vaikų visai nepageidauju, todėl nei pas jas važiuoju, nei jų kviečiu, tiesiog paplepėti susitinkam kavinėje, per pietus iš darbų papietaujam kartu sulėkę.
Dėl to, kad nepranešusi atvažiuoja. Tai paimčiau ir kai ji atvažiuotų pasakyčiau, kad turiu po valandos susitikimą su kita drauge ( nors ir neturiu),ar dar kažkur, ir išeičiau, kad suprastų, kad pranešt reikia. Nu bet sakykim gal tu tikrai kokius bilietus į koncertą nusipirkusi turi, tai ką , kad ji atvažiavo tu neitum?

Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 01 10, 18:20)
Tokie tėvai, kurie nesusitvarko su vaikais, pas mane atvažiuoja tik kartą, daugiausia du, paskui aš tiesiog ,,neturiu laiko, negaliu, nebūsiu namuose'' ir viskas . Ryšys nutrūksta.
Yra tokių draugių, kurių vaikų visai nepageidauju, todėl nei pas jas važiuoju, nei jų kviečiu, tiesiog paplepėti susitinkam kavinėje, per pietus iš darbų papietaujam kartu sulėkę.
Dėl to, kad nepranešusi atvažiuoja. Tai paimčiau ir kai ji atvažiuotų pasakyčiau, kad turiu po valandos susitikimą su kita drauge ( nors ir neturiu),ar dar kažkur, ir išeičiau, kad suprastų, kad pranešt reikia. Nu bet sakykim gal tu tikrai kokius bilietus į koncertą nusipirkusi turi, tai ką , kad ji atvažiavo tu neitum?

Vat butent, kad nutruksta.

O kavynei susitikt neiseitu, nes mes ne vienam mieste gyvenam.
Jei tureciau kokius planus, nekeisciau del jos, taip buvo kelis kartus, kad jai atvaziavus tekdavo vaziuot atgal-nepasimoke.Budavo taip netgi, kad pvz sekmadieni 7 ryto ateina sms-"mes esam netoli jusu, greit uzeisim", tada su ramia sazine atrasydavau, kad mes komandiruotei Menulyje ir susitikt negalim.Bet toks siutas ima paskui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 01 10, 17:34)
Paskaiciau ir susimasciau.Turbut nereik buti skudureliu, ane?Bet ir drauges gaila.

o kad negali eit į baseiną tai ta draugė jau mirtinai užsirauks? g.gif nu negali tai negali. ir nėr ko gailėti. jei žmogus nesupratingas, jo problemos.
juo labiau, kad "netoli buvo" tai nereiškia kad jos važiavimo tikslas buvot jūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 10 sausio 2010 - 18:42
QUOTE(sena niekšė @ 2010 01 10, 18:37)
o kad negali eit į baseiną tai ta draugė jau mirtinai užsirauks?  g.gif nu negali tai negali. ir nėr ko gailėti. jei žmogus nesupratingas, jo problemos.

Neuzsirauks.Beda ne tame.Neina jai paaiskint, kad jos dukters savo namuose matyt nenorim.O gaunasi, kad arba drauge atvaziuoja su dukra, arba nevaziuoja isvis.Cia mano pasirinkimo problema-arba susitaikyt su esama padetim, arba pripazint ta fakta, kad brangus man zmogus manes negerbia.
Atsakyti