Mano penkiametis nelabai noriai moksi raidžių, skaičių. Jam labiau patinka žaisti su savo mašinomis, dūkti. Bet aš nepergyvenu, anksti dar. Ateis laikas ir susidomės. Ne veltui sugalvota pas mus LT nuo 7 metų į mokyklą eiti, nes vaikai subręsta iki to laiko. Be to, nerūpestinga vaikystė...Tegu pasidžiaugia ja, kol gali.
Va, skaičiau http://gyvenimas.del...i.d?id=45237687
QUOTE(Eureka @ 2011 05 10, 04:50)
Ne veltui sugalvota pas mus LT nuo 7 metų į mokyklą eiti, nes vaikai subręsta iki to laiko. Be to, nerūpestinga vaikystė...Tegu pasidžiaugia ja, kol gali.
Oj tik nereikia
Vienok, keista nuomone, kad Lietuvoj gyvena pasaulio protingiausieji, kurie geriausiai apie viska zino. Tuo tarpu, UK tokie durneliai, tokiem maziukam liepia i mokykla eit
QUOTE(Kuzia @ 2011 05 10, 16:07)
Oj tik nereikia
. As puikiai prisimenu kaip LT mano 2 vyresni vaikai mokesi skaityti ir kaip mazasis UK. Tai maziausiam reikejo minimum pastangu. Neturedamas 5m jau puikiai skaite. Ar as tureciau manyt, kad dingo jo vaikyste? Jis tik atrado nauja pomegi - skaityti
. Mokytoja kasdien jam pakeicia knygele, o jis tik perzenges namu slenksti nekantrauja kada gales issiimti ir perskaityti.
Vienok, keista nuomone, kad Lietuvoj gyvena pasaulio protingiausieji, kurie geriausiai apie viska zino. Tuo tarpu, UK tokie durneliai, tokiem maziukam liepia i mokykla eit
.
bet nepamirškit, kad UK ar kitur mokymo programos ir reikalavimai nuo lietuviškų labai skiriasi. jūsų vaikai tikriausiai daug ką mokosi žaisdami. o LT reikalaujama, kad vaikai iškart būtų "maži studentais", ir mokymasis suprantamas kaip "zubrinimas". dėl to ir sako žmonės -- tegu ilgiau pasidžiaugia vaikyste
QUOTE(sena niekšė @ 2011 05 10, 15:35)
bet nepamirškit, kad UK ar kitur mokymo programos ir reikalavimai nuo lietuviškų labai skiriasi. jūsų vaikai tikriausiai daug ką mokosi žaisdami. o LT reikalaujama, kad vaikai iškart būtų "maži studentais", ir mokymasis suprantamas kaip "zubrinimas". dėl to ir sako žmonės -- tegu ilgiau pasidžiaugia vaikyste 
Bet juk ir tema sukurta mamos gyvenancios UK. O lietuves taip gaili vaiku, anksti pradejusiu mokytis
QUOTE(Kuzia @ 2011 05 10, 18:16)
Bet juk ir tema sukurta mamos gyvenancios UK. O lietuves taip gaili vaiku, anksti pradejusiu mokytis
.
Pone, o koks jūsų reikalas gailiu aš savo vaiko ar ne? Jei norite, prašom, galite savo vaikus ir nuo gimimo mokyti skaityti, man dėl jų galvos neskauda. Mano vaikas, aš ir sprendžiu, kada jam eiti į mokyklą ir kada ne, kad mokytis skaityti, kad ne, ar pasiruošęs tam ar ne. Aš nelinkusi vaiko spausti, nes manau, kad jo laikas dar ateis.
QUOTE(Kuzia @ 2011 05 10, 16:07)
.
Gerbiamoji ponia, keistas jūsų požiūris požiūris į LT gyvenančius "pasaulio protingiausius". Tau gi Sena niekšė aiškiai parašė, kuom skiriasi LT ir UK mokymas. Be to, jūsų žiniai LT galima sakyti yra 13 metų mokymo sistema, pradedant nuo priešmokyklinės grupės. Ir niekas su vaikais per daug nežaidžia, pradėjus lankyti mokyklą.
Iš jūsų komentaro, galima suprasti, kad Lt kvaileliai gyvena.
Oi, prisižvengiau iš lietuviško pasipūtimo. Jau lietuvis ir Afrikoje lietuvis.
Jau tas noras išsigirti savo vaikų sugebėjimais, nužeminant kitų vaikus. Jau kitaip lietuviai negali, ane, Kuzia? Eureka pasidžiaugė, kad Lietuvoje nuo 7 metų leidžia vaikus, nes jos vaikas nenoriai mokosi, o čia tuoj pasipylė komentarai "UK nuo 5 metų..." Jau UK, galima pagalvoti, nuo 5 metų visi labai noriai mokosi.
Dėl noro padaryti vaiką genijumi. Mano draugė, gyvenanti JAV, vos ne nuo gimimo pradėjo savo dukrą mokyti raidžių ir nuolat stengdavosi tai pabrėžti. 1,5 m. ta mergaitė galėjo pasakyti apie 10 raidžių. 2 metų mergaitę leido į mokyklėlę, ten pradėjo mokyti ir ispanų kalbos, ir tai irgi visada būdavo pabrėžiama. Dabar tai mergaitei neužilgo bus 5 metai, lanko mokyklėlę, tačiau va problema, nenori ji mokytis, neklauso mokytojų,nors ten irgi ugdomi vaikai žaidžiant. O mergaitės tėveliai nesupranta,kad jų vaikas tiesiog nori žaisti, dūkti ir visai nenori mokytis, kad ir "vaikiškai". Taigi, viskam savas laikas, ir kiekvienoje šalyje yra savi standartai ir mokymo programos. Kaip ir vaikai skirtingi, su skirtingais pomėgiais, charakteriais, temperamentais ir t.t. Žiūrėk, vienas 4 metų noriai mokosi, o kitas žiūrėk, tik mokykloje pradeda domėtis. Ir ką, tas, kuris vėliau susidomės mokslais, yra kvailesnis? Nemanau, dažnai tas "vėlyvas" vaikas pralenkia tuos "ankstyvuosius".
Dėl noro padaryti vaiką genijumi. Mano draugė, gyvenanti JAV, vos ne nuo gimimo pradėjo savo dukrą mokyti raidžių ir nuolat stengdavosi tai pabrėžti. 1,5 m. ta mergaitė galėjo pasakyti apie 10 raidžių. 2 metų mergaitę leido į mokyklėlę, ten pradėjo mokyti ir ispanų kalbos, ir tai irgi visada būdavo pabrėžiama. Dabar tai mergaitei neužilgo bus 5 metai, lanko mokyklėlę, tačiau va problema, nenori ji mokytis, neklauso mokytojų,nors ten irgi ugdomi vaikai žaidžiant. O mergaitės tėveliai nesupranta,kad jų vaikas tiesiog nori žaisti, dūkti ir visai nenori mokytis, kad ir "vaikiškai". Taigi, viskam savas laikas, ir kiekvienoje šalyje yra savi standartai ir mokymo programos. Kaip ir vaikai skirtingi, su skirtingais pomėgiais, charakteriais, temperamentais ir t.t. Žiūrėk, vienas 4 metų noriai mokosi, o kitas žiūrėk, tik mokykloje pradeda domėtis. Ir ką, tas, kuris vėliau susidomės mokslais, yra kvailesnis? Nemanau, dažnai tas "vėlyvas" vaikas pralenkia tuos "ankstyvuosius".
Cia toms, kurios skaito tik paskutine temos zinute.
Nes, be abejo, visur, visokio amziaus vaikai kartais tingi
, o kazkaip sudomint reikia. Visai neidomu nuomone per anksti ar ne. Klausimas yra KAIP sudominti.
Nes, be abejo, visur, visokio amziaus vaikai kartais tingi
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 09, 20:46)
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 10, 13:46)
einam i mokyklele anglijoj.tai isvis sunkus uzdavinys,nes reikia moket viska dviem kalbom 
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 11, 11:26)
na as to vaikelio taip nespausciau,bet mane mokykla spaudzia.ant savo nupiesto paveiksliuko turi pasirasyt savo varda 
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 11, 12:07)
i mokykla uk nuo 4 metu.
Na, ir kame problema? Tada tema sukurta neteisingai, nes tai mamytei informacijos reikia ieškoti UK, o ne LT forumuose. UK gal daugiau žino gudrybių, kaip sudominti vaikus, ten gal protingesni žmonės gyvena, jei jau taip anksti leidžia vaikus į mokyklą.
QUOTE(Eureka @ 2011 05 11, 09:28)
Na, ir kame problema? Tada tema sukurta neteisingai, nes tai mamytei informacijos reikia ieškoti UK, o ne LT forumuose. UK gal daugiau žino gudrybių, kaip sudominti vaikus, ten gal protingesni, nei LT. 
Na, buvo tikrai protingu ir naudingu patarimu is mamu gyvenanciu LT. O ne vien tik(deja, tokiu dauguma) - ateis laikas ir ismoks
QUOTE(Kuzia @ 2011 05 11, 11:33)
Na, buvo tikrai protingu ir naudingu patarimu is mamu gyvenanciu LT. O ne vien tik(deja, tokiu dauguma) - ateis laikas ir ismoks
.
Tai taip ir yra LT-ateina laikas ir išmoksta. Ne veltui nuo 7 metų leidžia, nes kažkada nuo 6 metų buvo privaloma eit į mokyklą,bet tai nepasiteisino. O jei UK nuo 4 metų, tai jie turi matyt tam skirtas programas ir metodikas.
QUOTE(Eureka @ 2011 05 11, 10:07)
Tai taip ir yra LT-ateina laikas ir išmoksta.
O ar apie tai si tema?