3.
Kaip pagaminti cepelinų pusfabrikačius?Atsakymo lauskiu į až.
Turėjau gult į ligoninę ilgam laikui, tai va sumislijau, kad reikia pridaryti ir užšaldyti šeimynai cepelinų. Balandėlius naminius -pusfabrikačius, užšaldytus sėkmingai naudojom, na dabar sakau reikia cepelinų pridaryti. Juolab kad rūsy stovėjo 1,5 maišo bulvių, jau pradedančių dygti (nes kol grįšiu tai teks ir išmesti- o aš gi gera šeimininkė

). Tai prakaitavom beveik visą dieną kol prigaminom cepelinų tradicinių: bulvių tarkiai, virtos bulvės, mėsos įdaras. Prigaminom tiek kad prikišau 3 šaldytuvo stalčius, privirėm 2 didžiausius puodus ir dar liko netilpusių- tai tuos išnešėm pas tėtį šaldyti.
Cepelinai tikrai skanūs buvo, bet tų dviejų puodų neįveikėm ir per 3 dienas
Bet čia dar nesibaigia istorija:nono
Į ligoninę aš išvažiavau. O šeimyna išbadėjo ir tada jau traukia tuos rezervinius cepelinus. Aišku, vėl užkaitė didelį puodą, užvirė vandenį- primetė šaldytų cepelinų. Vanduo staigiai atšalo. Cepelinai po truputį tirpo ir ištirpo, plaukiojo bulvių tarkių košė ir mėsos faršas gabaliukais.
Išvada: per didelis puodas, per daug cepelinų... Kitą sykį šeimyna jau maža puodą ir po kelis cepelinus virė- rezultatas tas pats.
Na, ką... kadangi mes jų prišaldėm nemažai- tai galėjo toliau ekspermentuoti. Dabar sumąstė, kad reikia išėmus pirmiausia juos atšildyti ir tada virti. Rezultatas buvo dar greitesnis- cepelinai net nesulaukę puodo iširdavo tiesiog lėkštėje. Virti jų buvo negalima tada darydavo ale bulvinius blynus- apvoliodavo miltų, krakmolo mišinyje. Tuom laiku ir aš jau grįžau. O tų zarazų cepelinų vis dar yra- tiek mūsų šaldytuve ir pas tėvuką yra priglaustų

. Oi vargom kol juos dabaigėm-bet kažko geresnio ir nesigavo