Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta stuburo išvarža

Taip dabar lengviau visą tai prisiminti, nes kai vaikelis gimė aš prisimenu kad net nevisiem pranešėm apie tokį džiaugsmą (labai baisu buvo net džiaugtis). Kai vaiką operavo, tai vyras visus dokumentus pasirašinėjo. Jis tą dieną po ligonine vis begenėjo (aš vienoj vietoj buvau, vaikas kitoj). Aš net tiksliai nežinojau kada pradėjo operaciją, kiek ji tęsiasi. Vyras atėjo man pasakė operuos arba šiandien(nes vaikas gimė 9 val ryto) arba rytoj, ir išėjo...aš gulėjau ir žiūrėjau į debesį (diena buvo saulėta)...bijojau net jam paskambinti paklausti kaip vaikas (turėjau reanimacijoj mobilų), vakare jis atėjo pasakė kad vaikas operuotas ir lyg tai viskas tvarkoj. Sekantį rytą aš pirmą kartą pamačiau savo vaiką,dar kitą dieną jis buvo perkeltas į naujagimių skyrių(kur neišnešioti vaikai), 3 dieną po operacijos mes jau buvom kartu palatoj. Mes pragulėjom kažkur 2 savaitės ir grįžom namo.
Atsakyti
Mes kita diena po operacijos vaikeli pakrikstinome skyriuje vyras atsiveze kuniga. galejome varda keisti kaip as viena parasiau istorijoje,bet mes nusprendeme.kad operacijos metu buvo tas vardas tegul ir gyvena su siuo vardu.Taip ir liko mano isrinktas (eksta) vardas. mirksiukas.gif
Musu vaikelis kojeles judino ,bet lengvai( pries operacija ir po jos).labai svarbu ar isvarzos maise buvo nervu ir nuo ju priklauso kaip bus toliau.Del ismatu laikymo tai mus tikrino primityviai pvz.vaikelis guli ant nugarytes ir pakeli abi kojeles prie pilvo jeigu ismatu raukas iskarto atsiveria tai mums sake,kad nelaikys,o jeigu lieka uzdaras tai tikimybe kad laikys.Tai pirmas musu tikrinimas buvo toksai.
Mes isgulejome ligonineje 1 men.Vaikelio pastoviai guldymas tik ant sonu tai vaikelio galva tokia pailga o ne apvali .Man atrodo kad mes taip gulinejome iki 1 metuku.(jeigu gerai atsimenu) verysad.gif
Zinokite viskas bus gerai nes musu vaikelis niekuo nesiskiria nuo kutu tik eisena apsunkinta ant kulnu biggrin.gif bet kai sveiki eina kitaip tai mums visiems normalu ,o musu vaikams jau uzdeta iskarto etikete ,kad jis ligonis ir niekas labai nesigilina kaip mums padeti nes jie viska nuraso . g.gif
Atsakyti
Atrodo skaitau Jusu istorijas ir lyg skaityciau savaja. Taip viskas panasu. As atsimenu, kad mes su vyru visiskai neverkeme. As net pas ji klausiau, kodel mums nebyra asaros. Mes tik tylejome, labai buvo sunku kalbeti. Zinoma veliau buvo ir asaru, bet mano vaikutis ju niekad nematydavo, prie jo niekada. Gal del to jis dabar labai linksmas.
Atsakyti
O as skaitydama jusu istorijas men rieda asaros.dabar gali su skausmu pasidalinti ir jis gal bus lengvesnis.Gal mes kaip nors viena kitai padesime. thumbup.gif O pries 16m. apie kompiuterius,interneta nebuvo ne kalbos ka=kas is fantastikos buvo.Kaip viskas keiciasi,tai ir mumu vaikams bus geriau nes medicinoje irgi vyksta pakeitimai.
Krista31 kaip jusu vaikeliui su slapinimosi ir ismatu problema?(jeigu negalite atsakyti suprasiu)
Kiek metu jusu vaikeliui ir ar tai sunus?
As verkdavau ,kaip niekas nemato ir pries visus (pazystamus,kolegas ir t.t)sypsojausi ir sakydavau kad viskas gerai nieko nepasakojau gal atrodziau kaip durne galvojo kad as nieko nesuprantu apie nalaime,bet as laikausi tokios nuostatos kad kuo maziau zinos tuo maziau apkalbes.Nes prie akiu gaili o, uz akiu apsneka.
Atsakyti
norėjau,kaip tik paklausti mamos kaip jūsų vaikučių tuoleto reikaliukai,nes mano Ugnius dar su sauskelnėm draugauja,ir esu susitaikiusi,kad draugaus visą gyvenimą unsure.gif Bet giliai širdelėj,kirba viltis kad šie reikalai pasitvarkys kiek įmanoma į gerąją pusę...Tik labai džiugu,kad mano mažasis puikiai suvokia,kas yra SISI,KAKA,draugauja su naktipuodžiu,bet tik neaišku kiek jis ten jaučia,nes sakiniais dar nekalba...
Atsakyti
Gerai butu ka jums viskas pavyktu i gera puse. tai ar jis ant puoduko padaro. Mes draugaujam su sauskelnemis iki dabar verysad.gif Labai gaila bet tokia tiesa.Kai mazas tai lyk ir nieko,bet paskui tai problema nupirkus ir namo parnesti tuos pokus vaiko mazo nera ,o sauskelnes nesi.
Gal ka nos zinote siuo kausimu ,kaip padeti rasykite busiu labai dekinga. 4u.gif
Atsakyti
Mums tai su tualetu lyg tai viskas tvarkoj, kažkur nuo metuko jis miegojo naktį be pampersų, o kažkur pavasarį jau bus metukas kai mes iš vis be pampersų. Iškart jis nenorėjo prašytis ant puoduko, bet nuo vasaros jau prašosi. Vieninteli kad jis nenori šlapintis stovėdamas, sako kad negaliu, bet su laiku išmoks.
Bet mums kažkaip nuo gimimo rašė kad tualetas-valingas, aš vis negalėjau suprasti kaip jie tai sužinojo mastau.gif (perskaičiau amriirm pasakojimą ir supratau kaip jie tai nustatinėjo aciuks.gif )
Atsakyti
Na nežinau,bet mano Ugniukas tuštinasi visą laiką tuo pačiu metu,prieš pietų miegą,ir kaip jau tik artėja poguliukas tai pradeda demonstratyviai stenėti ir sakyti"kaka" ir rodyti į tuoleto pusę,aišku ne kiekvieną dieną.O kai prasegam sauskelnę ir paprašom pasisioti,tai susikaupia ir sisioja tik lašeliais,o kartais ir srovele.Kartais kai norim paimti tyrimams šlapimo ir pradedam spaudyti pilvuką,tai jis gudruolis taip įtempia pilvo raumenis,kad niekaip neišspausi,ir dar juokiasi žiūrėdamas į akis.Ką tu manai,amriirm apie tai?Juk turi daugiau patirties šiuo klausimu.Ir dar norėjau tavęs paklausti,kaip tavo sūnus reaguoja į tai kad reikia segėti sauskelnes,ar labai pergyvena?Jei labai skaudu,neatsakyk,suprasiu... 4u.gif
Atsakyti
Si tema dideliam pokalbiui ,nes tai pasakyti vienu sakiniu nepasakysi.
Musu sunus musm labai nieko neparodo ,buna kad man issipasakoja (paverkia) as laikausiir stengiuosi nuteikti ,kad mes kiek galima padarysime viska ,kad tik tau butu geriau.(Dziaugiuosi ,kad niekada nera pasakes ,kad mane kaltina del jo ligos.) Manau taip ,kad jus kol mazi jusu vaikeliai tai nevisai galite suprasti,kaip ten yra.Musu sunaus slapimo ir ismatu nelaikymas vadinasi dalinis(kad pastoviai nelasa tas slapimas)Mes nakti ismiegame (sausi) ,1val galime buti irgi (sausi).Bet nuejus i toleta mums sunku viska padaryti kaip sveikam.JIs siusiu daro sededamas kiek gali dirba pilvo raumenimis ir paskui padeda savo renkelemis spadziant pusle is virsaus(pilva spausti).Kaku daro tai pts kiek isspaud=ia per jega.Jis koki 5m. viska tvarkosi pats.Bet kontroles reikia jeigu patinges apsiprausti kiekviena diena tai vyriskas galiukas jau ir apraudo,nueina tikiom puslelemis.Svara butina blush2.gif Buna visko ir patingi ir pameluoja kad susitvarko,bet po 3 dieneiu jau paraso pagalbos kaip greiciau apgydyti.Jis palyginus svarius bet kaip vaikas patingi thumbup.gif
Jusu kol vaikeliai mazi pabandykite viska daryti pagal valandas(reguliariai ,kiek ymanoma)mums taip saka kad refleksa galime isugdyti butent reguleriai pvz.kas 3 val.ar ten kas iseis ,bet vistiek sodinkite ir taip manau pasieksite geru rezultatu(mano nuomone)As to nepasiekiau kadangi niekas mums maziems taip nepatare,o dabra kaip vaikas didelis ir priedo paauglys tai pabandem kiek laiko ir man jau suku ji kontroliuoti nes jis sako ,kad viskas ir nieko neiseina.Tai man atrodo kai jus idieksite kad taip reikia tai jei ir taip elgsis. Musu sunus geras jis kiek gali stengiasi tik supraskite teisingai jam nera to reflekso ,kad nori i toleta.Nes stuburo smegenys nepaduoda inpulso i smegenu centrus.Kad jau reikia eiti. Oi mergaites sia tema as jums parasysiu daugiau jeigu jums tik bus idomu ir naudinga.Ir jeigu nors vienam vaikeliui padesime tai ir mums bus geriau thumbup.gif
Atsakyti
Oi amriirm,tiesiog noriu tave išbučiuoti už tokį išsamų atsakymą...Tikrai daugiau ir nesitikėjau rolleyes.gif Net šviesiau akyse pasidarė,dabar taip net nebebijau,dėl tuoleto reikaliukų ateity,nes supratau,kad ir neturint tų refleksų,galima išugdyti higienos įgudžius thumbup.gif Ką mes labai sėkmingai ir darome,nors sodinu vaiką ant puodo ir širdį skauda,kad be reikalo stengiuosi,bet dabar po tavo žodžių tikrai nenustosiu stengtis,tuo labiau kad ugniui išmatos tikrai nebėga ir dažnai pietų miegą išmiega sausas(miega be sauskelnės) thumbup.gif
Atsakyti
Jus pastebekite save mes sveiki einame i tualeta kas 3val o jeigu kavutes pageri tai ir daz.eini.Tai pamatysite,kad taip gali pasisekti isugdyti.Kaip mes sveiki tai lyg ir normalu kas 3val.nu iki 5val bet labai norint mes pakenciame o jiems taip neiseis.Matote kai jus laikote su sauskelnemis tai ir nezinom kiek isbuna uzdedi ir vaiksto(kol telpa nes tada isvis nieko nereikia daryti cia apie mus) Ar pas urologus jus lankotes?
Atsakyti
Agutis, dar karta noriu padekoti, kad atidariai sia tema.Kaip matome bendraudamos isties daug daugiau galesime padeti savo vaikuciams.

Aciu Amriirm smile.gif
Tavo sunus tikras saunuolis, Jus begalo daug yra pasieke. Noriu paklausti ar tai kainavo daug pastangu. Ar del sunaus sveikatos teko ko nors atsisakyti, sakykim darbo ar pn. Ar sunaus gimimas pakeite ka nors is esmes ? Dar labai idomu kaip i savo brolio negalia reaguoja sesyte?
Atsakyti