Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta stuburo išvarža

Na mamytukės,žiūriu forumėlis,kaip reikiant įsibėgėjo thumbup.gif
krista31,kai Ugniukas buvo mažiukas,mes naudojome tas šokdynes,bet neilgam,tada jo kojelės tik širrek tiek judėjo,bet jam patiko,buvo linksma,ir šiek tiek priversdavome kojeles pajudėti,šiek tiek atsispirti...Tos šokdynės gerai,bet kaip ir sveikam vaikui nereikėtų su jomis "persūdyti",jos stebuklų nepadarys,tik šiek tiek prisidės prie vaiko gerovės drinks_cheers.gif
Alialeks,mes visus išrašus ligos ir kitus dokumentus(atšvietėm-vaiko negalios pažymėjimą,mano pasą,mano Sodros knygelę) pristatėm savo pediatrei(ligos išrašuose buvo DISK ir BARTELIS nustatytas),ji tuos popierius pateikė mūsų miesto komisijai,tada po miesto komisijos važiavom(vaiko nevežėm)į teritorinę komisiją-gavom sunkią negalią su spec.nuolatine slauga(ji priklauso nuo ligų sunkumo ir t.t)ir transportavimo išlaidų kompensavimu(mėn.-31lt berods...).
Na žiūriu įsiplieskė diskusijos dėl sanatorijų gerumo.Na čia visą laiką nebus vieningos nuomonės,kiek žmonių,tiek nuomonių.Su Ugneliu mes esame buvę Abromiškių sanatorijoje,tai mums ten labai patiko-ir maistas,ir procedūros,ir aplinka,ir personalas...Bet vienas didelis minusas-velniškai toli nuo namų....Na jei neturėčiau dar vieno vaiko,tai atstumas gal ir nebūtų didelė kliūtis,bet kai mėnesį nematai savo vaiko,ir kuris į telefono ragelį verkia"mama sugrįžk...",na tai atstumas pasidaro labai dielė kliūtis....Vilniaus raidos centre buvome 2k.,neblogai ten,na bet nepatiko personalo požiūris į neįgalų vaiką,šiek tiek pakvipo sovietiniais laikais,bet tai čia tik mano nuomonė,tokia mano patirtis...Na o dėl Utenos,tai amcios žodžiuose daug tiesos:man irgi nepatiko lauko aplinka aplink centrą,maistas nelabai kam tikęs,bet personalui neturiu nei vieno blogo žodžio,man jis tikrai šiltas ir puikus.Na o kas dėl vaikiuko poilsio ir procedūrų-tai kol vaikas mažas,aš manau,kad kiekvienai mamai labai sunku atitaikyti procedūras,oi patikėkit,kiek aš Abromiškėse privargau,nes Ugnius dar pietų miego eidavo 2k....Bet vaikai nebus visą laiką maži,taigi jei pietų miegas dabar didelė kliūtis,tai jos ateity tiesiog nebeliks,tik reikia kaip nors pralaukti tą laiką....Dar man Utena pliusas,nes ne taip toli(ir vyras vakarais atvažiuoja,kas Ugniui labai svarbu,ir savaitgaliais mes parvažiuojam,tai ir laikas Utenoj prabėga kaip mat.Na atsiminiau vieną didelį Abromiškių minusą-artimiausia parduotuvė už 4km,tai su Ugneliu vežymėlyje ir eidavome 4km į priekį apsipirkti,4km atgal,tai po tokios kelionės apie nieką nebesvajodavau doh.gif Na dar dėl Utenos norėjau štai ką pasakyti:gal tai ir sutapimas,gal ir ne,bet kai gryžom iš jos,po savaitės Ugnius pradėjo su vaikštukais eiti,taigi ir nublanko visas Utenoje neskanaus maisto skonis ir visa negraži aplinka drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aciu labai uz informacija, mes esame buve tik Druskininku sanatorijoje, bet as labai dziaugiuosi. Tada vaikuciui buvo tik 5 men. tai ten visi taikesi ir prie musu miego ir t.t., tiesiog buvo sudarytos iskirtines salygos. Beveik visas proceduras mums atlikdavo platoje, asku i kitas tekdavo ir nueiti. Mes ten isbuvome visas 30 d. Tikrai be galo esu dekinga daktarui Terteliui ir visam Saulutes kolektyvui.
Atsakyti
Tiesa kita savaite vaziuosim i KUK Reabilitacijos skyriu konsultacijai, tai ten tiesiog reikes paklausti apie Sokliuka.
Atsakyti
Mergaites visur gerai kur nera musu,paauks vaikeliai tai noresite kambario ,kad gyventute vienos nes vaikelis prades sarmatytis kitu .(musu patirtis) Ir vaziuosite ten kur gausite toki kambari.O del personalo manau yra taip jeigu tepi (LT) tai ir kitos salygos pasidaro schmoll.gif As medike ,bet taip jau yra. ax.gif
Nieko svarbu ,kad tik vaikeliams geriau butu.Dabar kaip mes norime vaziuoti tai jau gauname tik 21d.nezinau gal jau trumpesnis laikotarpis priklauso.Mes norime vasara tai del vaiko atostogu,nes nenorime per mokslo metus ,akd nelankytu mokyklos.
Atsakyti
Aš va tik grįžau iš ligonių kasos, mes sanatorijoj busim 24 k. dienų, nes reabilitacinis (kelialapį gavom iš raidos centro), bet galima gauti ir 30 dienų (palaikomoji), bet tada reikia kad siųstų iš poliklinikos (mūsų poliklinikoj betvarkė didžiulė) tai paprasčiau gauti kelialapį kur nors kitur.
Atsakyti
Na mes pernai į Uteną gavom 21d.,tai mums per akis "sočiai davaliai",net gi per daug,nes trečią savaitę Ugnius jau toks "nusikalęs"būna,kad žiūrėti į nieką nebenori...Antra savaitė mums produktyviausia būna drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas Mariuxas, matau, kad uzejas, kaip sekasi?
Atsakyti
Mamytukės,norėjau jūsų paklausti(ypač mažesnių vaikų mamų),kaip jūsų vaikučiai geria skysčius,nes su maniškiu vargstu labai doh.gif ...O mums juk labai svarbu,kuo daugiau suvartoti skysčių,kad šlapimas nesusiturėtų...Kiekvieną kartą mažas skysčių suvartojimas mano Ugniukui gresia uždegimu.Labai vargstu,nežinodama,kaip jam jų beįsiūlyti doh.gif
Atsakyti
Štai aš irgi turėjau šia problemą nuo pat mažų dienų. Mano vaikas nuo skysčių tiek springdavo, net nuo šaukštelio, papuldavo į plaučius ir tuoj uždegimas išsivystydavo. Labai vargdavom, skysčių reikia kuo daugiau, o čiut tris puodelius per diena sugerdavom. Svoris mažas būdavo. Teko įsidėti gastrostoma, šiandiena mums tai išssigelbėjimas, svoris kaip reikiant šoktelėjo, vaikas atsigavo. Bet čia išeitis mums, stipresniems gal ir verta kitų būdų ieškoti.
Atsakyti
Na Ugnius nespringsta,bet tiesiog atsisako gerti...Kaip kurią dieną-kartais nemažai išgeria,kartais vos vos...Mėgsta gerti nukoštas spanguoles(kas jam labai naudinga),bet per ilgą laiką atsibosta...
Atsakyti
Oi mamytes, pirma karta isgirdau, kad musu vaikuciams reikia daug gerti skysciu doh.gif Na musiskis, tai dar geria mano pienuka. Pienuko dar turim nemazai tai jis mums ir maistas ir gerimas. O siaip tai labai megsta pats gerti is stiklines, buteliuko visiskai nenaudojame, nes tiesiog jis neprates is jo gerti ir jo neima, nebent tik pazaisti. Parasykit daugiau kokie skysciai, arbatos ar sultys yra naudingiausios musu vaikuciams, kodel?
Atsakyti
Spanguolių gėrimas labai naudingas,urologas sakė,kad Ugnius visą gyvenimą turės jį gerti,nes tai natūralus antibiotikas valantis šlapimo takus,nes vaikiukai su Spina Bifida vistik turi vienokių ar kitokių sutrikimų šioj sritį...
Atsakyti