Įkraunama...
Įkraunama...

Privati Saulės mokykla

QUOTE(Akvarela @ 2014 06 04, 16:49)
Labai teisingai parašėte  thumbup.gif
Praėjusį kartą labai išgyriau mokyklą, bet visur yra šiokių tokių problemų- pas mus didžiausia su maitinimu  verysad.gif. Visi- nuo penktokų iki dvyliktokų turi tą pačią, dvidešimt penkių minučių pertrauką pavalgyti kadangi ten yra kitos mokyklos valgykla. Natūraliai išeina, kad eilės- labai ilgos, tai būna ir, kad pasistumdom  ax.gif

Saldus, labai saldus, bet kažkaip taip išėjo... 9-12 klasėse kiek žinau nedaugiau nei 16 vaikų, pvz.:  dabartinių dešimtokų tik 7  smile.gif

Anksteliau vyresnieji mokesi kitoje vietoje,tai kazkokiu l.dideliu problemu nebuvo,nors irgi turejo komunikuoti su kitos mokyklos mokiniais.
Matyt tai poniai didziausia problema,kad maziau vyresniuju,nes mato tik tai, ka pati nori matyti. Tik kokios problemos,tegul veda ten kur po 25 ar net 30 wink.gif biggrin.gif Ir taip jau mokina vidutinioku klases,bet tai juk apart josios,tai tik rodo mokyklos prestiza biggrin.gif Stebiuosi kai kuriu moteriskiu naivumu,o gal net ir...
Atsakyti
QUOTE(Neta& @ 2014 06 04, 15:56)
O jus pagal mokiniu skaiciu sprendziate apie mokyklu kokybe wink.gif  biggrin.gif Taip,lieka ju nedaug(juk ne visi tevai patys argumentuotai ziuri i vaiku investicija,geriau koki skudura nusipirks ar siaip isleis pinigus,cia kaip keli pvz. is girdetu pasisakymu apie pinigus,kurie mokami "ale turtingu tevu vaiku mokslams") ,bet...todel ir paruosimas yra kokybiskas,o ne kaip valstybinese "kam dasilo,o kam ne,prasau korepetitorius samdyti,galiu rekomenduoti...",daznas posakis valstybiu mokyklu mokytoju blink.gif  Ne tik pradine mokykla puiki ir paruosia kokybiskai vaikus,bet ir vyresniu klasiu mokinius motyvuoja mokytis,o ne siaip praleisti laika. Jus pati neklaidinkite kitu. O del "saldziu" apart jusu pasisakymu,tai gal argumentuokite savo zodzius,o ne uzsiimkite pletku lygio pasisakymais. Jei jums Akvarelos pasisakymas netinka,tai cia matyt jau jusu problema.  ax.gif  Beje,jos mintys visiskai teisingos mirksiukas.gif

Pabandysiu trumpai atsakyti.
Pirma, paprastai būna taip: kuo geresnė mokykla, tuo daugiau yra norinčių joje mokytis.
Antra, nusiimkit rožinius akinius. Šioje mokykloje taip pat labai daug vaikų samdo korepetitorius.
Trečia, argumentuoti nesiruošiu, nes forumas yra viešas, o problemos asmeniškos.
Ketvirta, kodėl jūs tokia pikta, aš turiu teisę išreikšti savo nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(moma @ 2014 06 04, 17:26)
Pirma, paprastai būna taip: kuo geresnė mokykla, tuo daugiau yra norinčių joje mokytis.
Antra, nusiimkit rožinius akinius. Šioje mokykloje taip pat labai daug vaikų samdo korepetitorius.
Trečia, argumentuoti nesiruošiu, nes forumas yra viešas, o problemos asmeniškos.
Ketvirta, kodėl jūs tokia pikta, aš turiu teisę išreikšti savo nuomonę.

Na gal jums tai tik atrodo,nes kaip galima pagristi kokybiska mokytoju ir mokiniu darba,kai klases duste dusta g.gif cool.gif Na kai nera kitu argumentu,tai ir remiamasi "geresne mokykla",nors matyt ne tai problema,o didesne tikimybe,kad viskas susiveda i visai kitus dalykus,kaip pvz. i finansus(arba kaip ir rasiau anksciau ,del investicijos i vaika)
Na kadangi mums nereikia jokiu korepetitoriu,nes uztenka tai kiek mokytojai perteikia,ismoko,tai gal ne mokytojuose esme. Isvadas pasidarykite pati. mirksiukas.gif
Logika tikrai verta demesio,kai pati turite "asmenisku problemu",tai tik ir tenka kaltinti mokykla wink.gif
Na jo,kaip sakoma "Kito akyse ir krisla mato,o savo - ne rasto" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neta&: 04 birželio 2014 - 20:50
QUOTE(Neta& @ 2014 06 04, 21:38)
Na gal jums tai tik atrodo,nes kaip galima pagristi kokybiska mokytoju ir mokiniu darba,kai klases duste dusta  g.gif  cool.gif  Na kai nera kitu argumentu,tai ir remiamasi "geresne mokykla",nors matyt ne tai problema,o didesne tikimybe,kad viskas susiveda i visai  kitus dalykus,kaip pvz. i finansus(arba kaip ir rasiau anksciau ,del investicijos i vaika)
Na kadangi mums nereikia jokiu korepetitoriu,nes uztenka tai kiek mokytojai perteikia,ismoko,tai gal ne mokytojuose esme. Isvadas pasidarykite pati. mirksiukas.gif
Logika tikrai verta demesio,kai pati turite "asmenisku problemu",tai tik ir tenka kaltinti mokykla wink.gif
Na jo,kaip sakoma  "Kito akyse ir krisla mato,o savo - ne rasto" biggrin.gif

Linkiu jums ir jūsų vaikams sėkmės toliau mokantis nesvarbu kur. Jūs esate teisi: neturiu argumentu, pinigų, man vaidenasi, esu naivus žmogus ar dar ..., nenoriu investuoti į vaiką, o geriau skudurų nusipirksiu, mano vaikas kvailas, nes jam reikia korepetitorių, esu be logikos.
Ir nebūkit tokia pikta
Ir pasiaiškinkit, kuo skiriasi žodžiai "asmeniškos" ir "asmeninės"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moma: 05 birželio 2014 - 08:09
QUOTE(moma @ 2014 06 04, 17:26)

Pirmas argumentas neatitinka tikroves smile.gif, daug norinciu tikrai ne rodiklis gerai mokyklai g.gif (kalbu apie paprastas mokyklas be atranku). Pvz. Zveryno mokykla perpildyta, priima visus, visko truksta, klases dideles, antra pamaina - ar cia gera mokykla? Kazin...
Manau kiekviena mokykla turi minusu, kiekvienoje klaseje visada buna tevu kazkuo nepatenkintu. Ir nesakau, kad Jusu asmeniska patirtis neteisinga, bet jei rasote minusus apie mokykla, tai turit juos ivardinti, nes tema apie tai g.gif (pasakimas "man blogai" "man nepatiko" - cia kaip vieni megsta krevetes kiti ne - skonio reikalas)

Mazai mokiniu Saules mokykloje 99 %, nes mokslas kainuoja. Taigi normalu, kad klaseje ne 35 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(moma @ 2014 06 05, 09:02)
Linkiu jums ir jūsų vaikams sėkmės toliau mokantis nesvarbu kur. Jūs esate teisi: neturiu argumentu, pinigų, man vaidenasi, esu naivus žmogus ar dar ..., nenoriu investuoti į vaiką, o geriau skudurų  nusipirksiu, mano vaikas kvailas, nes jam reikia korepetitorių, esu be logikos.
Ir nebūkit tokia pikta
Ir pasiaiškinkit, kuo skiriasi žodžiai "asmeniškos" ir "asmeninės"

O kokie jusu argumentai...kazkaip vis pilstote is tuscio i kiaura ir sakotes,kad tai "asmeniskos problemos"(juk pati tai akcentavote,tai matyt jums turetu geriau zinoti ju prasme biggrin.gif )
Na, jei jus sau prisipaisote asmeniskai visus mano issakytus zodzius(nors kai kas buvo akcentuota tik abstrakciai),tai. ka cia bepridursi. wink.gif biggrin.gif
Pastebejimas,jau antra karta pabreziate apie piktuma...idomu kame jus tai izvelgiate,nes net ir cia nepataikete:)
Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 06 05, 12:42)
Manau kiekviena mokykla turi minusu, kiekvienoje klaseje visada buna tevu kazkuo nepatenkintu. Ir nesakau, kad Jusu asmeniska patirtis neteisinga, bet jei rasote minusus apie mokykla, tai turit juos ivardinti, nes tema apie tai  g.gif (pasakimas "man blogai" "man nepatiko" - cia kaip vieni megsta krevetes kiti ne - skonio reikalas)
Mazai mokiniu Saules mokykloje 99 %, nes mokslas kainuoja. Taigi normalu, kad klaseje ne 35  doh.gif

Zinau tikra ivyki,kai direktore(kuri beje biologijos mokytoja) issikvietusi tevus paprase,kad atkreiptu demesi i vaiko pazymius,tai manau akibrokstas buvo ne tik jai,bet ir kitiems mokiniu tevams,kai tevas pareiske,kad "o kodel negalite parasyti jam 10,juk as tokius pinigus moku" wink.gif Tai gal ir tai "asmeniskos problemos",pagal kai kuriuos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neta&: 05 birželio 2014 - 16:13
QUOTE(Neta& @ 2014 06 05, 17:19)
O kokie jusu argumentai...kazkaip vis pilstote is tuscio i kiaura ir sakotes,kad tai "asmeniskos problemos"(juk pati tai akcentavote,tai matyt jums turetu geriau zinoti ju prasme biggrin.gif )
Na, jei jus sau prisipaisote asmeniskai visus mano issakytus zodzius(nors kai kas buvo akcentuota tik abstrakciai),tai. ka cia bepridursi. wink.gif  biggrin.gif 
Pastebejimas,jau antra karta pabreziate apie piktuma...idomu kame jus tai izvelgiate,nes net ir cia nepataikete:)
Papildyta:
Zinau tikra ivyki,kai direktore(kuri beje biologijos mokytoja) issikvietusi tevus paprase,kad atkreiptu demesi i vaiko pazymius,tai manau akibrokstas buvo ne tik jai,bet ir kitiems mokiniu tevams,kai tevas pareiske,kad "o kodel negalite parasyti jam 10,juk as tokius pinigus moku" wink.gif Tai gal ir tai "asmeniskos problemos",pagal kai kuriuos biggrin.gif

Mieloji, gal jūs ne apie tą mokyklą rašote, nes Saulės direktorė yra istorijos mokytoja.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 06 05, 12:42)
Pirmas argumentas neatitinka tikroves smile.gif, daug norinciu tikrai ne rodiklis gerai mokyklai  g.gif (kalbu apie paprastas mokyklas be atranku). Pvz. Zveryno mokykla perpildyta, priima visus, visko truksta, klases dideles, antra pamaina - ar cia gera mokykla? Kazin...
Manau kiekviena mokykla turi minusu, kiekvienoje klaseje visada buna tevu kazkuo nepatenkintu. Ir nesakau, kad Jusu asmeniska patirtis neteisinga, bet jei rasote minusus apie mokykla, tai turit juos ivardinti, nes tema apie tai  g.gif (pasakimas "man blogai" "man nepatiko" - cia kaip vieni megsta krevetes kiti ne - skonio reikalas)

Mazai mokiniu Saules mokykloje 99 %, nes mokslas kainuoja. Taigi normalu, kad klaseje ne 35  doh.gif

Jūs teisi dėl pirmo argumento. Tiesiog aš rašiau apie mokyklas, kurios daro atrankas. Tokia buvo ir Saulė kažkada.
Netiesa, kad mažai mokinių, nes mokslas kainuoja. Yra daugybė tėvų, kurie dėl vaikų gerovės atiduotų paskutinius. Bet turi būti grįžtamasis ryšys.
Stebiu šią mokyklą jau ne vienerius metus. Pagal kokius kriterijus (ne emocinius) pasiūlysite vertinti? Aš vertinu pagal tai, kiek mokinių įstoja po 4 ar 8 klasės į jėzuitus, licėjų ir kt. Ir jei po 4 klasės įstoja kažkiek daugiau, tai po 8vienas ar nė vieno. Iškyla klausimas, kodėl? Nepavyksta ar nenori? Nenori išeiti iš komforto zonos? Nepavyksta kodėl?
Atsakyti
QUOTE(moma @ 2014 06 06, 01:08)
Mieloji, gal jūs  ne apie tą mokyklą rašote, nes Saulės direktorė yra istorijos mokytoja.

Apie ta,tik deja jus teisi,suklydau...bet faktai,beje,tikri mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(moma @ 2014 06 06, 01:49)
Jūs teisi dėl pirmo argumento.  Tiesiog aš rašiau apie mokyklas, kurios daro atrankas. Tokia buvo ir Saulė kažkada.
Netiesa, kad mažai mokinių, nes mokslas kainuoja. Yra daugybė tėvų, kurie dėl vaikų gerovės atiduotų paskutinius. Bet turi būti grįžtamasis ryšys.
Stebiu šią mokyklą jau ne vienerius metus. Pagal kokius kriterijus (ne emocinius) pasiūlysite vertinti? Aš vertinu pagal tai, kiek mokinių įstoja po 4 ar 8 klasės į jėzuitus, licėjų ir kt. Ir jei po 4 klasės įstoja kažkiek daugiau, tai po 8vienas ar nė vieno. Iškyla klausimas, kodėl? Nepavyksta ar nenori? Nenori išeiti iš komforto zonos? Nepavyksta kodėl?

Isiterpsiu . Atrankos vyksta ir dabar,bet tie kurie net ir pakliuna(dazniausiai tevai pervertina savo vaikus),tenka su sia mokykla atsisvekinti,nes joje lieka tik motyvuoti.
O kokio jus griztamojo rysio norite? Nelabai suprantu,nes mokytojai visada pasiryze padeti,pamokinti ir pns.
Stebeti is salies tai ne tas pats. Zinau daug pvz.,kai ateje is kitu mokyklu,kurie ten buvo prie tinginio,tampa motyvuoti,ir baigia sia mokykla l. gerais paz.,be to pacios mokyklos kolektyvo deka vaikai nepatiria nei psichologinio ,nei fizinio smurto(siandienai tai labai aktualu, o ne tik mokymosi rezultatai),kai daugelyje mokyklu,tai net toleruojama,dangstoma pacios administracijos.
Nesuprantu,o kodel vaikai ,kurie mokosi gerai ir l.gerai,o jei dar joje komfortiska, turi kazkur stoti? Ir kodel manote,kad jeigu vaikas jauciasi komfortiskai(visapusiskai) ,tai kazkas tai blogo???
Pasidomekite kaip sudaromi mokyklu reitingai,nustebsite. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neta&: 06 birželio 2014 - 15:23
QUOTE(moma @ 2014 06 06, 01:49)
Aš vertinu pagal tai, kiek mokinių įstoja po 4 ar 8 klasės į jėzuitus, licėjų ir kt. Ir jei po 4 klasės įstoja kažkiek daugiau, tai po 8vienas ar nė vieno. Iškyla klausimas, kodėl? Nepavyksta ar nenori? Nenori išeiti iš komforto zonos? Nepavyksta kodėl?

Visiskai nieko vertas vertinimas, siais metais mano sunaus klasioku stojo 15 vaiku - 12 samdesi po 4 korepetitorius visus metus doh.gif doh.gif doh.gif , taigi ka rodo sis skaicius apie mokykla? Beja, jezuitu mokykla ne visiems yra norima ir siekiama lotuliukas.gif, nes kaip ten bebutu ji yra smarkiai susijusi su religija, kuria ne visi praktikuoja.
Kas liecia vyresnes klases, tai normalu, jei mokykla patinka, klase patinka, atmosfera patinka - niekas nenori keisti mokyklos. Draugai, kolektyvas labai svarbus ypac po 8 klases.
Atsakyti
Planuojame eiti i pirma klasę šį rugsėjį. Papuolame į Violetos Karvelienės klasę. Gal kas turite patirties su šia mokytoja? Ar gera mokytoja? Kokius metodus mokydama naudoja? Žodžiu ar galime ja pasitikėti?smile.gif
Atsakyti