Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos-paauglės

QUOTE(Limcamca @ 2008 06 29, 17:44)
Galiu pasakyti, kai mama mane pirmą kartą išleido į šokius, buvau gal kokių trylikos  g.gif Išleisdama pasakė, kad jei nori, leidžiu išbandyti viską: ir alkoholį, ir narkotikus, ir cigaretes ir seksą ir pan. Tik, labai prašau, atsirinkti, kas yra gyvenime teisinga ir protinga  4u.gif Buvau paauglė, negi manot nesinorėjo visko išbandyti? Žinoma, norėjosi. Tačiau, paskutinis sakinys visą laiką stabdė. Manau, mes labai daug ką atsinešame iš šeimos  4u.gif

Žinoma, kad nieko neįrodysime, tačiau diskusija, kol ji yra tolerantiška ir be pašaipų, man labai įdomi  thumbup.gif Iki jos, turiu pripažinti, tikrai nepažinojau, tiek daug šaunių, jaunų mamyčių-paauglių  4u.gif

drinks_cheers.gif man buvo panasiai, isejau 12 i sokius, tada pirma kart pasibuciavau su berniuku blush2.gif zinau kad bandziau rukyti kazkada g.gif db nepamenu kiek tada meteliu buvo, ir vyno bonka 5 isgerdavom ir iraudusiais zandais eidavome, taciau atejo laikas kai atsirinkome kas kam priimtina o kas ne schmoll.gif kai prasidejo naktiniai klubai, prasidejo didieji klyskeliai narkotikai, sexas alkoholis...tada nusprendziau kad man reikia pasitraukti is penketuko.db del to lb dziaugiuosi.man tevai viska leido, mama pasake, zinau kad uzauginau tave protinga mergaite, niekada nenorejau jos nuvilti mirksiukas.gif
kai pati turiu dukryte, vis galvoju kaip cia reikes elgtis kai ateis tas laikas...manau pasielgsiu labai panasiai kaip tavo ar mano mama ax.gif suteiksiu laisve pasirinkti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joviliukste: 29 birželio 2008 - 19:59
jo,šitoj diskusijoj tikrai nieko niekam neįrodysi,o ir nereikia ax.gif
manau,kad tam tikras erzelis kilo dėl to,akd buvo parašyta nuomonė apie mamas-paaugles, atėjo temon tokia mamytė,pasiskaitė, visus bruožus prisiskyrė sau ir suskaudo jai širdį...Kartais yra labai sunku nepriimti asmeniškai,kai kalbama apie grupę,kuriai tu priklausai ax.gif
Aš pvz galėčiau iki nuktritimo ginčytis,kai vaikams tikrai nebūtina eiti į darželį,kad jie pasiruotų mokyklai, būtų komunikabilesni ir t.t. smile.gif aš esu užagus be darželio,kaip ir mano brolis,bei dar didlelė grupė draugų smile.gif ir tiesą pasakius,ta visa mūsų grupė esam daug pasiekę smile.gif visai neesam mėmės,mamytukai smile.gif o va yra grupė mamų,kur atiduoda savo vaikelius į darrželį nuo 1,5 metukų ir šaukia,klykia kokios juos nuostabios,kad rūpinsi vaikų išsilavinimu...ir varo ant tų,kurios namuose vaikus auginas...
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 29, 20:52)
drinks_cheers.gif man buvo panasiai, isejau 12 i sokius, tada pirma kart pasibuciavau su berniuku  blush2.gif zinau kad bandziau rukyti kazkada  g.gif db nepamenu kiek tada meteliu buvo, ir vyno bonka 5 isgerdavom ir iraudusiais zandais eidavome, taciau atejo laikas kai atsirinkome kas kam priimtina o kas ne  schmoll.gif kai prasidejo naktiniai klubai, prasidejo didieji klyskeliai narkotikai, sexas alkoholis...tada nusprendziau kad man reikia pasitraukti is penketuko.db del to lb dziaugiuosi.man tevai viska leido, mama pasake, zinau kad uzauginau tave protinga mergaite, niekada nenorejau jos nuvilti  mirksiukas.gif
kai pati turiu dukryte, vis galvoju kaip cia reikes elgtis kai ateis tas laikas...manau pasielgsiu labai panasiai kaip tavo ar mano mama  ax.gif suteiksiu laisve pasirinkti  mirksiukas.gif

Va, paklausiau savo kaimynės, prasidėjus šiai diskusijai. Kaip atsitiko, kad ji -iolikmetė pasigimdė dukrytę. Ir kai įsišnekėjom, ji sakė, tėvai jai viską drausdavo. Būdavo ribotas laikas grįžti namo, neleisdavo su draugais susitikti ir pan. O dėl nėštumo sakė, tėtis sakydavo: sužinosiu, kad nėščia - užmušiu blink.gif Nu, bet va prie ko privedė draudimas: 17-iolikos gimė dukrytė g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 06 29, 20:01)
Vienos SM mamytės žodžiai  ax.gif  Aišku sakysit, kad tai kvaili vaikiški paistalai, kad noras netikras... Bet aš ją suprantu, nes jaučiuosi labai panašiai. Ir prieš  nestuke.gif  galvojau, kad jeigu būtų vaikutis, tai nebūtų jokios tragedijos. O man buvo tada 18.

man tas pat - dėl vaikučių buvau susisvaigus nuo 15kos ir svajojau, svajojau, o 19kos metų ir prisisvajojau wub.gif clap.gif
aišku, maža bėda, kai mylimas vyras vyresnis, subrendęs, vaikutis ilgai lauktas. o ir tėvam anūkų išlaikyt nereikės. viskas normalu, neskaitant gimimo datos mano pase....
galit užmėtyt akmenim, bet aš vis tiek pati laimingiausia
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 29, 20:05)
labai grazu, as kazkada jauciaus taip pat  wub.gif kai sutikau Mb labai norejome abu leliuko  rolleyes.gif o db jau vis pasnekame apie broliuka ar sesute  ax.gif o man buti  nestuke.gif nuostabus jausmas, galeciau buti nescia visa gyvenima  mirksiukas.gif

as taip pat galeciau visa gyvenima buti nestuke.gif blush2.gif juk kaip gera jausti to mazycio stebuklelio kiekviena judesiuka, neapsakomas jausmas wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Limcamca @ 2008 06 29, 21:31)
Va, paklausiau savo kaimynės, prasidėjus šiai diskusijai. Kaip atsitiko, kad ji -iolikmetė pasigimdė dukrytę. Ir kai įsišnekėjom, ji sakė, tėvai jai viską drausdavo. Būdavo ribotas laikas grįžti namo, neleisdavo su draugais susitikti ir pan. O dėl nėštumo sakė, tėtis sakydavo: sužinosiu, kad nėščia - užmušiu  blink.gif Nu, bet va prie ko privedė draudimas: 17-iolikos gimė dukrytė  g.gif  4u.gif

taip dazniausiai ir buna smile.gif
Atsakyti
Aš pažįstu viena mamytę, kuriai ne daugiau kaip 19, o ji jau turi du mažylius. Tik labai gaila, kad tie mažyliai neturi tėčio, bet mamytė jais rūpinasi kaip moka. Nors kartais atrodo, kad jai pačiai dar reikia suaugti, nes vaikučius vedasi ten , kur jai įdomu... draugai, baliukai i ir t.t. Pati nebaigė mokyklos, tad bando mokytis vakarais. Sunkiai jai sekasi, bet džiugu tiek, kad vaikučiai nepalikti kažkur, o prižiūrėti... Vargsta ji, bet , kaip jau yra, taip... Toks jau jos gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 29, 20:36)
P.S. kazin kiek tai mamytei buvo laiko kai gimde leliu, kurios zozius anksciau idejai?

21 ax.gif Tik dabar pažiūrėjau, bet galvojau, kad kur kas daugiau. Jos dukrytei 2 su kapeikom ax.gif

QUOTE(Limcamca @ 2008 06 29, 20:44)
Galiu pasakyti, kai mama mane pirmą kartą išleido į šokius, buvau gal kokių trylikos  g.gif Išleisdama pasakė, kad jei nori, leidžiu išbandyti viską: ir alkoholį, ir narkotikus, ir cigaretes ir seksą ir pan. Tik, labai prašau, atsirinkti, kas yra gyvenime teisinga ir protinga  4u.gif Buvau paauglė, negi manot nesinorėjo visko išbandyti? Žinoma, norėjosi. Tačiau, paskutinis sakinys visą laiką stabdė. Manau, mes labai daug ką atsinešame iš šeimos  4u.gif

Labai pritariu tokiam auklėjimo būdui 4u.gif

QUOTE(Limcamca @ 2008 06 29, 21:31)
Va, paklausiau savo kaimynės, prasidėjus šiai diskusijai. Kaip atsitiko, kad ji -iolikmetė pasigimdė dukrytę. Ir kai įsišnekėjom, ji sakė, tėvai jai viską drausdavo. Būdavo ribotas laikas grįžti namo, neleisdavo su draugais susitikti ir pan. O dėl nėštumo sakė, tėtis sakydavo: sužinosiu, kad nėščia - užmušiu  blink.gif Nu, bet va prie ko privedė draudimas: 17-iolikos gimė dukrytė  g.gif  4u.gif

Man irgi daug ką draudė, nepaaiškindavo. O po laiko jau kildavo nesutarimai. Aš anksčiau daug ko gal nesupratau, gal pati visko nepaklausdavau, bet tikrai labai būčiau norėjusi, kad mama su manim būtų kuo daugiau kalbėjusi apie man tuo metu aktualias problemas (turiu omeny ne tik tai, ką nagrinėjome šioje temoje), o ne užkirsdavusi kelią bet kokiems pokalbiams ir diskusijoms griežtu "ne!" unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2008 06 29, 18:14)
jo,šitoj diskusijoj tikrai nieko niekam neįrodysi,o ir nereikia ax.gif
manau,kad tam tikras erzelis kilo dėl to,akd buvo parašyta nuomonė apie mamas-paaugles, atėjo temon tokia mamytė,pasiskaitė, visus bruožus prisiskyrė sau ir suskaudo jai širdį...Kartais yra labai sunku nepriimti asmeniškai,kai kalbama apie grupę,kuriai tu priklausai ax.gif

as nepriklausau paaugliu mamyciu grupei, taciau va kazkodel esu issitikinus, kad vaikelis myli mama nepriklausomai nuo jos amziaus, mama taip pat vaikely mirksiukas.gif ir kad jaunos mamytes gali buti geros mamos, aprupinti vaikelius materialiai, isaukleti ir pan.tikrai as kartais nenoredama nieko izeisti parasau zodzius, kuriuos atsitiktinai kazkuri mamyte prisiima sau asmeniskai... taip kyla nesusipratimai.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2008 06 29, 18:54)
21  ax.gif  Tik dabar pažiūrėjau, bet galvojau, kad kur kas daugiau. Jos dukrytei 2 su kapeikom  ax.gif
Labai pritariu tokiam auklėjimo būdui  4u.gif
Man irgi daug ką draudė, nepaaiškindavo. O po laiko jau kildavo nesutarimai. Aš anksčiau daug ko gal nesupratau, gal pati visko nepaklausdavau, bet tikrai labai būčiau norėjusi, kad mama su manim būtų kuo daugiau kalbėjusi apie man tuo metu aktualias problemas (turiu omeny ne tik tai, ką nagrinėjome šioje temoje), o ne užkirsdavusi kelią bet kokiems pokalbiams ir diskusijoms griežtu "ne!"  unsure.gif

uztat tu galesi siu klaidu niekada nepadaryti su savo dukryte mirksiukas.gif mano mama niekada su manim nesnekedavo apie intymius dalykus, gal atrodys juokinga, kai susirgau mnesinem nezinojau kas tai yra blink.gif o apie sexa nelieteme temu, ji man niekad nieko neaiskino...as stengsiuos su dukryte apie tai kalbeti, nors vaikai ir taip labai greitai viska suzino, taciau nenoreciau kad tarp musu butu kazkokia baime ar geda kalbetis apie naturalius gyvenime vykstancius dalykus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2008 06 29, 18:31)

Tikrai daznai taip buna drinks_cheers.gif kai pagalvojus jei matete nuo lenciugo nutrukusi suni, kuris -niolika metu buvo priristas, tada jis nebezino kas darosi.zmonem buna panasiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2008 06 29, 21:41)
Aš pažįstu viena mamytę, kuriai ne daugiau kaip 19, o ji jau turi du mažylius. Tik labai gaila, kad tie mažyliai neturi tėčio, bet mamytė jais rūpinasi kaip moka. Nors kartais atrodo, kad jai pačiai dar reikia suaugti, nes vaikučius vedasi ten , kur jai įdomu... draugai, baliukai i ir t.t. Pati nebaigė mokyklos, tad bando mokytis vakarais. Sunkiai jai sekasi, bet džiugu tiek, kad vaikučiai nepalikti kažkur, o prižiūrėti... Vargsta ji, bet , kaip jau yra, taip... Toks jau jos gyvenimas.

Tokioms mamytėms labai reikalinga parama iš šono. Tiek finansinė, tiek moralinė manau rolleyes.gif Net, jei ji prisijungtų tik prie SM kasdien, manau jos gautų, ir į viską žiūrėti jai būtų daug lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 06 29, 19:04)
Tokioms mamytėms labai reikalinga parama iš šono. Tiek finansinė, tiek moralinė manau  rolleyes.gif Net, jei ji prisijungtų tik prie SM kasdien, manau jos gautų, ir į viską žiūrėti jai būtų daug lengviau.

galbut gautu paramos,bet esu tikra kad atsirastu kurios negailetu ir siurksciu zodziu.o kartais net artimi zmones nusisuka nuo tokiu jaunu mamyciu, o ka jau kalbeti apie finansine parama. atsimenu kai minetoji drauge 15 pastojo, istekejo, isejo gyvent su vyru, ir jau gimus mergytei susipyko su vyru, vidury nakties nuejo pas savo tevus su mazyle ant ranku - o sie uztrenke duri pries pat veida, tada as priemiau ja vienai nakciai, bet mano tevai taip pat daug burebejo, kad prisivire koses dabar lai srebia doh.gif
dabar buvom usitike, po 6 beveik metu, taj sake tevai paremia daugiau, ir anuke myli, taciau tuo metu kai buvo sunkiausia jie nusisuko.ir visi draugai nusisuko.
as irgi noreciau moraliskai paremti tokias mamas, jei galeciau ir finansiskai, kad ir atlikusiais daigtais ar rubeliais.
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 29, 22:13)
galbut gautu paramos,bet esu tikra kad atsirastu kurios negailetu ir siurksciu zodziu.o kartais net artimi zmones nusisuka nuo tokiu jaunu mamyciu, o ka jau kalbeti apie finansine parama. atsimenu kai minetoji drauge 15 pastojo, istekejo, isejo gyvent su vyru, ir jau gimus mergytei susipyko su vyru, vidury nakties nuejo pas savo tevus su mazyle ant ranku - o sie uztrenke duri pries pat veida, tada as priemiau ja vienai nakciai, bet mano tevai taip pat daug burebejo, kad prisivire koses dabar lai srebia  doh.gif
dabar buvom usitike, po 6 beveik metu, taj sake tevai paremia daugiau, ir anuke myli, taciau tuo metu kai buvo sunkiausia jie nusisuko.ir visi draugai nusisuko.
as irgi noreciau moraliskai paremti tokias mamas, jei galeciau ir finansiskai, kad ir atlikusiais daigtais ar rubeliais.

SM nebūtina dalyvauti aršiose diskusijose. GAlėtų dalyvauti temose, kur vaiką auginu viena, jaunos mamytės ir pan. Jie gi vieni kitų nesmerkia. O paramos skyrelyje galėtų pagalbos finansinės paprašyti. 4u.gif

O dėl paryškinto sakinio, tai mūsų paramos skyrelyje, visada kam nors ko nors reikia. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 06 29, 19:29)
SM nebūtina dalyvauti aršiose diskusijose. GAlėtų dalyvauti temose, kur vaiką auginu viena, jaunos mamytės ir pan. Jie gi vieni kitų nesmerkia. O paramos skyrelyje galėtų pagalbos finansinės paprašyti.  4u.gif

O dėl paryškinto sakinio, tai mūsų paramos skyrelyje, visada kam nors ko nors reikia.  ax.gif

Gali gal nuoroda numesti i ta paramos skyreli?
Atsakyti