Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nenori mokintis namie

QUOTE(norita @ 2007 10 18, 13:12)
O aš esu už tai kad pradėdamas eiti į mokyklą, vaikas pažintų raides, kaišius , mokėtų iš raidžių sudėt žodį, Darželio parengiamoji grupė  Neprivalo išmokyt vaiką nei raides nei skaičius, nei skaityt, nei skaičiuot. Tai yra TĖVŲ REIKALAS.

o dar būtų geriau jei vaikas namie išmoktų ir chemiją, ir geografiją, tada mokytojams dar mažiau vargo bus. juokauju lotuliukas.gif
o šiaip, ką šiais laikais vaikai veikia pirmoje klasėje? nebesimoko raidžių?
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2007 10 18, 14:34)
Turi šiemet "paruošiamuką" ir jau pirmomis savaitėmis darželį aplankiusios būsimosios pirmokėlių mokytojos akcentavo, kad dabartinis pirmokas NEPRIVALO mokėti nei skaityti, nei rašyti, nei skaičiuoti (ta prasme, matematinius veiksmus atlikti). Joms lengviau dirbti su tais, kurie moka, bet tėvai jokiu būdu neturėtų šešiamečio mokyti per prievartą. Lietuvoje buvo vėl grįžta prie privalomo mokymo nuo 7 metų pirmiausia todėl, kad dauguma šešiamečių dar nėra psichologiškai subrendę MOKYMUISI, neturi motyvacijos.

Bet čia jau beveik OT gaunasi...

Bet mokytojos pabrėžia pastoviai kad daugiau dirbkit su vaiku nakie, jis su kitais nespėja, kiti vaikai, kurie jau moka per pamokas neužimami, todėl kad šiti nemoka ir t.t. Toks įspūdis, kad vaikas iškart nurašomas į negabius jei ateina kažko nemokėdamas
Atsakyti
QUOTE(norita @ 2007 10 18, 18:08)
Bet mokytojos pabrėžia pastoviai kad daugiau dirbkit su vaiku nakie, jis su kitais nespėja, kiti vaikai, kurie jau moka per pamokas neužimami, todėl kad šiti nemoka ir t.t. Toks įspūdis, kad vaikas iškart nurašomas į negabius jei ateina kažko nemokėdamas

Dirbt papldomai reikia kai vaikas PRADEDA LANKYT į mokyklą. Bet iki ėjimo į mokyklą joko priverstinio mokymosi neturi būt. Vaikas turi mėgautis vaikyste.
Atsakyti
QUOTE(norita @ 2007 10 18, 19:08)

Nežinau, kur tokios mokytojos. Mūsiškės aiškino, kad mokymosi programos sudarytos taip, kad pradedama mokytis nuo 1-2 raidžių per dieną ir net pirmųjų mokslo metų pabaigoje dar leidžiama skiemenuoti. Ir paskubinti programų jos negali, todėl laisvai skaitantys (rašantys, skaičiuojantys) vaikai labai greitai pradeda nuobodžiauti ir dėl to kila rimtesnių problemų...
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2007 10 18, 22:23)
Nežinau, kur tokios mokytojos. Mūsiškės aiškino, kad mokymosi programos sudarytos taip, kad pradedama mokytis nuo 1-2 raidžių per dieną ir net pirmųjų mokslo metų pabaigoje dar leidžiama skiemenuoti. Ir paskubinti programų jos negali, todėl laisvai skaitantys (rašantys, skaičiuojantys) vaikai labai greitai pradeda nuobodžiauti ir

Čia aš ne prie tos temos... bet...
Nežinau, man kartais paskaičius forumus susidaro įspūdis, kad pačioms mamoms ne pro šalį būtų sugrįžti į mokyklą pasimokyti rašybos ... sad.gif pažiūrėkit, mamos, kiek klaidų darot... "dėl to kila rimtesnių problemų..." - turėtų būti "kyla"... liūdna...
Atsakyti
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 19, 09:33)
Čia aš ne prie tos temos... bet...
Nežinau, man kartais paskaičius forumus susidaro įspūdis, kad pačioms mamoms ne pro šalį būtų sugrįžti į mokyklą pasimokyti rašybos ... sad.gif pažiūrėkit, mamos, kiek klaidų darot... "dėl to kila rimtesnių problemų..." - turėtų būti "kyla"... liūdna...

blush2.gif
Bet irgi truputį OT norėčiau. Nemanau, kad rašau labai prastai - kaip ir Tu, dažnai pastebiu kitų rašybos ir skyrybos klaidas. O ilgieji ir trumpieji balsiai visada buvo ir tebėra man problema, kurios priežastis tai, jog užaugau dvikalbėje šeimoje, ir lietuvių kalba nėra mano vienintelė gimtoji. Todėl ir tarimas ne visai taisyklingas, ir įgimto pojūčio, kur kokią raidę rašyti neturiu. Mokykliniais metais buvau įpratus prie kiekvienos i ar u susimąstyti ir pritaikyti taisyklę, o dabar, kai gyvenimo tempas pašėlęs, kai nuolat lekiame, skubame, kai darbe dažniau susiduriu su skaičiais ir simboliais, o tekstus tenka skaityti ir rašyti kitomis kalbomis, tuos įgūdžius praradau... Bet vistiek blush2.gif . Pažadu dažniau galvoti ne tik ką, bet ir kaip rašau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 19 spalio 2007 - 12:03
QUOTE(Baltike @ 2007 10 19, 12:00)
blush2.gif
Bet irgi truputį OT norėčiau. Nemanau, kad rašau labai prastai - kaip ir Tu, dažnai pastebiu kitų rašybos ir skyrybos klaidas. O ilgieji ir trumpieji balsiai visada buvo ir tebėra man problema, kurios priežastis tai, jog užaugau dvikalbėje šeimoje, ir lietuvių kalba nėra mano vienintelė gimtoji. Todėl ir tarimas ne visai taisyklingas, ir įgimto pojūčio, kur kokią raidę rašyti neturiu. Mokykliniais metais buvau įpratus prie kiekvienos i ar u susimąstyti ir pritaikyti taisyklę, o dabar, kai gyvenimo tempas pašėlęs, kai nuolat lekiame, skubame, kai darbe dažniau susiduriu su skaičiais ir simboliais, o tekstus tenka skaityti ir rašyti kitomis kalbomis, tuos įgūdžius praradau... Bet vistiek  blush2.gif . Pažadu dažniau galvoti ne tik ką, bet ir kaip rašau.

Nieko tokio, suprantu blush2.gif gal ir be reikalo aš čia šitaip 4u.gif nepyk, Baltike...
Atsakyti
Mano sūnus paruošiamojoj grupėj mokosi raides - vieną per savaitę. Pirmą dieną jie tą raidelę nupiešia ir namų darbams gauna surasti žodžių ir iškirpti su ta raidele, taip pat daiktų ar paveikslėlių, nuotraukų su daiktais, kurie prasideda ta raidele. Jei vaikas gerai atlieka namų darbą, gauna smile.gif , o jei neatlieka - verysad.gif Maniškis baigia iškarpyti savo Nykštukus, Mikes Pūkuotukus bei iki ir maxima reklaminius žurnaliukus..... thumbup.gif jam tai pramoga ir mokslas thumbup.gif
Paskui jie turi pratybas - na aš jų nemačiau, bet ten daugiau rankos lavinimas bei logika, kūrybiškumas.
Vaikai taip pat mokosi skaičius.
Sūnus dabar daug labiau nori į darželį eiti ir mokytis - jam patinka. Anksčiau nepiešdavo - o dabar - kalnai piešinių.
Nors raides ir skaičius išmoks darželyje....
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2007 10 18, 08:19)
1)Jokių
2)O ar būtina tokio amžiaus vaikui mokėti raides ir skaičius? Ką jis veiks atėjęs į mokyklą ar paruošiamąją grupę? Kam vaiką versti mokytis? Jeigu jam neįdomu, leiskime vaikams pasidžiaugti vaikyste.

3)Manau, kad vaiką galima  mokyti tik tiek, kiek jis pats nori, per prievartą nieko gero nepasieksi.
Jeigu vaikas "rodo norą mokytis" - valio, neleiskim smegenėlėm nieko neveikt, bet versti jį  schmoll.gif

1)o as noriu ,kad jis susidometu raidemis,skaiciais.as prasiau patarimo,o ne uzgauliojimu.juokingai rasai:maniske moka,o kam taviski reikia mokint blink.gif doh.gif
2)mano amziaus vaika MAN butina mokint.dar karta pasikartosiu,kad as norejau suzinoti kokiu gudrybiu imasi kitos mamos mokindamos savo vaikus.kaip juos sudominti schmoll.gif .jis jau eina i paruosiamaja.vaikyste jis taip pat dziaugiasi. tongue.gif
3)as per prievarta ir nemokinu.bandau zaidimu sudominti ji smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Mylimukas @ 2007 10 18, 19:29)
Dirbt papldomai reikia kai vaikas PRADEDA LANKYT į mokyklą. Bet iki ėjimo į mokyklą joko priverstinio mokymosi neturi būt. Vaikas turi mėgautis vaikyste.

is kur sprendziat,kad vaikas kuri pradeda mokint mama neturi vaikystes? g.gif doh.gif
as manau,kad pusvalandis zaidimo " mokymosi" vaikystes tikrai neatima schmoll.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 19, 11:54)
Nieko tokio, suprantu  blush2.gif gal ir be reikalo aš čia šitaip 4u.gif nepyk, Baltike...

moterys nesipykit. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kai paskaičiau temą, iš pradžių juokas ėmė, bet dabar verkti norisi. Patarčiau pirmiausia įsiskaityti į temos pavadinimą, o tada pulti diskutuoti. Jeigu jau pradedame vaiką nuo tokio amžiaus versti mokintis, tai gal išvis, kai pradeda vaikas sėdėti, tai ir prie knygų sodinam. tam yra mokyklos, ir nereikia iš vaiko vunderkindo daryti, neskubinkim jo gyventi
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2007 10 20, 13:32)
kai paskaičiau temą, iš pradžių juokas ėmė, bet dabar verkti norisi. Patarčiau pirmiausia įsiskaityti į temos pavadinimą, o tada pulti diskutuoti. Jeigu jau pradedame vaiką nuo tokio amžiaus versti mokintis, tai gal išvis, kai pradeda vaikas sėdėti, tai ir prie knygų sodinam. tam yra mokyklos, ir nereikia iš vaiko vunderkindo daryti, neskubinkim jo gyventi

jei tau juokinga tai ir juokis lotuliukas.gif
niekas jo nevercia.kaip ir pati sakai_patarciau tau isiskaityti i temos pavadinima.

pasiskaitei. blink.gif tai ir atsakyk (jei zinai)kaip ji sudominti?
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 20, 18:22)
jei tau juokinga tai ir juokis lotuliukas.gif
niekas jo nevercia.kaip ir pati sakai_patarciau tau isiskaityti i temos pavadinima.

pasiskaitei. blink.gif tai ir atsakyk (jei zinai)kaip ji sudominti?

4,5 metu vaikas nenori mokintis namie(raidziu,skai gi į paruošiamą eis nuo 6, o mokyklą nuo 7. Tai kam tu iš vaiko nori atimti 1,5 m g.gif
ir jeigu nuotaika ne ta, tai nereikia išsilieti ant to kas komentarus rašo doh.gif
Atsakyti