Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta stuburo išvarža

QUOTE(krista31 @ 2008 02 21, 20:47)
Mariuxas, o kaip su nuospaudom? Musu vaikuciui batukai buvo  l.nuspaude  uzkulniukus (cia ilga istorija, nors esam mazi, bet batu jau visa kolekcija),  buvo gana nemazos nuospaudos, taciau aciu Dievui greitai uzgijo ir siuo metu kaip ir viskas tvarkoje. Bet ar ateityje nebus problemu, kaip  tu manai?

Manau, kad nebus problemu. smile.gif Jei jau uzgijo tai uzgijo. Nebent ten tos nuospaudos vietoje liko koks sukietejimas ar randelis. Tai yra tikimybe, kad gali toje pacioje vietoje vel atsirasti, jei tik uzgaus ar vel nutrins batukai. Bet nuospaudos taip pat gali buti labai rimta. Mat pas neigaliuosius labai sunkiai gyja visokios zaizdos ant koju, nes labai suprastejusi kraujo apykaita kojose. Pamenu karta buvau juroje besimaudydamas uzlipes ar tai ant kokio stiko, ar tai ant kokio astraus akmes, o gal ir ant kokio padaro dygliuoto. Tai susizeidziau tada kojos pirsta. Gijo labai ilgai ir sunkiai.
Su avalyne as taip pat turiu problemu. Jei jau randu sau labai tinkamus tai juos ir deviu, nauju neiskau. Bet labai sunku ta tinkama varianta surasti. Asmeniskai as megstu su aukstais auliukais suvarstomus, kad koja tvirtai imobilizuotu. Nes kai einu, su prastai batais kartai ciurna pasitempiu.
Atsakyti
Mariuxas bandžiau šiandiena parsisiūsti filmą kur rekomendavai "Gyvenimo žaidimas (Murderball)", bet nerandu kaip ax.gif , tuo adresu http://www.kinas.inf...vie-photos=4823 matau tik informacija, o parsisiūst kad peržiūrėt tai ir nerandu kaip doh.gif
Atsakyti
Mano sunus guli ligonineje,jam staiga sutino viena seklide ir skausminga tai teko operuoti(ten buvo uzdegimas) dabar sveikstam.Berniuku mamoms informacija jeigu taip atsitiks kreipkites pas medikus nedelsiant nes tai labai svarbu,mes kreipemes po 1 paros tai sake ko laukiat(bet gerai kad nebuvo nieko rimta)Gali buti seklides apsisukimas ir tada jau blogai verysad.gif Tai gal musu pedutes apziures ortopedai tai ka nauja suzinosiu tai gal parasysiu jeigu bus idomu.(Mes gulime Vilniuje)
Mariuxas kokia tavo nuomone jeigu visai pradedi nesportuoti tai ar gali buti po kiek laiko kojom prasciau.
Mes avalyne nesiojam kaip ir visi(ne ortopedine),bet turime pirkti tik geros kokybes nes labai greitai ismusame kulna i sona ir reikia ismesti.Nusipirkti batus tai buna sunkoka nes koja siaura ir dar rieciame pirstukus.
Atsakyti
Amriirm,linkiu,kad tavo sūnus kuo greičiau pasveiktų,gerai,kad viskas ne taip blogai... 4u.gif O nuo ko tas uždegimas sukilo?Ar tai kaip nors susiję su pagrindinėm ligom?
Dar tavęs Mariuxai,ir kt vyresnių vaikų mamyčių noriu paklausti,kokios jų pėdos?Nes mano berniuko,kad ir tik 3-mečio vyruko pėdutės pagal kitų bendaamžių tai jau labai mažutės,tikriausiai kaip kokio 1m vaiko...Labai lėtai auga,nors kojelės normalai išsivysčiusios,tiesios,vienodos.Bet va dar klubai jau labai į šonus,kai guli-varliuko poza.Bet Saniukas sakė,kad kai sveikatos turės-pradės atsukti,taip ir yra,kad dabar dar nieko nereikia daryti,bet su vaikštukais kai "varinėja"vistiek tos kojelės į šonus pakreiptos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Andrile @ 2008 02 22, 22:25)
Mariuxas bandžiau šiandiena parsisiūsti filmą kur rekomendavai "Gyvenimo žaidimas (Murderball)", bet nerandu kaip ax.gif , tuo adresu http://www.kinas.inf...vie-photos=4823 matau tik informacija, o parsisiūst kad peržiūrėt tai ir nerandu kaip doh.gif

Tai tame puslapyje ir nera kaip parsisiusti. Deje as taip pat nezinau is kur ji butu galima parsisiusti. Net pats pamirsau is kur ji buvau gaves. O pagooglinti bandei? As ir nusipirkti ji sutikciau jei tik rasciau kur. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amriirm @ 2008 02 23, 08:53)
Mano sunus guli ligonineje,jam staiga sutino viena seklide ir skausminga tai teko operuoti(ten buvo uzdegimas) dabar sveikstam.Berniuku mamoms informacija jeigu taip atsitiks kreipkites  pas medikus nedelsiant nes tai labai svarbu,mes kreipemes po 1 paros tai sake ko laukiat(bet gerai kad nebuvo nieko rimta)Gali buti seklides apsisukimas ir tada jau blogai verysad.gif Tai gal musu pedutes apziures ortopedai tai ka nauja suzinosiu tai gal parasysiu jeigu bus idomu.(Mes gulime Vilniuje)
Mariuxas kokia tavo nuomone jeigu visai pradedi nesportuoti tai ar gali buti po kiek laiko kojom prasciau.
Mes avalyne nesiojam kaip ir visi(ne ortopedine),bet turime pirkti tik geros kokybes  nes labai greitai ismusame kulna i sona ir reikia ismesti.Nusipirkti batus tai buna sunkoka nes koja siaura ir dar rieciame pirstukus.

Ziurint kas turima omenyje "nesportuoti". Jei nedaromi jokie pratimai bet kojos visvien gauna kruvio (pvz. vaikstant) tai manau, kad blogejimo neturetu buti. g.gif Na o jei nei daromi pratimai nei vaiksciojama, tai savaime aisku kad koju raumenys atrofuojasi.
Taciau, man jau mineti JAV gydytojai (Lubicki ir kt.) net labiau patare, maziau vaikscioti, bet daugiau daryti pratimus kojoms.
Atsakyti
Ačiū už linkejimus Uždegimas atsiranda panašiai kaip apendicitas staiga.(ten seklideje yta tokios ataugeles ir jos sukyla tai jas pasalino nes sako kad jos nereikalingos)Su kitom ligom nieko bendra neturi.
Del peducių musu sunaus tai irgi maza peda(39/40nr.),bet tetis nešioja 41nr batus tai gal ir jis netures dideles kojos biggrin.gif tai gal cia viskas ir gerai.
Bet pati peda tai daug smulkesne kaip normalių pede(siaura,kai eina tai pirstukus lenkia atodytu kad kabinasi su jais.)Ir sukam kulna i soną tai visu batų kulnus išmušame i sona tai turime pirkti batus su stipria pakulne.Tokiu vasarai basuciu be kulnu tai net negalim nesioti nes labai kraiposi tas kulnas ir atrodo nekaip.Nebent buna basutes su placiu padu ir siek tiek idube tada dar nieko.Jam pradejo skaudeti kelieni is niekur nieko sudiegia ir kai lipa laiptais kaip kada paskauda tai gal ir tai paziuresnors musu daktaras sako kad problema gali buti klube. tai pamatysim ka pasakys. o si savaitgali jau amerikonai grįžta namo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 02 23, 11:23)
Amriirm,linkiu,kad tavo sūnus kuo greičiau pasveiktų,gerai,kad viskas ne taip blogai... 4u.gif O nuo ko tas uždegimas sukilo?Ar tai kaip nors susiję su pagrindinėm ligom?
Dar tavęs Mariuxai,ir kt vyresnių vaikų mamyčių noriu paklausti,kokios jų pėdos?Nes mano berniuko,kad ir tik 3-mečio vyruko pėdutės pagal kitų bendaamžių tai jau labai mažutės,tikriausiai kaip  kokio 1m vaiko...Labai lėtai auga,nors kojelės normalai išsivysčiusios,tiesios,vienodos.Bet va dar klubai jau labai į šonus,kai guli-varliuko poza.Bet Saniukas sakė,kad kai sveikatos turės-pradės atsukti,taip ir yra,kad dabar dar nieko nereikia daryti,bet su vaikštukais kai "varinėja"vistiek tos kojelės į šonus pakreiptos g.gif

Mano pedos taip pat mazesnes, nesioju 43 nr. batus. Bet mazesnes ne tik pedos, bet trumpesnes ir visos kojos (pagal liemeni).
Atsakyti
Mes vaiksto ,bet taip tai labai tingi manksta daryti,bet kai dabar pradejo skaudeti kelieni tai sake kad jaus sportuos,nes bijo kad blogiau nebutu nežinau ar tiktai sportuos. smile.gif O kokius tu pratimus darai? Koia specelybe tu baigei?Ar sunku buvo mokytis?Ar yra kokiu lengvatu mokinantis?Kiokia tau yra pripazinta negalia?(mano sunaus tai vidutinis neygalumo lygis)
Papildyta:
Nu kad manau 43 nr. tai gal ir normalu.Mano sunaus kojos tai ilgos jo ugis 178cm.Tik pacios kojos nuo kelienio žemyn(blauzda) plonesnes nei visos kojos.O šlaubys tai grazuoles lotuliukas.gif
Nors kai buvo mazas tai visos kojos buvo zymiai plonesnes ,o paskui viskas taisesi liko tik pacios pedutes. ax.gif
Atsakyti
Linksmą pokalbį aš čia apie kojas užvedžiau smoke.gif
Atsakyti
O mums nepavyko operuoti Spina Bifida, nes pas vaiką buvo temperatūra ir reikėjo grįižti namo, Saniukas sakė kad dabar neoperuos. Bet už tai mus konsulatavo amerikonai ir Saniukas pažadėjo padaryti operaciją veliau. Dabar tiksliai žinau , kada mano vaikui galima padėti, bet iš pradžiu reikės operuoti klubus, tik po tuo nugara.
Atsakyti
Amriirm sveikateles tavo sunui 4u.gif
Alialeks l.gaila, kad taip isejo, bet neverta del to liudeti, ne nera to blogo, kad neiseitu i gera 4u.gif
Na ir as noreciau prisijungti prie pokalbio apie kojytes. Aisku mes dar mazi, bet kas akivaizdu, tas akivaizdu. Musu viena pedute gal apie 1,5 cm trumpesne uz kita, nes viena ploksciapade, kita ne. Ir dar vienos kojytes pirstuku naguciai greiciau auga, nei kitos. Labai idomu kaip Jusu vaikuciu kojyciu pirstuku naguciai?
Atsakyti