Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta stuburo išvarža

siulau nauja tema atidaryt, apie tai, kas musu vaikams sunkiausia, kaip jie susitaiko, prisitaiko ir t.t. psichologiskai, fiziskai ir pan. prie sveikuju visuomenes. Mariuxas, butum geriausias konsultantas, nes daug ka perejai ir patyrei savo kailiu
Papildyta:
QUOTE(zuza @ 2008 02 25, 22:56)
siulau nauja tema atidaryt, apie tai, kas musu vaikams sunkiausia, kaip jie susitaiko, prisitaiko ir t.t. psichologiskai, fiziskai ir pan. prie sveikuju visuomenes. Mariuxas, butum geriausias konsultantas, nes daug ka perejai ir patyrei savo kailiu

Kas neįgaliajam sunkiausia (o gal lengviausia?) integruojantis į sveikųjų visuomenę
Atsakyti
QUOTE(amriirm @ 2008 02 25, 21:06)
Labai dekoju uz atsakymus.Musu sunus noretu  mokintis  kas susuje su informatika.O kaip  tau sekesi gyventi benrdabutyje,mes galvojame ,kad reikes nuomuoti kambarį. Juk mums uz 2m reikes taip pat skirtis su suneliu verysad.gif nežinau kaip man reikes susitaikyti juk ir mamai labai sunku  verysad.gif .Kad niekas neskiaustu ir nesijuoktu? Bet taip buna kiekvienai mamai suprantu,bet.... lotuliukas.gif

As taip pat norejau stoti i informatika, bet manes neprieme, nors prasyma buvau padaves. Be sansu man buvos informatika, nes nei valstybinio nei mokyklinio matematikos egzamino net nebandziau laikyti. Stiprioji mano puse buvo biologija. Tai ir istojau i LKKA ten kur biologija buvo svarbu.
O kur jus gyvenate? Gal jusu mieste yra koks universitetas? Tai jei labai bijot tai savame mieste galetu mokytis. Nors as primygtinai patariu jam mokytis kitame mieste nei gyvena. Zinoma jei jis pats to nori. Vat as labai norejau i kita miesta vaziuoti, norejau pagyventi savarankiskai. Kazkaip, man kad ir nebandziusiam buti savarankisku pasitikejimo savimi niekad netruko, buvau isitikines kad neparleksiu namo po dvieju savaiciu. Nors mano mama mane priesingai, kad pabandysiu ir grysiu neiskentes. As paauglysteje daug svajodavau, noredavau pats vairuoti, norejau savo seimos, savo namu, darbo. Uztat tikriausiai taip ir norejau atitolti nuo namu.
Bendrabutyje gyventi buvo sunku, del to kad nebuvo jokiu pritaikymu. Tuo metu bendrabutyje gyvenome 3 neigalieji. Visi antrame aukste be lifto (pirmame aukste buvo administracija ir nebuvo kambariu). As buvau fiziskai stipriausias, abu draugai nevaiksciojo visiskai (po stuburo traumu). As i ta antra auksta uzlipdavau pats, o tie draugai, kieno nors padedami uzlipdavo su vezimeliais. Bet cia nebaisiausia. Baisiausia tai kad tame aukste paprasciausiai nebuvo jokiu dusu. Tekdavo per kiema vaziuoti su vezimu iki akdemijos baseino dusines. lotuliukas.gif Kai kitiems neigaliems draugams studentams (is kitu aukstuju mokyklu) pasakodavom apie savo ekstremalias salygas tai mumis paprasciausiai netikedavo draugai. Mes su vienu is neigaliuju draugu sitaip gyvenom 2,5metu. O po to issinuomavom buta gyvenom tryse as, kitas neigalus draugas ir jo panle. Po musu isikelimo is bendrabucio, mokytis istojo ir bendrabutyje apsigyveno dar pora neigaliu paneliu. Tai joms atsikelus gyvenimo salygos dar labiau "pagerejo". Bendrabucio valdzia nusprende renovuoti WC, nes norejo irengti dusus. Tai kazkas su finansais akademijai netvarkoi buvo, kad isgriovus WC darbai viskai sustojo 1,5metams. Zodziu mes keikemes kad nebuvo busu, o tos panos gyveno ir be dusu ir be tuliku. Cia tai kazkas is fantastikos srities. blink.gif
Nepaisant siu "nedideliu nepatogumu" barake pagyventi buvo tikai verta. Faina, vakarais vieni pas ktus einam ziuret krepsinio ir gert alaus drinks_cheers.gif Ar tai visi kolektyviskai susimete vakariene gamindavomes. Dienomis kartu mokinames, spargalkemis dalinames ir t.t. Kazkaip daugiau to socialinio bendravimo bendrabutyje. Bet po kiek laiko atsibodo tas linksmas gyvenimas ir uzsimanem kazko ramiau tai ir issinuomavome buta.
O del patyciu galiu pasakyti, aukstojoje mokosi jau nebevaikai mokosi, taip kad ir patyciu nelabai turetu buti. Be to jau taip yra, kad bent jau igalieji niekad nepasijuoks. O vat kaip bebutu keista, kiti neigalieji tikrai gal retsykiais per danti pratrukti. Na kadangi as buvau toks siltnamio salygom augintas, o kiti trys grupiokai ir vyresni ir visi sportuojantys ir seip gyvenimo ragave tai mane mekdavo praaukleti biggrin.gif Bet kazkaip neparodydavau, kad isizeidziau, o veliau ir atsikirtinet ismokau. Po keliu metu tie patys grupiokai, jau ir kitaip i mane ziuret pradejo, pradejo sakyt, kad ismokau uz save pastovet.
Zodziu, svarbiausia kad pats noretum tap savarankiskesniu. Jei nenoresi tai nieko ir nebus. blush2.gif
Atsakyti
krista31 ar nuėmė tavo leliui gipsiukus? ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras visiems. Cia jau Mariuxo mama. Noriu paklausti kokius vaistus vartojate kraujotakai, raumenims stiprinti.Gal atsirado kas naujo ir geresnio nei musu kazkada naudoti rusiski vaistai. As jau viska primirsau. O dabar noreciau suleist koki kursa, kol su
nus dar neisleke i pajuri.
Visa diskusija perskaiciau nuo pradzios iki galo. Kad mums kas butu tais laikais daves galimybe pabendrauti su ,,likimo broliais,,. O tada atrode, kad visi vaikai sveiki, tik tu vienas esi prakeiktas.Gydytojai veliau pasake, kad tokie vaikai pas mus retai isgyvena, todel ir nemoka ju gydyti ir auginti. As ir pati zinau bent 2 mirusias mergaites. Tai noriu patart, kad svarbiausiai labai saugokite savo vaikucius, grudinkite juos. Vanduo tam pats geriausias vaistas. Mes sunu taip ir uzauginome prie ezeru.Gal del to jis jaucia tokia trauka jurai. cool.gif )
Atsakyti
Labas vakaras Mariuxo mamai, kad jūs žinotumėt kokį susižavėjimą kelia Jūsų sūnaus pasiekimai gyvenime, ir žinoma tai pirmiausia ir Jūsų pasiekimai. Dėl vaistukų tai nieko negaliu atsakyti, kadangi mums tik seniai sanatorijoje "Saulutė" buvo dave kažkokių ampulikių, o po to niekas nieko neminėjo. Net nežinau, gal čia daugiau rekomenduoja tiems kurie turi viltį vaikščioti. Ir man jau net įdomu paliko, ka kitos mamytės apie tai mano. Man visada kraujotakai pagerinti rekomenduodavo mankšteles bei mazažus, ypač su kamuoliukais, žinoma vandens procedūros. Tai dabar labai įdomu paliko dėl tų vaistukų. g.gif
Atsakyti
Labas vakaras, o cia jau raso pats Mariuxas. Sendien prisiminiau, kad pas mane kazkur stalciuje guli labai geras kompaktinis diskas. Tai Asmenu po nugaros smegenu pazeidimo saviprieziuros vadovas "TAIP, TU GALIĄ". Tai gi sove ideja ikelti i interneta si kompaktini diska. O gal kam pravers. Ten ir apie kompensacine technika parasyta siek tiek, apie asmens higiena, pragulu profilaktika, slapinimosi ir tustinimosi kontrole, lytine sveikata ir reabilitacija ir daug kitu aktualiu ir maziau aktualiu temu.
Kaip parsisiusti medziaga:
1. Is sios svetaines http://perlhosting.n.../f93f31312.html parsisiuskite faila.
2. Faila savo kompiuteryje isarhyvuokite pasinaudoje, kokia nors archivavimo progarma ( winrar, winzip ar panasiai).
3. Toje papkeje susiraskit failiuka "autorun.exe" ir ji atsidarykite.
O ten jau tikriausiai sunkumu neturetu kilti vartant ta vadova.
Jei kas neiseis, klauskite, bandysiu paaiskinti smulkiau.
Labai butu idomu isgirsti jusu nuomone, ar ka naudingo sau radote.
Atsakyti
Uau blink.gif bigsmile.gif Šitiek medžiagos, informacijos, ir svarbiausiai...lietuviškai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
mariuxai,
aciu labai uz info 4u.gif
Tavo idetame faile skyriuje apie atrofijas ir kontrakturas yra pamineta, kad elektros stimuliacija yra naudinga, norint ju isvengt, pacituosiu: "Atrofavimosi galima išvengti atliekant du-tris kartus per dieną elektrinį stimuliavimą. Tačiau reikia stimuliuoti kiekvieną raumenį, kurio apimtį reikia padidinti, o tai gali atimti labai daug laiko ir lėšų". Norejau paklaust tavo nuomones apie tuos per TV reklamuojamus elektros stimuliatorius, tarkim si: elektrostimuliatorius ? Mano suneliui isnirusi vienos kojos kelio girnele, del to turim gerokai sutrumpejusius/atrofuotus tos slaunies raumenis.
Atsakyti
QUOTE(amcia @ 2008 02 26, 23:46)
mariuxai,
aciu labai uz info  4u.gif
Tavo idetame faile skyriuje apie atrofijas ir kontrakturas yra pamineta, kad elektros stimuliacija yra naudinga, norint ju isvengt, pacituosiu: "Atrofavimosi galima išvengti atliekant du-tris kartus per dieną elektrinį stimuliavimą. Tačiau reikia stimuliuoti kiekvieną raumenį, kurio apimtį reikia padidinti, o tai gali atimti labai daug laiko ir lėšų". Norejau paklaust tavo nuomones apie tuos per TV reklamuojamus elektros stimuliatorius, tarkim si: elektrostimuliatorius ? Mano suneliui isnirusi vienos kojos kelio girnele, del to turim gerokai sutrumpejusius/atrofuotus tos slaunies raumenis.

Manau, kad elektrostimuliacija, gali padeti isvengti atrofijos. Juk raumuo gauna darbo, o dirbantis raumuo neatrofuojasi. Na o apie butent vienus ar kitus stimuliatorius tikrai nieko negaliu pasakyti. Na bet man asmeniskai, visos prekes reklamuojamos per TV Shop ir t.t. atrodo abejotinos kokybes. Be to manau, kad su situo stimuliatoriu neimanoma stimuliuoti atskirai kiekvieno raumens (kaip rasoma tame zinyne), o tik bendras raumenu grupes. Manau, kad verciau vaistinese koki rimtesni paieskoti. smile.gif
P.S. Bevaik 24 metus elektrostimuliatoriaus, nusipirkti budavo tiesiog neimanoma. Tai tevai is Siauliu i Kauna pas docenta veziodavo, kuris turejo elektrostimuliatoriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariuxas: 27 vasario 2008 - 01:03
atsakiau temoj apie buiti lengvinancias priemones.
QUOTE(Mariuxas @ 2008 02 27, 01:55)
Manau, kad elektrostimuliacija, gali padeti isvengti atrofijos. Juk raumuo gauna darbo, o dirbantis raumuo neatrofuojasi. Na o apie butent vienus ar kitus stimuliatorius tikrai nieko negaliu pasakyti. Na bet man asmeniskai, visos prekes reklamuojamos per TV Shop ir t.t. atrodo abejotinos kokybes. Be to manau, kad su situo stimuliatoriu neimanoma stimuliuoti atskirai kiekvieno raumens (kaip rasoma tame zinyne), o tik bendras raumenu grupes. Manau, kad verciau vaistinese koki rimtesni paieskoti. smile.gif
P.S. Bevaik 24 metus elektrostimuliatoriaus, nusipirkti budavo tiesiog neimanoma. Tai tevai is Siauliu i Kauna pas docenta veziodavo, kuris turejo elektrostimuliatoriu.

Atsakyti
Na dar ne vasarėlė,bet matau,kad čia karšta-diskusijos įsibėgėjo kaip reikiant,dėl ko aš be galo džiaugiuosi...Malonu,kad ir Mariuxo mama į svečius užbėgusi buvo,prašome dažniau apsilankyti...
Jetau,pirmą kartą sužinojau,kad yra kokie tai vaistai kraujotakai reguliuoti,raumenyms stiprinti,nes apart mankštų,masažavimų nieko geriau nežinau...Na mes dar turime masažinę elektrinę vonelę pėdoms,ją nusipirkau pabuvojusi Utenos reab.centre,nes ten mums darė tą procedūrą,taigi pagalvojau,o kodėl namie negalėtumėm tą patį daryti lotuliukas.gif Na dar geriam žuvie taukus,juk jie irgi kraujotaką gerina ir ne tik...Jei tik žinote kokių preparatų kraujotakai stimuliuoti,būtinai parašykite drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki,
aš irgi pirmą katrą girdžiu apie vaistus kraujotakai reguliuoti, raumenims stiprinti, nes iki šiol mes taikeme tik fizioterapijos metodus (karštus įviniojimus, elektrostimuliacija, mankštas).
Mariuxas, tau didelis ačiū už atsiūstą medžiagą, Tikrai naudinga. informacija išdėstyta labai aiškiai ir labai konkrečiai thumbup.gif thumbup.gif
Dar norėčiau porą žodžių pasakyti apie elektrostimuliaciją: reikia ieškoti elektrostimuliatorių, kur būtų "denervated muscles" režimas.
Atsakyti