ir dar dvi šeimininkės virtuvėje
Užėjau kartą pas mamą, šnekamės, kavą daromės. Na, gurkš "kavutės" ir žiūrim viena į kitą
pasirodo kavą nevirtu vandeniu užpylėm
ir dar dvi šeimininkės virtuvėje
ir dar dvi šeimininkės virtuvėje
O tai čia po kiek tų ankedotų vienam asmeniui galima parašyti?
1. Apie manų košę kabinama kirviu
Žalioj jaunystėje su turistais keliavom pėsčiom per Lietuvą virš 20 žmogelių. Tai kažkurį vakarą teko man vakare budėti su dviem vaikinukais-virti manų košę. Tamsu. Lyja. Laužą užkūrėm, vandenį užvirėm, kondensuotą pieną supylėm, beliko manai... Manus mes nešėmės maišiuke kur 5 kg telpa. Vienas vaikinas intensyviai maišo, kitas pila, o aš jau vadovauju kaip labiau patyrusi kiek tų kruopų pilti.. Kaip apskaičiuosi ?- žiūriu žiūriu tamsoje ar jau užteks ar ne, ar jau tirštėja ar ne- žodžiu supylėm beveik visą tą maišą. O kai tirštėt- tiksliau kietėt pradėjo- jau nei samčio nepasuko. Teko imti tą puodą lauk- apturėt didžiulę gėdą ir paskui su kirviu, peiliais- taip taip tik su jais lupt tą "košę" lauk ir šert žuveles...
1. Apie manų košę kabinama kirviu
Žalioj jaunystėje su turistais keliavom pėsčiom per Lietuvą virš 20 žmogelių. Tai kažkurį vakarą teko man vakare budėti su dviem vaikinukais-virti manų košę. Tamsu. Lyja. Laužą užkūrėm, vandenį užvirėm, kondensuotą pieną supylėm, beliko manai... Manus mes nešėmės maišiuke kur 5 kg telpa. Vienas vaikinas intensyviai maišo, kitas pila, o aš jau vadovauju kaip labiau patyrusi kiek tų kruopų pilti.. Kaip apskaičiuosi ?- žiūriu žiūriu tamsoje ar jau užteks ar ne, ar jau tirštėja ar ne- žodžiu supylėm beveik visą tą maišą. O kai tirštėt- tiksliau kietėt pradėjo- jau nei samčio nepasuko. Teko imti tą puodą lauk- apturėt didžiulę gėdą ir paskui su kirviu, peiliais- taip taip tik su jais lupt tą "košę" lauk ir šert žuveles...
oi atsimenu gerus senus laikus
tetis pasišovė išvirti šeimai petus, nes jis pas mus pasižymi kulinariniais sugebėjimais
sugalvojo, kad šeima labai seniai valgė burokėlių sriubos
bebaigiant virti tėtė sugalvojo, kad sriuba per kūda ir įpylė aliejaus, kad riebiau būtų
po skanių pietų visi keturi (mama, tėtė brolis ir aš) pajutome nemalonius pilvo raižulius
pasirodo, mama buvo įskėlusi ricinos aliejaus buteliuką ir perpylė tą nelemtą aliejų į buteliuką ant kurio užrašė Ricinos aliejus
o tėtis aišku perskaitė tik aliejus
touleta turėjom viena, tai mamai pasisekė, nes mes visi sėdėjom ant kibiriukų ir dalinomės įspūdžiais apie gardžią sriubukę
dar iki šiol menam skaniąją burokėlių sriubytę
tetis pasišovė išvirti šeimai petus, nes jis pas mus pasižymi kulinariniais sugebėjimais
O tėtis vis dar pasisiūlo ką nors pagaminti?
2.Jau buvau sukūrus savo šeimą. Mama sirgo, tai aš pasisiūliau tėčiui ir sesei padaryti valgyti, kad būtų greičiau paprašiau sesės, kad paimtų mėsą iš šaldytuvo, įdėtų į puodą ir užvirtų.
Ateinu ir randu-puodas jau verda ir plaukioja.... mėsa su maišeliu apsilydžiusiu. Pasirodo užmiršau pasakyti, kad mėsa iš maišelio reikia išimti- tai kaip rado taip ir sudėjo
ą
Ateinu ir randu-puodas jau verda ir plaukioja.... mėsa su maišeliu apsilydžiusiu. Pasirodo užmiršau pasakyti, kad mėsa iš maišelio reikia išimti- tai kaip rado taip ir sudėjo
QUOTE(siaubute @ 2008 01 22, 12:26)
Na jei dažnas įvykis jūsų gyvenime tokie anekdotai- tad kuo daugiau- tuo linksmiau
QUOTE(vilma-saule @ 2008 01 22, 16:41)
oi atsimenu gerus senus laikus
tetis pasišovė išvirti šeimai petus, nes jis pas mus pasižymi kulinariniais sugebėjimais
sugalvojo, kad šeima labai seniai valgė burokėlių sriubos
bebaigiant virti tėtė sugalvojo, kad sriuba per kūda ir įpylė aliejaus, kad riebiau būtų
po skanių pietų visi keturi (mama, tėtė brolis ir aš) pajutome nemalonius pilvo raižulius
pasirodo, mama buvo įskėlusi ricinos aliejaus buteliuką ir perpylė tą nelemtą aliejų į buteliuką ant kurio užrašė Ricinos aliejus
o tėtis aišku perskaitė tik aliejus
touleta turėjom viena, tai mamai pasisekė, nes mes visi sėdėjom ant kibiriukų ir dalinomės įspūdžiais apie gardžią sriubukę
dar iki šiol menam skaniąją burokėlių sriubytę 
tetis pasišovė išvirti šeimai petus, nes jis pas mus pasižymi kulinariniais sugebėjimais
QUOTE(siaubute @ 2008 01 22, 21:17)
2.Jau buvau sukūrus savo šeimą. Mama sirgo, tai aš pasisiūliau tėčiui ir sesei padaryti valgyti, kad būtų greičiau paprašiau sesės, kad paimtų mėsą iš šaldytuvo, įdėtų į puodą ir užvirtų.
Ateinu ir randu-puodas jau verda ir plaukioja.... mėsa su maišeliu apsilydžiusiu. Pasirodo užmiršau pasakyti, kad mėsa iš maišelio reikia išimti- tai kaip rado taip ir sudėjo
ą
Ateinu ir randu-puodas jau verda ir plaukioja.... mėsa su maišeliu apsilydžiusiu. Pasirodo užmiršau pasakyti, kad mėsa iš maišelio reikia išimti- tai kaip rado taip ir sudėjo
3.Kaip pagaminti cepelinų pusfabrikačius?Atsakymo lauskiu į až.
Turėjau gult į ligoninę ilgam laikui, tai va sumislijau, kad reikia pridaryti ir užšaldyti šeimynai cepelinų. Balandėlius naminius -pusfabrikačius, užšaldytus sėkmingai naudojom, na dabar sakau reikia cepelinų pridaryti. Juolab kad rūsy stovėjo 1,5 maišo bulvių, jau pradedančių dygti (nes kol grįšiu tai teks ir išmesti- o aš gi gera šeimininkė
). Tai prakaitavom beveik visą dieną kol prigaminom cepelinų tradicinių: bulvių tarkiai, virtos bulvės, mėsos įdaras. Prigaminom tiek kad prikišau 3 šaldytuvo stalčius, privirėm 2 didžiausius puodus ir dar liko netilpusių- tai tuos išnešėm pas tėtį šaldyti.
Cepelinai tikrai skanūs buvo, bet tų dviejų puodų neįveikėm ir per 3 dienas
Bet čia dar nesibaigia istorija:nono
Į ligoninę aš išvažiavau. O šeimyna išbadėjo ir tada jau traukia tuos rezervinius cepelinus. Aišku, vėl užkaitė didelį puodą, užvirė vandenį- primetė šaldytų cepelinų. Vanduo staigiai atšalo. Cepelinai po truputį tirpo ir ištirpo, plaukiojo bulvių tarkių košė ir mėsos faršas gabaliukais.
Išvada: per didelis puodas, per daug cepelinų... Kitą sykį šeimyna jau maža puodą ir po kelis cepelinus virė- rezultatas tas pats.
Na, ką... kadangi mes jų prišaldėm nemažai- tai galėjo toliau ekspermentuoti. Dabar sumąstė, kad reikia išėmus pirmiausia juos atšildyti ir tada virti. Rezultatas buvo dar greitesnis- cepelinai net nesulaukę puodo iširdavo tiesiog lėkštėje. Virti jų buvo negalima tada darydavo ale bulvinius blynus- apvoliodavo miltų, krakmolo mišinyje. Tuom laiku ir aš jau grįžau. O tų zarazų cepelinų vis dar yra- tiek mūsų šaldytuve ir pas tėvuką yra priglaustų
. Oi vargom kol juos dabaigėm-bet kažko geresnio ir nesigavo
Turėjau gult į ligoninę ilgam laikui, tai va sumislijau, kad reikia pridaryti ir užšaldyti šeimynai cepelinų. Balandėlius naminius -pusfabrikačius, užšaldytus sėkmingai naudojom, na dabar sakau reikia cepelinų pridaryti. Juolab kad rūsy stovėjo 1,5 maišo bulvių, jau pradedančių dygti (nes kol grįšiu tai teks ir išmesti- o aš gi gera šeimininkė
Cepelinai tikrai skanūs buvo, bet tų dviejų puodų neįveikėm ir per 3 dienas
Bet čia dar nesibaigia istorija:nono
Į ligoninę aš išvažiavau. O šeimyna išbadėjo ir tada jau traukia tuos rezervinius cepelinus. Aišku, vėl užkaitė didelį puodą, užvirė vandenį- primetė šaldytų cepelinų. Vanduo staigiai atšalo. Cepelinai po truputį tirpo ir ištirpo, plaukiojo bulvių tarkių košė ir mėsos faršas gabaliukais.
Išvada: per didelis puodas, per daug cepelinų... Kitą sykį šeimyna jau maža puodą ir po kelis cepelinus virė- rezultatas tas pats.
Na, ką... kadangi mes jų prišaldėm nemažai- tai galėjo toliau ekspermentuoti. Dabar sumąstė, kad reikia išėmus pirmiausia juos atšildyti ir tada virti. Rezultatas buvo dar greitesnis- cepelinai net nesulaukę puodo iširdavo tiesiog lėkštėje. Virti jų buvo negalima tada darydavo ale bulvinius blynus- apvoliodavo miltų, krakmolo mišinyje. Tuom laiku ir aš jau grįžau. O tų zarazų cepelinų vis dar yra- tiek mūsų šaldytuve ir pas tėvuką yra priglaustų
QUOTE(DarkMind @ 2008 01 22, 19:23)
ne tik siūlosi bet ir gamina
4. Iš trečios istorijos supratot apie mano gaminimo "maštabus". Tai apie dar vieną ...
Užderėjo vienais metais slyvų gausybė. Tai aš ir slyvienių priviriau, ir sulčių privakavau, ir kompotų pristačiau. Nu ką dar gali iš tų slyvų žiemai gaminti? Radau kažkokį receptą "marinuotos slyvos"-labai tinka prie visokių mėsos ir žuvų patiekalų. Na, ką parsitempiau 2 kibirų slyvų išdarinėjau-užmarinavau, actas,gvazdikėliai, česnakas, prieskoniai visoki-toks keistas derinys. Palaukiau pirmo rudeninio balio- ir patiekiau šitą delikatesą- skonis įdomus gavosi- bet niekam nepatiko
. Man taip pat- teko visas atsargas, o įsivaizduokit kiek tų slaikiukų po 0,5 litro gavosi iš 2 kibirų kratyt lauk
.
Užderėjo vienais metais slyvų gausybė. Tai aš ir slyvienių priviriau, ir sulčių privakavau, ir kompotų pristačiau. Nu ką dar gali iš tų slyvų žiemai gaminti? Radau kažkokį receptą "marinuotos slyvos"-labai tinka prie visokių mėsos ir žuvų patiekalų. Na, ką parsitempiau 2 kibirų slyvų išdarinėjau-užmarinavau, actas,gvazdikėliai, česnakas, prieskoniai visoki-toks keistas derinys. Palaukiau pirmo rudeninio balio- ir patiekiau šitą delikatesą- skonis įdomus gavosi- bet niekam nepatiko
5.Mikrobangės išbandymai kiaušais arba kiaušų išbandymai mikrobangėje
Nusipirkom mikrobangę, ką šildėm , ką ne- bet žinojom šiukštu nešidyti metaliniuse induose, bet instrukcijoje apie kiaušinius kalbos nebuvo.
Turėjom virtų kiaušinių, ai galvoju pašildysiu mikrobangėje. Įdėjau tris- du sprogo besišildydami, o trečias liko sveikas- matyt išliko stipriausias,atspariausias...
Nutariau, kad anie du kažkokie nesveiki buvo...
Padėjau ant stalo...pasisuku link šaldytuvo paimt majonezo- ir tada tik BUMMM...tai paskutinysis lubas pasveikino saliutu
.
Nusipirkom mikrobangę, ką šildėm , ką ne- bet žinojom šiukštu nešidyti metaliniuse induose, bet instrukcijoje apie kiaušinius kalbos nebuvo.
Turėjom virtų kiaušinių, ai galvoju pašildysiu mikrobangėje. Įdėjau tris- du sprogo besišildydami, o trečias liko sveikas- matyt išliko stipriausias,atspariausias...
QUOTE(siaubute @ 2008 01 29, 16:39)
5.Mikrobangės išbandymai kiaušais arba kiaušų išbandymai mikrobangėje
Nusipirkom mikrobangę, ką šildėm , ką ne- bet žinojom šiukštu nešidyti metaliniuse induose, bet instrukcijoje apie kiaušinius kalbos nebuvo.
Turėjom virtų kiaušinių, ai galvoju pašildysiu mikrobangėje. Įdėjau tris- du sprogo besišildydami, o trečias liko sveikas- matyt išliko stipriausias,atspariausias...
Nutariau, kad anie du kažkokie nesveiki buvo...
Padėjau ant stalo...pasisuku link šaldytuvo paimt majonezo- ir tada tik BUMMM...tai paskutinysis lubas pasveikino saliutu
.
Nusipirkom mikrobangę, ką šildėm , ką ne- bet žinojom šiukštu nešidyti metaliniuse induose, bet instrukcijoje apie kiaušinius kalbos nebuvo.
Turėjom virtų kiaušinių, ai galvoju pašildysiu mikrobangėje. Įdėjau tris- du sprogo besišildydami, o trečias liko sveikas- matyt išliko stipriausias,atspariausias...
6.Kas tie birbiziukai?
Buvo kažkoks balius, o aš jau visiems apskelbiau kad kepsiu birbiziukus(nežinau kodėl vaikai taip pavadino), pirštus apsilaižysit bevalgydami. Stalas jau padengtas šaltais, mišrainėm, svečiai susėdę aplink stalą- liko tik karštus sunešioti- birbiziukai ir mėsa troškinta. Atnešiau birbiziukus- va sakau: birbiziukai... padėjau. Išėjau mėsos, kažko užtrukau, o svečiai alkani buvo (be to mes balius dažnai nuo karštų pradedam , kad šeimininkėms lakstyti nereiktų)- perdaug nesilaužydami prisikrovė mišrainės ir birbiziukų...
Pabaigai reikia pasakyti, kad birbiziukai yra paslaptingi pyragaičiai-dydžio sulyg storu nykščiu, obuolių sūrio gabaliukas apvyniota sviesto-varškės tešlos juostele ir apvoliota džiuvesėliuose, kepami orkaitėje- bet apskrunda ir atrodo kaip kotletai kepti keptuvėje. Iš vaizdo neatskirsi- bet skonis pasakiškas, gaila dabar nerandu obuolių sūrio...niam
Buvo kažkoks balius, o aš jau visiems apskelbiau kad kepsiu birbiziukus(nežinau kodėl vaikai taip pavadino), pirštus apsilaižysit bevalgydami. Stalas jau padengtas šaltais, mišrainėm, svečiai susėdę aplink stalą- liko tik karštus sunešioti- birbiziukai ir mėsa troškinta. Atnešiau birbiziukus- va sakau: birbiziukai... padėjau. Išėjau mėsos, kažko užtrukau, o svečiai alkani buvo (be to mes balius dažnai nuo karštų pradedam , kad šeimininkėms lakstyti nereiktų)- perdaug nesilaužydami prisikrovė mišrainės ir birbiziukų...







