Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos-paauglės

QUOTE(siaulietuke @ 2008 06 30, 13:27)
Man ne nuo 16-kos nebesakė kada namo grįžti, o niekada tokios kalbos apie grįžimus ir nebuvo. Stovyklose nebuvau, su palapinėm važiuodavom ir į gamtą su būriu draugų ir giminių važiuodavom, bet aš visada važiuodavau su tėvais. Mano draugų ratas buvo toks, kad ir mano ir tų draugų tėvai labai gerai bendraudavo, tai mes visi šeimomis važiuodavom. Nuo tėvų atskirai esam važiavę, bet ir tai su giminaičiais. Niekad nesu važiavusi su klasės draugais šiaip į gamtą dėl trali val, jei važiuodavom, visada su suaugusiais ir pan. Aš pati atraportuodavau, kad grįšiu tada ir tada. Niekad nebuvo, kad negrįžčiau laiku. Nežinau gal mano galva kitaip veikė, bet aš pati jaučiausi įsipareigojusi nepridaryt tėvams nemalonumų, nenorėdavau prisidirbt, nes jei kažkur kažkas nepavykdavo man pačiai būdavo prieš tėvus nemalonu, kad vat aš jau tokia suaugusi (visada įsivaizdavau save labai suaugusią  doh.gif ) ir nesugebu su kažkokiom problemom susitvarkyti. Man atrodo, kad jei aš kokį kartą būčiau negrįžus savo nusistatytu laiku, tai  aš pati būčiau labiau liūdėjusi, nei kad mano tėvai būtų nusivylę.
Tvarkingas vaikas buvau, net pačiai keista iš kur toks suvokimas buvo.

Beje ir pas mus šokiai iki 12val būdavo, bet aš iki galo neišbūdavau, eidavau namo šiek tiek ankščiau. Mes visos draugės ankščiau išeidavom.

be komentaru....
per anksti suaugai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(siaulietuke @ 2008 06 30, 05:51)
O šitoj vietoj turiu sava nuomonę. Nes esu bendravusi su labai panašia mergina, kuri nuo pat mažumės nori vaikelio. Ir ji ištekėjo 18-kos tik dėl to, kad norėjo vaikelio, 19 pagimdė. Na čia jau nepaauglystė, o normalus amžius, bet kalbėta apie vaikelį buvo nuo mažumės. Aš manau, kad tokioms paauglėms, kurios nori vaikelio, kurios labai nori rūpintis mažom, silpnom būtybėm, jos pačios tokios jaučiasi, pačios trokšta, kad jomis labiau rūpintųsi, kad skirtų daugiau dėmesio ir pan. O vat, kad kažkas norėtų būt nėščia  unsure.gif Tai kažkaip nelogiška, kaip gali norėti būti nėščia, jei nežinai ką tai reiškia. Tikiu, kad noras atsiranda jau pirmojo besilaukiant, norisi visada jaustis kitaip ir pan, bet kaip gali žmogus, kuris niekad nebuvo besilaukiantis, to norėti.  g.gif Tai nebent kažkokia fantazavimo-žaidimo forma, nes tikrai nelogiška.

Ten citata iš kelių postų. Apie nėštumą ji kalba tuomet, kai jau yra buvusi nestuke.gif . Tai nuostabus jausmas, net man, turėjusiai komplikacijų, norisi tą patirti dar ir dar wub.gif O kad nori kažkuo rūpintis, aš kaip tik įvardinčiau, kad tai suaugusi ir subrendusi asmenybė, norinti įsipareigoti ir būti už kažką atsakingai rolleyes.gif
Be to, juk maži minkštučiai kūdikėliai masina daugelį.
O tu nenori būti nėščia (nebūtinai dabar)? ax.gif

QUOTE(joviliukste @ 2008 06 30, 16:13)
o apie meile, tai tai pat zinoma kiekvieno reikalas - taciau dar niekas neirode, kada geriausias amzius isimyleti  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(joviliukste @ 2008 06 30, 16:31)
be komentaru....
per anksti suaugai  mirksiukas.gif

Nežinau, koks variantas yra geresnis. Bet aš visada su malonumu prisimenu visas išdaigas, kad ir nelabai maloniai pasibaigusias blush2.gif Kaip kad maži vaikai krečia pokštus, taip ir paauglystėje būna kažkokių dalykų, be kurių paauglystė būtų nebe labai paauglystė. O kad nuo vystyklų žmogus gyventų ir mąstytų kaip suaugęs...Nu nežinau g.gif Bet juk dauguma tėvų to nori.
Papildyta:
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 29, 22:03)
uztat tu galesi siu klaidu niekada nepadaryti su savo dukryte  mirksiukas.gif mano mama niekada su manim nesnekedavo apie intymius dalykus, gal atrodys juokinga, kai susirgau mnesinem nezinojau kas tai yra  blink.gif o apie sexa nelieteme temu, ji man niekad nieko neaiskino...as stengsiuos su dukryte apie tai kalbeti, nors vaikai ir taip labai greitai viska suzino, taciau nenoreciau kad tarp musu butu kazkokia baime ar geda kalbetis apie naturalius gyvenime vykstancius dalykus  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Limcamca @ 2008 06 29, 22:04)
Tokioms mamytėms labai reikalinga parama iš šono. Tiek finansinė, tiek moralinė manau  rolleyes.gif Net, jei ji prisijungtų tik prie SM kasdien, manau jos gautų, ir į viską žiūrėti jai būtų daug lengviau.

doh.gif Apie ką aš čia pusė temos ir tauškiu. Ne brudo dar pilti, o paramos unsure.gif

QUOTE(joviliukste @ 2008 06 29, 22:13)
galbut gautu paramos,bet esu tikra kad atsirastu kurios negailetu ir siurksciu zodziu.o kartais net artimi zmones nusisuka nuo tokiu jaunu mamyciu, o ka jau kalbeti apie finansine parama. atsimenu kai minetoji drauge 15 pastojo, istekejo, isejo gyvent su vyru, ir jau gimus mergytei susipyko su vyru, vidury nakties nuejo pas savo tevus su mazyle ant ranku - o sie uztrenke duri pries pat veida, tada as priemiau ja vienai nakciai, bet mano tevai taip pat daug burebejo, kad prisivire koses dabar lai srebia  doh.gif
dabar buvom usitike, po 6 beveik metu, taj sake tevai paremia daugiau, ir anuke myli, taciau tuo metu kai buvo sunkiausia jie nusisuko.ir visi draugai nusisuko.
as irgi noreciau moraliskai paremti tokias mamas, jei galeciau ir finansiskai, kad ir atlikusiais daigtais ar rubeliais.

Mes savo beveik visus drabužėlius atidavėm vienai šeimai ax.gif Dar laukia krūvos žaislų kažkam atiduot. Nematau reikalo sudėjus įmaišus namie laikyt, o kažkam juk jie labai reikalingi.
Man kartais sunku bendrauti su tais, kurie man yra prišnekėję tokių baisių dalykų verysad.gif o dabar elgiasi taip, lyg visada būtų laukę mano dukrytės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 06 30, 18:32)
doh.gif  Apie ką aš čia pusė temos ir tauškiu. Ne brudo dar pilti, o paramos  unsure.gif

Niekaip nesuprantu, iš kur tu to brudo trauki g.gif
Atsakyti
Malonaus vakaro su 48psl mirksiukas.gif Antrą kartą neskaitysiu ir citatų nerinksiu.
Atsakyti
Tai bent prikalbeta blink.gif bigsmile.gif

Niu manau va imesiu graziu zodeliu i sia tema wub.gif

Kol dar nebuvau mama,
Darydavau ir valgydavau karštą maistą.
Mano rūbai nebuvo dėmėti.
Telefonu kalbėdavau ramiai.
Kol dar nebuvau mama,
Miegodavau tiek, kiek norėdavau.
Ir niekada nesijaudindavau dėl to, kad vėlai nuėjau gulti.
Šukuodavausi ir valydavausi dantis kasdien. Kol dar nebuvau mama,
Tvarkydavau namus kasdien.
Ir niekada nesuklupdavau ant žaisluų ir nepamiršdavau lopšinės žodžių...

Kol dar nebuvau mama,
Net nesusimąstydavau, ar kambarinės gėlės nenuodingos.
Ir niekada negalvodavau apie skiepus.

Kol dar nebuvau mama,
Niekas nebuvo manęs
Apkakojęs,
Apvėmęs,
Apkramtęs,
Apsisiojęs,
Apžnaibęs savo mažais pirščiukais.
Kol dar nebuvau mama,
Pilnai atsakiau už savo protą,
Savo mintis,
Ir savo kūną.
Miegodavau visą naktį.

Kol dar nebuvau mama,
Nebuvau laikiusi klykiančio vaiko vien tam,
Kad gydytojai galėtų apžiūrėti
Ar paskiepyti.
Niekada neverkiau matydama ašaras.
Niekada nesikraustydavau iš proto iš laimės
Vien dėl paprasčiausios šypsenos.
Niekada nesėdėdavau nakti
Žiūrėdama į miegantį vaiką.
Kol dar nebuvau mama,
Niekad nelaikydavau rankose miegančio vaiko,
Nes gaila padėti.
Niekada mano širdis nesubyrėdavo į tūkstančius dalelių,
Kad kažkam negalėjau palengvinti skausmo.
Niekada nemaniau, kad kažkas toks mažas
Gali pakeisti mano gyvenimą taip stipriai.

Aš nežinojau, kad galėjau kažką taip stipriai mylėti.
Ir nežinojau, kad man patiks būti mama.
Kol dar nebuvau mama,
Nežinojau ką reiškia jausti,
Tarsi širdis būtų išlipusi iš kūno.
Ir nežinojau, koks ypatingas jausmas yra
Pamaitinti alkaną kūdikį.
Nežinojau, kad vaiką ir mamą sieja tiek daug.
Ir nežinojau, kad kažkas toks mažas
Galėtų paversti mane tokia svarbia.
Kol dar nebuvau mama,
Aš niekada neatsikeldavau kas 10 minučių
Tiesiog įsitikinti, kad viskas...tvarkoje.
Ir niekada nejutau tos šilumos,
Džiaugsmo,
Meilės,
Stebuklo,
Pasitenkinimo būti mama.
Aš nežinojau, kad galiu jausti tiek daug, kol dar nebuvau mama...wub.gif wub.gif

-----------------------------------------
Mokėti brangiai reikia už vaikus
Kasdien nuo pat gimimo ir ilgai,
Mažylis niekada nebus pigus.
Naktim keliesi, kol maži vaikai,
Eini žiūrėt ar miegas jų ramus,
Vis rūpinies vaikais ir nerimauji
Tačiau už tavo vargą ir skausmus
Lemtis atseikėja palaimos pilną saują.
Didžiausias turtas - vaiko bučiniai,
O rūpesčiai... jau pamiršti seniai.
wub.gif wub.gif

-------------------------------------------------

Truputelis silumos wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo =Svaja=: 30 birželio 2008 - 20:08
Gražu... bigsmile.gif
Atsakyti
mieli zodziai, nuosirdus....
juk gera but mama, ar tau -niolika ar keliasdesimt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 30, 21:25)
mieli zodziai, nuosirdus....
juk gera but mama, ar tau -niolika ar keliasdesimt  mirksiukas.gif

Vat as ir apie tai wub.gif wub.gif

Svarbu kad jausmas vaikeliui butu tyras ,tikras wub.gif
Atsakyti
na mano pussesere 15-os pagimde pirma leliuka smile.gif ...... o po 7 men. antra))))) nzn kaip ji taip sugebejo.....bet kaip db grazu))) jai 18 m..... turi du sunelius smile.gif 4u.gif ...... ir visai gerai jai sekasi))
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 06 30, 18:32)
o dabar elgiasi taip, lyg visada būtų laukę mano dukrytės  unsure.gif

Man irgi yra tekę, prisiklausyti brudo, o po to matyti kaip padlaižiauja ir apsimeta labai maloniais ir laukiančiais kada atvažiuosim, nekenčiu tokių žmonių. (čia kalbu ne apie vaikus, o apie mudu su vyru, gal ne į temą, bet tavo žodžiai priminė skaudžią patirtį). Dabar tie žmonės apsimeta geručiais ir net nebekalba apie tai ką kažkada man kalbėjo, o aš galvodama apie juos tik ir prisimenu kaip jie man spjaudė į širdį, tiek visko prikalbėjo, o dabar drąsiai žiūri į akis ir vaidina, kad mes laukiami - geri aktoriai....
Atsakyti
Mylimuke, tikrai niekas brudo nepila. Išreiškiam nuomonę ne apie konkrečias paaugles mamas, o aplamai apie tą motinystę paauglystėje.

Įdomu būtų išgirsti tavo nuomonę, jeigu pasakyčiau, kad aš moteris, užauginusi vaikus, turinti jau anūkėlį, laukiuosi g.gif . Vaikeliui nieko netrūktų, nei meilės, nei šilumos, nei materialinių dalykų. Bet amžius? Juk nepasakytum, kad tai normalu. Bet aš suprasčiau, nesakyčiau, kad pilat brudą. Jokio skirtumo nėra - per anksti ar jau per vėlai g.gif . Man priimtina, kai žmogus nevynioja žodžių į vatą. Pati greičiausiai supranti, kad paauglės neturėtų apsikrauti motinystės rūpesčiais, bet atsitinka taip, kaip atsitinka ir nieko nepakeisi. Jei sakysit, kad auginti vaikelį vien tik malonumas, tikrai nepatikėsiu ir atsakysiu Svajos parašytais postais :
Mokėti brangiai reikia už vaikus
Kasdien nuo pat gimimo ir ilgai,
Mažylis niekada nebus pigus.
Naktim keliesi, kol maži vaikai,
Eini žiūrėt ar miegas jų ramus,
Vis rūpinies vaikais ir nerimauji
Tačiau už tavo vargą ir skausmus
Lemtis atseikėja palaimos pilną saują.
Didžiausias turtas - vaiko bučiniai,
O rūpesčiai... jau pamiršti seniai
.

Motinystė - nuostabiausias dalykas, bet ne paauglystės ir jau ne močiutės amžiuje.

Nolikai, o tavo puseserė skuba gyventi g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 01 liepos 2008 - 07:04
Kiekvieno žmogaus pasirinkimas kaip jam gyventi. Mums atrodo vienaip, o jam kitaip. Mes galim tik patarti, bet jo valia pasirinkti.
Atsakyti