sveikos
mano penkiametis irgi labai sunkiai mokosi, pavyzdziui mokinu spalvu, jis vis randa svarbesniu jam uzsiemimu, vis jam kazkas trukdo, vis jam kazka reikia atsinesti, nunesti...
ka turetu moketi penkiametis? kadangi darzelio nelanko, tai as ji pati mokinu namuose, stengiames eiti i spektakliukus ar kokius renginius vaikams ir siaip visaip lavinti. bet vis iskyla klausimas ar jis nepermazai moka, nes cia pasiskaicius tai penkiameciai jau skaityti pradeda, o mano sunus nenoriai mokinasi raidziu.
siuo metu jis moka spalvas pagrindines, skaiciuoti iki 10, skiria ir ivardija formas (apskritimas, trikampis, keturkampis), moka eilerastuku nemazai, bet labai daznai jis juos ,,miksuoja" t.y. perdaro kaip jam labiau patinka.
mano penkiametis irgi labai sunkiai mokosi, pavyzdziui mokinu spalvu, jis vis randa svarbesniu jam uzsiemimu, vis jam kazkas trukdo, vis jam kazka reikia atsinesti, nunesti...
ka turetu moketi penkiametis? kadangi darzelio nelanko, tai as ji pati mokinu namuose, stengiames eiti i spektakliukus ar kokius renginius vaikams ir siaip visaip lavinti. bet vis iskyla klausimas ar jis nepermazai moka, nes cia pasiskaicius tai penkiameciai jau skaityti pradeda, o mano sunus nenoriai mokinasi raidziu.
siuo metu jis moka spalvas pagrindines, skaiciuoti iki 10, skiria ir ivardija formas (apskritimas, trikampis, keturkampis), moka eilerastuku nemazai, bet labai daznai jis juos ,,miksuoja" t.y. perdaro kaip jam labiau patinka.
Laba diena, siaip beveik visoj europoj 5 metu vaikai jau eina i mokykla. Ir manau tai labai gerai, nes jie turi uzsiemima ir nereikia namuose su jais vargti per daug. Tiesa, kazkiek vargo yra, nes reikia jau ir namu darbus siokius tokius daryti. 4-5 metu vaikai, prasimoke nuo rugsejo men. jau moka visas raides, skaito nesudetingas knygeles su zodziais is 3-4 raidziu, raso visas raideles, trumpus zodzius taip pat. Moka sudeti iki 6 siuo metu, aisku formas visas, per matematika mokosi savoku ilgesnis - trumpesnis, platesnis - siauresnis ir pns. Taip pat airiu kalbos mokosi kaip uzsienio kalbos, nors ji nera reikalinga mano supratimu, bet yra kaip yra. Taip pat dailes uzsiemimai, daineles ir pns. Man tokia sistema daug geriau patinka nei LT kur reikia laukti iki 7 metu, o paskui staigiai ir nezinia is kur turi viska jau moketi nuejus i mokykla.
QUOTE(bulbul1980 @ 2012 03 31, 16:13)
Laba diena, siaip beveik visoj europoj 5 metu vaikai jau eina i mokykla. Ir manau tai labai gerai, nes jie turi uzsiemima ir nereikia namuose su jais vargti per daug. Tiesa, kazkiek vargo yra, nes reikia jau ir namu darbus siokius tokius daryti. 4-5 metu vaikai, prasimoke nuo rugsejo men. jau moka visas raides, skaito nesudetingas knygeles su zodziais is 3-4 raidziu, raso visas raideles, trumpus zodzius taip pat. Moka sudeti iki 6 siuo metu, aisku formas visas, per matematika mokosi savoku ilgesnis - trumpesnis, platesnis - siauresnis ir pns. Taip pat airiu kalbos mokosi kaip uzsienio kalbos, nors ji nera reikalinga mano supratimu, bet yra kaip yra. Taip pat dailes uzsiemimai, daineles ir pns. Man tokia sistema daug geriau patinka nei LT kur reikia laukti iki 7 metu, o paskui staigiai ir nezinia is kur turi viska jau moketi nuejus i mokykla.
kaip faina.. tikrai gerai kai vaikas anksciau pradeda, tuomet jam ilgiau laiko lieka, kad galveleje viskas nusistovetu ir visa info rastu tinkama vieta...
deja pas mus taip tikrai nera... mokosi tik pradinej dar truputi, o siaip tik nuo 1 klases...
QUOTE(senamiestizz @ 2012 03 31, 14:36)
sveikos
Jūsų penkiametis daug visko moka, taip, kai kurie jau ir skaityti pradeda, bet tikrai ne visi.
Vieta kur paryškinau irgi visai logiška, tikriausiai Jūsų vaikui neįdomu mokytis. O gal pabandykit nemokyti o gyventi spalvomis, raidėmis, skaičiais, formomis ir sąvokomis kupiną gyvenimą ir net nepastebėsit kada čia tas vaikas visko išmoko
Tuo labiau, kad sakot jog moka daug eilėraštukų tik kiek savaip. Vadinasi puikiai suvokia prasmę tik neįdomu kalti mintinai. Būna tokių vaikų kurie tiesiog nemėgsta kalimo.
dailele aciu uz issakyta nuomone, tiesiog aplinkiniai labai spaudzia, vis klausia ar dar tavo sunus skaityti nemoka, juk jau laikas
QUOTE(senamiestizz @ 2012 04 02, 16:32)
dailele aciu uz issakyta nuomone, tiesiog aplinkiniai labai spaudzia, vis klausia ar dar tavo sunus skaityti nemoka, juk jau laikas 
kekvienam vaikuciui savo laikas.. vieni ir kalba nuo metu, o kiti 4 dar ne zodzio nesako... vieni pampius nesioja iki 1,5 metu, o kiti iki 5 metu...
visi vaikuciai individualus... ir kartais vien mamytes pastangu neuztenka reikia ir vaikucio noru...
QUOTE(senamiestizz @ 2012 04 02, 16:32)
Nebūtina gyvent pagal kažkokius standartus
Kadangi mano vaikų darželis tyolokai nuo namų, tekdavo keliaut net kvartalą...tai įvairiausių žaidimų, užduočių sugalvojodavom bekeliaudami
Pasiilgstu tų laikų
Sūnui 5 m., bet jau kuris laikas kaip nebenori visai prie knygelių sėsti (na tų lavinančių pagal jo amžių), anksčiau tai noriai eidavome, o dabar kažko nebe.. Aš ir neverčiu (per prievartą tai nieko gero nelauk), moka beveik visas raides (aišku jokių nosinių dar nesimokėme
), skaičius, savo vardą parašo, o daugiau, manau išmoks vėliau (dar metukai iki paruošiamos grupės liko - gal vėl noras mokytis "aplankys" kaip anksčiau, kai dar prieš 4 m. gimtadienį buvo užėjęs). Viskam savas laikas manau, o ir vaikai labai skirtingi
o as atvirksciau, turiu stabdyti savo panele (5.5 m. jai) su visais mokslais ir pratybomis, nes ji nieko neveiktu visa diena tik jas ir darytu
truputi net pavydu pasidare paskaicius jusu posta, nes as kad ir kaip stengciausi, nesiseka sudominti nei raidemis nei skaiciais, nemegsta ir delioniu delioti, jis nori tik judrius zaidimus zaisti na bet gal dar sudominsiu
MAniškis 3,5metų dabar nenoriai mokosi, iki 3metų labai gerai jam sekėsi, per žaidimus išmoko ir skaičiuoti iki 10 ir raideles , bent pusę, pažįsta, ir spalvas atskiria, ir formas kelias sudelioja iš pieštukų, dabar mokomes kairės-dešinės vazžiuodami mašinoje, tai nustebau kaip greit jam tai pasisėkė išmokt, tikiuosi nepamirš per vasara, nes vasara daug būnam gamtoje ir mažai mokomės, o daug bėgiojam
Bet mano nuomonę, vaikui viskas ateina savo laiku, spausti tikrai nėra ko.
Bet mano nuomonę, vaikui viskas ateina savo laiku, spausti tikrai nėra ko.