Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta stuburo išvarža

O kur gi mūsų Mariuxas dingo?Tikriausiai merginos ramybėj nepalieka mirksiukas.gif Juk ten nuotraukose tokių gražuolių apsupty mirksiukas.gif thumbup.gif Mariuxai,norėjau paklausti ar tau yra darytos kompiuterinės tomografijos?Ką jos rodė?Nes kiek teko skaityti info užsieniniuose tinklapiuose,retas kuris žmogus/vaikas su spina bifida neturi jokių pakitimų smegenyse...Šito klausiu ir kitų mamyčių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 03 13, 16:17)
O kur gi mūsų Mariuxas dingo?Tikriausiai merginos ramybėj nepalieka mirksiukas.gif Juk ten nuotraukose tokių gražuolių apsupty mirksiukas.gif  thumbup.gif Mariuxai,norėjau paklausti ar tau yra darytos kompiuterinės tomografijos?Ką jos rodė?Nes kiek teko skaityti info užsieniniuose tinklapiuose,retas kuris žmogus/vaikas su spina bifida neturi jokių pakitimų smegenyse...Šito klausiu ir kitų mamyčių 4u.gif

Labas. Na as seku kiekviena diena si foruma tik nevisada pasireiskiu tongue.gif Kompiuterinė tomografija galvos smegenu man nebuvo daryta. Nesenai del nugaros skausmu privaciai pasidariau kompiuterinė tomografija stuburui, bet jokiu pakitimu nebuvo.
Atsakyti
Labas vakaras mus irgi buvo daryta komp.tomografija(galvos ir stuburo) cia mums kaip tik baigesi semestras reikia taisytis pazymius pradede skaudeti galva tai atliko komp.t.rato ta kad to skyscio galvoje yra daugiau,nei pas visus tai kokia sav.pagereme diakarba ir baidesi.O stubura tai pati paprasiau kad paziuretu juk po operacijos niekada nera ziureta,tai pasake apie tas keteras juosmes srityje kad neissivyste ir viskas yra tik puse cm.po oda (tai zinokite jau ir as nelabai suprantu kaip ten yra)tik dziaugiuosi kad neskauda.
LABANAKTIS
Atsakyti
Labas mamytes, kazkaip truputeli apsnudom, gal pavasaris biggrin.gif

As maniau, kad tie vandenukai kazkada susitvarko, o cia pasirodo, kad bet kada ju gali padideti? doh.gif
Atsakyti
Na sveikos mamytukės,ir ne tik mamytukės mirksiukas.gif Na man čia irgi paliko idomu kaip čia su tais vandenukais galvoje...Nors mano Ugniukas šuntuką nešioja,kuris aišku irgi gali bėdų pridaryti,na bet kolkas tfu tfu tfu.Na o pas mus yra du vienas kitam prieštaraujantys dalykai:mikrocefalija ir hidrocefalija...Jas abi Ugnius ir turi.
Šiandien galutinai sutvarkiau dokumentus dėl darželio thumbup.gif Taigi mano mažasis kavalierius nuo rugsėjo pradės lankyti darželį,spec.grupę dėl ko aš labai džaiugiuosi,todėl,kad ką jis gaus daržely,aš jam niekada to negalėsiu suteikti namuose,išskyrus begalinę meilę drinks_cheers.gif Na o aš planuoju kibti į socialinės pedagogikos mokslus,kad ateity galėčiau dirbti neįgalių vaikučių labui(tai viena iš didžiausių mano svajonių) wub.gif
Atsakyti
Agutis, o kaip suprast mikrocefalijac g.gif Jums ja taip pat naujagimysteje nustate? Pas musu vaikuti, tai vidine vandene. Saunu, kad Ugniuka leisi i darzeli thumbup.gif
Atsakyti
na mikrocefalija reiškia mažagalvystė verysad.gif Na tai įtakojo šuntas ir tai kad turime smegenyse corpus callosum agenezę ir Arnold-Chiari malformaciją(na tai susiję su mažųjų smegenėlių nusileidimu į stuburą ir nervinių laidų,kurie jungia abu smegenų pusrutulius,trūkumą),tai labai dažna tarp vaikų su Spina Bifida,bet tai tikrai nereiškia,kad ir tavo vaikiukas tai turi...Patikėkit manimi,dabar kai verčiu medžiagą apie Spina Bifida kuriamam tinklapiui,tai galiu pasakyti,kad vaikučiai su Spina Bifida turi daug bendrų ligelių,bet jos gali būti ir labai skirtingos,ir ką turi vieni vaikučiai,kiti gali išvis neturėti...
Atsakyti
Agutis, o kada vaikuciui nustate tas diagnozes?
Atsakyti
Šituos apsigimimus nustatė su kompiuterine tomografiją,kai Ugniui buvo 4mė.,jis buvo po stuburo operacijos,komoje.Na mikrocefalija teoriškai dar nepripažinta,bet aš isitikinusi 100%,kad ji yra.Tai dar vienas didelis skaudulys mano širdyje verysad.gif
Atsakyti
verysad.gif LABAI IDOMU TAI KIEK CM PER MEN. PAAUGDAVO GLVYTE, MES MATUOJAM IR ZIURIM, TAIP SEKDAMI HIDROCEFALIJA. verysad.gif
Atsakyti
Na kai Ugnius gimė,galvytė buvo normalaus dydžio.Paskui kai idėjo 1 šuntelį(1mėn.),Labai "susiplojo" smilkininė dalis,na o paskui koma,per kurią galvytė "susiplojo" dar labiau,nors ir dėjom spec.vainikėlį....na bet yra kaip yra smile.gif
Papildyta:
Ugniaus galvos apimtis dabar tik beveik 48cm.,na jis ir pats nėra labai drūtas...Turim važiuoti pas gyd.Matukevičių,bet jis iki gegužės mėn.atostogose.Apie galvytės mažumą turėtų mums daugiau ką pasakyti.
Atsakyti
Labas vakaras,musu sunaus galvyte tai tokia pailga as manau nuo to kai ja buvo is operuotas stuburas ir neleido guleti ant nugarytes tik ant soneliu del to ir susiformavo pailga galvele.
Gerai sakote ka vienas turi kitas gali ir netureti.Mes be sunto,nenesiojame akinuku lyk viskas ir gerai.Tik va pries dvi dienas vel dejavo kad skauda pakausi buvau issigandusi ,bet lyg tais viskas praejo.Kaip mums ka skauda tai lyg ir normalu ,o musu vaikeliai negali niekuo skustis nes mes jiems pripiesime visokiu ligeliu. lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti