Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija ir nėštumas

QUOTE(megee @ 2008 05 27, 14:59)
buvau ir pas dermatologą ir pas vidaus, tai sako, kad nelabai kuo gali padėti nes nėščiosioms nelabai vaistų yra nuo alergijos. Išrašė vienų, tai lakstau po visas vaistines, bet nerandu tokio, vaistininkės tik gūščioja pečiais ir tiek. tepiausi advantan tepaliuku, bet kai labai išbėrė, tai nesitepu, nes didelių plotų nėščiosioms nepatariama tepti. Taip ir vaikštau išberta ir nusikasiusi  verysad.gif . Gydytojų nuomone tai turėtų praeiti po gimdymo, bet man vistiek neramu  sad.gif , kad leliukui nepakenktų

paprasyk kad gydytoja padarytu kepenu tyrima, gali buti sutrikusi veikla ir butina vaistais gydyti
Atsakyti
QUOTE(Momo @ 2008 06 04, 17:08)
As irgi dabar laukiuosi ir kenciu nuo alergijos. Esu alergiska medziu ir zoliu ziedadulkems. Siaip gerdavau per alergijos sezona antihistaminines tabletes (Aerius, Lorano ir pan.), i akis lasindavau Cromohexal lasiukus, ir i nosi visokius purkskalus purksdavau. Gydytojas buvo zadejes, kad nuo ketvirto menesio leis naudot kokius nors vaistus nuo alergijos, bet nuejus uzdraude vis tiek bet kokius vaistus (net homeopatinius) iki septinto menesio  doh.gif Israse juros vandens purskalo i nosi, o akis sake skalauti ramuneliu arbata  doh.gif Tai dabar tik nosi skalauju vandeniu su druska, ir viskas. O i akis lasinu retkarciais Cromohexalio, kai labai blogai buna (akys parausta ir smarkiai niezti). Dabar, per karscius, pasijutau visai nekaip, sloga perejo i sinusita, ir emiau koseti, ypac naktimis. Bijau, kad po dvidesimt metu alergines slogos vystosi astma  verysad.gif
Gal yra likimo draugiu? Nes nezinau, su kuo pasitarti  verysad.gif Ar verta nestumo metu eiti pas alergologa?

Man lygiai tas pats su alergine sloga verysad.gif Dabar kazkas žydi, tai ryte buna ypač sunku verysad.gif Tai aspasitariau su savo ginekologu ir jis man leido naudoti "Avamys", purškala i nosi. Čia vaistas, bet sake, kad geriau pašalinti tokius simptomus, kurie neleidzia gerai jaustis.. O jo nuomone šitas vaistas žalos kudikiui nepadarys.. g.gif
Atsakyti
sveikos, jungiuosi prie sloguojančių... Su prakeikta šienlige gyvenu jau seniai, bet taip blogai net per pirmą nėštumą nebuvo. Na, pasloguoju, būdavo, praeina. Dabar pastoviai jau nuo gegužės doh.gif doh.gif jokie purškalai man į nosį nepadėdavo nei anksčiau, nei dabar - turiu kelis, tik išmesti pinigai. Va dabar nusipirkau lašų akim nuo alergijos, nes nebegaliu, pastoviai niežti, diegiai, trinu iki negaliu doh.gif nie kur išeisi, nie ką paveiksi... o dar trys mėnesiai vasaros prieš akis cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2008 06 10, 12:40)
sveikos, jungiuosi prie sloguojančių... Su prakeikta šienlige gyvenu jau seniai, bet taip blogai net per pirmą nėštumą nebuvo. Na, pasloguoju, būdavo, praeina. Dabar pastoviai jau nuo gegužės  doh.gif  doh.gif  jokie purškalai man į nosį nepadėdavo nei anksčiau, nei dabar - turiu kelis, tik išmesti pinigai. Va dabar nusipirkau lašų akim nuo alergijos, nes nebegaliu, pastoviai niežti, diegiai, trinu iki negaliu  doh.gif  nie kur išeisi, nie ką paveiksi... o dar trys mėnesiai vasaros prieš akis cry.gif

Taip, siemet labai anksti medziai zydet pradejo. Man jau sausio menesi alergijos simptomai pasireiske, nes zydejo lazdynai. O dabar - pats pievu zydejimas, masiskai zydi sunazoles, eraicinai, migles ir kitos zoles, sukeliancios sienlige. O dar kai karsta ir nelyja, tai ziedadulkiu koncentracija ore ypac didele. Belieka kuo daugiau laiko praleist namie, nedarinet langu (arba isidet i langus spec tinkleli, nepraleidzianti ziedadulkiu), o geriausia isigyt aparata, ora isvalanti nuo ziedadulkiu. As, namie budama, taip ir gelbsciuosi, o jeigu tenka i soda iseit, uzsidedu respiratoriu blush2.gif
Isila, tris menesius nereiks taip baisiai kentet, didysis zydejimas uztrunka mazdaug keturias penkias savaites. Aisku, jei nebus padoraus lietaus, tai teks kenteti ilgiau rolleyes.gif
Atsakyti
Pasiskaiciau internete placiau apie alergijas ir supratau, kad, nevartojant vaistu nuo alergijos, man atsiranda visi astmos simptomai, isskyrus tuos baisiuosius priepuolius verysad.gif

Radau gana idomu straipsniuka apie naminius gyvunus. Jame rasoma:
Kailiniai zvereliai, ypac kates, gali sukelti alergine sloga arba astma. Alergiskiems tevams, besilaukiantiems kudikio, patariama atsisakyti savo gyvunelio. O nealergisku tevu kudikiai, augantys kartu su gyvunais, yra netgi geriau apsaugoti nuo alergijos.
http://www.eltern.de...ngerschaft.html
Atsakyti
QUOTE(Momo @ 2008 06 10, 17:58)
Taip, siemet labai anksti medziai zydet pradejo. Man jau sausio menesi alergijos simptomai pasireiske, nes zydejo lazdynai. O dabar - pats pievu zydejimas, masiskai zydi sunazoles, eraicinai, migles ir kitos zoles, sukeliancios sienlige. O dar kai karsta ir nelyja, tai ziedadulkiu koncentracija ore ypac didele. Belieka kuo daugiau laiko praleist namie, nedarinet langu (arba isidet i langus spec tinkleli, nepraleidzianti ziedadulkiu), o geriausia isigyt aparata, ora isvalanti nuo ziedadulkiu. As, namie budama, taip ir gelbsciuosi, o jeigu tenka i soda iseit, uzsidedu respiratoriu  blush2.gif
Isila, tris menesius nereiks taip baisiai kentet, didysis zydejimas uztrunka mazdaug keturias penkias savaites. Aisku, jei nebus padoraus lietaus, tai teks kenteti ilgiau  rolleyes.gif

nežinau, man bangom užeina, visada pračiaudžiu visą vasarą. Taip protarpiais... Tikiuosi šįmet taip nebus doh.gif
Atsakyti
sveikos,
aš irgi žiauriai alergiška nuo vaikystės verysad.gif
per nestuke.gif visos alergijos tik paūmėja. man pagal kraują ištyrė, kad mano alergija medžių žiedadulkėms viršija visas normas dabar kaip ir baigė medžiai žydėti, maistą prižiūriu, bet kaip išberta, taip išberta doh.gif
man labiausiai beria veidą, akis, kaklą ir rankas visas. kartais net pūslytėm išmuša unsure.gif ir kas bjauriausia, kad aš net nepajaučiu, kaip nusikasau doh.gif
gyd. rekomendavo claritine gerti, bet man jis visai nepadeda schmoll.gif
padėtų tepalai su hormonais, bet kad nestuke.gif reikia juos riboti doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Reikia pagalbos. Nesu nescia kaip daugelis is jusu ir kamuoja elergine sloga ziema vasara neaisku nuo ko. Gal kas nors girdejot ar zinot gera gydytoja Vilniuje kuris galetu padeti nuo tos prakeiktos slogos, nes jau nebezinau kur ir i ka kreiptis pagalbos. Aciu
Atsakyti
QUOTE(shaita @ 2008 07 01, 11:21)
Sveikos merginos. Reikia pagalbos. Nesu nescia kaip daugelis is jusu ir kamuoja elergine sloga ziema vasara neaisku nuo ko. Gal kas nors girdejot ar zinot gera gydytoja Vilniuje kuris galetu padeti nuo tos prakeiktos slogos, nes jau nebezinau kur ir i ka kreiptis pagalbos. Aciu

Pas alergologa reikia, kad nustatytu, kam esi alergiska. Tada gali skirti ir gydyma, o tu zinosi, ko saugotis. Jei ziema vasara alergija, galetu but alergija dulkems, patalynes pukams ar naminiams gyvunams, jei tokiu turi.
Atsakyti
Sveikos, ir as jungiuos prie jusu 4u.gif
Man senai jau nustate alergja nuo ziedadulkiu ir kvieciu, na o kvieciu, tai visur yra, net i rugine duona deda kveiciu doh.gif siuo metu laukiuos, tai kai buvo sienlige, tai buvau prie juros, tai si karta ji man lengvai praslydo, o dabar atrodo ir stengiuos nevartoti produktu kur yra kvieciu, bet jau taip alergija uzpuole, kad galvojau ranka nusipjausiu verysad.gif neiskenciau ir pasitepiau su Adventan, ranka pagerejo, bet dabar sazine grauziau, kad taip apsielgiau, tikiuosi nepakenkiau vaikeliui verysad.gif 4dieni uzsirasiau skubos varka pas alergologa, ziuresim, ka jis man pasakys...
Atsakyti
Sveiki, As irgi alergiska , bet maistui ir tai retkarciais, o pries savaite kaip isbere tai isbere, o baisiausia , kad pilva isbere stipriai gydytoja pasake claritino 3 dienas pagert , bet jisai nepadeda, o nezulis baisus yra. Gal kas zino ar gali alergija vaikiukui pakenkt ,ar nieko baisaus???
Atsakyti
Sveikutės, man jau 16 savaitė, alergija kankina jau kokiu 6-7 metus, bet kai galėjau gerti vaistus, naudoti purškalus, buvo galima gyventi. kai pastojau, pradžioj nežinojau blush2.gif , tai dar naudojau vaistus, o dabar jau stogas važiuoja, pas gydytojus kiek kainu, trauko pečiais, nu ką padarysi, vaistų negalima. Diena velniai nematė, nepatogu, bet gyventi galima, bet jau negaliu naktim miegoti, užgula nosį. radėjau ieškoti internete radau, kad yra vaistai POLLERGINE, kurių nedraudžia neštumo metu.
Gal kuri vartojote, labai bijau pakenkti mažiukui, tuo labiau, kad jau ir taip pradžioje geriau vaistus, bet jau nebegaliu kentėti.
Labai laukiu atsakymo
Atsakyti