Įkraunama...
Įkraunama...

Privati Saulės mokykla

QUOTE(Kava&arbata @ 2014 06 09, 10:04)
Visiskai nieko vertas vertinimas, siais metais mano sunaus klasioku stojo 15 vaiku - 12 samdesi po 4 korepetitorius visus metus  doh.gif  doh.gif  doh.gif , taigi ka rodo sis skaicius apie mokykla? Beja, jezuitu mokykla ne visiems yra norima ir siekiama  lotuliukas.gif, nes kaip ten bebutu ji yra smarkiai susijusi su religija, kuria ne visi praktikuoja.
Kas liecia vyresnes klases, tai normalu, jei mokykla patinka, klase patinka, atmosfera patinka - niekas nenori keisti mokyklos. Draugai, kolektyvas labai svarbus ypac po 8 klases.

Nesupratau, kodėl nieko vertas vertinimas?
Kad korepetitorius samdė?
Korepetitorius dažniausiai samdo tada, kai nemano, kad mokytojai tinkamai paruoš, bet yra tvirtai apsisprendę keisti mokyklą. Gali būti ir kitokių išimtinių atvejų, kai silpniau kažkas sekasi ir pan
Na,o ar kas nors iš tų 15 kur nors įstojo? Beje, čia jūs apie Saulės gimnaziją?
Sutinku, kad jėzuitai ne visiems norima, galbūt ne visiems ir tinkama, bet pripažinkime, kad tai stipri mokykla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moma: 09 birželio 2014 - 22:34
QUOTE(moma @ 2014 06 09, 23:25)
Nesupratau, kodėl nieko vertas vertinimas?
Kad korepetitorius samdė?
Korepetitorius dažniausiai samdo tada, kai nemano, kad mokytojai tinkamai paruoš, bet yra tvirtai apsisprendę keisti mokyklą. Gali būti ir kitokių išimtinių atvejų, kai silpniau kažkas sekasi ir pan
Na,o ar kas nors iš tų 15 kur nors įstojo? Beje, čia jūs apie Saulės gimnaziją?
Sutinku, kad jėzuitai ne visiems norima, galbūt ne visiems ir tinkama, bet pripažinkime, kad tai stipri mokykla.

Nieko vertas, nes si mokykla daro atranka. Gera mokykla (cia mano asmenine nuomone) - kuri priima visus vaikus ir sugeba juos paruosti smile.gif, kur mokytojai ismoko visus be jokiu atranku. Niekada nepavadinciau Jezuitu stipria mokykla biggrin.gif Ir esu 100 % tikra, kad jei si mokykla nesirinktu mokiniu, tai butu eiline paprasta mokykla. Tai kas tada ta gera mokykla? Mokytojai yra pagrindas, gera atmosfera ir pan. Geru mokiniu surinkimas tikrai ne rodiklis. Kai si mokykla nesirinks mokiniu, priims visus ir juos paruos tada galima sakyti, kad mokykla gera.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 06 10, 09:27)
Nieko vertas, nes si mokykla daro atranka. Gera mokykla (cia mano asmenine nuomone) - kuri priima visus vaikus ir sugeba juos paruosti  smile.gif, kur mokytojai ismoko visus be jokiu atranku. Niekada nepavadinciau Jezuitu stipria mokykla biggrin.gif Ir esu 100 % tikra, kad jei si mokykla nesirinktu mokiniu, tai butu eiline paprasta mokykla. Tai kas tada ta gera mokykla? Mokytojai yra pagrindas, gera atmosfera ir pan. Geru mokiniu surinkimas tikrai ne rodiklis. Kai si mokykla nesirinks mokiniu, priims visus ir juos paruos tada galima sakyti, kad mokykla gera.

Taip, daro atrankas, nes norinčių daugiau negu gali priimti. O nori todėl, kad yra daug privalumų. O kai kas ir nemažai tokių pyksta, kad susirenka gabius vaikus ir todėl laikoma stipri. Užburtas ratas. Atrankas daro ne tik jėzuitai. Kai mokykla pasiekia tokį lygį, kad kai priima visus ir juos išmoko, kaip jūs sakote, daugėja norinčių ten mokytis. Taip atsiranda atrankos. Mano nuomone, tai tam tikras mokyklos ivertinimas.
O kaip jūs rašėte, kad iš klasės nori kažkur įstoti 15 vaikų, tai čia turbūr rodo, kad vaikai nėra patenkinti. Jei tai Saulės gimnazija, tai man šokas, nes privačiose mokyklose klasės ir taip mažesnės.
Atsakyti
QUOTE(moma @ 2014 06 10, 10:46)
Taip, daro atrankas, nes norinčių daugiau negu gali priimti. O nori todėl, kad yra daug privalumų. O kai kas ir nemažai tokių pyksta, kad susirenka gabius vaikus ir todėl laikoma stipri. Užburtas ratas. Atrankas daro ne tik jėzuitai. Kai mokykla pasiekia tokį lygį, kad kai priima visus ir juos išmoko, kaip jūs sakote,  daugėja norinčių ten mokytis. Taip atsiranda atrankos. Mano nuomone, tai tam tikras mokyklos ivertinimas.
O kaip jūs rašėte, kad iš klasės nori kažkur įstoti 15 vaikų, tai čia turbūr rodo, kad vaikai nėra patenkinti. Jei tai Saulės gimnazija, tai man šokas, nes privačiose mokyklose klasės ir taip mažesnės.

Privalumu nematau ten jokiu, o kadangi esu netikinti, tai daug minusu izvelgiu smile.gif

Saules mokykla cia neturi nieko bendro, nezinau kas ten kur stojo smile.gif Kalba ejo apie paprasta mokykla (kuri yra tik pradine ir vaikai turi kazkur eiti kitur po 4 klases). Beje, tokio amziaus vaikai paprastai mokyklos nesirenka, jas renkasi tevai.

Va Jus nepatenkinta Saules mokykla (tik neivardinate kodel), o nemanote, kad kita mokykla irgi nepatiks?

Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 06 10, 12:18)
Privalumu nematau ten jokiu, o kadangi esu netikinti, tai daug minusu izvelgiu  smile.gif

Saules mokykla cia neturi nieko bendro, nezinau kas ten kur stojo smile.gif Kalba ejo apie paprasta mokykla (kuri yra tik pradine ir vaikai turi kazkur eiti kitur po 4 klases). Beje, tokio amziaus vaikai paprastai mokyklos nesirenka, jas renkasi tevai.

Va Jus nepatenkinta Saules mokykla (tik neivardinate kodel), o nemanote, kad kita mokykla irgi nepatiks?

Atsakyti
Kodėl visi taip nori purvo ir kraujo? Kodėl aš turėčiau ką nors įvardinti? Kam reikia tas žino. Jūs vistiek nieko nepakeisite. O ir savo nuomonę apie šią mokyklą jau turite. Tiesiog po pagyrų pliūpsnio, norėjau pasakyti, kad yra ir kitas vertinimas.
Kitoj mokykloj viskas gerai.
Noriu pasikartoti, kad aš rašiau ne apie pradinę, o apie vyresniąsias klases. Kiek supratau iš paskutinės žinutės, jūs apie pradinę..
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 06 10, 12:18)
Privalumu nematau ten jokiu, o kadangi esu netikinti, tai daug minusu izvelgiu  smile.gif

privalumas tas - kad vienoje vietoje didele koncentracija tikrai gabiu ir protingu vaiku. O tai kelia bendra motyvacija. Be to, daug demesio skiriama dvasiniams dalykams ir bendruomeniskumui ugdyti.

Privaciu mokyklu trukumas - daznai tevai butent problematiskiems vaikams iesko privacios mokyklos, ir daznai tikisi "numesdami" tokius vaikus, kad mokykla isspres problemas. Drauge - mokytoja privacioje, daug pasakoja, ir jei klaseje ne vienas ir ne du tokie vaikai, sudetinga dirbti, o tevai mokedami pinigus nezinia ko reikalauja...
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2014 06 12, 10:54)
privalumas tas - kad vienoje vietoje didele koncentracija tikrai gabiu ir protingu vaiku. O tai kelia bendra motyvacija. Be to, daug demesio skiriama dvasiniams dalykams ir bendruomeniskumui ugdyti.

Privaciu mokyklu trukumas - daznai tevai butent problematiskiems vaikams iesko privacios mokyklos, ir daznai tikisi "numesdami" tokius vaikus, kad mokykla isspres problemas. Drauge - mokytoja privacioje, daug pasakoja, ir jei klaseje ne vienas ir ne du tokie vaikai, sudetinga dirbti, o tevai mokedami pinigus nezinia ko reikalauja...

Didele koncentracija gabiu vaiku tikrai stipri motyvaciaja. Bet jei seima netikinti, tai si mokykla atkrinta smile.gif

Visose mokyklose yra sudetingu vaiku (jei nera atrankos) ir sudetingu tevu, nebutinai turtingu smile.gif Net nieko nekainuojanciose mokyklose vargas su tevais lotuliukas.gif Man nereikia draugiu nuomones, pati dirbau mokykloje 4u.gif
Atsakyti
Esu Saulės mokyklos būsimos aštuntokės mama.
Perskaičiau daug karštų diskusijųsmile.gif ir prisiminiau kaip mes rinkome dukrai mokyklą. Mano pirmas vaikas mokėsi VJG ir Licėjuje, todėl ir mes bandėme laimę stoti į jėzuitus. Deja, nežinau kodėl - mano dukra kalbų ir matematikos Kengūrose laimėdavusi aukso diplomus, ėmė ir neįstojo. O jos klasės draugė, rašanti žodį Marija su Y ir gale E stebuklingai atsidūrė įstojusiųjų penktokų sąraše:) Bet aš ne apie tai. Tiesiog taip patekome į Saulę. Tai buvo alternatyva Liubertienės gimnazijai ir ŠMC. Į "valdišką" tikrai nenorėjom.
Pasakyti noriu štai ką. Saulės privati gimnazija tikrai gera mokykla, mokytojai labai stengiasi, atmosfera puiki, visi vaikai ir mokytojai tarpusavy puikiai bendrauja. Vaikas visada pastebėtas ir paskatintas. Žinoma, pasitaiko visko, bet juk taip yra visur. Beje, nėra blogų vaikų - yra blogi tėvai.
Kodėl vaikai po 8 klasių išeina? Pirmoji priežastis (jei tėvai išgali mokėti 950 Lt per mėn - toks mokestis nuo 9 kl.) - tai dėl mažo vaikų skaičiaus. Paauglystėje prioritetu tampa nebe mokslai, o "tūsai", draugų paieškos. o kai mokykloje kiekvienos klasės po vieną, o klasėje tik 12 mokinių - patys suprantat. Tai viena iš priežasčių.
Kita - pinigų klausimas. Trečia - o taip, Licėjus yra ir bus Licėjus:)
O kad kažkam nepatinka mokykla - tai visokių žmonių yra, viskas labai subjektyvu.
Mano vaikas irgi bandys stoti po 8 klasės. Jei pasiseks. Jei ne - visiškai neturiu baimės - nes Saulės gimnazija tikrai gera mokykla. Jei mokslai čia kainuotų kaip VJG, manau, jie turėtų ne mažiau mokiniųsmile.gif
Sėkmės renkantis
Atsakyti
Sveikos mamos.
Renku savo sūnui mokyklą (pradinukas bus) ir viena iš norimų yra ši. Pasiskaičiau diskusijas karštas, tai tikrai galiu pasakyt, kad finansinė pusė tikrai ne paskutinėje vietoje, kuri lemia apsisprendimą kur išleist vaiką (manau, tai lemia ir mažesnes klases). Pripažinsiu, kad jei ne mokestis, tai tikrai išleisčiau į šią mokyklą (su sąlyga, kad kokybė būtų tokia pati. Aišku čia tik noras gauti ir neduoti biggrin.gif ), todėl realiai mąstant apie savas galimybes, norėčiau paklaust:
1. kainoraštyje nėra atskiros sumos maitinimo. Kokia ji? ar įeina į ugdymo programą?
2. yra išskirtas mokestis dėl priemonių. Kas įeina į tai?
3. Kokie yra būreliai? Ar į popamokinio ugdymo kainą įeina ir būreliai ar reikia mokėt atskirai?
4. koks yra matematikos ir kalbų ugdymo lygis?

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Mergyte <3 @ 2015 01 07, 10:14)
Sveikos mamos.
Renku savo sūnui mokyklą (pradinukas bus) ir viena iš norimų yra ši. Pasiskaičiau diskusijas karštas, tai tikrai galiu pasakyt, kad finansinė pusė tikrai ne paskutinėje vietoje, kuri lemia apsisprendimą kur išleist vaiką (manau, tai lemia ir mažesnes klases). Pripažinsiu, kad jei ne mokestis, tai tikrai išleisčiau į šią mokyklą (su sąlyga, kad kokybė būtų tokia pati. Aišku čia tik noras gauti ir neduoti  biggrin.gif ), todėl realiai mąstant apie savas galimybes, norėčiau paklaust:
1. kainoraštyje nėra atskiros sumos maitinimo. Kokia ji? ar įeina į ugdymo programą?
2. yra išskirtas mokestis dėl priemonių. Kas įeina į tai?
3. Kokie yra būreliai? Ar į popamokinio ugdymo kainą įeina ir būreliai ar reikia mokėt atskirai?
4. koks yra matematikos ir kalbų ugdymo lygis?

Ačiū

Galiu parasyti tik apie nulinukus ir vyresnius (bet turbut nedidelis skirtumas bus pradinukai)
1. Mokama atskirai (8 lt pietus, bet cia nulinukai smile.gif) kaip pradinukai valgo nezinau. Nuo 5 kl. perkasi valgykloje ka nori.
2. pirkau penala su piestukais, trintuku ir pan. Fizinio apranga ir sokiu tapkutes.
3. Nulinukai lanko kokius nori burelius (daug labai: sporto, sokiai, choras, dziudo ir t.t.) - papildomai moketi nereikia.
4. Anglu yra jau nulineje klaseje. Antra uzsienio nuo 5 kl (kiek zinau visur tik nuo 6) Del matematikos pradineje nezinau, bet nuo 5 kl. tai dalijama klase per puse (anglu, matematikos ir lietuviu): viena grupe mokosi sustiprintai, t.y. temos tos pacios tik gauna papildomu uzduociu 4u.gif

Gal kas is pradinuku parasys daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 07 sausio 2015 - 10:53
QUOTE(Kava&arbata @ 2015 01 07, 11:47)
Galiu parasyti tik apie nulinukus ir vyresnius (bet turbut nedidelis skirtumas bus pradinukai)
1. Mokama atskirai (8 lt pietus, bet cia nulinukai smile.gif) kaip pradinukai valgo nezinau. Nuo 5 kl. perkasi valgykloje ka nori.
2. pirkau penala su piestukais, trintuku ir pan. Fizinio apranga ir sokiu tapkutes.
3. Nulinukai lanko kokius nori burelius (daug labai: sporto, sokiai, choras, dziudo ir t.t.) - papildomai moketi nereikia.
4. Anglu yra jau nulineje klaseje. Antra uzsienio nuo 5 kl (kiek zinau visur tik nuo 6) Del matematikos pradineje nezinau, bet nuo 5 kl. tai dalijama klase per puse (anglu, matematikos ir lietuviu): viena grupe mokosi sustiprintai, t.y. temos tos pacios tik gauna papildomu uzduociu 4u.gif

Gal kas is pradinuku parasys daugiau.

ačiū už info. įtariu pradinukams irgi reikia mokėt už pietus tuos 8 lt.

O tai gali lankyt bet kokius būrelius? O ką veikia nulinukai? Pvz maniškis turi eiti nuo rugsėjo į nulinukų klasę, svarstau leist į paprastą valstybinę grupę. Vaikas skaito, rašo, skaičiuoja, tad paruošiamoji daugiau būtų apsipratimas prie tvarkos, nes daržo nelanko. Bet... aš labai nenoriu leisti į darželinio tipo nulinę... bet iš kai kurių atsiliepimų, labai jau vilioja apsvarstyti galimybę ir nulinę grupę Saulėje lankyt g.gif
o tai pratybos visokios į kainą įeina?

Žinokit pradėjau gilintis į privačių m-klų ir valstybinių kainas ir jei kiek geresnė m-kykla, tai žiūrėk prailginta kainuoja vos ne 300 lt, tai dar kokie papildomi mokesčiai ir sumelė apvali gaunasi doh.gif tai dabar ir dėliojuosi +-, lyginuosi kainas ir žiūriu skirtumus, bei pranašumus....
Atsakyti