Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Daddygirl @ 2008 01 31, 16:05)
Aisku, as ne medike, bet kaip mama mamai - pritariu tau del hormoniniu tepalu (pas mus anglijoj juos vadina 'steroidiniais', bet cia, matyt, tas pats). Jie juk priezasties nepanaikina, tik tam kartui apgydo. Ir man atrodo jais tepti reikia, kai jau niekas kitas nepadeda ir kai vaikiukui labai blogai (pvz negali nakti miegoti), ir tik blogiausias vietas.
Pasiskaityk sita tema, manau rasi patarimu, kaip sumazinti niezuli ir drekinti oda. As naudoju sviestmedzio sviesta (shea butter) ir Aveeno krema (is avizu), nes jie naturalus, o mano pupai dar tik 3.5 men. Kolkas as jais patenkinta ir kolkas nera taip blogai, kad reiketu steroidiniu/hormoniniu kremu.
Be kremu yra daug kitu priemoniu, kaip sumazinti vaikui diskomforta, bet turbut pati jau prisiskaitei  mirksiukas.gif
Sekmes  4u.gif


Sveiki, mes taip pat nuo menesio sergame atopiniu dermatitu dabar mums greit jau 6 menesiukai, siuo metu gyvename UK, mums israse gydymui efcortelan 1procento tepalo, norejau paklausti jusu jis turbut ir skaitosi steroidinis, nors jis mums padeda bet tepame retai kai stipriai isbertas, nes taip gydytojas rekomendavo, kadangi ir jus gyvenate UK galbut zinote si tepala, o oda nuolat drekiname kaip ir jus Aveeno kremu, ir prausiantis i vandeni ipilame Aveeno pudra, anksciau naudojome drekinimui Double base, bet Aveeno man labiau patiko jis naturalesnis oda patepus svelni nuolat, o kiek kartu per diena jus naudojate si drekinanti krema, ar tepate tik veida ar visa kuna, ir dar parasykite kito drekinancio kremo kur jus naudojate pilna pavadinima, nes ziuriu cia vaistai skiriasi negu Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 02 03, 17:31)
labas vakaras_Dadygirl_cia tavo leliukas? jei taip, tai labai mielas 4u.gif



Aga, cia mano dukriukas bigsmile.gif Aciu uz komplimenta 4u.gif O tavo nuotraukoj gal krutas Matas? mirksiukas.gif
Oi, kaip smagu, kad jums gereja. O mums viena diena lyg ir geriau, kita - vel smarkiau raudonuoja zandai unsure.gif Vis dar neaiskios priezastys...
Parasyk, kaip vizitas pas dermatologa.
Atsakyti
QUOTE(*Zuika* @ 2008 02 03, 22:56)
Sveiki, mes taip pat nuo menesio sergame atopiniu dermatitu dabar mums greit jau 6 menesiukai, siuo metu gyvename UK, mums israse gydymui efcortelan 1procento tepalo, norejau paklausti jusu jis turbut ir skaitosi steroidinis, nors jis mums padeda bet tepame retai kai stipriai isbertas, nes taip gydytojas rekomendavo, kadangi ir jus gyvenate UK galbut zinote si tepala, o oda nuolat drekiname kaip ir jus Aveeno kremu, ir prausiantis i vandeni ipilame Aveeno pudra, anksciau naudojome drekinimui Double base, bet Aveeno man labiau patiko jis naturalesnis oda patepus svelni nuolat, o kiek kartu per diena jus naudojate si drekinanti krema, ar tepate tik veida ar visa kuna, ir dar parasykite kito drekinancio kremo kur jus naudojate pilna pavadinima, nes ziuriu cia vaistai skiriasi negu Lietuvoje.


Nu taip, efcortelan yra su hydrocortisone, kuris ir yra silpnas steroidas (tuo labiau, kad jis sudaro tik 1% kremo). Nors ir silpnas, jei iseina geriau butu jo naudoti kiek galima maziau blush2.gif ir netepti dideliu odos plotu, po sauskelnem ar tarp odos rauksliu.
Apie Aveeno girdejau labai daug geru atsiliepimu is 'anglisku' mamyciu, todel nusprendziau pabandyti ax.gif Tik kad jis brangus verysad.gif Jums gal israso GP? Bandysiu prasyti savojo... g.gif Dabar yra naujas Aveeno kremas specialiai eczemai - gal bandet? As nupirkau pabandyti... O vonia as kolkas ruosiu is paprastu aviziniu dribsniu - taip pigiau tongue.gif
Kiek kartu tepu tai net nezinau.. teplioju pastoviai biggrin.gif Ir dabar jau visa kuneli, nes isbere ir pilvuka, rankytes.. Gal ten siaip koks kitas berimas, bet drekinimas nepamaisys - tokiu mazu leliuku visa oda juk sausa.
Shea butter tai ne kremas smile.gif Tai naturalus, nerafinuotas taukmedzio (sviestmedzio) sviestas. Jis laikomas viena efektyviausiu naturaliu priemoniu niezuliui nuimti ir drekinti. Jo deda i dauguma kremu, skirtu dermatitui, egzemai. Maciau kelis Aveeno kremus, kuriuose yra didele dalis sito sviesto. O as naudoju ji 'naturalioj formoj'. Mano dukriukas dar labai mazas.. garsiai neprotestuoja, net kai zandai blizga nuo to sviesto biggrin.gif Dedu jo ir i vonele maudant - istirpsta ir padengia kuna tokia kaip plevele - super, man patinka labiau nei visokie aliejai.

Tai jums jau tenka kovoti su sia liga 5 menesius? verysad.gif Ar yra pagerejimas? Ar sekmingas priezasciu ieskojimas?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 02 04, 02:01)
Nu taip, efcortelan yra su hydrocortisone, kuris ir yra silpnas steroidas (tuo labiau, kad jis sudaro tik 1% kremo). Nors ir silpnas, jei iseina geriau butu jo naudoti kiek galima maziau  blush2.gif ir netepti dideliu odos plotu, po sauskelnem ar tarp odos rauksliu.
Apie Aveeno girdejau labai daug geru atsiliepimu is 'anglisku' mamyciu, todel nusprendziau pabandyti  ax.gif Tik kad jis brangus  verysad.gif Jums gal israso GP? Bandysiu prasyti savojo...  g.gif Dabar yra naujas Aveeno kremas specialiai eczemai - gal bandet? As nupirkau pabandyti... O vonia as kolkas ruosiu is paprastu aviziniu dribsniu - taip pigiau  tongue.gif
Kiek kartu tepu tai net nezinau.. teplioju pastoviai  biggrin.gif Ir dabar jau visa kuneli, nes isbere ir pilvuka, rankytes.. Gal ten siaip koks kitas berimas, bet drekinimas nepamaisys - tokiu mazu leliuku visa oda juk sausa.
Shea butter tai ne kremas  smile.gif Tai naturalus, nerafinuotas taukmedzio (sviestmedzio) sviestas. Jis laikomas viena efektyviausiu naturaliu priemoniu niezuliui nuimti ir drekinti. Jo deda i dauguma kremu, skirtu dermatitui, egzemai. Maciau kelis Aveeno kremus, kuriuose yra didele dalis sito sviesto. O as naudoju ji 'naturalioj formoj'. Mano dukriukas dar labai mazas.. garsiai neprotestuoja, net kai zandai blizga nuo to sviesto  biggrin.gif Dedu jo ir i vonele maudant - istirpsta ir padengia kuna tokia kaip plevele - super, man patinka labiau nei visokie aliejai.

Tai jums jau tenka kovoti su sia liga 5 menesius?  verysad.gif Ar yra pagerejimas? Ar sekmingas priezasciu ieskojimas?


Dekui uz atsakyma mirksiukas.gif mums visu vaistus kokius reikia israso GP nemokamai tai labai palengvina, nes to Aveeno kremo tik 100ml ir uztenka kokiai savaitei net nezinau kokia jo kaina. Aveeno skirto specialiai egzemai dar nebandem ryt kaip tik eisiu pas gydytoja recepto tai paklausiu gal ta israsys nors ta kur naudojam thumbup.gif Taip kovojam jau 5 menesius grazus veidelis pasidaro kai pavartojam efcortelano kremo kai buna labai isbertas, tai kokias kelias dienas buna gerai poto vel paberia, kartais daugiau, kartais maziau, bet stipriau paberia ne taip daznai, o del ko neaisku galvojam gal del kokiu maisto produktu. Tai velykom vaziuosim atostogu i Lietuva vesim pas privatu alergologa vilniuje konsultacijai, noretume pasidaryti tyrimus kokiem produktams vaikas alergiskas, skaiciau kad daromi krauo tyrimai is venos 36 maisto produktams nustatyti, nors skambinau klausti nuo kokio amziaus daro tuos tyrimus tai sake nuo keliu menesiu, tik galvoju ar nesunku paimti kraujuka tokiam mazam vaikuciui is venos kaip praktiskai ju nesimato, nors skaiciau kad mamos ir 5 menesiui vaikuciui dare tokius tyrimus, gal kuri mamyte dare tokius tyrimus vaikuciui iki metu laiko butu gerai kad ir parasytu savo nuomone apie juos. O siaip pirma gryze i Lietuva kreipsimes i gera alergologe paziuresim ka pasakys. Tiesa mes gyvename Siaures Airijoje, idomu kad jums reikia moket uz vaistus as galvojau ir Anglijoje jie nemokami.
Atsakyti
sveikos,mamytes,mano berniukui jau 2 metukai ir keli men.Atopinio dermatito liko pazeistos tik kojytes,anksciau buvo visas kunelis.Neseniai perskaiciau kazkur cia,supermamoj,kad viena mama vaika isgyde liaud.metodais,prause sulinio vandenyje,tepe su ramunelem ir medum.Niekaip negaliu rasti ,kur buvo aprasytas sitas atvejis.Gal kartais atsirastu ta mamyte ir mums smulkiai papasakotu? Aciu 4u.gif








,-
Atsakyti
QUOTE(*Zuika* @ 2008 02 04, 02:27)
Dekui uz atsakyma  mirksiukas.gif  mums visu vaistus kokius reikia israso GP nemokamai tai labai palengvina, nes to Aveeno kremo tik 100ml ir uztenka kokiai savaitei net nezinau kokia jo kaina. Aveeno skirto specialiai egzemai dar nebandem ryt kaip tik eisiu pas gydytoja recepto tai paklausiu gal ta israsys nors ta kur naudojam  thumbup.gif Taip kovojam jau 5 menesius grazus veidelis pasidaro kai pavartojam efcortelano kremo kai buna labai isbertas, tai kokias kelias dienas buna gerai poto vel paberia, kartais daugiau, kartais maziau, bet stipriau paberia ne taip daznai, o del ko neaisku galvojam gal del kokiu maisto produktu. Tai velykom vaziuosim atostogu i Lietuva vesim pas privatu alergologa vilniuje konsultacijai, noretume pasidaryti tyrimus kokiem produktams vaikas alergiskas, skaiciau kad daromi krauo tyrimai is venos 36 maisto produktams nustatyti, nors skambinau klausti nuo kokio amziaus daro tuos tyrimus tai sake nuo keliu menesiu, tik galvoju ar nesunku paimti kraujuka tokiam mazam vaikuciui is venos kaip praktiskai ju nesimato, nors skaiciau kad mamos ir 5 menesiui vaikuciui dare tokius tyrimus, gal kuri mamyte dare tokius tyrimus vaikuciui iki metu laiko butu gerai kad ir parasytu savo nuomone apie juos. O siaip pirma gryze i Lietuva kreipsimes i gera alergologe paziuresim ka pasakys. Tiesa mes gyvename Siaures Airijoje, idomu kad jums reikia moket uz vaistus as galvojau ir Anglijoje jie nemokami.

Darėm, kai sūneliui buvo 6,5 mėn. Kraujo paėmė lengvai, žinoma, verkė mažylis, bet labai malonios buvo seselės, stengėsi, kad mažiui bijotų. Rezultatų nebuvo - alergijos nerodė niekam. Nors mus alergologė buvo perspėjusi, kad mažas labai, dar MP maitinamas, tai gali ir nerodyti nieko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Zuika* @ 2008 02 04, 03:27)
5 menesiui vaikuciui dare tokius tyrimus, gal kuri mamyte dare tokius tyrimus vaikuciui iki metu laiko butu gerai kad ir parasytu savo nuomone apie juos.

Parašiau tau į AŽ
Mes darėm 5,5 mėn. kraujo tyrimą mišriai paletei - maistui nerodė jokios alergijos, tik aplinkos faktoriams. Labiau pasiteisino odos lopo mėginiai.
Naudojame spec. gaminamą vitamininį tepalą, kartais Essex tapalą (ne kremą), metileno mėlį. Kelis sykius kai buvo labai blogai - 0,2 proc. hidrokortizoną (hormoninis). Taip pat ir mažius, ir aš laikomės griežtos dietos, nes dar valgo MP.
Atsakyti
QUOTE(*Zuika* @ 2008 02 04, 01:27)
Dekui uz atsakyma  mirksiukas.gif  mums visu vaistus kokius reikia israso GP nemokamai tai labai palengvina, nes to Aveeno kremo tik 100ml ir uztenka kokiai savaitei net nezinau kokia jo kaina. Tiesa mes gyvename Siaures Airijoje, idomu kad jums reikia moket uz vaistus as galvojau ir Anglijoje jie nemokami.


Mums irgi nekainuoja tie vaistai, kuriuos gydytojas israso. Tik va jis israso tai, ka pats nori biggrin.gif Kiek zinau, jie labai nenoriai israso brangius kremus (tipo Aveeno). Bandysiu prasyti.. o jei reiks ir gydytoja bandysiu pakeist ax.gif
Gerai, kad jums taip pasiseke su gydytoju. Jis pats pasiule Aveeno, ar israso jusu prasymu?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 02 04, 12:48)
Mums irgi nekainuoja tie vaistai, kuriuos gydytojas israso. Tik va jis israso tai, ka pats nori  biggrin.gif Kiek zinau, jie labai nenoriai israso brangius kremus (tipo Aveeno). Bandysiu prasyti.. o jei reiks ir gydytoja bandysiu pakeist  ax.gif
Gerai, kad jums taip pasiseke su gydytoju. Jis pats pasiule Aveeno, ar israso jusu prasymu?


Mums gydytojas pats israse ta krema as pries tai apie ji net nezinojau. Kaip pirma karta buvom nueje pas gydytoja menesio laiko kai pamatem kad visas veidelis stipriai isbertas, tai israse efcortelano 0.5 procento, drekinimui Doublebase, ir aliejuka su parafinu maudymui, bet po kokiu 3 menesiu pamatem kad po truputi ir ant kunelio atsiranda spuogeliai ir ryskeja, dauginasi ir nepranyksta tepant efcortelano kremu, (veideliui jis padedavo kai reikdavo, o kunui nelabai) tai tada vel kreipiausi pas juos. Tada man israse truputi stipresnio 1 procento efcortelano ir ta Aveeno krema ir pudra voniai. Po pietu eisim recepto Aveeno kremui nes jau baigiam.
O kur jus perkate Shea butter sviesta?
Atsakyti
Pamirsau dar paklausti, jus sakete kad yra naujas Aveeno kremas cpecialiai egzemai, ar jau bandete ji, kaip jis jums pasirode ar geresnis uz iprasta Aveeno ar vienodi mazdaug ir koks tikslus pavadinimas parasytas ant to kremo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Zuika* @ 2008 02 04, 12:39)
Pamirsau dar paklausti, jus sakete kad yra naujas Aveeno kremas cpecialiai egzemai, ar jau bandete ji, kaip jis jums pasirode ar geresnis uz iprasta Aveeno ar vienodi mazdaug ir koks tikslus pavadinimas parasytas ant to kremo  ax.gif



Aveeno Active Naturals Eczema Care Moisturizing Cream.
As dar nebandziau - laukiu, kol pristatys mirksiukas.gif
O koks pavadinimas to, kuri dabar naudojat?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 02 04, 14:04)
Aveeno Active Naturals Eczema Care Moisturizing Cream.
As dar nebandziau - laukiu, kol pristatys  mirksiukas.gif
O koks pavadinimas to, kuri dabar naudojat?


Mes naudojam Aveeno Cream (with natural colloidal oatmeal moisturises dry skin for 24 hours), jus ta pati naudojat turbut. o tas naujas nuo egzemos kremas ar jau yra pardavime, reiks siandien gydytojos paklausti.
Atsakyti